Probleem met Wordpress? Mogelijke oplossingen

Probleem met Wordpress? Mogelijke oplossingen Wordpress is een handig softwareprogramma voor blogs en andere websites. Stel dat je gekozen hebt voor de Wordpress-versie die je kunt installeren op de servers van je eigen internetprovider. Hoe los je dan zelf bepaalde technische problemen op? Wat doe je als je een foutboodschap krijgt zoals 'Request-URL Too Large. The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.' Of de foutmelding 'Geen gegevens ontvangen. Kan de webpagina niet laden omdat de server geen gegevens heeft verzonden.' Wat zijn geschikte strategieën om de juiste oplossing te vinden?

Wordpress als gebruikersvriendelijke software

Waarschijnlijk heb je ooit voor Wordpress gekozen, omdat dit behoort tot de gebruikersvriendelijke software die bijzonder geschikt is voor mensen die geen professionele websitebouwers zijn, maar die zelf, op hun eigen domein, hun eigen website willen maken. Je hebt indertijd de betreffende software gedownload van wordpress.org en de verschillende installatiestappen om het programma op een server van je internetprovider aan de praat te krijgen, met succes uitgevoerd. Je vond een thema dat goed paste bij het soort website dat je in gedachte had en koos voor de instellingen die jou het meest aanspraken. Je zocht en vond enkele plug-in's die het functioneren van je website nog aantrekkelijker maakten.

Enthousiast ging je je website vullen met blogs of andere artikelen. Je installeerde geregeld de laatste updates van de Wordpress-software, het gekozen Wordpress-thema en de geselecteerde Wordpress-plug-in's met het oog op het kunnen draaien van stabiele software met een goede beveiliging.

Een tijdlang is alles goed gegaan, maar nu sta je plotseling voor het probleem dat je niet meer met Wordpress kunt werken. Op welke manieren kun je voor de geconstateerde problemen een oplossing vinden?

Algemene strategie voor het oplossen van eventuele Wordpress-problemen

Het grote voordeel van het gebruik van een softwarepakket zoals Wordpress is dat er internationaal gezien heel veel gebruikers zijn die met dit pakket werken. Er zijn enkele actieve Wordpress-supportforums zoals het Engelstalige http://wordpress.org/support/ en het Nederlandstalige nl.forums.wordpress.org/. Daarnaast vind je op talloze sites schrijvers die over het gebruik van Wordpress bloggen. Als je een technisch probleem met je site hebt, vind je langs die weg vaak een of meerdere oplossingen.

Foutboodschap: 'Request-URL Too Large'

Wat is een geschikte oplossingsstrategie als je de wijziging van sommige van je bestaande, reeds gepubliceerde berichten niet meer kunt doorvoeren, omdat je de volgende foutmelding krijgt?

Request-URLToo Large

The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.
Apache/2.2.16 (Debian) Server at blade78.[naam provider].nl Port 80

Je voert wat testen uit en ontdekt dat je nog steeds berichten met relatief korte urls kunt aanmaken. Maar je kunt geen bestaande berichten met wat langere urls die bijvoorbeeld zijn samengesteld uit de complete titel van je artikel of blog, aanpassen. Bovendien kun je geen nieuwe berichten met titels van een url van een normale lengte opslaan of publiceren.

Het enige wat je nog kunt doen, is ervoor te zorgen dat jouw rechtstreeks in Wordpress geschreven of aangepaste tekst die je nu niet kunt opslaan, met selecteren en kopiëren in een Word-document plakken. Na de oplossing van het probleem, kun je dan de opgeslagen tekst weer in een nieuw Wordpress-bericht plakken.

In eerste instantie denk je mogelijk dat het probleem is veroorzaakt door je internetprovider, bijvoorbeeld omdat deze kampt met een storing of omdat deze bepaalde instellingen van de server heeft gewijzigd. Daartoe ga je naar de site van je internetprovider om eventuele bijzonderheden te weten te komen. Je ontdekt dat er geen sprake is van een storing en dat je provider geen wijzigingen in de maximale lengte van een url heeft aangebracht. Het probleem lijkt dus niet te liggen aan je provider.

Aangezien je intussen ook nog met een andere foutmelding bent geconfronteerd, besluit je om eerst het nieuwe probleem op te lossen. Dit doe je in de hoop dat de twee foutboodschappen met elkaar samenhangen en dat de oplossing van het ene probleem tevens, al dan niet toevallig, tegelijkertijd ook de oplossing van het andere probleem is.

'Geen gegevens ontvangen. Kan de webpagina niet laden omdat de server geen gegevens heeft verzonden.'

Een ongeluk komt zelden alleen. Niet alleen kun je geen berichten met een lange url meer opslaan, bijwerken of publiceren ook bij het opslaan, bijwerken of publiceren van berichten met een relatief korte url ontvang je een foutmelding. In dit geval gaat het om de volgende foutboodschap.

Geen gegevens ontvangen
Kan de webpagina niet laden omdat de server geen gegevens heeft verzonden.
Hier zijn enkele suggesties:
Laad deze webpagina later opnieuw.
Fout 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): De server heeft de verbinding verbroken zonder gegevens te verzenden.

Het blijkt dat je internetverbinding normaal functioneert. Het lukt je ook prima om alle berichten op je internetsite op te roepen. Maar je kunt de berichten niet , als concept opslaan, wijzigen of publiceren. Enige tijd of zelfs een hele dag wachten tot het probleem zich spontaan herstelt, helpt niet.

De oplossing in eenvoudige stappen

Installeer de nieuwste update voor je Wordpress-installatie, je Wordpress-thema en je Wordpress-plug-in's

Ga eerst na of er voor je Wordpress-installatie, je Wordpress-thema en je Wordpress-plug-in's misschien updates zijn verschenen die je nog niet hebt geïnstalleerd. Verouderde versies leveren soms problemen op met de veiligheid, maar ook met de stabiliteit van Wordpress. Maak zekerheidshalve eerst een backup door een export van je berichten en van de instellingen van je thema en van je databases voordat je de nieuwste versies van de software downloadt. Zorg ervoor dat alles weer up to date is en ga na of het probleem is opgelost.

Onderzoek of een actuele Wordpress-plug-in het probleem veroorzaakt

Ook als je de actuele versie van een Wordpress-plug-in gebruikt, kan het zijn dat deze toch de oorzaak van je problemen is. Schakel een Wordpress-plug-in uit en kijk of het probleem nu verholpen is. Doe dit achtereenvolgens met al je plug-ins.

Schakel eens (tijdelijk) over op een andere browser

Misschien ligt het probleem aan je browser. Zorg ervoor dat je de nieuwste update van je browser hebt geïnstalleerd. Doet het probleem zich nu nog steeds voor? Probeer dan eens of je de foutmelding niet krijgt als je via een andere dan je gewone browser naar het dashboard van je website gaat. Dus stel dat je normaal met de Google Chrome-browser werkt, probeer dan het dan eens met Mozilla Firefox. En als jouw standaardbrowser Mozilla Firefox is, probeer het dan bijvoorbeeld eens met Google Chrome, Safari of Opera. Met een beetje geluk is met een volgende update van de browser van jouw voorkeur het probleem weer verholpen en kun je weer verder normaal met je lievelingsbrowser werken.

Dien een support-ticket in bij je internetprovider

Als geen van bovenstaande punten werkt, kun je een support-ticket bij je internetprovider indienen. Met een beetje geluk heb je een provider getroffen met een goede service die meer omvat dan de (gemakzuchtige) stelling dat het probleem niet bij de provider ligt, maar aan de software waarvoor jij als gebruiker hebt gekozen. Een goede internetprovider denkt met je mee en zet je snel op het spoor van de juiste oplossing.

Op 10 december 2012 bleek in een concreet geval de uiteindelijke oplossing voor bovenstaande twee problemen met Wordpress te liggen in het simpel veranderen van de internetbrowser.

Lees verder

© 2012 - 2024 Manon-troppo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe installeer ik een Wordpress BlogHoe installeer ik een Wordpress BlogMet Wordpress software kun je prachtige websites en blogs maken. Dit is een erg nuttige en gebruiksvriendelijke applicat…
Bloggen met WordPress, Blogger en TumblrJe eigen blog schrijven kan leuk zijn en is zeker de moeite waard. Maar als je nieuw bent in het blogmilieu is het belan…
Wat is WooCommerce en hoe werkt het?Wat is WooCommerce en hoe werkt het?De plugin WooCommerce wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van webshops in WordPress. Deze populaire tool begon als…

Ask of Searchnu van je computer verwijderenAsk of Searchnu van je computer verwijderenAls je een zoekopdracht op het internet wilt ingeven en in plaats van je normale zoekmachine Google, Bing of Explorer je…
Veilig internetbankieren: het herkennen van nep mailCriminelen gebruiken vaak valse emails om vertrouwelijke gegevens te achterhalen. Met deze gegevens kunnen zij dan op ba…
Manon-troppo (160 artikelen)
Laatste update: 27-10-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.