Torrents downloaden (films,dvd,games downloaden) in Utorrent

Hedendaags staan er vele dingen op het web. Van films tot muziek, van muziek tot games, ook download de gemiddelde Nederlander steeds vaker software in plaats van het te kopen in de winkel. Voordat je een film binnen hebt gaan er nog een aantal dingen aan vooraf waar je misschien nog geen verstand van hebt, daarom kan je na het lezen van dit artikel op weg met het downloaden van torrents.

Is het downloaden van films / games legaal?

In Nederland is het downloaden van films / games legaal. Voor het downloaden zijn er wel regels, zo mogen de gedownloade films / games alleen voor eigen gebruik worden gedownload en gebrand en is het niet toegestaan om ze aan mensen verkopen te verkopen zoals bijvoorbeeld aan vrienden.

Utorrent als downloadprogramma (uitleg Utorrent)

In de torrentwereld word voornamelijk Utorrent als downloadprogramma gebruikt, Utorrent is speciaal gemaakt voor het downloaden en uploaden van torrents. Het voordeel van utorrent vergeleken met bijvoorbeeld Azureus is dat Utorrent erg weinig geheugen vraagt van je systeem en Azureus juist wel, ook vind ik persoonlijk dat utorrent makkelijker in te stellen is dan het downloadprogramma Azureus.

Utorrent in de Nederlandse taal

Als je Utorrent hebt geïnstalleerd kan je op de site van Utorrent een ''Language Pack'' vinden, in dit pakket zit onder andere de Nederlandse taal. Het language bestand plaats je in de installatiemap van utorrent, vaak staat hier de installatiemap:
Deze computer / C: / Program Files / Utorrent, het bestandje plaats je daar. Start Utorrent nu op en kijk bij de opties om hem van taal te veranderen.

Utorrent 1.9

Binnenkort komt er een nieuwe versie van Utorrent uit (versie 1.9), Utorrent 1.9 heeft vele nadelen, zo zijn er geruchten dat het downloadsnelheid word afgeknepen. Het is aan te raden dus deze versie niet te downloaden en gewoon bij de versie blijven die nu te downloaden is, dat is Utorrent 1.8. Als je naar de downloadpagina van Utorrent gaat kan je kiezen tussen twee downloads (de Beta of Stable versie), het beste is om de Stable te downloaden, dit omdat er nog vaak bugs (fouten) zitten in de Beta versies.

Torrents downloaden / Torrent sites

Er zijn vele verschillende sites waar je torrents kan downloaden, ik zet de bekendste op een rijtje:
  • Mininova
  • Film-torrents.nl
  • Piratebay

Uitleg Piratebay

Op deze site staan vele torrents, om een torrent te zoeken typ je in het witte vak het spel of film in die je zoekt.
Voordat je een torrent download moet je op een aantal dingen letten:
  • Bevat de torrent geen virussen?
  • Zijn er seeders op de torrent (mensen die de torrent delen, hoe meer seeders hoe sneller de torrent download)?

Van tevoren kan je nooit echt zien of er virussen in de torrent zitten, maar een goede tip is: kijk naar de comments van de torrent, vaak staat hier of het een goede torrent is of juist niet. Ook kan je het vaak zien aan het aantal seeders en leechers, als een torrent veel SE (seeders) heeft dan kan je er van uitgaan dat het een goede torrent is en dus virusvrij is.

Om te zien of er seeders op de torrent staan kijk je onder het kopje SE (seeders) er moet dus altijd minimaal 1 seeder zijn om de torrent binnen te halen (Seeder betekent deler).

Er komen vele resultaten met dezelfde game, maar welke download het snelst?

Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar GTA IV en dat dan intypt in Piratebay dan krijg je vele resultaten met hetzelfde spel, maar welke GTA IV download het snelst?

Hoe meer seeders er op een torrent staan hoe sneller je hem download, het is dus belangrijk om te kijken naar het aantal seeders op de torrent voordat je hem gaat downloaden. Om degene te nemen met veel seeders druk je rechtsboven op het knopje ''SE'', nu komen de torrents van GTA IV met de meeste seeders bovenaan te staan.

De torrent downloaden (hoe moet je torrents downloaden)

Om de torrent te downloaden druk je op de naam, er opent vervolgens een pagina met de torrent omschrijving (onderaan de pagina staan altijd de comments). Als je met je muis iets naar beneden gaat kom je de downloadknop tegen, hier klik je op.
Als de torrent klaar is met het downloaden, staat die vaak in de map ''Downloads'', die je kan vinden bij ''Mijn Documenten''.

Sneller downloaden in Utorrent (Poorten openen / forwarden)

In Utorrent kom je vaak een rood symbool tegen, die zegt dat er geen inkomende verbindingen zijn. Ook kom je vaak het oranje / geel symbool tegen. Om deze meldingen tegen te gaan is het verstandig om een poort te openen en toe te laten in je router. Het nut van het openen van een poort is dat je veel sneller download en upload. Nu worden ze namelijk nog geblokkeerd door je router of je firewall.

Lees verder

© 2009 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Het downloaden van een TorrentHet downloaden van een TorrentMeer en meer hoor je op het Internet over het gebruik en het downloaden van een Torrent via het Bittorrent netwerk. Wie…
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…
Gratis e-books downloaden door middel van torrentsGratis e-books downloaden door middel van torrentsNee, dit is geen opsomming van bekende sites met precies dezelfde selectie aan gratis boeken zoals je ze overal op het i…

Windows 7: Gratis download Windows 7 en upgrade Windows 7Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is gebaseerd op Windows NT en is de officiële opvolger van Windows…
Film downloaden en op DVD branden (inclusief ondertiteling)Film downloaden en op DVD branden (inclusief ondertiteling)Je hebt van het Internet een film gedownload die je graag op een DVD wilt branden om hem vervolgens te kunnen bekijken m…
Simplylife (22 artikelen)
Laatste update: 29-06-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.