Poort openen / Poort forwarden in Utorrent (Handleiding)

Poort openen / Poort forwarden in Utorrent (Handleiding) Vaak kom je bij Utorrent een rood symbooltje tegen. Het rode symbooltje betekent dat er geen poort open staat waar het downloadverkeer binnen kan komen. Om aan een groen symbooltje te komen zou je een poort moeten forwarden / openen. Het nut van het openen van een poort is dat je vele malen sneller download, waardoor je gedownloade spullen eerder binnen hebt. Via de instructies die geschreven staan moet uiteindelijk het symbooltje weer op groen springen.

Waarom een poort openen in Utorrent?

Het nut van het openen van een poort is dat je vele malen sneller download, nu word je downloadsnelheid via Utorrent nog geblokkeerd. Doordat je nu met een beperkte snelheid download duurt het vele malen langer voordat je bijvoorbeeld een film binnen hebt. Een poort kan je eigenlijk zien als een toegangsdeur voor het downloadverkeer van Utorrent, via deze toegangsdeur komt al het downloadverkeer binnen.

Poort openen voor Utorrent

Om een poort te kunnen openen moet je een aantal zaken doen voordat die daadwerkelijk open staat. Zo moet je het juiste poortnummer toelaten in je router en moet het juiste poortnummer in Utorrent worden ingevuld. In het voorbeeld wat ik geef gebruik ik poortnummer 50005.
Het voorbeeld dat ik hier onder beschrijf kan iets afwijken van de router van Uzelf, maar u zult vanzelf zien dat U met deze handleiding een heel eind komt met het openen van de poort.

Stap 1: Toelaten in Utorrent

Start het programma Utorrent en ga naar de onderstaande kopjes.
 • Options
 • Preferences
 • Connection

Bij het kopje ''Connection'' zie je een vakje staan met de naam ''Port used for incoming connections'' hier vul je nu het poortnummer in (50005).
Nadat je het juiste poortnummer in hebt getypt druk je op Apply en vervolgens op Oke.

Stap 2: De poort openen in je Windows Firewall

Windows Xp

 • Klik op ''Start'' en vervolgens op ''Mijn Netwerklocaties''.
 • Klik op ''Netwerkverbindingen weergeven''(staat onder het kopje ''Netwerktaken'').
 • Klik met je rechtermuisknop op de verbinding die je gebruikt voor het internetten, vervolgens klik je op ''Eigenschappen''.
 • Open het tabblad ''Geavanceerd'' en klik vervolgens op ''Instellingen''.
 • Klik op het tabblad ''Uitzonderingen''.
 • Klik op ''Poort Toevoegen''.

Het invullen van de juiste gegevens

 • Naam: Utorrent1
 • Poortnummer: Hier vul je het poortnummer in die je ook bij Utorrent in hebt gevuld, in mijn geval is dat poortnummer 50005.
 • Vink ''Tcp'' aan en klik op ''Oke''.
 • Nu moet je nog één keer op ''Poort Toevoegen''' klikken. Vul nu alles nog een keer hetzelfde in, maar inplaats van Tcp vink je nu Udp aan.

Windows Vista

 • Klik op ''Start''.
 • Klik op ''Configuratiescherm, klik op ''Beveiliging'' en vervolgens klik je op ''Windows Firewall''.
 • Klik op ''Een programma via Windows Firewall toestaan''.
 • Klik op ''Poort Toevoegen''.

Het invullen van de juiste gegevens
 • Naam: Utorrent1
 • Poortnummer: Hier vul je het poortnummer in die je ook bij Utorrent in hebt gevuld, in mijn geval is dat poortnummer 50005.
 • Vink vervolgens ''Tcp'' aan en klik op ''Oke''.
 • Nu moet je nog één keer op Poort ''Toevoegen'' klikken. Vul alles nog één keer hetzelfde in, maar inplaats van Tcp, vink je nu Udp aan.

Stap 3: Het open maken van de poort in je router

 • Ga naar ''Start'' en klik vervolgens op ''Uitvoeren''.
 • Typ in het vakje cmd in en druk op de enterknop.
 • Een zwart schermpje komt tevoorschijn, typ daarin ipconfig en druk op de enterknop.
 • Vul het adres dat bij Standaardgateway staat in in je internetbrowser.
 • Er komt nu een venster tevoorschijn waarin je wachtwoord en gebruikersnaam gevraagd worden.
 • In de meeste gevallen is het één van de volgende combinaties (mocht het niet zo zijn dan kan je je routerboekje raadplegen).

Gebruikersnaam: admin
wachtwoord admin

Gebruikersnaam: admin
wachtwoord: 1234

Na het invullen van de gegevens kom je terecht op je router pagina.

Het voorbeeld dat ik hier onder beschrijf kan iets afwijken van de router van uzelf, maar u zult vanzelf zien dat U met deze handleiding een heel eind komt met het openen van de poort.

Allereerst moet je opzoek gaan naar het kopje ''Port Forwarding'', bij sommige routers heet dit ''Virtual Server''.
Het kopje Port Forwarding (Virtual Server) is vaak te vinden onder één van de volgende kopjes:
 • Nat
 • Security
 • Firewall
 • Advanced Settings
 • Network

Als je het kopje Portforwarding / Virtual Server gevonden hebt kunt u de gegevens ingaan vullen.

Name: Utorrent
Protocol: Both (of het heet ''Any''), als deze twee opties er niet bijzitten moet je ''Tcp'' aanvinken. Later als je alles in hebt gevuld en op Apply (Oke) gedrukt hebt vul je alles nog één keer hetzelfde in, maar nu vink je ''Udp'' aan.
Start port: Het poortnummer (50005).
End port: Het poortnummer (50005).
Ip Adress: Dit kun je vinden door het volgende te doen.

Ga naar ''Start'' en klik op ''Uitvoeren''.
In het witte vak typ je cmd in en druk op de enterknop.
Een zwart schermpje komt tevoorschijn, typ daarin ipconfig en druk op de enterknop.
vul nu het adres in dat bij Ip Adress staat.

Als je bovenstaande gegevens in gevuld hebt druk je op één van de volgende opties ''Save'', ''Apply'', ''Oke'', herstart je computer hierna opnieuw op. Als je je computer opnieuw opgestart hebt start je Utorrent.
Nu moet je een port check doen om te kijken of de poort ook daadwerkelijk open staat. Om naar de port check te gaan druk je onderaan utorrent op het symboolje, er verschijnt nu een venstertje. In het venstertje wat tevoorschijn gekomen is zie je staan ''Test if port is forwarded properly”, klik hierop. Als je op de port check geklikt hebt opent er een internetpagina, hier staat of de poort open staat (groen teken) of dat je poort nog dicht zit (rood teken).

Wat te doen als de poorten nog dicht zitten na bovenstaande stappen?

 • Loop alle stappen nogmaals langs om te kijken of je alles correct in hebt gevuld.
 • Is er naast je standaard Windows Firewall nog een firewall actief op je computer. Firewalls kunnen van bijvoorbeeld Norton, Avg of Eset Nod32 zijn. Is er inderdaad nog een firewall actief, zorg ervoor dat ook in deze firewall de poort toegelaten wordt.

Heb je verder nog opmerkingen of vragen laat het weten via een bericht wat onderaan deze pagina geschreven kan worden.
Ook als het port forwarden gelukt is via deze handleiding zou ik het leuk vinden om dit te horen via een bericht dat ook onder aan de website geschreven kan worden.
© 2009 - 2020 Simplylife, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Torrents downloaden (films,dvd,games downloaden) in UtorrentHedendaags staan er vele dingen op het web. Van films tot muziek, van muziek tot games, ook download de gemiddelde Neder…
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Porta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierPorta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierHet bekendste overblijfsel uit de Romeinse tijd staat in de stad Trier in Duitsland. De Porta Nigra is een indrukwekkend…

Hoe werkt Itunes + muziek op je Ipod zetten (handleiding)Hoe werkt Itunes + muziek op je Ipod zetten (handleiding)Ipod, Itunes is een muziekspeler die ontwikkeld is door Apple. Apple maakt naast computers ook nog de Ipod, Iphone, Ipad…
Port-forwarding met kpn-experia box, sneller downloadenPort-forwarding betekent letterlijk: poort toezending. Het is vooral handig als je veel moet downloaden, omdat het de co…

Reageer op het artikel "Poort openen / Poort forwarden in Utorrent (Handleiding)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

G. Gelmers, 23-07-2016 20:31 #52
Ik snap er niets van ik heb de poort veranderd in 50005 en het probleem is nog steeds niet opgelost. Ik test de poort maar hij zegt de poort is gesloten, hoe los ik dit op?

G. Gelmers, 18-05-2016 05:02 #51
Ik had een vraag moet ik bij AVG Security mijn firewall uitzetten om goed te kunnen downloaden? Bij mij staat er poort 62241 de poort wordt automatische toegewezen maar mijn probleem is er wordt niet gedownload. Wat is hier mis heeft dat met de firewall te maken moet ik die uitzetten?

Valentino, 02-12-2015 21:02 #50
Ik kom er niet uit mijn utor blijft rood na nieuwe modem router portforwarding snap ik niks van. heb gedaan water stond.
Please help

Frans, 16-11-2015 19:39 #49
Dank je voor het artikel. Het heeft veel verhelderd, maar utorrent geeft aan dat de poort gesloten is.
Ik heb gezorgd voor een vast intern ip-adres, een uitzondering aan mijn firewall toegevoegd voor de betreffende poort en de instellingen van mijn router aangepast. Onder het kopje portforward, waar ik de gegevens heb ingevuld staat achter "service name:" AIM Talk. Ik kan dit niet veranderen (krijg dan een foutmelding). Bittorrent staat wel vermeld in het lijstje, Utorrent niet. Zou dit het probleem kunnen veroorzaken? Bij "description:" heb ik wel Utorrent ingevuld.
Kan iemand mij verder helpen?
Groetjes, Frans

Ronny Weyten, 24-01-2014 09:09 #48
Beste,
Ondanks het groen teken krijg ik de volgende melding : Uitslag:poort is gesloten (je kunt nog wel downloaden). Ik heb alles gedaan zoals hierboven staat aangegeven (meermaals zelfs)
Alvast bedankt,
groetjes, ronny.

Mell, 07-10-2013 12:03 #47
Ik snap er niets meer van, heb alles gedaan zoals boven staand. Heb de check gedaan door op het gele gevaren driehoekje te klikken, dan is alles goed maar nog steeds heb ik geen goede netwerk configuratie en download ik niets!

help help hel?

Speedyhenry, 09-05-2013 23:42 #46
Het is gelukt in Windows 7.
configuratiescherm - alle configuratieschermonderdelen-windows firewall - toegestane programma's: µTorrent
… en de rest zoals hierboven uitgelegd (tip: je kan ook in de DHCP Client List van je router naar het IP Address van je computer zoeken)
Bedankt voor de uitleg.

Tjak, 21-04-2013 17:30 #45
Dankjewel voor de duidelijke uitleg, zelfs mij is het nu eindelijk gelukt.
Downloaden en zelf uppen het rode blokje is weg poort staat netjes open.

Okhuijsen, 04-03-2013 21:35 #44
Wij waren blij met de uitleg, maar wij hebben geen XP of Vista, maar Windows 7. Hoe moeten wij nu handelen? Reactie infoteur, 08-03-2013
Beste Okhuijsen bedankt voor je reactie. Helaas kan ik je dit niet vertellen, omdat ik niet werk met Windows 7 en geen ervaring heb met dit besturingssysteem.

John van Beek, 14-09-2012 15:42 #43
Ik heb een vergelijkbaar probleem. Ik heb bovenstaande instructies meerdere malen uitgevoerd, maar het probleem blijft. Ik ben als ik utorrent 3.2 opstart gewoon verbindbaar. Downloaden gaat goed, maar uploaden is bij mij een probleem. Na verloop van tijd stopt de upload en als ik utorrent sluit en daarna weer opstart doet hij het gewoon weer. De computer staat ingesteld op maximale prestaties en mag nooit in slaapstand vallen. Wat kan er nog mis zijn?

Davidbrinkman, 10-09-2012 19:03 #42
Bij mij gebeurt het soms dat de poorten opeens weer gesloten zijn. dan deden ze het tijden goed en dan opeens niet meer. ook lukt het downloaden maar niet boven de 1 mb per seconde. toch heb ik geen limiet ingesteld. een goeie download bij mij gaat maar 800 kb. iemand een oplossing?

Marlissa, 07-08-2012 20:32 #41
Rob, 29-05-2012 12:28 #39
Bedankt voor de beschrijving. Poort 14571 staat open voor Utorrent. Toch heb ik nog 2 vragen. Hoe komt het dat ik met uploaden (seeding van films) geen snelheidsverschil zie met poort open en/of dicht? En wordt dezelfde poort gebruikt om te downloaden, ik haal namelijk niet meer dan 1 Mb/s terwijl de snelheid die ik meet op de KPN-site rond de 8 Mb/s ligt. Vr. gr. Rob

Heb je misschien een snelheidslimiet ingesteld staan bij je opties?

Wat betreft je download snelheid:
Waarschijnlijk is de snelheid op de kpn-site in Megabits per seconde (Mbps) en Utorrent is wordt uitgedrukt met Kilobytes per seconde (kB/s) en Megabytes per seconde (MB/s)

Via http://jumk.de/calc/transmissiesnelheid.shtml kun je de snelheid even omrekenen.

Marlissa, 07-08-2012 20:25 #40
H. C. B. van Schip, 22-04-2012 23:37 #38
Het lukt me op de een of andere manier niet om te controleren of de poort nu open staat. ik krijg geen venster met "test if port is forwarded properly. Gaarne wat hulp cq. advies.

Opties -> Installatiehulp -> Daar vind je de opties om je bandbreedte en het netwerk te testen. Met netwerk testen kun je zien of je poort goed ingesteld staat.

Rob, 29-05-2012 12:28 #39
Bedankt voor de beschrijving. Poort 14571 staat open voor Utorrent. Toch heb ik nog 2 vragen. Hoe komt het dat ik met uploaden (seeding van films) geen snelheidsverschil zie met poort open en/of dicht? En wordt dezelfde poort gebruikt om te downloaden, ik haal namelijk niet meer dan 1 Mb/s terwijl de snelheid die ik meet op de KPN-site rond de 8 Mb/s ligt. Vr. gr. Rob

H. C. B. van Schip, 22-04-2012 23:37 #38
Het lukt me op de een of andere manier niet om te controleren of de poort nu open staat. ik krijg geen venster met "test if port is forwarded properly. Gaarne wat hulp cq. advies.

Yazz, 07-09-2011 20:34 #37
Ik heb m'n router moeten resetten, dus Utorrent deed 't niet meer. Na deze tutorial loopt ie weer als een trein, thanks! :)

Cindy, 24-08-2011 13:44 #36
Ik heb de stappen wel tig keer doorlopen, en zelfs online hulp gevraagd maar het schijnt aan router te liggen al met al er gebeurd niets :( wie weet iets?

Joey, 04-05-2011 19:59 #35
Ik heb alle opties gezocht bij mijn router, terwijl ik ingelogd ben als administrator. Maar ik kan nergens iets vinden over Port Forwarding/Virtual Server of iets waar het op lijkt. Ik heb een SpeedTouch ST780 van Thomson.

Emile, 07-04-2011 11:25 #34
Bovenstaande allemaal gedaan. lijkt even goed te goed maar na 1 minuut springt torrent weer op inactief. Bij de test krijg ik dan weer de melding: poort is gesloten (je kan nog wel downloaden) voltooid staat ook op 100% maar daadwerkelijk binnen 99,88%?
Hierdoor kan ik niet seeden (terwijl er genoeg ontvangers zijn) Hoe weet ik of ik het juiste poortnummer gebruik? Waar kan ik poortnummers vinden? Poortzoeken staat bij mij op automatisch.

Rini V. Dalen, 17-03-2011 14:03 #33
Sinds kort heb ik een 64 bits computer met windows 7 home premium. Als ik nu in utorrent wil controleren of mijn poort openstaat krijg ik de poort checker niet meer
maar de utorrent site. Wat is het probleem?

Heijnen (infoteur), 18-01-2011 15:15 #32
Hoi

als ik in mn router ben kan ik uit alle bij kiezen ( viritueel server en port forwarding)
welke moet ik gebruiken

groet

Liawi, 28-12-2010 12:55 #31
Ik heb deze "les"misschien al wel 20 x gedaan, maar ik blijf een rood symbooltje krijgen, dus er staat geen poort open, ik heb hier nooit problemen mee gehad, maar sinds ik een draadloze router ertussen heb staan gaat het niet meer, ik heb in de router toch verschillende poorten opengezet maar niets helpt, wat doe ik fout?

Annelies, 27-08-2010 00:32 #30
Hoi,
na heel veel proberen via heel veel tips, ben ik deze pagina stap voor stap gaan na lopen en is is het me eindelijk gelukt…

Dankjewel dus!

Groet

Annelies

Vincent de Vries, 16-08-2010 11:56 #29
Bij mij klopt alles met het poorten forwarden, totdat ik mijn standaardgateway moet invullen.
hij doet het niet?
vul ik het verkeerde in?
een standaargateway adres zijn toch 8 cijfers met punten ertussen of niet?

alvast bedankt.

Maurice, 11-08-2010 16:20 #28
Hallo ben bijna klaar maar moet een adres invullen in mijn internetbrowser kunt u mij vertellen hoe ik dat moet doen?

Dominique, 07-06-2010 19:50 #27
Zodra ik ik bij mijn netwerkverbinding op eigenschappen klik (stap 2) zegt ie dat er een onverwachte fout opgetreden is. Wat kan ik hieraan doen?

Thamar Pierot, 30-05-2010 16:29 #26
Hoi, hoe zit dat dan met die poorten op een macbook pro? en ik gebruik een live-box (eerst ; Orange live-box, nu Online livebox) voor verbinding met internet.adsl.
thanks,

Rob, 09-05-2010 15:22 #25
Ik heb via de poorttest mijn poort open maar onderin mijn Utorrent blijf ik een rood rondje hebben wat een geel driehoekje wordt als ik Utorrent opnieuw opstart. Hij download erg langzaam heb nu een film in 2 dagen binnen terwijl ik voorheen binnen een half uur soms wel een film binnen had toen het icoontje nog groen was. Hoe kan dit?

Joyce81, 07-04-2010 18:11 #24
Na het invullen van het nummer van de standaardgateway staat er: wordt niet herkent als interne of externe opdracht ik kan hier dus niet verder.

Joyce81, 07-04-2010 18:04 #23
Ik snap er niets van, ik heb helemaal geen router, moet ik dan wel stappenplan afwerken?

Liz, 25-03-2010 13:34 #22
Bij stap 3 loop ik tegen het volgende probleem aan: Vul het adres dat bij Standaardgateway staat in in je internetbrowser. Er komt nu een venster tevoorschijn waarin je wachtwoord en gebruikersnaam gevraagd worden. Dit venster komt niet te voorschijn. Ik krijg een blanco pagina waar op staat: de webpagina kan niet worden weergeven. Heeft u een oplossing voor mij? Alvast bedankt!

Miranda, 11-02-2010 15:43 #21
Hallo,
Wie o wie kan mij helpen krijg namelijk ook geen poort geopend.
Heb een router linksys 120 wrt-n heb de firewall ook al een keer helemaal uitgeschakeld maar nog werkt dat niet.
Ik ga als volgt te werk open utorrent ga naar options en dan naar prefences en dan naar connections krijg deze poort toegewezen( 58453) die vul ik in bij mijn router en bij mijn firewall klik ik op poort toevoegen dan op oke en start alles opnieuw op. Maar zodra ik de poort test krijg ik steeds een foutmelding.Wat doe ik verkeerd? Reactie infoteur, 12-02-2010
Heb je niet een Firewall op je computer van bijvoorbeeld: Eset Nod32 die hem tegenhoud, zoja zet hem even uit tijdens het downloaden.

Jim Bouwer, 31-01-2010 13:52 #20
Ik heb problemen bij stap 3. het vinden van je standaard gateway is niet moeilijk, maar ik krijg een IP-adres. als ik dat invul in mijn browser krijg ik doodleuk een blanco pagina. doe ik nou iets stoms ofzo?

Chili, 26-01-2010 02:51 #19
Heb je stappen allemaal gevolgd, maar kan bij mijn moden (zyxel van telfort) tcp en udp niet vinden.
Kan iemand mij helpen

thnx in advance Reactie infoteur, 02-02-2010
Kijk even in het handleiding boekje van je router als je er niet uitkomt, wellicht staat het daar.

Joan, 11-01-2010 22:26 #18
Dank voor je handleiding. Het is gelukt! Reactie infoteur, 12-01-2010
Leuk om te horen, dat het port forwarden in Utorrent gelukt is:)

Hans, 24-12-2009 16:02 #17
Hallo, probeer in 'poort forwarden Utorrent' na start/end port de triggerpoort in te vullen, dit lukt niet. Kan hierna dus geen ip-adres invullen. Modem is een Thomson speedtouch 780. Wie helpt mij.

Joop, 24-12-2009 13:39 #16
Een veelgemakte fout bij het openen van een poort is.
Dat men bij het invoeren van uw persoonlijk ip adres niet het ip adres maar de standard gateway ingeeft hierdoor kan d port niet worden geopend

Red, 23-12-2009 21:49 #15
Hallo,
dank u voor je u torrent uitleg, je hebt alles heel goed uitgelegd:-). ik heb nu alles goed gedaan maar wat als het nog altijd zo traag download?
het download maar 24kb/s.
moet ik iets aan de bandwidth veranderen ofzo? graag nog eens u hulp aub.

Arjan, 04-11-2009 20:54 #14
Ik snap er niets van, ik heb een Thomson TG787V sip en die heeft net iets andere instellingen maar daar ben ik geloof ik wel uitgekomen, ik NOD32 antivirus, daar kwam ik geen firewall tegen maar wel poorten openzetten. Dit heb ik ook gedaan, je raadt het al alles zonder succes, hoe krijg ik nu voor UTorrent een poort open?

Piet, 13-10-2009 16:57 #13
Wat is een standaart gateway, en waar staat dat? Reactie infoteur, 14-10-2009
Typ in het vakje cmd in en druk op de enterknop.
Een zwart schermpje komt tevoorschijn, typ daarin ipconfig en druk op de enterknop.
Vul het adres dat bij Standaardgateway staat in in je internetbrowser.

Je ziet dus nadat je Ipconfig hebt ingetoetst (gevolgd door een enter) het kopje Standaardgateway staan. Die getallen moet je dus in je internetbrowser(balk) invullen

Esther, 08-10-2009 13:50 #12
Ik heb Norton 360 en er voor gezorgd dat uTorrent.exe toegestaan wordt. Meer kan ik niet aangeven in Norton, dus ik kan geen specifieke poorten openzetten, althans, ik zou niet weten hoe. Die optie kan ik nergens vinden. Mijn router heb ik ingesteld bij Virtual server en bij portforwarding. Wanneer ik de check doe bij uTorrent of mijn poort open staat, dan geeft hij OK aan. Alles goed, zou je zeggen, maar ik blijf een rood rondje in uTorrent houden, met de melding: "Niet verbindbaar. Een firewal/router limiteert het netwerkverkeer. Je moet een poort openen zodat anderen met je kunnen verbinden". Weet je misschien wat ik hier aan zou kunnen doen?

Mathe, 08-09-2009 21:10 #11
Zie in de router dat alleen kpn de firewall kan uitzetten. ga ze wel bellen
mijn eigen firewall heb ik al wel toegang gegeven voor utorrent
bedankt voor je hulp

Mathe, 06-09-2009 22:44 #10
Heb alle stappen doorlopen, zelfs meerdere malen maar forwarden lukt niet. de test bij utorrent om dit te testen blijft foutmelding geven. ik heb de kpn experia router Thomson TG787v SIP. heb je hier een oplossing voor? Reactie infoteur, 08-09-2009
Heb je toevallig ook geen firewall aanstaan die poorten blokkeerd? En heb je ook al de firewall in de router uitgedaan?

Witte29, 01-09-2009 14:44 #9
Hallo
ik vind de uitleg heel goed, maar sorry ik krijg het niet voor elkaar ik snap het niet ik kom in mijn router zover gaat het goed maar dan ikga naar virtial server en dan krijg ik een lijst both zie ik wel staan maar zie niet start poort end poort ik zal wel iets fout doen maar ik ben hier al heel lang mee bezig pffffff ik krijg het niet voor elkaar met het gevolg dat ik steeds waarschuwingen krijg over het delen kan iemand mij helpen? mijn router is SITE COM DC 202v6 alvast vriendelijk bedankt

Milou, 21-08-2009 13:36 #8
Ik heb net utorrent gedownload en ben bezig met een film downloaden, het gaat erg langzaam allemaal maar ik denk dat dat ligt aan de poorten die ik nog niet heb geopend? Hoe weet je welk poortnummer je moet gebruiken? en als de download klaar is, op welk programma kan je de film dan afspelen? Ik had eerst limewire, downloaden deed het wel maar hij kon via mediaspeler het niet afspelen. Ik snap er iig niks van en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt! Reactie infoteur, 21-08-2009
Volg gewoon heel de handleiding, poortnummer maakt niks uit, en je kan gewoon de poortnummer overnemen van de uitleg hierboven.

Michael, 03-08-2009 13:48 #7
Hartelijk dank! Ga zo door. Als we gezamenlijk onze kennis en informatie delen is het leven een stuk makkelijker

Tom de Haas, 25-07-2009 08:10 #6
Dankzij deze uitleg is mij gelukt wat me nog niet eerder was gelukt: het in de router openen van een poort. Hartelijk bedankt!

Godfather78, 22-07-2009 01:31 #5
Ik ben je eeuwig dankbaar na veel ellende door mn nieuwe router kwam utorrent er NIET doorheen
Bedankt! je uitleg heeft geholpen Reactie infoteur, 23-07-2009
Dat is mooi, dat het gelukt is met behulp van deze handleiding:)

Coecoec, 20-07-2009 23:28 #4
Eveneens: prachtige uitleg! Heb nu een vierkantje met daarin het Uturrent-teken en 1.8.3 Reactie infoteur, 21-07-2009
Leuk om te horen:)

Python, 12-07-2009 09:42 #3
Hoi, ik heb een linksys WRT54G2 en loop vast bij het ip adres invullen, met de melding: you cannot use the router ip, network or broadcastadress! Heb je nog een tip? Reactie infoteur, 12-07-2009
Heb je wel goed bij ipconfig gekeken. Wat bij standaardgateway staat moet je in je browser invullen (zonder www. of iets dergelijks ervoor).

Iemand op internet met hetzelfde probleem (dit was de oplossing voor hem)

''thanks for mentioning firewalls. i thought i had Norton 360 Firewall disabled and the Windows Firewall on and allowing uTorrent but it was the exact other way around. so i switched it up and now it works when i put the IPv4 number in. talk about making a mountain out of a mole hill. thanks for your help though!''

Erbij, 14-06-2009 11:53 #2
Hele goeie uitleg, dank je wel. Ik heb alles dubbel en dwars gecontroleerd, maar nog steeds blijft de poort gesloten. Bestaan er programma's om te kijken waar de fout precies zit? In de router of in een firewall. Bij het uitschakelen van mijn Windows of McAfee firewall blijft de poort gesloten. Dan zou ik verwachten dat de fout in de router zou moeten zitten. Reactie infoteur, 14-06-2009
Ga weer naar je router pagina, kijk of daar een firewall zit. Zoja zet die even uit en kijk of de poort daarna weer open is.

Josnixs, 15-04-2009 12:54 #1
Goede beschrijving poort openen wanneer er bij je programma niets staat bij virutiuel servers kan je invullen Utor1 dit staat voor utorrent dus als je utorrent gebruikt vul je dit in. Je kan ook in utorrent de test doen of de goede poort open staat, dit is makkelijker voor beginners, onderaan in utorrent moet je een groen balletje zien dan heb je een poort die open staat, deze gaat ook wel eens over in een bruine driehoek
dat is fout maar dat is maar even. Veel plezier Reactie infoteur, 16-04-2009
Ik snap het niet echt. Naam kan je eigenlijk zelf altijd invullen, je hoeft nooit persé ''utor1'' in te vullen of wat ik aangaf ''utorrent''. Maar als onderaan utorrent al een rood symbooltje staat heeft het weinig nut om nog de poort check te doen, de poort staat dan namelijk nog dicht. En het driehoekje is altijd geel.

Infoteur: Simplylife
Laatste update: 13-04-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Reacties: 52
Schrijf mee!