Gratis e-books downloaden door middel van torrents

Gratis e-books downloaden door middel van torrents Nee, dit is geen opsomming van bekende sites met precies dezelfde selectie aan gratis boeken zoals je ze overal op het internet vindt. Dit is een handleiding hoe je de meeste populaire hedendaagse boeken maar ook klassiekers kan downloaden, legaal en... gratis! Veel mensen downloaden al films, muziek en games via torrent-sites maar tegenwoordig worden er ook flink wat e-books geüpload. Deze zijn echter een geval apart en dit artikel dient ter informatie hoe je deze e-books veilig, makkelijk en legaal kan downloaden.

Hoe moet ik bittorrenten?

Dit is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Je moet eerst een programma downloaden waardoor je toegang krijgt tot het bittorrent netwerk. De meest populaire software hiervoor is uTorrent. De download hiervan zal niet langer dan 5 minuten duren. Vervolgens kan je zowel via Google als via speciale torrent-sites zoeken op de e-books die je wilt downloaden. Daarna kan je vaneen grote collectie van boeken die geüpload zijn de torrent downloaden. Deze wordt geopend in je uTorrent programma, hier vanuit kan je de boeken of bestanden aanklikken die je wilt downloaden. Vervolgens komen de e-books bij je downloads te staan en kan je ze op je e-reader of pad overzetten.

Legaal of Illegaal?

Torrents downloaden is niet illegaal, het uploaden echter wel. Het moeilijke van het torrent-systeem is echter dat je tijdens het downloaden van torrents al een stukje van de download automatisch upload, dit kan je niet uitzetten. Als je echter zo snel je download geslaagd is het bestand verplaatst of de 'bittorrent-file' die aan het gedownloade bestand gekoppeld is verwijderd (een los bestand met een utorrent logo dat in je downloads-folder verschijnt) zal je nooit een heel bestand uploaden en dus niet aansprakelijk zijn. Daarnaast zijn er in Nederland haast nooit legale kwesties rondom het downloaden en uploaden van torrents, tenzij je het gigantische hoeveelheden doet. Het wordt als het ware gedoogd.

Veiligheid en waarschuwingen

Er zijn echter wel risico's verbonden aan het downloaden van torrents die je simpelweg kan vermijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alleen maar de juiste bestanden download, bijvoorbeeld bestanden van het formaat .epub en .jpg. Als je echter verpakte bestanden download in .zip of .rar formaat kunnen er virussen verborgen zijn in deze mapjes. Het is dus veiliger om nooit dergelijke verpakte bestanden te downloaden tenzij je weet dat de uploader betrouwbaar is.

Tips voor het zoeken naar e-books

De meest veilige en betrouwbare manier om e-books te zoeken is via de Isohunt site. Hier kan je gewoon op de titel van je e-book zoeken maar ook op bijvoorbeeld 'Brittish litterature', 'thrillers', 'Dutch e-books' of 'New York Times Bestsellers'. Bij de laatstgenoemde opties kan je direct grote hoeveelheden boeken downloaden.

Probeer titels van Engelse boeken ook in het Engels, zowel aan elkaar geschreven als met spaties ertussen. Ook is het handig om de filters op Isohunt op 'books' te zetten zodat je niet bij verfilmingen terecht komt. Denk eraan dat het uploaden van ebooks nog maar net in opkomst is dus het aanbod beperkt maar groeiende is. Je zal vooral hedendaagse populaire boeken vinden en klassiekers, ook is er veel non-fictie beschikbaar. Daarnaast is het handig om in toplijsten te zoeken van beroemde kranten of tv programma's.

Ook kan je dus via Google op torrents zoeken of op sites zoals The Pirate Bay of Kickass Torrents. Naar eigen ervaring is dit allemaal wat minder veilig maar als je het gewoon bij de bekende bestanden houdt kan er weinig mis gaan.

Lees verder

© 2012 - 2024 Sveneras, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader rukte al eerder op in Engeland en wint nu terrein in Nederland. De E-Reader is er in verschillende prijzen e…
Gratis en legaal e-books downloadenDigitaal lezen wordt steeds populairder en dat zorgt ervoor dat het aanbod van e-books steeds groter wordt. Dat is natuu…
E-reader: geen kilo’s boeken meer in huisE-reader: geen kilo’s boeken meer in huisTot nog niet zo lang geleden werd een groot deel van het gewicht dat meegesjouwd werd op vakantie bepaald door een aanta…
Nadelen van E-booksmijn kijk opNadelen van E-booksE-books worden steeds populairder. Met een speciale E-book reader kun je de elektronische boeken lezen. Papieren en gedr…
Sveneras (70 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.