Windows 7: Gratis download Windows 7 en upgrade Windows 7

Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is gebaseerd op Windows NT en is de officiële opvolger van Windows Vista. Na de mislukte introductie van Windows Vista keerden velen gedesillusioneerd terug naar Windows XP. Windows 7 was in de eerste week na de lancering al meer populair dan Windows Vista ooit is geweest. Want Windows 7 is veel sneller en werkt beter. En dus vraag je je af: Hoe kom ik aan een gratis download of upgrade?

Wat zijn de voordelen van Windows 7?

De voordelen van Windows 7 zijn gemakkelijk te vinden, kijkend naar de nadelen van het Windows Vista systeem dat met name heel erg traag is, veel fouten en tekortkomingen heeft, en veel te veel veiligheidswaarschuwingen kent.

Windows 7 installeert eenvoudig en heeft inderdaad de frisse en toegankelijke look, die werd beloofd voorafgaand aan de introductie. Hierbij werd het goede van Windows Vista bewaard en werden de nadelen van Vista echt goed ondervangen. Ook is de gebruikersinterface veel toegankelijker geworden met een nieuwe taakbalk onderin, waarbij je gemakkelijk kunt navigeren tussen openstaande applicaties. Windows 7 is verder sneller dan Windows Vista en alle applicaties werken er goed op.

Wat zijn de minimale systeemeisen voor Windows 7?

De minimale systeemeisen voor Windows 7 zijn een 1 Giga Herz 32-bit of 64-bit processor, minimaal 1 Giga Byte systeemgeheugen,16 Giga Byte vrije schijfruimte met ondersteuning voor DirectX 9 graphics met 128 MB geheugen.

Waar kun je Windows 7 NL gratis downloaden?

Vanaf 22 oktober 2009 is Windows 7 officieel gelanceerd en is het systeem via Microsoft Windows te koop voor consumenten. Hiermee worden de gratis beta-versies vanaf die datum niet meer door Microsoft verstrekt via de site. Wanneer mensen de officiële Windows 7 beta-versie hebben gedownload vanaf de site vóór die datum is die in principe kosteloos te gebruiken tot 01-06-2010. Vanaf 01-03-2010 sluit deze versie echter de PC iedere twee uur af, dus dat werkt vanaf 1 maart niet zo fijn meer. Nog steeds zijn via de gangbare torrent programma's de niet gelicenseerde beta-versies van Windows 7 te verkrijgen.

Wat op dit moment nog werkt is de officiële Enterprise Edition van Windows 7, die is bedoeld voor gebruik door bedrijven. Om bedrijven de kans te geven om het systeem te testen voor gebruik binnen de eigen organisatie wordt het gratis als test ter beschikking gesteld van een selecte ICT professional gebruikersgroep. Er is een beperkt aantal licenties beschikbaar en hoeveel dat er zijn wordt niet vrijgegeven. Je moet de 90-Day Trial binnen 10 dagen activeren en de versie is niet in het Nederlands maar wel in het Engels beschikbaar.

Waar kan ik gratis een Windows 7 Upgrade Advisor downloaden?

Op de site van Microsoft kun je de Windows 7 Upgrade Advisor kosteloos downloaden om te zien of jouw computer geschikt is voor het besturingssysteem Windows 7. Deze toepassing scant de computer om te kijken of er hardware problemen bestaan, die succesvol werken van Windows 7 in de weg zouden kunnen staan.

Wanneer jouw computer geschikt is voor Windows Vista is hij dat over het algemeen ook voor Windows 7 maar het is goed om de Engelstalige check uit te voeren door eerst te testen met het programma Windows 7 Upgrade Advsior.

Wat kosten de upgrade naar Windows 7 en Windows 7 zelf in de winkel?

Je kunt natuurlijk ook gewoon Windows 7 kopen of kiezen voor een upgrade op een bestaande Windows versie. De adviesprijs voor de upgrade naar Windows 7 is op dit moment 119,90 EUR en de adviesprijs voor de volledige consumentenversie bedraagt 319,99 EUR.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Windows 10-upgrade: tot 29 juli 2016 kan het nog gratisWindows 10-upgrade: tot 29 juli 2016 kan het nog gratisMicrosoft heeft in juli 2015 Windows 10 gelanceerd. Voor een jaar is het gratis geweest om alle versies van Windows 7,8…
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Gebruik Windows ReadyBoostGebruik Windows ReadyBoostAls je je werkgeheugen onder Windows wilt vergroten, maak dan gebruik van de Windows ReadyBoost. Readyboost geeft een mo…
Parallels Desktop voor de MacParallels Desktop voor de MacWindows 7 op je Apple Macintosh gebruiken kan tegenwoordig op meerdere manieren. De twee meest gebruikte zijn het in het…

Online gratis bladmuziek voor de pianoWie goed zoekt op het internet, vindt veel websites die gratis bladmuziek aanbieden voor de piano. Omdat er zo veel site…
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…
Bronnen en referenties
  • Microsoft: Windows 7
  • Microsoft: Windows 7 Enterprise 90 Day Trial: technet.microsoft.com/nl-nl/evalcenter/cc442495%28en-us%29.aspx?ITPID=sprblog
  • Windows 7 Upgrade Advisor: windows.microsoft.com/nl-nl/windows/downloads/upgrade-advisor
Reacties

Ate de Boer, 23-02-2010
Is windows 7 gratis of moet er voor betaald worden zou dit graag willen weten. Reactie infoteur, 23-02-2010
Beste Ate,

Windows 7 is in een aantal niet gelicenseerde beta-versies en de enterprise versie gratis beschikbaar. Voor de nu uitgegeven definitieve versie voor consumenten is dit besturingssysteem niet gratis, anders zou het wel heel zuur zijn voor Microsoft.

Lees het artikel om meer te weten te komen om de mogelijkheden om Windows 7 in de niet gelicenseerde versie gratis te downloaden. Ook de richtprijs voor aanschaf van Windows 7 zelf vind je in het artikel.

Succes!

Myra Ronner, 08-12-2009
Voor velen is de upgrade niet gratis, zoals beloofd, maar moeten er toch administratie- en verzendkosten worden betaald. Dat is misleiding!
Ik adviseer iedereen die hiermee is geconfronteerd, melding te maken bij de Consumentenautoriteit, bijvoorbeeld via Consuwijzer.nl, van deze praktijken. Zij kunnen een onderzoek starten en wellicht afdwingen dat het toch alsnog gratis moet worden verstrekt. Intussen wel betalen, maar ONDER PROTEST. Dan kun je later het geld terugvragen. Reactie infoteur, 08-12-2009
Beste Myra,

Ik weet niet waar jou een gratis upgrade Windows 7 is of wordt beloofd. Zoals ook in dit artikel is aangegeven kun je upgrade advisor gratis downloaden vanaf de Microsoft Windows site. Hiermee kun je kijken welke upgrade je nodig hebt.

Windows 7 is in testversies gratis verkrijgbaar maar logischerwijs wil Microsoft nog wel iets verdienen aan deze pakketten.

Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 22-11-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.