Online versturen van grote bestanden - hoe en waar

Online versturen van grote bestanden - hoe en waar Soms is het niet mogelijk om bestanden te versturen via je email account, of het nu via Outlook is of via Gmail, er is altijd een limiet aan verbonden. Je kunt ook bestandenuitwisselen via een CD of DVD of een USB stick, maar dit is ook geen makkelijke optie. Welke andere opties blijven er dan nog over? Het internet natuurlijk!

Waar moet je op letten

Je kunt grote bestanden versturen via het internet. Verschillende websites bieden deze service aan al dan niet tegen betaling.
Houdt altijd rekening met het volgende als je gebruik maakt van websites om grote bestanden te versturen:
 • De maximale grootte van de bestanden die je kunt verzenden
 • Hoelang de bestanden onlne beschikbaar blijven.
 • De veiligheid die de website biedt.

Gratis service of betaalservice?

De meeste sites bieden zowel een gratis versie als een versie waar je voor betaald. Het verschil is dan dat de betaalde versie je grotere bestanden laat verzenden en dat je bestanden langer beschikbaar blijven. Mocht je vaak grote bestanden moeten verzenden, dan is het het waard om gebruik te maken van een betaalde service. Kijk hierbij wel goed naar de verschillen in service en de kosten hiervan. Als je zelden gebruik maakt van het versturen van grote bestanden, dan kun je gebruik maken van de vele sites die hun service gratis aanbieden.

Voorbeelden van sites en wat ze bieden

De volgende sites zijn slechts voorbeelden, er zijn veel meer sites die deze services bieden.

Yousendit

Website: www.yousendit.com
Gratis versie biedt:
 • Bestanden verzenden tot 100 MB
 • Geen verplichting tot registratie
Betaalde versie biedt:
 • Bestanden verzenden tot 2GB.
 • Beveilig je bestand(en) met behulp van een wachtwoord.
 • Ontvang een bevestiging wanneer de ontvanger het bestand heeft gedownload.
Je bestanden blijven 7 dagen online en beide zender en ontvanger krijgen een downloadlink.

Transfer Big Files

website: www.transferbigfiles.com
Gratis versie biedt:
 • Bestanden verzenden tot 100MB
 • Registratie is niet verplicht, maar als je je registreert krijg je de optie om je bestand te beveiligen met een wachtwoord.
Betaalde versie biedt:
 • Bestanden verzenden tot 2GB.
 • Beveilig je bestand(en) met behulp van een wachtwoord.
 • Ontvang een bevestiging wanneer de ontvanger het bestand heeft gedownload.

SendSpace

website: www.sendspace.com
Sendspace is een van de betere sites omdat je gratis de volgende opties hebt:
 • Je kunt bestanden tot 300 MB versturen
 • Je kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden
 • De houdbaarheid van de downloadlink is 30 dagen geldig maar je krijgt een speciale link waarmee je het bestand eerder kunt verwijderen, dit is voor veiligheidsredenen een goed idee.

Mijnbestand

website: www.mijnbestand.nl
Zoals je aan de naam kunt zien is dit een nederlandse site met een eenvoudige werking. Je kunt de downloadlink gewoon via je eigen email versturen. Verder kun je je bestanden tot 300 MB uploaden en is de link 60 dagen geldig. Het enige nadeel is dat je het bestand niet zelf verwijderen en er is ook geen mogelijkheid tot beveiligen met een wachtwoord.

Extra veiligheidstip

Mochten de documenten die je wilt versturen nu vertrouwelijk zijn en je wilt niet het risico lopen dat iemand anders behalve de ontvanger het bestand zal kunnen downloaden, doe dan het volgende:
 • Maak van je bestand een Zip-file.
 • Tijdens het maken van de zipfile, kun je in het programma de optie "uitgebreid/extra options" kiezen en daarna een wachtwoord instellen.
Op deze manier is je bestand extra beveiligd en met je eigen paswoord. Vergeet natuurlijk niet om de ontvanger ook het paswoord te geven!
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Met Google Documenten online werkenMet Google Documenten online werkenEr is op internet duidelijk de tendens aanwezig om kantoor suites gratis online aan te bieden, vanuit de cloud. Google i…
Gratis bestanden in- of uitpakken: 7-ZipGratis bestanden in- of uitpakken: 7-ZipGrote bestanden zoals foto's van hoge kwaliteit, presentaties met veel plaatjes of video's kunnen vaak niet als bijlage…
WeTransfer - online platform om grote bestanden te versturenWeTransfer - online platform om grote bestanden te versturenWeTransfer is een website waarmee je grote bestanden kunt versturen. Files die te groot zijn om met e-mail te zenden, kr…
7-Zip Portable is voor de zip onderweg7-Zip Portable is voor de zip onderwegGrote bestanden kleiner maken? Zip dan je bestanden met 7-Zip Portable. Compressie van bestanden scheelt opslagcapacitei…

Hoe bescherm je je wachtwoord?Hoe bescherm je je wachtwoord?In je dagelijkse leven gebruik je veel applicaties en programma's waarbij je een wachtwoord nodig hebt om in te loggen.…
Twitter taal voor dummiesTwitter taal voor dummiesMet de toename van communicatie via chat, sms en de social media, is er ook een nieuwe communicatietaal ontstaan. De bed…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 07-11-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.