WeTransfer - online platform om grote bestanden te versturen

WeTransfer - online platform om grote bestanden te versturen WeTransfer is een website waarmee je grote bestanden kunt versturen. Files die te groot zijn om met e-mail te zenden, krijg je moeiteloos overgeheveld via WeTransfer. Op een simpele en veilige manier gaan de bestanden van verzender naar ontvanger. Miljoenen bestanden zijn op die manier al verstuurd sinds het begin van de voorziening. WeTransfer startte in 2009 en werd opgericht door Nalden, Bas Beerens en Rinke Visser. Gebruikersgemak is de grote troef en het Amsterdamse bedrijf verovert er Amerika mee.

Platform om bestanden mee te versturen


WeTransfer - versturen van grote bestanden

WeTransfer is een online platform waarmee bestanden zijn te versturen. Bestanden die groot zijn kunnen met moeite of niet via de e-mail worden verstuurd en WeTransfer biedt dan de oplossing. Zonder kosten kun je grote beeldbestanden, video's, muziek of presentaties verzenden en de voorziening is eenvoudig, snel en veilig en overal op de wereld te gebruiken. Als er maar een internetverbinding is dan kun je tot 2GB per keer versturen naar in totaal 20 e-mailadressen. Via e-mail red je dat bij lange na niet. De mail begint bij verzenden van files van 6MB al gauw te stotteren. WeTransfer is simpel, gratis en ziet er goed uit en dat is een gouden formule gebleken.

Downloaden binnen een week

De verzonden bestanden moeten binnen een week door de ontvanger worden geopend. Laat je het bericht van WeTransfer ongeopend staan, dan kun je na een week de bestanden niet meer downloaden en moet degene die de bestanden verstuurde ze opnieuw sturen. De bestanden worden automatisch verwijderd.

Advertenties - wallpapers en fullscreen advertising

De openingspagina van WeTransfer begint met wallpapers, schitterende achtergronden die het platform niet alleen handig maar ook mooi maken. De wallpapers zijn kunstig, kleurig, uitgekiend van vorm en een lust voor het oog. Ze zijn zo mooi om naar te kijken dat je bijna vergeet dat het advertenties zijn. De fullscreen advertenties zijn een onderdeel van het verdienmodel. Wie de advertentie in zijn geheel wil zien klikt een venstertje met informatie over WeTransfer weg. Het venstertje waar je de bestanden in kunt voeren blijft uiteraard staan. WeTransfer heeft fullscreen advertising tot kunst verheven die geld in het laatje brengt. Bedrijven staan in de rij om te mogen adverteren.

Creatievelingen

WeTransfer geeft een derde deel van hun wallpapers weg aan ontwerpers in de creatieve industrie. Zo stimuleren ze kunstenaars, muzikanten en ontwerpers en brengen ze hun ontwerpen in beeld. Dat komt de creatieve industrie ten goede, is de filosofie van WeTransfer.

WeTransfer Plus accounts

Een andere poot van het verdienmodel wordt gevormd door de verkoop van WeTransfer Plus accounts aan iedereen die nog meer uit de dienst wil halen. Je kunt daarmee je eigen WeTransfer kanaal vormgeven en nog meer in één keer verzenden dan met de gratis voorziening. In 2013 maakte het bedrijf al volledig op eigen kracht winst.


Team en HCP Europe

In maart 2015 werkt er een team van dertig mensen en het bedrijf groeit snel en draait meer en meer omzet. Sinds begin 2015 is het Amsterdamse bedrijf nog eens 25 miljoen dollar, 22 miljoen euro, rijker door een investering van Highland Capital Partners. De waarde van WeTransfer is naar schatting gegroeid tot 200 miljoen euro. WeTransfer besloot in zee te gaan met HCP Europe, dat een minderheidsbelang in het Amsterdamse bedrijf kreeg. Daarmee wil de file-verzender de overstap naar Amerika maken. Groei verdubbelen en vaste voet aan de grond krijgen aan de overkant van de grote plas, daar steekt WeTransfer op in. In 2018 is het aantal medewerkers gegroeid naar 104.

Hoe het begon - filetransfertool

Het begon allemaal met ergernis over iets dat niet bestond. Er was voor 2009 geen filetransfertool waarmee je grotere bestanden kon versturen. Een vriend van Nalden, Bas Beerens, ontwikkelde er een om koerierskosten te verlagen. Hij kon er videobestanden mee versturen naar zijn klanten. Samen besloten ze om de ruwe versie van Bas verder uit te werken tot een klantvriendelijke service die er ook nog eens mooi uitziet. De online dienst werd ontwikkeld door een team van ondernemers, developers en designers. Op papier zijn Bas Beerens, Rinke Visser en Nalden de oprichters.


E-commerceprofessionals Nalden

Nalden (1984) is het gezicht WeTransfer. De internetondernemer heet Ronald Hans, maar dat vond hij geen klinkende naam. Hij toverde op jonge leeftijd zijn naam om tot Nalden en startte als knaap met een blog onder de naam nalden.net.
Nalden werd internetondernemer. In een jaar tijd ontwikkelde hij van bloggende puber naar internetgoeroe die aanschoof bij De Wereld Draait Door.

Present Plus

Eind 2012 stopte hij met zijn blog nalden.net om zich helemaal te kunnen richten op PresentPlus en WeTransfer. PresentPlus is een studio die gespecialiseerd is in design, product ontwikkeling en film. Nalden wordt gezien als een eigenwijze ondernemer met een positieve inslag. Hij werd in juni 2013 verkozen tot een van de innovatiefste e-commerceprofessionals van Nederland.

Van Startup tot Wereldformaat

WeTransfer, de eerste startup van Nalden, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een speler van wereldformaat. WeTransfer vulde een niche in de markt en de website liep vanaf het begin als een tierelier. Door mond-tot-mondreclame groeide de site met dertig procent per maand. Inmiddels is ‘WeTransferen’ een werkwoord.

Maandelijks gebruiken 70 miljoen mensen de website en dagelijks worden er meer dan 2,5 miljoen transfers verstuurd (maart 2015).
In 2015 opent We Transfer een kantoor in Amerika, in Venice Beach, Los Angeles. In 2018 verkrijgt WeTransfer de populaire apps Paper® and Paste® en breidt het bedrijf haar aanwezigheid in Amerika uit met kantoren in Seattle en New York City.

Lees verder

© 2015 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelenIPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelenDe iPad van de Apple is een fantastisch apparaat met onbegrensde mogelijkheden. Of je de iPad nu gebruikt om een beetje…
Online versturen van grote bestanden - hoe en waarOnline versturen van grote bestanden - hoe en waarSoms is het niet mogelijk om bestanden te versturen via je email account, of het nu via Outlook is of via Gmail, er is a…
Reclame in online gamesReclame in online gamesReclame in computerspellen bestaat bijna net zo lang als er computergames zelf zijn. De eerste vormen van reclame in gam…
Gratis bestanden in- of uitpakken: 7-ZipGratis bestanden in- of uitpakken: 7-ZipGrote bestanden zoals foto's van hoge kwaliteit, presentaties met veel plaatjes of video's kunnen vaak niet als bijlage…

Wat is een podcast & zelf een podcast makenJe hebt vast wel eens iets gehoord over podcasts. Maar wat is een podcast nu eigenlijk en hoe kun je er een maken? Podca…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WeTransfer
  • http://www.marketingfacts.nl/berichten/nalden-bij-de-25-miljoen-dollar-van-wetransfer-find-your-numbers-guy geraadpleegd op 24 maart 2015
  • http://nos.nl/artikel/2019749-wetransfer-wil-amerika-veroveren.html geraadpl;eegd op 24 maart 2015
  • http://www.baaz.nl/content/interview-nalden-over-het-succes-van-wetransfer geraadpleegd op 24 maart 2015
  • http://www.thenextspeaker.com/experts/nalden/ geraadpleegd op 24 maart 2015
  • http://www.hcp.com/wetransfer-raises-25-million-to-accelerate-growth geraadpleegd op 24 maart 2015
  • https://wetransfer.com/about geraadpleegd op 27 mei 2017
  • https://www.eenmanierom.nl/wetransfer/ geraadpleegd op 27 mei 2017
  • https://www.sprout.nl/artikel/marketing/waarom-wetransfer-de-straten-van-new-york-verovert geraadpleegd op 26 juli 2018
  • https://wetransfer.pr.co/about geraadpleegd op 31 juli 2019
Reactie

Tom, 14-08-2015
Ik probeer nu al geruime tijd al het mogelijke om via dit programma een bestand te versturen.

in dit bestand zitten verschillende mappen met dokumenten en een groot aantal losse dukumenten.

ik kan echter alleen maar losse dokumenten versturen en daar heb ik natuurlijk niets aan.

hoe kan ik nu een heel bestand dat op mijn pc staat in één keer versturen? Reactie infoteur, 14-08-2015
Dag Tom, Probeer Dropbox eens.
Groet,
Sjaan

Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 31-07-2019
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.