Hoe wordt jouw blog succesvol?

Hoe wordt jouw blog succesvol? Bloggen is in dit tijdperk met computers en smartphones razend populair. Bloggen is ook leuk. Schrijf over jouw passies, hobby's of iets anders wat jij leuk vindt. Of je nou een beautyblog hebt of een fashionblog. Een blog over sporten of een zakelijk blog. Met blogs kun je geld verdienen en je kan ook nog eens succesvol worden. Een succesvol blog is lastig. Dit aangezien er al heel erg veel blogs bestaan op het internet. Waarschijnlijk bestaat er ook al een blog met het onderwerp waar jij over blogt. Dezelfde onderwerpen en interesses kan ertoe leiden dat mensen voor een ander blog kiezen, in plaats van jou blog te volgen. Die is lastig hè? Nee, eigenlijk niet. Hoe wordt jou blog nou succesvol en krijg je veel volgers?

Tijd

Bloggen lijkt weinig tijd te kosten, maar als je goede blog posts wilt plaatsen dan zul je daar ook de nodige tijd aan moeten besteden. De mensen die jouw blog volgen willen toch met enige regelmaat een nieuwe post zien. Denk aan minimaal drie posts per week. Hoe meer posts je schrijft hoe groter de kans is op volgers. Want hoe meer blog posts, hoe groter de kans is dat iemand op jouw blog terecht komt via een zoekmachine. Besteed dus veel tijd en aandacht aan je blog en aan de inhoud van de blog posts.

Onderscheid jezelf

Aangezien er veel blogs zijn op internet is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van anderen. Kopieer dus niets van andere blogs en blijf origineel. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een bepaalde schrijfstijl. Maar zorg ook voor originele onderwerpen. Soms kan het best lastig zijn om origineel te blijven, maar blijf het altijd proberen.

Kies voor strategie

Als je een strategie bedenkt voor je blog, dan kan dat ook meer volgers opleveren. Plaats bijvoorbeeld elke woensdag een video en schrijf een andere dag over iets persoonlijks. Als je op bepaalde dagen iets kiest dan weten je volgers wat ze kunnen verwachten en vaak kijken ze daar ook naar uit.

Kies voor goede kwaliteit foto's

Goede foto's zijn erg belangrijk voor een blog. Goede foto's trekken mensen aan. Mooie en duidelijke beeldkwaliteit. Ook dat is iets waar mensen voor terugkomen.

Niet alleen over jezelf

Het is makkelijk om over jezelf iets te schrijven, maar doe dat niet altijd. Stellen mensen vragen op je blog? Maak dan eens een post met antwoorden op die vragen. Dat wordt erg gewaardeerd en daar scoor jij weer punten mee.

Promoot jezelf

Jezelf promoten is heel erg belangrijk. Reageer op andere blogs en verwijs naar jouw eigen blog. Reageer op forums en verwijs ook daar naar jouw blog. Als je een nieuw artikel hebt geschreven, deel het dan met je vrienden via een social network. Er zijn heel veel manieren om je blog te promoten. Je vergroot dan je kans op bezoekers en volgers.

De aanhouder wint

Als je net begonnen bent met een blog dan heb je natuurlijk geen tot weinig volgers/bezoekers. Je moet echt geduld hebben. Bovenstaande tips maken de kans op bezoekers en volgers al een stuk groter. Het is echt belangrijk om origineel te zijn en jezelf te blijven promoten. Als het tegen zit, geef het niet op. Blijf door gaan. En natuurlijk lukt het alleen als je echt alles geeft. Want als je en blog schrijft over beauty terwijl je er niets mee hebt, dan is het gedoemd om te mislukken.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zes tips om te bloggen met succesZes tips om te bloggen met succesEr zijn steeds meer mensen die een blog hebben, veel mensen hebben er tegenwoordig zelfs meerdere. Als blogger kun je ve…
Hoe verdien je geld met bloggen?Hoe verdien je geld met bloggen?Valt er geld te verdienen met bloggen en hoe werkt dat dan? Een blog opzetten kost wat tijd, maar daarna heb je inkomste…
Online geld verdienen met bloggen op YoorsOnline geld verdienen met bloggen op YoorsBloggen wordt steeds populairder. Er zijn ook steeds meer professionele bloggers die er hun brood mee verdienen. Zij heb…
Je eigen blog starten: Tips voor beginnersJe eigen blog starten: Tips voor beginnersEen blog of weblog is een website in dagboekstijl dat regelmatig wordt bijgehouden. De auteur van het blog, de blogger,…

Een nieuwe websiteEen nieuwe websiteEen website is een visitekaartje, een van de velen kunnen we tegenwoordig zeggen. We hebben verschillende uitingsvormen…
Geef je Wi-Fi signaal een boostGeef je Wi-Fi signaal een boostWi-Fi is een netwerk dat apparaten, zoals laptops en smartphones, met het internet kunnen verbinden. Klinkt eenvoudig, n…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.