Hoe verdien je geld met bloggen?

Hoe verdien je geld met bloggen? Valt er geld te verdienen met bloggen en hoe werkt dat dan? Een blog opzetten kost wat tijd, maar daarna heb je inkomsten die in principe door blijven stromen. Ook wel passief inkomen genoemd. Met onder meer advertenties en advertorials kun je geld verdienen. Maar het belangrijkste is om veel bezoekers op jouw blog te krijgen. Hoe doe je dat?

Hoe verdien je geld met je blog?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen. De meest voorkomende manieren staan hieronder uitgelegd.

Advertenties van Google Adsense

Als je op je blog de advertenties van Google toestaat zorgt Google ervoor dat er geschikte, toepasselijke advertenties bij je blog verschijnen. Er zal niet met een fietsvakantie geadverteerd worden als jij een een blog over make-up schrijft. De advertenties zijn zo specifiek mogelijk van toepassing op het onderwerp. Voor sommige advertenties krijg je betaald per bezoeker op je pagina, voor andere advertenties krijg je betaald als er op geklikt wordt. Je kunt je aanmelden bij Adsense wanneer je wil, maar ze zullen je pas een account geven als blog aan bepaald kwaliteitseisen voldoet.

Advertorial

Goede kwalitatieve bloggers met veel volgers worden soms benaderd door bedrijven door een bepaald artikel over een bepaald product op hun blog te plaatsen. Iemand die bijvoorbeeld regelmatig blogt over reizen naar verre oorden kan benaderd worden door een reisbureau om een artikel over een reis naar de Himalaya te plaatsen op zijn of haar blog. De blogger krijgt hiervoor dan een vergoeding. Dit kan per bezoeker zijn, maar ook een vooraf vastgesteld bedrag.

Advertenties van bedrijven

Ook kun je op een blog een bepaalde ruimte verkopen aan bedrijven die daar hun reclame willen neerzetten. Dit vindt vrijwel alleen plaats op de grote blogs omdat het voor bedrijven niet uit kan om kleine blogs te benaderen om hun advertenties te plaatsen.

Hoeveel verdien je met een blog?

Hoeveel een blog oplevert in geld valt moeilijk te zeggen. Een aantal factoren zijn erg belangrijk voor de verdiensten van de blog.

Aantal bezoekers

Hoe meer bezoekers, des te meer je verdient. Dat klinkt heel logisch, niet waar. Als je betaalt krijgt per bezoekers die een advertentie ziet of erop klikt wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen je blog bezoeken. Om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen zul je er voor moeten zorgen dat je veel volgers hebt en dat je artikelen die je schrijft hoog ranken in Google. Als je niet op pagina 1 staat als je een bepaalde zoekopdracht googelt, kun je er weinig bezoekers van verwachten.

Zoek op internet eens op Search Engine Optimalization, vaak afgekort als SEO. Als je je blog optimaliseert voor zoekmachines zul je makkelijker gevonden worden en meer bezoekers brengen. Google (de grootste zoekmachine) kijkt naar een aantal factoren om je blog te ranken. Denk aan de titel, tussenkopjes en de lengte van je artikel. Ook wordt er op gelet of je grammatica en spelling correct zijn. Er zijn dus heel veel factoren om rekening mee te houden als je een artikel schrijft.

Onderwerp is van belang

Naast het feit dat het ene onderwerp meer bezoekers trekt dan het andere onderwerp is het zo dat het ook voor de adverteerder uitmaakt waarover jij schrijft. Wie schrijft over recepten zal weinig geschikte advertenties aantrekken die veel geld opleveren. Wie echter schrijft over financiële zaken, zoals hypotheken of beleggen, kan veel meer adverteerders aantrekken die ook bereid zijn om veel voor hun advertenties te betalen. Ook erg populair voor adverteerders zijn artikelen over zwangerschap, baby's en afvallen.

Om toch enige indicatie te geven van de verdiensten: je zal toch minimaal tienduizenden bezoekers per maand moeten hebben om van je blog te kunnen leven.

De bijkomstige voordelen van bloggen

Naast het feit dat je met je blog inkomsten vergaart kom je ook veel in de publiciteit. Wie een kwalitatief goede blog heeft met boeiende en interessante artikelen heeft kans om benaderd te worden door bedrijven en instanties om een presentatie te geven over een bepaald onderwerp of een boek te schrijven.

Enkele grote infoteurs van InfoNu zijn ook via hun artikelen op internet benaderd om presentaties te geven, artikelen te bundelen tot een boek of artikelen te schrijven voor een bepaald tijdschrift.

Succes met bloggen!
© 2014 - 2024 Infoteuryannick, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen op internetGeld verdienen op internetKun je wel wat extra geld gebruiken? Misschien is het een idee om geld te verdienen op internet, geld verdienen op inter…
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Geld verdienen met Google AdSenseGeld verdienen met Google AdSenseMet Google AdSense kun je veel geld verdienen. Door middel van dit advertentienetwerk is het mogelijk om met het maken v…
Bloggen voor beginners: wat zijn de mogelijkheden?Bloggen voor beginners: wat zijn de mogelijkheden?Je vindt het leuk om te schrijven. Je hebt een uitgesproken mening ergens over en die wil je graag met de wereld delen.…

Wat is een infoteur?Wat is een infoteur?Infoteurs schrijven artikelen op de site InfoNu.nl. Maar wat doet een infoteur nou precies. wat verdienen ze en waarover…
Voor- en nadelen van online shoppenTegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan online shopping door zijn vele voordelen. Producten zijn gemakkelijker te…
Bronnen en referenties
  • http://persoonlijk.beautygloss.nl/?p=497
Infoteuryannick (36 artikelen)
Laatste update: 13-01-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.