Zes tips om te bloggen met succes

Zes tips om te bloggen met succes Er zijn steeds meer mensen die een blog hebben, veel mensen hebben er tegenwoordig zelfs meerdere. Als blogger kun je veel redenen hebben om een blog te beginnen: Je kunt geld willen verdienen, een hobby laten zien aan andere mensen of misschien ben je op zoek naar andere mensen die eenzelfde interesse hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen jouw blog kunnen vinden, interessant vinden en delen? Er staan honderden tips op het internet, maar er zijn er maar een paar die echt goed werken en die ook effect hebben op de langere termijn. De 6 tips om te bloggen met succes, die vind je hier.

Vind je niche

Een blog opzetten over een bepaald onderwerp is niet zo moeilijk, maar bij het onderwerp blijven dat kan nog een groot probleem worden. Vaak is te zien dat een blog begint rond een bepaald idee, maar dat vervolgens van alles langskomt en dat zorgt voor een probleem. De mensen die een blog volgen, volgen de blog omdat zij het onderwerp interessant vinden en niet omdat ze jou een geweldig persoon vinden. Heb je alleen maar familie en vrienden als volgers, dan wordt jouw blog nooit een internationaal succes, dus blijf bij je onderwerp.

De truc is een onderwerp te vinden waar nog niet zoveel informatie over is maar waar wel interesse in is. Is jouw blog één van de eerste websites die veel aandacht besteedt aan een onderwerp, dan is de kans groot dat je snel een groot publiek krijgt.

Zorg dat je waarde brengt

Een goede blog heeft niet heel veel teksten erop staan, maar vooral informatie die waardevol is voor de bezoekers. Tips, trucs, adviezen en handige links dus. Dit gaat in de meeste gevallen nog altijd verkeerd. Er wordt geschreven om verkeer te trekken, maar het verkeer vindt vervolgens niets op de website en vertrekt net zo hard weer. Dat lijkt alleen maar vervelend, maar heeft meer gevolgen: Google zal zien dat de mensen weer terug gaan naar de zoekresultaten en dit heeft een negatief gevolg op de ranking van de website. Zorg er dus voor dat er waardevolle inhoud op de website gevonden kan worden.

Betrek het publiek bij de blog

Veel mensen met een blog lijken vooral voor zichzelf te schrijven. Ze hebben het over wat zij gedaan hebben, wat ze nog gaan doen en hoe ze zich voelen. Dat is niet zo zeer interessant voor de bezoeker, maar het probleem hierin is dat de bezoeker totaal niet betrokken is bij wat er op de blog gebeurt. Stel vragen, geef adviezen en betrek de bezoekers bij de blog, zodat zij weten dat het bezoek gewaardeerd wordt.

Zorg dat mensen zich in kunnen schrijven

Wie denkt dat een nieuwsbrief enorm achterhaald is, die heeft het mis. Het is een heel handig hulpmiddel voor veel mensen om de websites terug te vinden die zij interessant vinden. Zijn ze je vergeten, dan is een nieuwsbrief een handige herinnering. Zorg er wel voor dat er een opt-out is, mensen moeten zich met een klik uit kunnen schrijven. Doe je dat niet, dan overtreed je een wet.

Wil je geld verdienen?

Deze tip is expres opgezet als een vraag. Wil je geld verdienen met je blog of gaat het je ergens anders om? Zodra je geld wilt verdienen, moet je een verdienmodel gaan bedenken. Links en rechts een banner schiet niet op wanneer dit niet bij de blog past. Het is meten, plannen en kijken wat er gebeurt om vervolgens de modellen aan te passen. Wil je geen geld verdienen, ga dan niet alsnog gooien met reclames maar houd je bij het plan. Gebruik je zowel een model om te verdienen en tegelijkertijd een manier waarbij je geen geld wilt verdienen, dan wordt het een lastige blog. Ook de bezoeker zal dan niet meer weten waar je eigenlijk heen wilt.

Post regelmatig nieuwe informatie

Een blog is een stroom van informatie die kwalitatief goed is. Daarom is het belangrijk om regelmatig opnieuw een bericht te plaatsen, zodat Google je blijft vinden, maar ook voor de bezoekers die een bericht willen lezen. Heb je een spectaculair bericht op de planning staan, kondig die dan twee weken van tevoren aan.

Gemiddeld een keer per twee weken een bericht plaatsen is doorgaans genoeg, maar de meeste mensen raden aan om minstens eens per week een bericht te plaatsen

Zes goede tips om te bloggen met succes

Je zal ongetwijfeld zelf aanvullingen hebben, maar deze zes tips zijn een sterke basis om meer publiek te krijgen voor je blog. Wanneer je meer professioneel wil gaan bloggen, dan heb je wat meer hulpmiddelen nodig, maar voor iemand die het voor het plezier doet en er een beetje geld mee wil verdienen, is dit een heel goede basis.
© 2015 - 2024 Historia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bloggen met WordPress, Blogger en TumblrJe eigen blog schrijven kan leuk zijn en is zeker de moeite waard. Maar als je nieuw bent in het blogmilieu is het belan…
Hoe verdien je geld met bloggen?Hoe verdien je geld met bloggen?Valt er geld te verdienen met bloggen en hoe werkt dat dan? Een blog opzetten kost wat tijd, maar daarna heb je inkomste…
Je eigen blog starten: Tips voor beginnersJe eigen blog starten: Tips voor beginnersEen blog of weblog is een website in dagboekstijl dat regelmatig wordt bijgehouden. De auteur van het blog, de blogger,…
Hoe wordt jouw blog succesvol?Hoe wordt jouw blog succesvol?Bloggen is in dit tijdperk met computers en smartphones razend populair. Bloggen is ook leuk. Schrijf over jouw passies,…
Word een beroemd goochelaar in De Sims 3Word een beroemd goochelaar in De Sims 3De uitbreiding "Showtime" van het simulatiespel De Sims 3 brengt een reeks carrières met zich mee. Dit zijn carrières me…
Historia (50 artikelen)
Gepubliceerd: 16-01-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.