Spyware & Windows Defender werkt prima tegen spyware

Spyware & Windows Defender werkt prima tegen spyware Windows Defender is een prima anti-spywareprogramma. Het programma verwijdert zeer veel spyware en nog belangrijker het voorkomt via de real time bescherming en dagelijkse updates de installatie van allerlei malware en adware op uw pc en in de cloud. Het softwareprogramma geeft een goede bescherming en het is in 2020 bovendien gratis!

Windows Defender

Al in 2005 werd Microsoft Antispyware, voorganger van Windows Defender, door de Consumentenbond aangeprezen. Met Windows Defender is de jacht op spyware alleen maar beter geworden. Windows Defender zit standaard in Windows 10. Wie een legale Windows versie heeft, is daarmee verzekerd van gratis updates en real time protectie.

Spyware

Spyware hoort inmiddels bij het leven op internet, maar is ook uiterst vervelend. Soms merkt u er weinig van, terwijl u toch afgetapt wordt. Spyware komt meestal op een pc via gratis software, zoals programma's voor bestandsdeling, screensavers of zoektaakbalken. Vaak merkt u het direct. Enkele bekende symptomen:
  • Plotseling hebt u nieuwe taakbalken of koppelingen, en zijn de favorieten gewijzigd.
  • De standaard startpagina is niet langer de door u op een eerder moment gekozen startpagina.
  • U merkt dat u naar een ander website wordt doorgeleid dan waarnaar u op zoek was.
  • Allerlei pop ups verschijnen tot vervelends toe.
  • Uw computer lijkt niet meer vooruit te branden, en wordt soms zelfs instabiel.

Gebeurt er zo iets, dan staan alle seinen op rood. Er zit en virus op de pc, u bent gehackt of er zit malware op de computer die u gebruikt.

Malware

Soms hebt u gewoon te doen met uiterst irritante malware. De grens tussen spyware en malware lijkt soms wat dun, maar malware is zondermeer schadelijk. En de plaatsers van malware gaan daarbij uiterst geraffineerd te werk. Denk bijvoorbeeld aan Smitfraud programma’s als Spysheriff, dat lijkt goedaardige software maar is dat zeker niet. U denkt een gratis spywarescanner op uw pc te plaatsen, maar installeert in werkelijkheid malware in de vorm van een Trojaans paard op de pc. Er zijn vele voorbeelden van deze frauduleuze software. Defender komt dan in actie. Let wel op, veelvoorkomend is phishing naar uw persoonlijke bankgegevens, daar helpt Defender uiteraard niet tegen.

Real time bescherming

De beste bescherming van uw pc bereikt u door een goed firewall, antispywareprogramma’s en antivirusprogramma’s, uw wachtwoorden regelmatig te wijzigen en geen persoonlijke gegevens door te geven aan anderen. Als antispyware programma is Windows Defender een hele goede. Zoekt u toch een ander goed gratis antivirus programma, probeer dan Avast Home 4 eens. Overigens blijkt wel in de praktijk dat geen enkel programma alle narigheid voor kan zijn en het niet altijd lukt om ongeschonden alle spyware van een pc te verwijderen. Voorkomen is ook hier beter dan genezen.

Windows Defender in actie

Met Windows Defender kunt u vooraf scans inplannen en ervoor kiezen om de schadelijke bestanden automatisch te verwijderen of in quarantaine te plaatsen. Als het in quarantaine is geplaatst is uw pc ook weer veilig, maar bevindt het zich nog wel een de prullenbak. Als schadelijke software zich op de computer tracht te installeren of te activeren, geeft Windows Defender u hiervan direct bericht, zodat u in actie kunt komen waar dat nodig is. Updates kunt u automatisch binnenhalen en dat is wel belangrijk want elke dag komen er virussen en malware bij. Zonder update worden deze nieuwe varianten nog niet door de pc herkend. Overigens is het belangrijk om ook andere software op uw computer, zoals de browser, adobe en flash, regelmatig te updaten.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spyware & Smitfraud, kijk uit voor SpySheriffSpyware & Smitfraud, kijk uit voor SpySheriffPas op voor Smitfraud. De website van SpySheriff beweert een prijswinnaar te zijn die uw mal ware zal verwijderen. In we…
ComputerbeveiligingenComputerbeveiligingenEr is bijna geen één huishouden die geen computer heeft. Een computer heeft een goede beveiliging nodig om geen virussen…
Veilig internetten en de soorten malwareVeilig internetten en de soorten malwareVeilig internetten doet u zonder malware op de pc. Geef anderen niet de kans om uw geld online te stelen. Een veilige pc…
AVG Anti-Virus Free Edition virusscannerAVG Anti-Virus Free Edition virusscannerDe nieuwste versie van het populaire antivirus-programma AVG Anti-Virus Free is 8 en volgt daarmee 7 op. De nieuwste ver…

Het verschil tussen Adware, Spyware en VirussenHet verschil tussen Adware, Spyware en VirussenAdware, spyware en virussen hebben het een en ander gemeenschappelijk, één ding is dat ze alle drie schadelijk zijn voor…
Alles over een Trojan HorseWat is een Trojan Horse, wat doet een Trojan Horse, hoe kom ik er weer van af en hoe kom ik er achter dat ik een Trojan…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-07-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.