Avast als antivirusprogramma gebruiken

Avast als antivirusprogramma gebruiken Vrees voor computervirus op de pc, mogelijk ransomware op de pc? Avast free antivirus is een gratis antivirusprogramma voor de niet commerciële thuisgebruikers. Deze software werkt uitstekend. De antivirus-scanner doet volledig wat het belooft. Een perfecte antivirus aanpak. De installatie van Avast is eenvoudig en geeft vele mogelijkheden voor wie zijn pc goed wil beveiligen. Uiteraard kunt u bij Avast ook voor een uitgebreidere betaalde versie terecht, waarin bijvoorbeeld ook een firewall zit.

Gratis antivirussoftware of een betaalde versie


Antivirusprogramma Avast

De particuliere gebruiker kan bij Avast kiezen voor een gratis versie of een betaald exemplaar:
  • Avast Free Antivirus (gratis).
  • Premium Security (betaald).

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus is gratis anti virus software en bestemd voor de niet commerciële gebruiker thuis. Het is zonder registratie gratis te gebruiken. Als u wel kiest voor registratie kunt u een aanbieding krijgen voor een tijdelijke upgrade naar de premium versie. Die upgrade is na een proefperiode niet meer gratis. U kunt Avast installeren op een pc met Windows als besturingssysteem (compatibel met Windows 10, 8.1, 8 en 7), maar ook op een Mac. Verder ook op uw smartphone (Android, Iphone) of tablet. Avast geeft ook bescherming tegen ransomware.

Premium Security

Premium Security is een betaalde versie voor particulieren dat u vooral op het internet meer bescherming biedt. Eveneens is deze beschikbaar voor de pc met Windows, Mac en smartphone (Android, Iphone) of tablet.

Verschillen Avast Free Antivirus en Avast Premium Security

BedreigingFree AntivirusPremium Security
Virussen, spyware en andere dreigingen (realtime)jaja
Ransomwarejaja
Nepwebsites, dns-spoofingneenja
Hackers (firewall)neenja
Vreemden kijken mee via uw webcamneenja
Stelen van de in uw browser opgeslagen wachtwoordenneenja
Op afstand overname controle over uw pc, bijvoorbeeld via het Remote Desktop Protocol (RDP) van Microsoftneenja

Uit dit overzicht wordt meteen duidelijk dat Avast Antivirus geen firewall bevat en dus minder bescherming biet op het internet dan een pakket als Premium Security. Premium Security biedt niet alleen geavanceerde antivirussoftware, maar ook een webschild, webcamschild en blokkeert gevaarlijke downloads en websites. Denk aan de noodzakelijke bescherming tegen ransomware, malware, zero-day dreigingen en de mogelijke beveiligingsproblemen op particuliere wifi-netwerken. Vertrouwt u een bestand niet, dan kunt u die openen in een sandbox, veilige omgeving voor uw pc. Tot slot kunt u Avast Premium Securiry in een passieve modus zetten waardoor u ook andere beschermingssoftware op uw pc kunt laten draaien.

Installatie van de (antivirus)software

De software kunt u downloaden van de site van Avast en vervolgens installeren volgens de instructies op het scherm. Kiest u voor de premium versie dan kunt u die eerst 30 dagen uitproberen. U kunt een pakket kopen voor 1 pc, maar ook een pakket dat de installatie op 10 verschillende apparaten in een jaar mogelijk maakt. Het laatste pakket (10 apparaten) is relatief goedkoop. Een pakket voor 10 apparaten kunt u ook eenvoudig delen met vrienden en dierbaren.

Andere beschermingssoftware van Avast

Avast heeft meer software tot zijn beschikking, alle als uitstekend beoordeeld:
  • Zakelijk Avast Business, voor naar keuze 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. Dit is antivirussoftware, firewall, netwerkbescherming en nog veel meer voor Windows, Windows Server en Mac
  • Avast Ultimate (1 pc of 10 apparaten) is alles ineen plus anonimiteit via een VPN-verbinding.

Slot

Avast biedt een uitstekende gratis antivirusscanner. Wilt u meer bescherming dan dat en ook beschermd zijn tegen bijvoorbeeld nep-websites of anoniem op het internet aanwezig zijn, dan kiest u voor een betaalpakket. Dit geeft u een volledigere bescherming en dat kan wel erg verstandig zijn.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ComputerbeveiligingenComputerbeveiligingenEr is bijna geen één huishouden die geen computer heeft. Een computer heeft een goede beveiliging nodig om geen virussen…
Top drie gratis antivirusprogramma’sTop drie gratis antivirusprogramma’sAvira Free AntiVirus, avast!, en AVG zijn al jarenlang de beste gratis antivirusprogramma’s. Ze kunnen makkelijk de stri…
Virus op mijn computer: wat moet ik doen?mijn kijk opVirus op mijn computer: wat moet ik doen?Er zijn verschillende computervirussen in omloop. Computervirussen die soms kunnen resulteren in een geblokkeerde comput…
Waar kun je gratis virusscanners downloaden?Waar kun je gratis virusscanners downloaden?Een virusscanner mag niet ontbreken op je computer. Je pc kan beschadigd raken wanneer je geen virusscanner hebt. Er zij…
Reacties

Anand, 15-09-2009
Hoi Zeemeeuw, bedankt voor uw advies. De PC Tools Firewall Plus/versie 6 ontregeld op mijn vista pc en UPC-modem de internetverbinding als de pc uit de slaapstand wordt gewekt, heb ik in één keer geen verbinding meer! Bij het opnieuw opstarten liep m'n pc al een paar keer gewoon vast waarna ik systeemherstel moest uitvoeren, daarna werkte de 'pc tool firewall' helemaal niet meer en heb ik het verwijderd, ik vertrouw die versie 6 niet meer! Nu gebruik ik de standaard firewall van Windows Vista maar weer. In avast! heb ik alles aan staan, ook het 'netwerk schild', heb ergens gelezen dat dat ook een soort firewall is, klopt dit? Ik heb naast avast! de gratis linkscanner van AVG erbij geïnstalleerd, daarin heb ik ook alles aan staan, 'Search-Schield, Active Surf-Schield, en Rapportage van mogelijke bedreigingen'. Is de firewall van Windows Vista voldoende samen met avast! home, als je verder dus niet internetbankiert en geen topgeheimen op je pc hebt staan? En kan ik alle 3 bovenstaande instellingen in de linkscanner van AVG aan laten samen met alles in avast! en de IE 8 filter, of is AVG Active Surf-Schield totaal overbodig erbij, ook al werkt dat elkaar waarschijnlijk niet tegen? Laatste vraag: Hoe betrouwbaar zijn de veilig/onveilig waarschuwing van de Search-Schield in AVG linkscanner eigenlijk? Wordt dagelijks ge-update, er staat zéér zelden een rood kruisje achter een zoekresultaat, vrijwel alles is groen/veilig aangegeven, bij zoekresultaten staat achter 'piratebay' b.v. wel 'n gele dubbele uitroepteken, dit zag ik toen ik 't teste door te zoeken naar onveilige sites met zoekterm 'gratis downloads'. (Web Schild van avast! en SmartScreen-filter IE 8 gaan inderdaad goed samen zoals u in het vorige bericht al zei…) Alvast vriendelijk dank voor uw advies.:-) Reactie infoteur, 15-01-2020
Hoi Anand,
1. Het netwerk schild werkt inderdaad als soort van firewall.
2. De AVG scanner is ook prima. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van Avast antivirus de AVG antivirus software te installeren.
3. Ziet er wel veilig uit zo. Maar surf niet als admin (altijd veiliger).
4. Eigenlijk heb je wel veel tegelijkertijd aanstaan, maar als het werkt zonder dat de pc steeds vast loopt, zou ik het zo laten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Anand, 05-09-2009
Hallo, ik heb de 'avast!' gratis versie gisteren ook geïnstalleerd. Eerst had ik de proefversie van Norton 360 Version 3.0, die gaf bij de zoekresultaten via Google een groen vinkje rechts, als de webpagina veilig is of rood kruisje onveilig enz., best handig, de gratis avast! heeft dit dus helaas blijkbaar niet! Maar ik vroeg me af of ik bij gebruik van de 'avast!/web schild functie' wordt beschermt/gewaarschuwt als de site onveilig is, dus hoe weet ik dat ik een site beter kan verlaten, of worden alle virussen zonder verdere melding van m'n pc geweerd? En is het dan nog nodig om de SmartScreen-filter in explorer 8 tegelijkertijd in te schakelen, die zou ook waarschuwen als de site/download gevaarlijk is? Norton vond geregeld een 'tracking cookie' en af en toe een 'indringpoging', avast! heeft tot nu toe nog niets gevonden bij het scannen of websurfen. Wordt ik ook gewoon beschermt op internet als avast! tegelijkertijd een volledege scan op m'n pc aan het uivoeren is, of kan ik dan beter niet websurfen? Ik gebruik 'avast' samen met de gratis firewall van PC-Tools Plus. :-) Reactie infoteur, 27-04-2018
Beste Anand,
1. Samen met een goede firewall biedt de gratis Avast! je een goede bescherming. Dus zit je nu gewoon goed, als er regelmatig wordt ge update.
2.De Web shield beschermt je inderdaad tegen allerlei onveilige sites (malware, adware, spyware en dialers). Maar niets helpt echt tegen onveilig klikken.
3. Wat wel helpt is niet surfen als admin, maar met een ander account met beperktere rechten.
4. Avast moet compatible zijn met elke browser. Ik zou wel het extra filter aanzetten als extra bescherming: baat het niet, schaadt het niet. Wordt de boel te traag, dan kun je altijd het beschermingsfilter weer uit zetten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Goorhuis, 14-07-2008
In avast draait het icoon mee moet dit of is dit ook stop tezetten:-)graag een bericht terug svp. Reactie infoteur, 27-04-2018
Wanneer Avast actief is, draait dit bolletje mee.

Ben, 22-03-2008
Klopt, gebruik Avast al sinds 2005, nooit enig probleem gehad. Reactie infoteur, 27-04-2018
Mooi!

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 28-11-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.