Alles over Trending Searches (Google)

Alles over Trending Searches (Google) Op zoek naar populaire zoekopdrachten op het internet? Trending Searches, iedereen kan via Google zien wat momenteel populair en hot is. Dit kan naar verschillende regio’s en talen. Zo is ook eenvoudig in kaart te brengen welke trends er zijn. Media maken hier gretig gebruik van voor de nieuwsgaring en nieuwsverspreiding, de markeringafdelingen van bedrijven en natuurlijk elke particulier die van de laatste trend op de hoogte wil zijn.

Zoekresultaten terugvinden

Het is algemeen bekend dat een site of artikel des te sneller wordt gevonden bij het gebruik van de juiste tags. Zorg daarom voor de goede woorden en indeling voor de zoekmachines en de kans dat je gevonden wordt neemt sterk toe. Goede zoekwoorden zijn dan niet alleen de kernachtige woorden die relevant zijn voor je website, maar ook woorden die momenteel populair zijn. Woorden waarop veel gezocht wordt. Maar waar vind je zo'n lijst (naast de tags in Twitter, waar in de lijst trending de items met meeste tweets staan)?

SEO

De Search Engine Optimizer is voor de eigenaren en beheerders van websites een belangrijke tool om uit te zoeken hoe de site er het beste uit kan zien en voor welke formuleringen het beste kan worden gekozen. Wat het moeilijk maakt is dat er steeds weer andere populaire tags zijn en dat de zoekmachine van Google regelmatig het algoritme voor een goede website aanpast. Er zijn op het web dan ook vele goed bedoelde artikelen en adviezen te vinden om je ranking verder op te schroeven, maar de tips daarin kunnen snel achterhaald zijn. Een website verdient voortdurend aandacht als je met de besten mee wilt doen. Google zou Google niet zijn als niet hiervoor een tool zou worden ontwikkeld, Google Trends genaamd. Deze tool is te vinden op google.com/trends.

Trends

Google Trends is een actuele daglijst van de honderd meest populaire zoektermen op internet die dag. Elke hotpick bij Hot Trends kun je aanklikken en je kunt zelf de gewenste datum van ranking aangegeven. Als je een item aanklikt, krijg je allerlei info over de meest gerelateerde artikelen en blogs, en nog veel meer. Als je op de lijst staat, zegt dat ook veel: het is het resultaat van vele miljoenen searches op het web. Wereldwijd.

Search Trends

Binnen Google Trends heb je ook de search trends balk, waar je een zoekwoord kunt intikken. Meteen wordt dan duidelijk hoe populair een en ander is. Wil je meteen wat kwijt over de search of het artikel, dan kun je bovendien direct via een chat/ mail reageren. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt, zeker als iemand met stip nummer één is geworden. De topscores worden ook nog eens grafisch uitgewerkt. Vooral de spikes zijn leuk. Je vindt ook aangegeven wat de belangrijkste gebeurtenissen zijn geweest en welke locaties (steden, land) het meest relevant zijn.

Fashion

In de searchbalk de naam van een persoon intikken geeft direct informatie diens publiciteit en populariteit. Google Trends is een echte populariteitsmeter. Iedereen zit op Facebook, want daar mag je niet ontbreken. Straks wil misschien wel iedereen op de hotlist van Google. Gratis reclame is het voor websites, personen, nieuwe films, populaire politici, groot nieuws en zo verder.

Censuur

De hotlist is wel gecensureerd. Sommige resultaten worden namelijk uit de lijst geweerd. Pornotrefwoorden, het weer, en websites en sommige bekende personen worden niet in de lijst opgenomen. Dat wil Google om privacy- en andere redenen niet. Maar wie daar in geïnteresseerd is, vindt toch wel zijn weg op internet.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De minder bekende toepassingen van GoogleDe minder bekende toepassingen van GoogleGoogle is één van de bekendste merken in internetland. Hun verschillende bekende en handige toepassingen zoals Google zo…
Website niet meer in de Google zoekresultaten... verbannen?Website niet meer in de Google zoekresultaten... verbannen?Je hebt een website gemaakt en deze toegevoegd aan zoekmachines zoals Google. Je optimaliseert je website zo goed mogeli…
Handige zoekmachine optimalisatie tipsHandige zoekmachine optimalisatie tipsDagelijks maakt de overgrote meerderheid van de internetters gebruik van zoekmachines zoals Google of Bing. Als je een e…
De zoekmachine BingDe zoekmachine BingEr zijn momenteel een paar zoekmachines die het grootste marktaandeel hebben als het gaat om de zoekopdrachten op het in…

Slimmer op internet met web 3.0 en 4.0Slimmer op internet met web 3.0 en 4.0Web 3.0 is een geïntegreerde aanpak op internet waarbij de verschillende toepassingen beter samenwerken en op elkaar zij…
Feedburner en Google verzorgen je feedsFeedburner en Google verzorgen je feedsDe verspreiding van feeds verloopt in de praktijk nogal langzaam. Dat is jammer, want het moet toch veel sneller kunnen.…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 04-08-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.