De zoekmachine Bing

De zoekmachine Bing Er zijn momenteel een paar zoekmachines die het grootste marktaandeel hebben als het gaat om de zoekopdrachten op het internet. Google is de meeste bekende zoekmachine op dit moment, maar Bing is een grote concurrent. Bing is onderdeel van de welbekende Microsoft en neemt toe in bekendheid. Wat is Bing precies en wat kun je er mee?

Wat is een zoekmachine?

Een zoekmachine is een complex computerprogramma dat het hele World Wide Web op zoek gaat naar de zoekwoorden die zijn getypt in het zoekvak op de beginpagina. De zoekmachine gaat het gehele internet af om websites te vinden die te maken hebben met de zoekwoorden. Wanneer de zoekmachine de internetpagina’s heeft gevonden, geeft het de resultaten terug.

Natuurlijk duurt dit zoeken over het internet maar enkele seconden waarbij de zoekmachine de webpagina’s moeten lezen, indexeren en organiseren. Een zoekmachine is dus een complex computer programma en zeker een essentieel instrument dat nodig is voor het surfen van het internet. Misschien wel de meest bekende van alle zoekmachines is Google en in plaats van het zoeken op het internet, ‘ googled’ iemand nu. Een concurrent van Google is de zoekmachine Bing van Microsoft.

Geschiedenis van Bing

Bing heette een aantal jaar geleden anders en de naam Bing bestaat eigenlijk pas sinds 2009. Daarvoor had Microsoft ook al een zoekmachine genaamd MSN search. MSN search ontstond in september 1998. In het jaar 2006 werd MSN search vervangen door Windows Live Search and uiteindelijk werd deze weer vervangen in juni 2009 door Bing.

De zoekmachine van Bing

Het meest opvallende kenmerk van de Bing zoekmachine is de eigenlijke startpagina van Bing.nl die elke dag verandert door een andere foto op de achtergrond. Microsoft heeft Bing ontworpen om sneller te zijn dan de andere grote zoekmachines die beschikbaar zijn. In aanvulling heeft Microsoft geprobeerd zijn zoekmachine gebruiksvriendelijker te maken. Na het uitvoeren van de zoekopdracht krijgt de gebruiker een lijst met zoekresultaten. Hier heeft de gebruiker enkele extra opties om de zoekopdracht te verfijnen. Zo kan de gebruiker de zoekopdracht verfijnen op taal en regio maar kan ook binnen de zoekopdracht zoeken naar andere criteria/woorden en zoeken binnen een bepaalde website. Op deze manier kan de gebruiker vele irrelevant zoekresultaten verwijderen.

Mogelijkheden van Bing

Zoeken van afbeeldingen

Op de startpagina van Bing kan de gebruiker zoeken op afbeeldingen. Het verschil met andere zoekmachines is dat de gebruiker meer informatie kan toevoegen bij het zoeken van een afbeelding om de zoekopdracht te verfijnen. De gebruiker kan de zoekresultaten verfijnen op bijvoorbeeld de grootte, indeling, kleur, stijl en personen.

Optie winkelen

Bing geeft naast de optie zoeken op het web, afbeeldingen ook de opties om te zoeken in de categorie Winkelen. Wanneer de gebruiker voor deze opties kiest komt deze op de website Ciao-shopping.nl. Dit is onderdeel van de Bing website. Op deze website kunnen mensen lezen over de ervaringen van andere mensen over uiteenlopende producten, diensten en websites.

Zoeken in het nieuws

Bing geeft de optie om te zoeken naar trefwoorden in het laatste nieuws. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op het woord ‘ Appel’, krijgt deze het laatste nieuws over dit woord van verschillende websites die het nieuws verslaan.

Andere mogelijkheden

Bing heeft meerdere opties en mogelijkheden. Zo kan de gebruiker video’s bekijken, het laatste nieuws lezen, wereldkaart bekijken, de weerverwachting bekijken en zoeken naar auto’s. Deze mogelijkheden kunnen mogelijk in het Engels worden aangeboden.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Andere zoekmachines vaak beter dan GoogleAndere zoekmachines vaak beter dan GoogleZoeken op internet doen wij massaal met Google. Maar is dat wel de beste zoekmachine. Dat hangt af van waar je naar op z…
Werken met OfficeWerken met OfficeIedereen kent het programma Office, en ook heel veel mensen gebruik het programma thuis, op school of op het werk. Offic…
Ga met VMware virtueel via je usb-stickGa met VMware virtueel via je usb-stickEr zijn een paar software pakketten, die virtualisatie mogelijk maken. Enkele zeer bekende zijn de Virtual PC versies va…

Afbeeldingen zoeken met Google, steeds meer mogelijkhedenAfbeeldingen zoeken met Google, steeds meer mogelijkhedenGoogle breidt constant uit, door bedrijven te kopen, maar ook door zelf nieuwe diensten te ontwikkelen. Eén van de nieuw…
Wat is linkbuilding?Linkbuilding is een term uit de SEO, de Search Engine Optimalization oftwel zoekmachineoptimalisatie. Linkpopulariteit i…
Misterlak (90 artikelen)
Gepubliceerd: 01-10-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.