InfoNu.nl > Pc en Internet > Zoekmachines > Alles over Google Hot trends

Alles over Google Hot trends

Alles over Google Hot trends Op zoek naar populaire zoekopdrachten op het internet? Trends en trendwatchers: er is weer een nieuwe dienst van Google. Iedereen kan op deze Google site zien wat momenteel populair is. Het heet Google Hot Trends. Hiermee integreert Google eventuele trends in de zoekresultaten. Het is zeker een bezoekje waard.

Zoekresultaten terugvinden

Het is algemeen bekend dat een site of artikel des te sneller wordt gevonden bij het gebruik van de juiste tags. Zorg daarom voor de goede woorden voor de zoekmachines en de kans dat je gevonden wordt neemt sterk toe. Goede zoekwoorden zijn dan niet alleen de kernachtige woorden die relevant zijn voor je website, maar ook woorden die momenteel populair zijn. Woorden waarop veel gezocht wordt.

SEO

De Search Engine Optimizer is voor de eigenaren en beheerders van websites een belangrijke tool om uit te zoeken hoe de site er het beste uit kan zien en voor welke formuleringen het beste kan worden gekozen. Wat het moeilijk maakt is dat er steeds weer andere populaire tags zijn en dat de zoekmachine van Google regelmatig het algoritme voor een goede website aanpast. Er zijn op het web dan ook vele goed bedoelde artikelen en adviezen te vinden om je ranking verder op te schroeven, maar de tips daarin kunnen snel achterhaald zijn. Een website verdient voortdurend aandacht als je met de besten mee wilt doen. Nu heeft Google een nieuwe leuke tool die je wat kan helpen, Hot Trends genaamd. Deze tool is te vinden op google.com/trends.

Trends

Google Hot Trends is een actuele daglijst van de honderd meest populaire zoektermen op internet Elke hotpick bij Hot Trends kun je aanklikken en je kunt zelf de gewenste datum van ranking aangegeven. Als je aanklikt krijg je allerlei info over de meest gerelateerde artikelen en blogs, en nog veel meer. Als je op de lijst staat zegt dat veel: het is het resultaat van vele miljoenen searches op het web. Wereldwijd.

Search trends

Binnen Hot Trends heb je ook de search trends balk, waar je een zoekwoord kunt intikken. Meteen wordt dan duidelijk hoe populair een en ander is. Wil je meteen wat kwijt over de search of het artikel, dan kun je bovendien direct via een chat/ mail reageren. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt, zeker als iemand met stip nummer één is geworden. De topscores worden ook nog eens grafisch uitgewerkt. Vooral de spikes zijn leuk. Je vindt ook aangegeven wat de belangrijkste gebeurtenissen zijn geweest en welke locaties (steden, land) het meest relevant zijn.

Fashion

In de searchbalk de naam van een persoon intikken geeft direct informatie diens publiciteit en populariteit. Hot Trends is een echte populariteitsmeter. Nu zit iedereen op Hyves, want daar mag je niet ontbreken. Straks wil misschien wel iedereen op de hotlist van Google. Nieuwe films, populaire politici, groot nieuws en zo verder.

Censuur

De hotlist is wel gecensureerd. Sommige resultaten worden namelijk uit de lijst geweerd. Pornotrefwoorden, het weer, en websites en sommige bekende personen worden niet in de lijst opgenomen. Dat wil Google om privacy- en andere redenen niet. Maar wie daar in geïnteresseerd is, vindt toch wel zijn weg op internet.

Lees verder

© 2007 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De minder bekende toepassingen van GoogleDe minder bekende toepassingen van GoogleGoogle is één van de bekendste merken in internetland. Hun verschillende bekende en handige toepassingen zoals Google zo…
Website niet meer in de Google zoekresultaten... verbannen?Website niet meer in de Google zoekresultaten... verbannen?Je hebt een website gemaakt en deze toegevoegd aan zoekmachines zoals Google. Je optimaliseert je website zo goed mogeli…
Handige zoekmachine optimalisatie tipsHandige zoekmachine optimalisatie tipsDagelijks maakt de overgrote meerderheid van de internetters gebruik van zoekmachines zoals Google of Bing. Als je een e…
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Special: Google-tools
Schrijf mee!