Hoe iCloud instellen op je Windows pc

Hoe iCloud instellen op je Windows pc ICloud is de nieuwste service van Apple die ervoor moet zorgen dat het iOS platvorm marktleider blijft. Het is een dienst die alle toestellen van Apple die je bezit op een magische wijze met elkaar verbindt en synchroniseert. Maar hoe laat je dit samenwerken met je Windows pc?

iCloud: functionaliteit

iCloud voor Windows zorgt ervoor dat je een groot deel van de functionaliteit van iCloud kan gebruiken met jouw Windows pc.
Volgende zaken kan je met iCloud tussen jouw Windows pc en iPhone of iPad synchroniseren:
  • E-mail: synchroniseer je email vanuit Outlook.
  • Contactpersonen: synchroniseer je contactpersonen vanuit Outlook.
  • Kalenders en taken: synchroniseer je kalenders en taken vanuit Outlook.
  • Favorieten: synchroniseer je favorieten van Internet Explorer of Safari.
  • Foto's: synchroniseer je foto's van je pc naar je iPhone of iPad.

iCloud: vereisten

Om iCloud in stellen op jouw Windows PC heb je minstens Windows Vista nodig. XP en lagere versies worden niet meer ondersteund.

iCloud: installatie

Download de iCloud Control Panel via volgende link http://support.apple.com/kb/DL1455.

Start de installatie. Je krijgt onderstaand scherm te zien. Klik op 'Volgende' om verder te gaan.
Aanvaard de licentieovereenkomst en klik op 'Volgende'.
Klik vervolgens op 'Installeren'. Hierna zal Windows een extra beveiligingsvraag komen stellen, deze moet je accepteren.
Klik vervolgens op voltooien om de installatie van iCloud af te ronden. iCloud zal hierna automatisch opstarten.

iCloud: set-up

Wanneer je iCloud voor de eerste keer opent krijg je de vraag om je met een Apple ID aan te melden.´Dit is de zelfde Apple ID als datgene die je gebruikt op je iPad of iPhone. Klik daarna op 'Sign in'.
In het volgende scherm krijg je een overzicht te zien van alle mogelijke zaken die iCloud kan synchroniseren. Wanneer je een bepaalde functionaliteit wil gebruiken, dien je het vinkje vooraan aan te vinken. Voor 'Favorieten' en 'Photo Stream' zijn er extra opties beschikbaar.
Wanneer je je gewenste functionaliteit hebt aangevinkt dien je nog eenmaal op 'Apply' te klikken. Daarna kan je iCloud afsluiten met de 'Close' knop.
iCloud blijft op de achtergrond verder werken naast het klokje in de rechter onderhoek. Je kan het vanaf hier opnieuw openen door dubbel op het icoontje te klikken.

iCloud: Photo-Stream configureren

Wanneer je 'Photo Stream' aangevinkt hebt, kan je op 'Options' klikken voor meer instellingen.
Standaard zal iCloud een map aanmaken in je 'Mijn afbeeldingen' map op je computer. In deze map bevinden zich twee submappen.
  • My Photo Stream: Alle foto's die in de photostream van iCloud zitten worden hier automatisch geplaatst.
  • Uploads: hierin kan je foto's plaatsen die je via iCloud naar je iPhone of iPad wil zenden.
Indien nodig kan je deze mappen aanpassen door op 'Browse' te klikken.

iCloud: conclusie

iCloud heeft ook voor de Windows gebruiker heel wat te bieden. Je kan e-mail, contactpersonen, taken, foto's, favorieten en kalenders moeiteloos synchroon houden met je iPhone of iPad. Let wel op dat je Windows Vista of hoger dient te hebben om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit.
© 2012 - 2024 Slls1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Pentalobe schroevendraaier voor iPhone of MacBook schroevenPentalobe schroevendraaier voor iPhone of MacBook schroevenWil je zelf het scherm of de batterij van je iPhone of MacBook vervangen dan heb je een pentalobe schroevendraaier nodig…

Foto's simpel en snel digitalizerenFoto's simpel en snel digitalizerenBijna iedereen heeft ze nog wel ergens liggen: foto's van vroeger. Het is verstandig deze foto's te digitaliseren voor z…
Word 2007: een pagina liggend makenWord 2007: een pagina liggend makenMet de oudere versies van Word was het erg gemakkelijk om een pagina liggend te maken en de rest van het bestand in de s…
Reacties

Rien, 25-09-2012
Fotostream synchroniseert niet met mijn PC, Op de standaard manier geïnstalleerd.
Windows versie 7. Als ik 'Photo Stream' aangevinkt hebt en toegepast hebt gebeurd er niets.
Als ik het confuguratie scherm weer open staat fotostream niet meer aangevinkt. Ik kan ook de tab opties niet openen. Reactie infoteur, 30-09-2012
De beste tip die ik kan geven is: herinstalleren! Anders iemand in de buurt zoeken die aan huis kan komen kijken.

Remco, 18-06-2012
Fotostream synchroniseert niet met mijn PC; kan dat met de beveiliging/rechten van de folder te maken hebben? Reactie infoteur, 22-06-2012
Er zijn verschillende mogelijkheden.
Welke versie van windows heeft u?
Hebt u alles op de standaard manier geinstalleerd?
Hebt u ook reeds photostream af en aan geschakeld?

Slls1984 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 03-04-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.