Wat is Facetime?

Wat is Facetime? Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste apparaten van Apple zoals bijvoorbeeld de iMac, de MacBook Pro, de iPhone en de iPad. Facetime maakt het mogelijk om op een goedkope en gemakkelijke manier met elkaar te kunnen communiceren.

Wat is Facetime?

Facetime is net zoals skype een applicatie waarmee u videogesprekken kunt voeren. Facetime is beschikbaar voor de iPad, de iPhone, de Mac en de iPod touch. Facetime is meestal standaard geïnstalleerd op deze apparaten. Wanneer u gebruik wil maken van Facetime dient uw apparaat te beschikken over een camera. Met Facetime is het ook mogelijk om gesprekken te voeren in HD kwaliteit. U dient dan wel te beschikken over een Facetime HD-camera. Deze camera zit tegenwoordig geïntegreerd in de nieuwe modellen van de iMac, de MacBook Pro en de MacBook Air. Daarnaast biedt deze camera ondersteuning voor een breedbeeldverhouding van 16:9.

Sinds de komst van het besturingssysteem iOS 7 is het ook mogelijk om te bellen via FaceTime zonder hierbij gebruik te maken van videobeelden. Hierdoor is Facetime een concurrent geworden van telefoonproviders zoals KPN en Vodafone.

Hoe werkt Facetime?

Facetime dient eerst geactiveerd te worden. Dit kan worden gedaan door de naar de instellingen van uw Apple apparaat te gaan en vervolgens op Facetime te klikken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om Facetime in te schakelen. Facetime wordt automatisch gekoppeld aan de e-mailadressen en telefoonummers die zijn geregistreerd op uw Apple ID. Wanneer u een Facetimegesprek met iemand wil starten heeft u dus het e-mailadres of het telefoonnummer van deze persoon nodig.

U kunt een Facetime gesprek starten door een contactpersoon te kiezen, welke ook over Facetime beschikt. Wanneer u deze contactpersoon heeft gekozen klikt u in het overzicht met contactgegevens vervolgens op de knop "Facetime". Wanneer er bij degene geen Facetime knop wordt weergeven, betekent dit dat de desbetreffende persoon Facetime nog niet heeft geactiveerd.

Wat kost Facetime?

De enige mogelijk kosten die aan Facetime zijn verbonden, zijn de sms-kosten (afhankelijk van de provider) en de eventuele kosten om het programma aan te schaffen. Om Facetime te activeren wordt er eenmalig een sms gestuurd naar Apple waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Facetime is op dit moment verkrijgbaar in de appstore voor 99 cent.

Het gebruik van Facetime is gratis. Let wel er op dat Facetime veel data kan verbruiken. Wanneer u dus Facetime gebruikt via een 3G of 4G netwerk, is het altijd aan te raden om uw data limiet in de gaten te houden. In een ideale situatie gebruikt u Facetime via een Wifi netwerk, zodat u zeker weet dat u geen risico loopt op extra hoge datakosten.

De geschiedenis van FaceTime

Facetime is ontwikkeld door FaceTime Communications. op 7 juni in 2010 werd Facetime voor het eerst aangekondigd voor de iPhone door Seteve Jobs. Facetime kwam voor het eerst uit op de iPhone 4. Later werd Facetime ook uitgebracht op de iPod Touch en op de Mac computers.

Minimale vereiste voor Facetime

Wanneer u gebruik wil maken van Facetime dient u minimaal te beschikken over een van de volgende apparaten:
  1. iPhone 4 of hoger
  2. iPad 2 of hoger
  3. iPad mini (alle modellen)
  4. iPod touch 4e generatie of later
  5. Mac met OS X v10.6.6 of hoger

Beschikt u niet over Apple apparatuur?

Wanneer u niet over Apple apparatuur en op zoek bent naar een alternatief voor Facetime, dan zijn de applicaties Skype en Google Hangouts wellicht een optie. Deze applicaties zijn beide te installeren op platformen die via Android draaien.

Lees verder

© 2015 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
Snapchat: wat is het, verwijderen en downloadenSnapchat: wat is het, verwijderen en downloadenSnapchat wordt veel gebruikt binnen Nederland. Maar wat is Snapchat nu eigenlijk? Snapchat is een applicatie die op zowe…
mijn kijk opTips voor lange afstandsrelatieHet kan iedereen overkomen. Op vakantie kom je hem of haar tegen, de liefde van je leven. Vaak weet je dit niet meteen.…
Macbook Pro 13 inch handig voor studenten?Macbook Pro 13 inch handig voor studenten?Een Macbook pro 13 inch, een hebbedingetje voor iedereen die van een strak design houd met daarin ook nog een krachtig s…

Favicon - het smaakmakertje van de websiteFavicon - het smaakmakertje van de websiteEen favicon is de kleine afbeelding die zichtbaar is in de browser en kenmerkend voor die ene website. Het is een symboo…
Meer volgers krijgen op PinterestMeer volgers krijgen op PinterestPinterest is een sterk groeiende Social Media website, die het beste omschreven kan worden als één groot prikbord. Op Pi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Aksa2011, Pixabay
  • https://support.apple.com/en-us/HT204380
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.