Wat is iTunes Match?

IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst? ITunes Match is de streaming muziekdienst van Apple. Sinds kort is de muziekdienst ook buiten de Verenigde Staten van Amerika gelanceerd. Opvallend is dat in de ons omringende landen (België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) de dienst wel is uitgerold, maar dat we in Nederland nog geduld moeten hebben. Het is nog niet bekend wanneer iTunes Match is Nederland verkrijgbaar zal zijn. Hoe werkt iTunes Match?

iTunes Match

iPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match in de Verenigde Staten van Amerika. Met de nieuwe muziekdienst is het mogelijk om je eigen muziek online op te slaan en het vervolgens te kunnen streamen naar andere apparaten zoals je iPhone of iPad. Streamen betekent zo veel als het verzenden van data. Dit kunnen muziekbestanden zijn of videobestanden en foto’s.

Kosten

De nieuwe Apple-dienst kost per jaar 25 Amerikaanse dollars omgerekend ongeveer 25 euro per jaar. Als gebruiker kun je maar liefst 25.000 nummers opslaan. Nummers die ongeacht de oorspronkelijke kwaliteit te downloaden zijn in 256 kbps formaat. Als gebruiker hoef je het overgrote deel van de nummers niet naar Apple te downloaden: iTunes Match herkent helemaal automatisch de meeste muziek aangezien die zich al in de iTunes Store bevindt. Handig volgens gebruikers.

Veel interesse

Er is tot nu toe veel interesse in de nieuwe dienst. Zo veel zelfs dat de fabrikant de inschrijving via het web tijdelijk stopzette. Na een korte periode werd het wel weer mogelijk voor geïnteresseerden om zich in te schrijven.

iCloud

Vorig jaar zomer (dat is 2010) werd iTunes aangekondigd. Het is een van de functies binnen iCloud. iCloud is de online opslagdienst van Apple. De muziekbestanden zijn ook beschikbaar via ICloud. Dat wil zeggen dat je ze vervolgens op elk apparaat en op elke computer kunt afspelen

Apple

iTunes Match is ontworpen door Apple Inc., een Amerikaans elektronicabedrijf opgericht in 1976 door onder andere de in november 2011 overleden Steve Jobs. Inc. Verwijst naar de gekozen bedrijfsvorm: Incorporated, vergelijkbaar met de Nederlandse NV. Apple is gevestigd in Cupertino, Californie.

iTunes

Het programma iTunes is een door Apple in 2001 geïntroduceerde ontwikkelde digitale mediaspeler, Met iTunes kun je digitale muziek- en videobestanden afspelen. Het programma is tevens een interface om de inhoud van de iPod, iPhone en iPad te beheren. Het programma kan ook via een internetverbinding met de iTunes Store digitale muziek, televisie-uitzendingen films en iPodspellen downloaden. iTunes is ook in staat om muziek van een cd te importeren.
© 2011 - 2020 Enroute, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis iTunes Store account zonder creditcardDe iTunes Store is een handige online winkel van Apple die ingebouwd is bij Itunes. Hier kun je gratis Podcast, Video's…
Zo beluister je podcasts op een Android smartphone of tabletZo beluister je podcasts op een Android smartphone of tabletPodcasts worden steeds populairder. De meeste podcasts worden echter beluisterd via iTunes. Android telefoons zoals de S…
Basis uitleg over iTunesBasis uitleg over iTunesItunes is een muziekprogramma van Apple. Je kan hiermee je muziek beheren, ordenen en overzetten op je iPod. Het gebruik…
Meer opslagruimte creëren voor iPhone en iPadMeer opslagruimte creëren voor iPhone en iPadWanneer je de trotse bezitter bent van een iPhone of iPad die je heel intensief gebruikt voor de opslag van muziek, apps…
Bronnen en referenties
  • Apple nieuwsbrief

Reageer op het artikel "Wat is iTunes Match?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Enroute
Laatste update: 27-11-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!