IPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelen

IPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelen De iPad van de Apple is een fantastisch apparaat met onbegrensde mogelijkheden. Of je de iPad nu gebruikt om een beetje te surfen op het internet, verslagen te typen, spelletjes te spelen of om muziek op te componeren, het is allemaal mogelijk met dit multifunctionele apparaat. Apple heeft de beveiliging van je apparaat ook hoog in het vaandel staan. Dit zorgt zowel voor een veilig gevoel, als voor een gevoel van ergernis. Vooral als je een film wilt downloaden via een Wetransfer-link. Dat is wel mogelijk, je moet er alleen wel iets voor doen.

Safari

Standaard wordt de iPad geleverd met Safari als internetbrowser. Deze functioneert ook prima als je gewoon op het internet wilt surfen. Safari laadt de pagina's gemiddeld genomen snel, heeft geen moeite met het afspelen van YouTube-video's en is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Kortom een degelijke browser voor gewoon huis-tuin-en-keukengebruik.

Safari kan niet downloaden

Een minpunt van Safari is het feit dat Safari geen bestanden kan downloaden. Nu is het wel zo dat als je een pdf wil downloaden hij die meteen kan openen in de bijbehorende app. Safari beschikt niet over de mogelijkheid om een bestand te downloaden en die in een eigen map op te slaan voor later gebruik. Je kunt Safari dan ook niet gebruiken om een Wetransfer-bestand mee te openen en te downloaden.

Omgaan met Flash

Een ander nadeel van Safari is dat Safari geen Flash kan afspelen. Nu is dit niet zo storend als je een spelletje wil spelen, vaak is het zelfde spel prima te downloaden in de App Store, maar soms kan het razend irritant zijn als je op een website terechtkomt waar het wel belangrijk is dat je Flash-applicaties af kunt zien en gebruiken.

Wat is Wetransfer

Wetransfer is een dienst die je in staat stelt bestanden te delen met vrienden en kennissen. Voor het gebruik van deze dienst op de iPad heeft Wetransfer een app ontwikkeld voor gebruik op de iPad. Op dit moment kun je met deze app alleen nog maar foto's versturen. Het downloaden van een film is niet mogelijk. Je kunt deze app dan ook niet gebruiken voor een Wetransfer-link die je ontvangt via e-mail zonder dat je daar moeite voor moet doen.

Email

Nu heb je toch een e-mail gekregen met een Wetransfer-link die verwijst naar een film die je graag wilt bekijken. Hoe pak je dat aan? Hiervoor moet je de volgende apps installeren:

Puffin

Puffin is een internetbrowser die in staat is om om te gaan met Flash-applicaties. Ook biedt Puffin de mogelijkheid om bestanden te downloaden en die op te slaan op de iPad in een eigen downloadfolder. Als de download voltooid is kun je hierna kiezen met welke app je het bestand wil openen.

Movieplayer

Movieplayer is een app waarmee je een videobestand kunt afspelen. Deze app ondersteunt alle gangbare videobestanden zoals: divx, avi, flv, mov, wmv, mkv, mpg, mpeg, mpeg1, mpeg2, mpeg4, mp4, m4v, mpv, vob, ts, ogv, ogm, dv, asf, 3gp, m2p, m2ts, m2v, en gxf.

Hoe ga je te werk

 • Open de e-mail waarin de Wetransfer-link staat.
 • Dan zie je een knop waarop staat "Download".
 • Raakt deze knop aan en houd je vinger iets langer vast op die knop. Er verschijnt dan een snelmenu.
 • Kies voor kopiëren. De URL waar deze link naar verwijst heb je nu gekopieerd en bevindt zich in het geheugen van de iPad.

Download starten

 • Open Puffin en raak met je vinger de adresbalk aan.
 • Plak in de adresbalk de link die je net gekopieerd hebt.
 • Geef een enter en laad de pagina.
 • Als de pagina geladen is en het bestand klaarstaat, verschijnt er een venster met een pijl en daaronder een downloadknop om de download te starten.
 • Als je de downloadknop aanraakt opent zich een keuzemenu met de vraag waar je die download op wilt slaan.
 • Kies dan voor "this device". Puffin zal nu het bestand opslaan in de downloadmap van Puffin zelf.

Download volgen

 • Om de download te volgen open je de downloadmap. Deze kun je openen door rechts bovenin de drie op elkaar gestapelde puntjes aan te raken.
 • Nu opent Puffin het tabblad met extra mogelijkheden van Puffin. In dit tabblad vind je het downloadicoontje.
 • Raak deze aan en de downloadfolder opent zich. Nu kun je zien welke bestanden je gedownload hebt en Puffin nog aan het downloaden is. Als Puffin bezig is met het downloaden van je Wetransfer-bestand dan is het belangrijk om het venster niet te sluiten, of om Puffin naar de achtergrond te verplaatsen door het openen van een andere app. Dit zal de download negatief beïnvloeden en in het ongunstigste geval moet je weer opnieuw beginnen met downloaden.

Download verplaatsen

 • Als de download compleet is geeft Puffin dit aan. Er verschijnt dan een pijltje achter de bestandsnaam.
 • Raak vervolgens het pijltje aan, je komt in een nieuw tabblad met daarin de eigenschappen van dit bestand.
 • Rechtsboven zie je de knop "open in". Raak deze knop aan.
 • Er zal nu een keuzemenu verschijnen waarin je de app Movieplayer kunt selecteren.
 • Selecteer Movieplayer en wacht geduldig tot dat Movieplayer het bestand geïmporteerd en geopend heeft. Dit kan 15 tot 20 seconden duren, maar soms ook langer, dit is afhankelijk van de grootte van het bestand en de snelheid van je iPad. Maak je dus geen zorgen als je moet wachten.

Verwijderen van gedownloade bestanden

Als je klaar bent met downloaden en je hebt je bestanden verplaatst naar Movieplayer vergeet dan niet om de downloadmap in Puffin weer leeg te maken. Verwijder dus alle gedownloade bestanden. Dit om te voorkomen dat de opslagruimte op je iPad dichtslibt. Als je de gedownloade films hebt bekeken, verwijder deze dan ook van de iPad. Dit ook weer om te voorkomen dat je iPad dichtslibt en langzamer gaat werken omdat je geen opslagruimte meer hebt.

Betaalde apps

Om deze oplossing te realiseren is gewerkt met de betaalde versie van Puffin 4.7.3 die voor het laatst is bijgewerkt op 25 februari 2016, en Movieplayer 3.0 die voor het laatst is bijgewerkt op 25 oktober 2015. De Puffin- en Movieplayer-app kun je downloaden in de AppStore van Apple. Hier vind je zowel de gratis als de betaalde versie van deze apps. Het is heel goed mogelijk dat de gratis uitvoering van Puffin en Movieplayer niet voldoende functionaliteit bezitten voor deze oplossing. Mocht dat het geval zijn, dan geven de apps dit aan en krijg je het advies om over te stappen op de betaalde versie.
© 2016 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WeTransfer - online platform om grote bestanden te versturenWeTransfer - online platform om grote bestanden te versturenWeTransfer is een website waarmee je grote bestanden kunt versturen. Files die te groot zijn om met e-mail te zenden, kr…
Films, muziek en games downloadenFilms, muziek en games downloadenOver de hele wereld downloaden mensen hun muziek, films en games. Het downloaden van films en games word als illegaal be…
Nederlandse wet Downloaden en UploadenNederlandse wet Downloaden en UploadenHet is vaak onduidelijk wat wel en niet mag met het uploaden en downloaden van muziek, films en games. We zochten er het…
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…

Facebook-profiel na overlijden, digitale erfgenaamFacebook-profiel na overlijden, digitale erfgenaamHet is niet leuk om over na te denken. Maar wat gebeurt er met je Facebook-account als je komt te overlijden? Het is aan…
Fussballcup.de - gratis online voetbalmanagergameFussballcup.de - gratis online voetbalmanagergameFussballcup.de is een gratis online browsergame, waarbij je als eigenaar van je eigen fictieve voetbalclub probeert je c…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
 • Movieplayer: http://www.domzilla.net/en/iphone-apps/movieplayer2/, bezocht op 27-02-2016
 • Puffin: http://www.puffinbrowser.com/index.php, bezocht op 27-02-2016
 • Wetransfer: http://wetransfer-download.com, bezocht op 27-02-2016
Sysnet (64 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.