Fussballcup.de - gratis online voetbalmanagergame

Fussballcup.de - gratis online voetbalmanagergame Fussballcup.de is een gratis online browsergame, waarbij je als eigenaar van je eigen fictieve voetbalclub probeert je club naar het kampioenschap in de Eredivisie te leiden. Dit doe je door het aan- en verkopen van spelers, het aannemen en trainen van je assistenten en het uitbreiden van je stadion. Geld voor dit alles ontvang je van je sponsoren, transferinkomsten, vriendschappelijke wedstrijden en je fanshop.

Inhoudsopgave


Einde Footballcup Nederland

Per 12 augustus 2016 is het spel in Nederland volledig gestopt. De eigenaar van de website footballcup.nl heeft de stekker uit de pagina getrokken. Je wordt nu automatisch doorgeleid naar de Duitse variant. Hier is het spel nog volop actief.

Doelstelling Fussballcup

Simpel gezegd: maak je kleine, net opgerichte voetbalclub tot één van de grootste en sterkte teams van het land. In het spel bereik je dit door iedere dag een competitiewedstrijd te spelen in de beste opstelling en met de juiste tactiek. Inkomsten genereer je door het verkopen van spelers, het vergroten van je stadionsponsoren en je cafetaria en fanshop. Je gebruikt in het spel alle facetten van het managen van een voetbalclub om jouw team naar de top van de Bundesliga te brengen. Wanneer je het spel begint word je middels een tutorial door het spel geleid, zo krijg je snel te zien wat zich waar bevindt en hoe je dit moet inzetten. Daarna is het aan jou!

Overzicht

Het Overzicht-scherm is je startpagina. Hier vind je alle tabbladen, clubinformatie en je inbox - hierin komen alle berichten die voor jou van belang zijn. Daarnaast heb je via dit scherm zicht op de wedstrijden die door je team gespeeld zijn en worden. Je ziet de vier laatst gespeelde wedstrijden, de vier aankomende wedstrijden, mogelijk lopende simulatiewedstrijden en de huidige stand in de competitie.

Tabbladen

Daar waar nodig staat er tussen haakjes een Nederlandse vertaling van het tabblad.

Mannschaft (Team)

Onder dit tabblad vind je alle informatie over je spelers:
 • Kader (Selectie) - Hier staan al je beschikbare spelers. Je ziet onder andere positie, sterkte, leeftijd, en de voltooide inkomende transfers. Ook de spelers die niet in je wedstrijdselectie staan, worden hier vermeld.
 • Aufstellung (Opstelling) - Hier zie je de huidige basis- en wisselspelers van je team. Ook kun je hier bepalen wie je aanvoerder is en wie de dode spelmomenten moet nemen. Daarnaast krijg je hier ook je opstellingssterkte te zien en kun je controleren of al je bonussen zijn geactiveerd.
 • Training - Hier kun je je spelers in maximaal negen verschillende groepen laten trainen. Je kunt kiezen voor keeperstrainingen tot en met het trainen van koppen en het verhogen van de uithoudingsvermogen. De hoogst mogelijk skill in een trainingsonderdeel is 991 punten.
 • Trainingslager (Trainingskamp) - Twee keer per seizoen kun je jouw spelers op trainingskamp sturen. Er zijn verschillende trainingskampen - van Ameland tot Italië - en elk heeft zijn eigen specifieke trainingsonderdelen. Deze kampen zorgen vaak sneller voor een stijging in het niveau van een speler.
 • Scout - Mocht je even niet het geld voor een nieuwe speler hebben, of ben je op zoek naar extra spelers in het algemeen dan kun je de scout op pad sturen. Deze komt, hopelijk, terug met geschikte spelers die je voor een klein bedrag aan je selectie kunt toevoegen. Zeker in het begin van het spel handig.
 • Transfermarkt - Hier kun je spelers van andere clubs aankopen door het juiste bod te plaatsen, soms is het handiger om direct contact op te nemen met de verkopende club om zo niet in een gevecht te komen met andere clubs.

Saison (Seizoen)

Onder dit tabblad vind je alles omtrent de wedstrijden die je club moet spelen en heeft gespeeld:
 • Ligaspielplan (Competitieschema) - Hier vind je het wedstrijdschema van je competitie per competitieronde vermeld. Standaard staat het scherm op de volgende wedstrijdronde, maar je kunt alle rondes apart van elkaar benaderen.
 • Tabelle (Tabel) - Een bijgewerkt overzicht van de competitiestand. Ook is het mogelijk een tabel van alleen de thuiswedstrijden of de uitwedstrijden te tonen.
 • Freundschaftsspiele (Vriendschappelijke wedstrijden) - Hier kun je wedstrijden inplannen tegen andere teams. Deze wedstrijden zorgen voor extra veel inkomsten voor je clubkas, omdat je 50% van de ticketverkoop krijgt. Daarom is het zeker in het begin handig om tegenstanders met grote stadions te zoeken.
 • Simulationsspiele (Simulaties) - Hier kun je testwedstrijden spelen tegen andere teams. Dit is ongeacht de competitie waar je nu in speelt en ongeacht het niveau van je team. Leuk om dingen eens uit te proberen. Het heeft geen negatieve invloed op de spelers.
 • Turniere (Toernooien) - Via dit scherm kun je zien voor welke toernooien je je hebt aangemeld en welke toernooien er nog beschikbaar zijn. Ook kun je zelf een toernooi opstarten.
 • Wettbüro (Gokkantoor) - Ben je in het bezit van een bookmaker dan kun je hier wedden op de wedstrijden in je competitie. Hoe hoger het niveau van je bookmaker, hoe hoger de bedragen die je kunt inzetten.

Vereinsführung (Clubdirectie)

Onder dit tabblad vind je alles wat met je financiën en het beheer van de club te maken heeft:
 • Sponsoren (Sponsors) - Inkomsten kun je genereren door sponsoren aan te trekken. Je hoofdsponsor en stadionsponsor kun je direct contracteren. Kom je hoger in het spel dan behoren ook radio- en tv-verslag tot de mogelijkheden. Ook worden de bedragen van de contracten hoger naarmate je niveau stijgt.
 • Öffentlichkeitsarbeit (Public Relations) - De relatie met je fans is erg belangrijk. Dit zorgt voor een vol stadion. Hou deze pagina dan ook goed in de gaten en zorg op tijd voor een publiciteitsstunt.
 • Assistenten - Hier kun je je assistenten aannemen, op training sturen en ontslaan. Ook hier geldt; hoe hoger het niveau van de assistenten, hoe beter voor de club.
 • Finanzen (Financiën) - Dit geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven die vandaag hebben plaatsgevonden. Ook zie je op dagbasis alle salarissen van je assistenten en spelers.
 • Stadion - Bouw je stadion uit. Hoe meer plaatsen, hoe meer inkomsten. De vakken zijn verdeeld in staanplaatsen, zitplaatsen en VIP-plaatsen. Per niveau kun je een andere prijs instellen.
 • Vereinsgelände (Clubgrond) - Hier beheer je het onroerend goed van je club. Hoe hoger het niveau van de gebouwen, hoe beter voor de club natuurlijk. Je kunt ook niet direct alle gebouwen laten bouwen, hiervoor moet je wel stijgen in de competitie.
 • Eind- und Verkauf (In- en verkoop) - Hier beheer je je cafetaria en de fanshop. Bepaal zelf de prijs van de producten en zorg ervoor dat er altijd voorraad is.

Statistik (Statistiek)

Onder dit tabblad vind je, de naam zegt het al, algemene statistieken omtrent je club:
 • Rangliste (Ranglijst) - Op deze pagina kun je exact zien waar jou team zich in de algehele stand van het spel bevindt (globaal). Ook kun je kijken op welke plaats je staat binnen je eigen divisie.
 • Spielergebnisse (Wedstrijden) - Hier zie je een overzicht van al je gespeelde wedstrijden in je huidige competitie. Daarnaast staan ook alle gespeelde vriendschappelijke wedstrijden gedurende het gehele spel.
 • Turnierarchiv (Toernooien) - Op dit scherm vind je het overzicht van alle toernooien die je als club ooit hebt gespeeld. Ook heb je inzage in de wedstrijden en eindstanden van deze toernooien.
 • Mannschaften (Team Sterkte) - Hier wordt de totale sterkte van je selectie weergegeven. Dit kun je vergelijken met de selecties van de tegenstanders in je competitie. Ook is er een splitsing tussen sterktes van de linies.
 • Torschützen (Topscorer) - Hier zie je de huidige lijst met topscorers in de huidige competitie.
 • Verkaufstatistiken (Verkopen) - Onder dit kopje vind je per dag de verkopen vanuit je cafetaria en fanshop (mocht je deze hebben). Je ziet de aantallen, de verkoopprijs.
 • Vereinshistorie (Clubgeschiedenis) - Hier vind je een volledig overzicht van alle competities die er door je club gespeeld zijn. Wil je de exacte eindstanden zien, dan heb je hiervoor premiumpunten nodig.

Community

Onder dit tabblad vind je mogelijkheden tot contact met andere clubs en vraag- en antwoordlijsten:
 • Vereinszeitung (Clubblad) - Hier kun je je eigen krant beheren. Schrijf zelf artikelen over je club of lees artikelen die gemaakt zijn door collega-managers.
 • Freundesliste (Vriendenlijst) - Gedurende het spel kun je vrienden maken met andere managers. Je ziet dan sneller of ze online zijn en kunt ze ook gemakkelijker een bericht sturen.
 • Nachbarverein (Naburige clubs) - Hier vind je een overzicht van andere spelers van het spel die qua werkelijke afstand niet heel ver van jou verwijderd zijn.
 • Forum - Via dit scherm word je doorgelinkt naar het oude forum van footballcup. Hier staat nog wel het één en ander op, maar deze pagina wordt door de huidige spelers van het spel niet gebruikt.
 • FAQ - Via dit scherm word je doorgelinkt naar de vragenpagina op het oude forum van footballcup.
 • Signaturen (Handtekening) - Hier vind je een URL- en HTLM-code om te gebruiken als handtekening onder berichten op het forum of op andere websites. Leuk voor hen die er echt wat mee willen, verder niet heel nuttig.

Mijn Footballcup

Onder dit tabblad vind je meer informatie en mogelijkheden over en voor jou als manager:
 • Premium - Hier kun een pakket extra voordelen aanschaffen via het premium pakket. Om dit te doen moet je credits kopen waar je flink voor moet betalen. Geen enkel spel is helemaal gratis.
 • Managersprofil (Manager profiel) - Hier kun je, indien gewenst, privé-gegevens als geboortedatum en adres vermelden. Ook kun je hier een avatar van als manager terugvinden.
 • Vereinsprfil (Club profiel) - Hier kun je aanpassingen aan je clubnaam of -locatie. Wil je dit doen dan moet je hiervoor wel premiumpunten inzetten. Voor het wijzigen van het clublogo is dit overigens niet nodig
 • Trophaënraum (Prijzenkast) - Hier komen vlaggen en medailles die je tijdens het spel hebt verdiend. De prijzen verschillen heel erg; van kampioenschappen tot aan een vast aantal simulatiewedstrijden.
 • Mail (Berichten) - Dit is je mailbox. Via dit scherm kun je contact opnemen met de overige spelers binnen het spel.
 • Trikotshop (Shirt Shop) - Mocht je niet tevreden zijn met de tenues van je club dan kun je deze hier zelf vernieuwen. Je kunt maximaal zestien shirts aanmaken en zelf bepalen welke je als thuistenue en welke je als uittenue wilt gebruiken.

Buitenland

Niet alleen in Nederland is het spel erg populair. Ook in landen om ons heen wordt het spel veel gespeeld. Veel Nederlandse spelers zijn te vinden in Frankrijk, Groot-Brittannië en zelfs Spanje. Het spel is echter het meest populair in Duitsland. Hier vind je dan ook de grootste groep Nederlandse spelers. Het spel werkt overal hetzelfde, de taalbarrière is het enige waar je even doorheen moet prikken. Echter is het wel zo dat in Groot-Brittannië het spel op sterven na dood is. Het beste en meest fanatiek wordt er gespeeld in Duitsland.

Forum

Op het Forum staan veel tips en trucs omtrent het spel. Ook wordt er veel gehandeld in spelers, omdat dit op de transfermarkt soms erg vervelend kan zijn. Daarnaast worden er ook iedere maand grote toernooien gehouden, waar veel extra prijzengeld te verdienen is. Via het forum kun je je daarvoor inschrijven en alle regels omtrent deze toernooien lezen.

Heel veel plezier met het spelen van het spel!

Noot: bovenstaande informatie is kloppend per 05-04-2018. Het spel is in de afgelopen jaar alleen op detailniveau veranderd.
© 2016 - 2024 Sierd-jan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamOranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamAlle wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn live op tv te zien. Ook zijn alle interlands van Oranje op het in…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
FUT 17 Team of the Season: De beste spelers van het seizoenFUT 17 Team of the Season: De beste spelers van het seizoenVanaf 12 mei 2017 worden in de voetbalgame FIFA 17 de Team of the Seasons met daarin de beste spelers van alle competiti…
Voetbal: Nederland-België live op tv en livestreamVoetbal: Nederland-België live op tv en livestreamDe bijnaam van de voetbalinterland tussen Nederland en België is de 'Derby der Lage Landen'. De wedstrijd tussen de Rode…

IPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelenIPad: Wetransfer-bestanden downloaden en afspelenDe iPad van de Apple is een fantastisch apparaat met onbegrensde mogelijkheden. Of je de iPad nu gebruikt om een beetje…
Wordpress installeren: een handleiding met 5 stappenWordpress installeren: een handleiding met 5 stappenWordpress is populaire software voor het maken van websites. Dat is vooral te danken aan het gebruiksgemak. Wordpress in…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
 • www.footballcup.nl
 • Footballcup.forum2go.nl
 • www.fussballcup.de
Sierd-jan (112 artikelen)
Laatste update: 09-05-2019
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.