Draadloos internet versterken

Draadloos internet versterken Draadloos internet wordt steeds vaker toegepast in huizen. Het is ook logisch, want alle kabels maken het overzicht niet beter. Het is erg lastig als de verbinding niet goed is, hieronder zijn een aantal eenvoudige tips die jou helpen het beste uit je router te halen.

1. Plaats de router centraal.

Een draadloos signaal kan meestal niet zo ver reiken. Alle muren en grote voorwerpen kunnen de draadloze signalen verzwakken. Om deze redenen is het goed om de router centraal in het huis te plaatsen. Plaats de router op een vlakke ondergrond boven de vloer, en uit de buurt van obstakels. Daarnaast kunnen er problemen voordoen, indien er een ander draadloos netwerk is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je een uniek draadloos kanaal krijgt, dit kan meestal in de router gedaan worden.

2. Vervang de antenne

De antennes die geleverd worden bij de routers, zijn meestal omni-directional antennes. Dit betekent dat de antenne signalen uitzendt in alle richtingen. Ook het bereik van deze antennes is meestal klein. Wanneer je op vaste plekken internet, is het verstandig een directionele antenne aan te schaffen, deze focust zich op een klein gebied. Wanneer je op verschillende plekken in huis internet, is het verstandig een grote omni-directionele antenne te kopen.

3. Een repeater aanschaffen

Een draadloze repeater is een gemakkelijke en veilige manier om je signaal te versterken. De werking van een repeater heeft veel weg van een router, maar in plaats van een signaal creëren, versterkt hij een bestaand signaal. Een repeater is eenvoudig te installeren en vereist geen extra kabels en aansluitingen. Meerdere repeaters maken het gemakkelijk om een thuis- of bedrijfsnetwerk te maken met een erg goede verbinding.

4. Antenne boosters

Het is mogelijk om met een zelfgemaakte antenne de verbinding te verbeteren. Er zijn allemaal bouwsjablonen en bouwinstructies op vele websites te vinden. Een voorbeeld hiervan is: www.freeantennas.com. De benodigdheden zijn meestal gewoon huis en tuin materialen en gereedschappen, dus iedereen kan het maken. Baat het niet, schaadt het niet.

5. Upgrade firmware

Routerfabrikanten publiceren regelmatig firmware updates, dit kan de router verbeteren. Deze updates zijn meestal gratis te downloaden van de site van de routerfabrikant. Een andere optie is het installeren van firmware van andere bedrijven. Kijk wel goed of deze opties compatibel zijn met de router van jou.

Firmware updaten, hoe doe je dat?

  1. Downloaden het firm bestand van de website van de routerfabrikant.
  2. Meestal gaat het om een zip-bestand, dit bestand moet eerst geunzipt worden. Dit kan met programma's als WinZip, WinRar, 7-zip enzovoort.
  3. Dubbelklik op de launch install knop (of iets dergelijks).
  4. Vul in het installeerscherm het IP adres en wachtwoord van de router in (wachtwoord meestal achterop de router).
  5. Klik op de upgrade knop en de upgrade wordt uitgevoerd.
  6. Bij foutmeldingen even een berichtje sturen naar de fabrikant, of reacties lezen van derden (op forums etc.).

Tip: Maak gebruik van een ethernet kabel bij het upgraden van de firmware. Ethernet garandeerd namelijk de stabiliteit vanaf de pc naar de router.
© 2012 - 2024 Mwilpshaar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wifi-signaal versterken en verbeterenWifi-signaal versterken en verbeterenEen draadloos wifi-netwerk wordt veel gebruikt door laptops, (smart)phones, tablets en telefoons. Het is makkelijk, want…
Televisie aansluiten op het internetTelevisie aansluiten op het internetIn 2020 zijn er verschillende mogelijkheden om je televisie aan te sluiten op het internet. Met deze mogelijkheden kun j…
Wifi: wat is het, hoe werkt het en hoe is het ontstaan?Wifi: wat is het, hoe werkt het en hoe is het ontstaan?Wifi is een Nederlandse uitvinding. De grondleggers van draadloze netwerken zijn ondernemer Cees Links en ingenieur Vic…
Is Wifi in de trein veilig?Is Wifi in de trein veilig?In veel intercity's van de NS kun je gebruik maken van gratis Wifi. Je zit dan op het netwerk van T-Mobile. Doordat gebr…

Maak je eigen startpagina/portal met iGoogleMet iGoogle maak je je eigen persoonlijke startpagina in je browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of FireFox). Allerle…
Excel: tekst naar kolommen en overzichtExcel: tekst naar kolommen en overzichtAlle banken bieden tegenwoordig de mogelijkheid om rekeningafschriften te downloaden. Zon bestand is in Excel 2000 te o…
Mwilpshaar (14 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.