Televisie aansluiten op het internet

Televisie aansluiten op het internet In 2020 zijn er verschillende mogelijkheden om je televisie aan te sluiten op het internet. Met deze mogelijkheden kun je optimaal gebruik maken van je tv. Veel smart-tv's zijn uitgerust met standaard aansluiting om snel verbinding te maken met het internet. Heeft je televisie eenmaal toegang tot internet dan kun je gebruik maken van veel streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland. Er zijn verschillende mogelijkheden om je tv aan te sluiten op het web.

Hoe sluit je een televisie aan op het internet?

Bijna alle televisies hebben een internetaansluiting en hiermee kun je nog beter gebruik maken van de mogelijkheden van je smart-tv. Voordat je je televisie op het web gaat aansluiten moet je een keuze maken hoe je dat gaat doen. Welke internetaansluiting je ook kiest, het kost in 2020 niet veel moeite en tijd meer.

Voordelen van internet op je tv

Er zijn veel voordelen als je televisie aangesloten is op het internet. Je smart-tv krijgt gelijk de nieuwste updates binnen voor optimaal gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende apps die tegenwoordig beschikbaar voor je televisie. Zonder internet kun je geen Netflix, Disney+ en andere streamingsdiensten bekijken. Ook andere diensten worden beschikbaar als je tv aansluit op het web, zoals YouTube.

Tv draadloos aansluiten op het internet met WiFi

Een makkelijke manier om je televisie aan te sluiten op het internet is via de WiFi aansluiting. Door hier gebruik van te maken heb je geen kabels nodig. Groot voordeel is dat je zelf kunt bepalen waar je de tv neerzet. Het enige wat je moet doen is de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren in het menu van je televisie. Deze voer je gewoon in met de afstandsbediening van je smart-tv. Nadeel aan deze verbinding is dat bij een zwak WiFi-signaal de kwaliteit van de verbinding achteruit gaat.

Televisie met kabel aansluiten op het internet

Voor de snelste en meest stabiele internetverbinding op je tv maak je gebruik van een internetkabel. Met deze oplossing verlies je geen snelheid. Veel televisies zijn aan de achterzijde voorzien van een aansluiting voor een internetkabel. Nadeel aan deze oplossing is dat je er weer een kabeltje bij hebt en je minder flexibel bent in waar je de smart-tv neerzet.

Geen internetaansluiting of WiFi op je tv?

Heeft je tv geen internetaansluiting dan is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van het web. Er zijn een aantal mogelijkheden om toch je televisie aan te sluiten op het internet. Deze mogelijkheden zijn iets duurder dan de hierboven genoemde opties. Maar met een kleine investering kun je toch het internet op via je televisie.

Mediaplayer

Een mediaplayer is een apparaat dat je aansluit op je televisie door middel van een hdmi-kabel. De meeste mediaplayers hebben een WiFi-aansluiting waardoor je tv alsnog gebruik kan maken van het internet. Bijkomend voordeel is dat je dan gelijk foto's en films kan afspelen op je televisie. Nadeel van een mediaplayer is dat deze duurder is dan de hierboven beschreven oplossingen.

Chromecast

Een goedkopere oplossing is door gebruik te maken van een Chromecast. Met dit kleine apparaat kun je films, fotos en muziek streamen vanaf telefoon of tablet. De Chromecast sluit je aan op de hdmi-aansluiting van je televisie. Het apparaat bedien je met je telefoon of tablet. Voordeel is dat je met dit relatief goedkope apparaat je tv zonder internetaansluiting alsnog kan omtoveren tot een soort smart-tv.

Internet op je tv

Met bovenstaande opties is het toch mogelijk om je televisie aan te sluiten op het internet. Hierdoor kun je gebruik maken van alle streamingdiensten die er in 2020 voor handen zijn. Bedenk vooraf goed welke optie het beste bij je thuis past. Draadloos geeft veel flexibiliteit maar kan wat langzamer zijn en gevoeliger voor storingen. Een aansluiting met draad is het snelste en meest stabiele maar geeft minder flexibiliteit.
© 2020 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IPad aansluiten op je tv: draadloos of met draadIPad aansluiten op je tv: draadloos of met draadEr zijn in 2020 verschillende manieren om je iPad te verbinden met je tv. Deze methodes kunnen een prima uitkomst bieden…
Hoe werkt Sonos en wat is het?Hoe werkt Sonos en wat is het?Sonos is een muzieksysteem waarmee je in verschillende kamers andere nummers kunt afspelen. De Sonos-familie bestaat uit…

Netflix Party, wat is het en hoe werkt het?Netflix Party, wat is het en hoe werkt het?Samen een film kijken op Netflix kan supergezellig zijn. Met Netflix Party kun je samen met iemand anders een film of se…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AlexAntropov86, Pixabay
  • https://techtalk.currys.co.uk/tv-gaming/tv/3-easy-ways-to-connect-your-smart-tv-to-the-internet/
Marinos (59 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.