Word een beroemd goochelaar in De Sims 3

Word een beroemd goochelaar in De Sims 3 De uitbreiding "Showtime" van het simulatiespel De Sims 3 brengt een reeks carrières met zich mee. Dit zijn carrières met open werkuren die je actief kunt uitvoeren. Deze carrières zijn allemaal in showbusiness en met een beetje inzet geef je optredens voor een groot publiek en word je een ster.

Geschikte eigenschappen en levensbeloningen

Wanneer je je Sim aanmaakt en weet dat hij/zij een goochelaar zal gaan worden, dan kun je bepaalde eigenschappen geven aan je Sim om een en ander makkelijker te maken. Ook zijn er levenswensbeloningen die je leven iets makkelijker maken.

Eigenschappen

Omdat je een artiest gaat worden zul je goede relaties moeten opbouwen met je toeschouwers. Je zult Sims namelijk over je eerstvolgende kunnen vertellen en hiermee meer Sims naar je shows trekken. Om dit te doen zijn de eigenschappen "vriendelijk" en "charismatisch" erg nuttig. Daarnaast is het vooral aan jezelf om eigenschappen te kiezen. Wellicht is de "atletische" eigenschap ook niet slecht omdat je toch moet bewegen op het toneel.

Levenswensbeloning

Er zijn twee levenswensbelongingen die specifiek bedoeld zijn voor de beroepen van Goochelaar, Acrobaat en zanger. De eerste is de "Innemend" beloning die ervoor zorgt dat Sims je optredens aantrekkelijker vinden en eerder positief dan negatief zullen beoordelen. De andere levenswensbelonging is "dat was opzettelijk" die ervoor zorgt dat wanneer je fouten maakt (wat zelfs in de latere niveaus nog gebeurt) je je publiek eerder kunt overtuigen dat je dit met opzet deed en ze het minder erg vinden.

Hoe krijg je het beroep van goochelaar?

Het beroep van goochelaar kan gevonden worden door de krant te lezen of door de optie “beroep kiezen” in de computer. De krant geeft je drie willekeurige opties en de computer geeft je vijf willekeurige opties. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je het beroep van “meester goochelaar” tegenkomt. De snellere optie is om via de stadsmap naar een locatie te gaan waar je je toekomstige optredens kunt geven. Deze locaties hebben een eigenaar die op het kavel rondloopt. Klik je op deze eigenaar, dan is er de optie om het beroep van goochelaar te kiezen.

Welke optredens-locaties zijn er beschikbaar?

Er zijn een aantal optreden locaties beschikbaar:
  • Park optredens
  • Koffiehuis optreden
  • Live-optreden in een bar
  • Live-optreden in een club (prive)
  • Optreden in een concertgebouw/grote hal

Wanneer je de Showtime uitbreiding installeert dan zijn deze locaties aanwezig in de wereld die met de showtime expansie komt. Speel je in een andere wereld, dan kun je de verschillende locaties zelf in je wereld plaatsen met de "wijzig wereld" optie binnen het spel. Wees er dus zeker van dat je in dit geval van elk type gebouw er één plaatst in de wereld zodat je Sim daar ook optredens kan geven om een hoger niveau te behalen in zijn/haar carrière.

Geld verdienen als goochelaar

Als goochelaar verdien je in het begin maar weinig. Je kunt wel extra verdienen door je trucs in publiek te doen en hiervoor fooien krijgen. Kies hiervoor een plek uit waar veel Sims zijn om toch nog een redelijk bedrag bij te verdienen (in de beginnende niveaus tussen de 100 en 400 Simoleons voor een paar Sim-uurtjes). Voor de optredens verdien je in het park per optreden zo'n 500 Simoleons en in een club is dat alweer 1500 Simoleons. Als je dus goed je optredens plant en elke dag trucs laat zien voor fooien dan kun je hier toch aardig wat mee verdienen. In de latere niveaus en de grootste locaties kun je tussen de 5000 en 10000 Simoleons verdienen voor een optreden en je wekelijkse salaris is goed. Het grootste voordeel is dat je je eigen tijd inplant en je genoeg tijd overhoudt voor andere zaken.

Simfest / Simfeest

Je zult op bepaalde dagen in de ochtend een bericht krijgen dat er een Simfeest plaats vindt op een locatie in het park of in een koffiehuis of ook in een bar. Bij dit Simfeest treden de artiesten op voor het publiek en wint er iemand een prijs. Jij kunt als artiest (ook al ben je pas niveau 2 of 3) meedoen aan dit Simfeest door met de eigenaar van de locatie te praten en te vragen of je kunt deelnemen. Je optreden zal dan bijna direct zijn na degene die op dat moment al op het toneel staat. Als prijs kun je geld winnen (niet zo heel veel), en je wint een trofee. Mocht het zo zijn dat je niet het hele optreden kunt bijwonen en direct weg gaat na jouw optreden, dan krijg je je trofee opgestuurd per post.

Sim-optreden portaal

Omdat de Sims 3 een aantal online/social media functionaliteiten heeft ingebouwd in het spel, kun je met de Showtime uitbreiding gebruik maken van je Sims 3 vrienden om jouw Sim naar het spel van je vrienden te sturen om een optreden te geven. Door dit (succesvol) te doen kun je dan bepaalde objecten en geld verdienen. Het nadeel is dat je hiervoor Sims 3 vrienden moet hebben die dezelfde uitbreiding hebben als jij.

De carrière niveaus

Het beroep van goochelaar heeft in totaal tien niveaus. Je kunt een hoger niveau bereiken door:
  • je trucs te vertonen voor publiek en hiermee fooien krijgen van toeschouwers
  • auditie doen voor optredens
  • optredens geven / meedoen aan een Simfeest.

NiveauTitelSalaris p/weekDetails
1Trucjes beginner260Nieuw outfit en nieuwe trucs (staf verandert in bloemen of spelkaarten)
2Beginnend illusionist340Nieuwe trucs: vogels laten verschijnen en vlinders / mogelijkheid om auditie te doen voor optreden in het park
3Mysterieuze Sim400Je ontvangt in je inventaris de mysterieuze kist met de zwaarden truc/ Je kunt nu auditie doen voor een optreden in het koffiehuis
4Goochelaar532Nieuwe truc: vuurballen en een nieuw outfit: goochelaarspak
5Vingervlugge goochelaar640Je kunt nu audities doen voor live-optredens (karaoke bar, etc.)/ Er zullen meer Sims naar je shows komen/ Je kunt "Mystificeer het publiek" gebruiken
6Illusionist840Je kunt een nieuwe truc doen met de "mysterieuze doos": iemand laten verdwijnen / nieuwe truc: object laten verschijnen
7gevarenbrenger1140Je kunt nu optreden in prive-clubs/Je ontvangt een nieuw object om trucs mee te doen "de gevaren kist". Je kunt hiermee de "levend begraven" truc .
8spreukenwerper1480Je kunt nu optredens geven in grotere locaties/ mee doen / je krijgt een nieuw outfit
9Meester Illusionist2000Je kunt nu een zweef truc laten zien en er is een nieuwe truc voor de gevaren kist: "water-illusie ontsnapping"
10Meester goochelaar3600Je zult voor elk optreden dat je doet op welke locatie ook, meer betaald krijgen. Je publiek zal nu ook groter zijn.
© 2015 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 - Strandwacht beroepDe uitbreiding “Exotisch eiland” die in juni 2013 is uitgekomen voor de PC versie van de Sims 3, brengt een aantal zonni…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…

Zes tips om te bloggen met succesZes tips om te bloggen met succesEr zijn steeds meer mensen die een blog hebben, veel mensen hebben er tegenwoordig zelfs meerdere. Als blogger kun je ve…
6 eenvoudige computertips voor jong en oud6 eenvoudige computertips voor jong en oudDe jonge generatie is intussen heel erg gewoon geraakt aan het dagelijkse leven met een PC, laptop, smartphone of tablet…
Bronnen en referenties
  • www.simswiki.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 19-04-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.