Automatisch tweets plaatsen op Twitter

Automatisch tweets plaatsen op Twitter In sommige gevallen kan het handig zijn om berichten automatisch op Twitter te plaatsen. Zeker bij zakelijk twitteren zoek je naar oplossingen om in weinig tijd zoveel mogelijk uit je Twitter-account te halen. Er bestaan een aantal goede en handige tools die je hierbij kunnen helpen. Dit artikel beschrijft alleen een aantal van de gratis tools. Er zijn ook tal van betaalde programma's en applicaties te vinden die hetzelfde doen.

Tweets inplannen en automatisch verspreiden

Met tools als Tweetdeck en Hootsuite kun je niet alleen meerdere Twitter-accounts beheren, maar ook berichten inplannen. Je zet als het ware in één keer een flink aantal tweets in een wachtrij en je koppelt er een datum en tijd aan waarop de tweet geplaatst moet worden. Zo kun je Twitter-activiteiten concentreren op vaste tijdstippen, maar plaats je toch regelmatig handmatig een tweet.

Er zijn ook tools die meer alleen gericht zijn op het automatisch verspreiden van tweets. In Buffer en Twuffer zet je een aantal tweets klaar die in een wachtrij worden gezet. Het verschil is dat Buffer de tweets plaatst wanneer verwacht wordt dat je volgers het meest actief zijn. Bij Twuffer kies je zelf een datum waarop de tweet geplaatst moet worden. Bij Buffer kun je gratis tot tien tweets per dag inplannen.

Rss-berichten automatisch plaatsen als tweet

Heb je een website of blog met rss-feed? De nieuwsitems of nieuwe artikelen uit deze rss-feed kun je met tools als Twitterfeed en Dlvr.it automatisch als tweet laten plaatsen. Deze tools werken met een gratis account waarbij je rss-feeds kunt aanmaken die je koppelt aan je Twitter-account. Plaats je een nieuw bericht op je website of blog, dan zorgen de tools ervoor dat deze automatisch wordt doorgeplaatst, inclusief de link naar het volledige bericht. Je hebt diverse instelmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe vaak je wilt dat er een tweet geplaatst wordt.

Voor diverse rss-feeds kan dit zeer handig zijn:
 • nieuwsberichten op je website
 • nieuwsberichten op websites van derden (alleen als deze objectief zijn en goed aansluiten bij jouw activiteiten)
 • nieuw toegevoegde producten op je website
 • nieuwe vacatures op je website
 • een nieuw toegevoegde film op je Youtube-kanaal
 • een nieuw toegevoegd blog-artikel
Je plaatst zo alleen het nieuws op je website of het bericht op je blog en het gaat even later vanzelf als tweet naar je volgers.

Tweeten vanuit andere social media

Gebruik je andere social media als LinkedIn en Facebook? Je kunt ervoor kiezen om updates die je vanuit deze netwerken plaatst door te laten plaatsen naar je Twitter-account.

Updates van LinkedIn als tweet

Bij LinkedIn kun je via instellingen een Twitter-account koppelen. Op het moment dat je een update plaatst in je profiel, heb je de mogelijkheid om met een vinkje aan te geven dat je dezelfde update ook als tweet geplaatst wilt hebben.

Updates van Facebook als tweet

Je kunt updates van Facebook naar Twitter laten plaatsen. Dit kan voor bepaalde bedrijfs- productpagina's op Facebook een uitkomst zijn. Je maakt vanuit Facebook een koppeling naar je Twitter-account en kiest welke updates je wilt laten plaatsen.

Tweeten via 'Twitter-share-buttons'

Bijna iedere website of blog heeft tegenwoordig 'share-buttons' waarmee je met een paar klikken een interessant nieuwsbericht kunt delen. Met de 'Twitter-button' maak je vrijwel automatisch een tweet met link naar het bericht.

Tweet ook regelmatig handmatig

Met de beschreven Twitter-tools kun je veel tijd besparen en heb je een automatische vulling binnen je Twitter-account. Let er wel op dat je niet alleen automatisch berichten plaatst, maar ook regelmatig handmatig tweet. Zorg er ook voor dat je niet teveel automatische berichten per dag plaatst. Anders bestaat er de mogelijkheid dat je account als 'suspended' worden aangetekend en dat is niet de bedoeling. Ook kunnen volgens je gaan zien als spammer, waardoor ze je zullen ontvolgen.

De meeste van de genoemde tools zijn ook inzetbaar voor andere social media. Probeer ze en kijk welke het beste bij jouw situatie en jouw gebruik van social media past.
© 2012 - 2024 Susuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel volgers krijgen op TwitterVeel volgers krijgen op TwitterTwitter is tegenwoordig één van de populairste sites ter wereld en ook in Nederland is het helemaal aangeslagen. Beroemd…
Social Media en de Nederlandse gemeentenSocial Media en de Nederlandse gemeentenSocial media krijgen een steeds grotere rol bij de communicatie van gemeente naar haar inwoners. Toch laten veel gemeent…
Twitter voor basisscholen, het TwitterprotocolTwitter voor basisscholen, het TwitterprotocolSocial media en scholen, het blijft altijd een lastige afweging. Twitter is een modern medium dat kan worden ingezet op…

Maak inkomsten met een website, blog + 13 andere online tipsMaak inkomsten met een website, blog + 13 andere online tipsTegenwoordig zijn er veel manieren om goed en snel geld te verdienen op internet. Of je nou gaat verdienen met een websi…
Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Het vinden van Golden Eggs in het populaire spel Angry Birds stelt je in staat om bonuslevels te spelen. Tijdens het uit…
Bronnen en referenties
 • http://www.tweetdeck.com
 • http://hootsuite.com
 • http://bufferapp.com
 • http://twuffer.com
 • http://tweetdeck.com
 • http://dlvr.it/
 • http://hulp.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/7503
 • https://www.facebook.com/twitter/
Susuus (1 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.