EBlocker: beschermt je online privacy en anonimiteit

EBlocker: beschermt je online privacy en anonimiteit Anonimiteit en internet hebben weinig raakvlakken. Toch is het mogelijk om je anonimiteit online te beschermen. Zo kun je je IP-adres afschermen, cookies blokkeren, tracker ads afweren en voorkomen dat je gegevens worden opgeslagen op een server. De eBlocker is een plug & play-device van Duitse makelij die je helpt om je privacy te beschermen. Je verbindt deze door middel van een USB en ethernetkabel met je PC, laptop, tablet of ander device en kunt hem meteen gebruiken. Een installatie is niet nodig.

eBlocker


Anoniem op internet

Je hoeft niet veel verstand te hebben van computers en internet om te weten dat bedrijven een schat aan kennis over ons hebben, alleen al door ons internetgedrag te monitoren. Welke websites je bezoekt, welke producten je aanschaft en wie er allemaal in je adresboek staan, het is informatie waar veel bedrijven over beschikken. Dit kan zijn omdat je dit bewust hebt prijsgegeven, maar ook informatie die je misschien wel niet had willen delen komt door een onachtzaamheid of kwade opzet in handen van bedrijven die hier gretig gebruik van maken. Zo belandt er spam in je mailbox of worden advertenties aan je voorkeuren aangepast. Dit zijn vaak dingen waar je niet op zit te wachten.

Sommige mensen vinden dit gebrek aan anonimiteit meer dan zomaar een beetje vervelend. Er kunnen tal van redenen zijn om je internetactiviteit te willen afschermen. Wanneer je bijvoorbeeld met bedrijfsgevoelige informatie te maken hebt of wanneer je iets geheim wilt houden voor een huisgenoot of partner. Je kunt er dan bij gebaat zijn om door middel van een eBlocker je surfgedrag af te schermen en anoniem het web op te gaan.

Hoe werkt de eBlocker?

De eBlocker is een complete plug & play-oplossing voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn of haar online privacy. Het is een klein apparaatje dat je middels een USB-aansluiting in je PC, laptop of ander device kunt pluggen. Ook dien je de ethernetkabel aan te sluiten. Er is vervolgens geen installatie of configuratie nodig, je kunt hem direct gebruiken. De eBlocker vervult de volgende functies:
  • Blokkeert alle trackers en tracking ads
  • Anonimiseert je IP-adres
  • Voorkomt dat wordt waargenomen dat je computer verbinding maakt met een server of website (device cloaking)
  • Bevat Smart Device Anti-Spy software Q2 2017
  • Biedt mobiele bescherming
  • Kan gebruikt worden door meerdere afzonderlijke gebruikers
  • Te gebruiken met verschillende device waaronder PC, laptop, tablet, smartTV en spelcomputer

Abonnement

Je kunt een eBlocker aanschaffen met een abonnement voor bijvoorbeeld een jaar. Gedurende deze periode blijf je software-updates ontvangen. Na een jaar kun je dan bekijken of je je abonnement wilt verlengen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een 'abonnementsloze' variant. Deze heeft dan de toevoeging Lifetime. Op de eBlocker krijg je twee jaar carry-in-garantie. De eBlocker Family biedt tevens de mogelijkheid om de online toegang te beperken voor kinderen.

eBlocker Controlbar

Wanneer je gebruik maakt van de eBlocker dan verschaft de eBlocker Controlbar je meer informatie over je online activiteit. Zo laat dit controlepaneel onder meer zien hoeveel trackers zijn afgeslagen en advertenties zijn geblokkeerd. Tevens biedt het de mogelijkheid om de functie van de blocker tijdelijk te pauzeren. Hiermee wordt je anonimiteit dus tijdelijk opgeheven en kun je bovendien bijvoorbeeld wel advertenties zien. Dit kan handig zijn in het zeldzame geval dat een website ontoegankelijk is indien je advertenties blokkeert maar je de pagina toch wilt bezoeken. Via de Controlbar kun je ook bepaalde websites standaard blokkeren.

Invloed op de snelheid van je verbinding

Sommige mensen zijn bang dat het gebruik van een extra device een negatieve invloed heeft op de snelheid van het internet. Dit is bij de eBlocker niet het geval. Veel websites zullen zelfs sneller draaien. Dit komt omdat veel advertenties juist een vertragende werking hebben. Nu deze niet meer worden geladen zul je vaak juist een snellere surfervaring hebben. Kies je voor het anonimiseren van je IP-adres dan wordt al je internetactiviteit versleuteld en door het Tor netwerk geleid. Dit kan wel leiden tot een vermindering van de bandbreedte op het moment dat dit netwerk veel verkeer te verwerken krijgt. In dat geval kun je er eventueel wel voor kiezen om een andere VPN-provider te gebruiken die het OpenVPN-protocol ondersteunt.

Waar koop je een eBlocker?

De eBlocker is een Duits product. Je kunt deze aanschaffen via de website van de producent zelf of via bijvoorbeeld Amaxon. In verband met de carry-in-garantie geniet het echter wellicht je voorkeur om deze te kopen via een Nederlandse winkel. Onder andere CoolBlue verkocht eerder de eBlocker maar in 2020 niet meer.
© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anoniem surfen, IP adres verbergenAnoniem surfen, IP adres verbergenAnoniem surfen op het internet kan vrij eenvoudig door gebruik te maken van een proxy server. Je IP adres verbergen kun…
Privé of incognito surfen: Wat houdt het in?Privé of incognito surfen: Wat houdt het in?Door het toenemende gebruik van computers en internet zijn de zorgen omtrent privacy sterk gestegen. Er komen strengere…
Volg-me-niet-register: misleidingVolg-me-niet-register: misleidingVolg-me-niet-register: misleiding of veiligheid? Hoewel veel mensen menen dat ze met het volg-me-niet-register volledig…
Wat is een IP-adres?IP staat voor Internet Protocol. Het is een digitaal adres dat voor elke computer binnen een netwerk uniek is. Het zorgt…

Het nut van een dockingstation voor een laptopHet nut van een dockingstation voor een laptopNu laptops steeds lichter, krachtiger en handiger worden, worden desktops steeds minder aangekocht. Toch kan men op somm…
Ergonomisch toetsenbord: voorkomt RSI en typefoutenErgonomisch toetsenbord: voorkomt RSI en typefoutenWerk je op dagelijkse basis met een toetsenbord en heb je last van je polsen of handen of wil je dit juist voorkomen, da…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay
  • https://www.routercenter.nl/product/756005/eblocker-pro-lifetime.html#product_specifications
  • https://www.eblocker.com/en/frequently-asked-questions-faq/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 16-02-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.