Gratis online films kijken met Nederlandse ondertiteling

Kijk makkelijk gratis online films met Nederlandse ondertiteling. Het is niet nodig om films te downloaden, je kijkt ze gewoon in de browser. Er zijn verschillende websites waar het mogelijk is om films te bekijken. Maar deze zijn niet altijd gratis of hebben geen Nederlandse ondertiteling. Lees hier hoe je wel gratis films kunt kijken inclusief Nederlandse ondertiteling.

Films kijken

Films kijken kan in de bioscoop of thuis. Voor thuis heb je normaal gesproken een DVD en DVD speler nodig. In de bioscoop worden tegenwoordig hoge prijzen gevraagd. Een bioscoopkaartje kost rond de 8. Voor 3D films wordt er vaak meer gevraagd. Een nieuwe DVD kost vaak rond de 30 of meer, ook een aardige prijs. Daarom is het online kijken van films een goed en goedkope uitkomst.

Films kijken op internet

Er zijn aardig wat websites die de mogelijkheid bieden om gratio online films te kijken. Op enkele van deze websites is het nodig om filmbestanden naar je computer te downloaden. Dit neemt vaak veel tijs in beslag en de kans op het binnenhalen van films op deze manier is groot. Daarnaast ben je er niet altijd zeker van dat je de goed film en de goede versie downloadt. Met online films kijken is het niet nodig om te downloaden. Je kunt films dus gratis bekijken zonder downloaden van de film of andere software.

Websites die de mogelijkheid bieden om online gratis films inclusief Nederlandse ondertiteling te bekijken zijn onder andere MoviesNL en EUmovies. Maar MoviesNL is momenteel de enige active website die grootschalig films aanbied. Er zijn ook nog wat kleinere aanbieders maar deze hebben niet alle populaire films. Overigens heeft MoviesNL niet elke film die uitgekomen is, en het kan soms even duren voordat een film te zien is op deze website.

Hoe werkt gratis online films kijken

Je kunt de website van een aanbieder bezoeken. Een voorbeeld is MoviesNL. Op deze website wordne op de homepage populaire en nieuwe films getoond. Je kunt direct op een van deze films kiezen of het zoekvenster gebruiken om naar een film te zoeken. Er opent nu een scherm en de video wordt weergegeven. Mocht de video in eerste instantie niet werken, dan kun je met behulp van de tabbladen een andere link naar de video kiezen. Let er wel op dat je niet op de reclame klikt die getoond wordt. De knop play waarop geklikt moet worden om de film te starten is vaak onopvallend. Er worden vaak ook er opvallende play knoppen getoond en dit is gewoon reclame.

Voor en nadelen van online films kijken

Het grote voordeel van online films kijken is natuurlijk dat je niet naar de bioscoop hoeft, en het is niet nodig om een DVD aan te schaffen. Daarnaast zijn de films beschikbaar met Nederlandse ondertiteling en is het helemaal gratis. Maar het heeft ook enkele nadelen. Er wordt veel reclame getoond op dergelijke websites. Dit is om de service van inkomsten te voorzien. Zonder deze advertenties zou het dus niet mogelijk zijn om te films gratis aan te bieden. Al deze advertenties kunnen wel vervelend worden. Daarnaast zijn niet alle films die uitgekomen zijn beschikbaar. Dit kan zijn omdat de film nergens op internet te vinden is of omdat deze niet beschikbaar is met Nederlandse ondertiteling. Het is dan ook niet mogelijk om elke film online te bekijken.

Is dit legaal?

Het online kijken van films is in Nederland gewoon legaal. Het uploaden van films daarentegen is illegaal. Als gebruiker van de website zit je dus niet verkeerd. De persoon die de dienst aanbied (dus de eigenaar van de website) kan wel gedwongen worden door stichting BREIN om de website van internet af te halen (een voorbeeld van hoe BREIN dit kan doen is The Pirate Bay).

Lees verder

© 2012 - 2024 Schrijver254, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis film kijkenGratis film kijkenWie zin heeft om een film te kijken, kan naar de bioscoop gaan. Maar dat wordt al snel duur. En op de televisie is niet…
BSPlayer: Perfecte mediaspeler voor filmsVeel mensen downloaden films op het internet. Helaas zijn er hier veel problemen mee. Het formaat wordt niet ondersteund…
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…

Uitzending gemist downloaden met GemistDownloaderUitzending gemist downloaden met GemistDownloaderTegenwoordig kijkt men veel programma's terug via uitzendinggemist. Het is een ideale manier om je favoriete programma's…
Nintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenNintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenDe Nintendo 3DS is de nieuwste handheld spelcomputer van Nintendo. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met b…
Bronnen en referenties
  • MoviesNL.com
Schrijver254 (5 artikelen)
Laatste update: 03-03-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.