Wii spellen downloaden en branden

Wii spellen downloaden en branden Je hebt een Nintendo Wii of je wilt er een kopen. Vervolgens wil je er graag spellen voor downloaden en branden, maar je weet niet precies hoe dat moet. Hierin staat alle informatie beschreven en duidelijk uitgelegd hoe je wat moet doen.

Legaal?

De meeste mensen vragen zich af of het legaal is om spellen voor je Wii te downloaden. De meeste bedrijven zoals Big en Nintendo zeggen er het volgende over: "Het (laten) ombouwen van een gameconsole, zodat je er gekopieerde games mee kunt spelen, is verboden." Ze proberen je te laten denken dat je helemaal niet mag ombouwen. Maar je mag wel degelijk je Wii ombouwen om vervolgens kopieën van spellen te spelen die je zelf bezit. Dit doe je omdat je je games niet wilt beschadigen en bijvoorbeeld kinderen hebt die er niet altijd zuinig mee om gaan.

Dus officieel: Je mag spellen downloaden en als kopie branden, indien je het origineel zelf bezit.

Benodigdheden

Je hebt een aantal dingen nodig die wel een beetje geld kost. Maar uiteindelijk bespaar je veel meer dan je zou moeten uitgeven. Gelieve de volgende dingen aan te schaffen voor u door gaat met de stappen:
  • Een chip: Ten eerst moet u uw Wii laten ombouwen met een chip zoals de WiiKey of de Cyclowiz. U kunt bijvoorbeeld op Google een ombouwer bij u in de buurt vinden. Vraag of u ook garantie kan krijgen. Het ombouwen kost meestal tussen de 50 en 110 euro. (Ligt eraan welke Wii-versie je hebt)
  • Lege dvd'tjes:
  • Dan moet u dvd'tjes zoeken om de spellen op te branden. De beste dvd'tjes voor de Wii zijn DVD-R en van het merk Verbatim. U kunt ook gebruik maken van andere merken en soorten maar deze zijn meestal niet goed voor de lens. De dvd'tjes zijn zo'n 15 euro voor 25 stuks.

Downloaden

Het beste gratis programma om (legale) bestanden te downloaden vind ik uTorrent. Het is een klein gebruiksvriendelijk programma die snelle snelheden haalt. Downloaden doet u door Hier te klikken. Stel bij de instellingen in welke map de spellen moeten komen. Daarna gaat u naar www.torrentz.com. Vervolgens tikt u in: Wii PAL "naam spel". Er komt een lijstje met spellen en het beste kunt u er eentje zoeken met "Espalwii" in de naam: deze leveren altijd goede speldownloads. Als u er eentje gevonden heeft klikt u erop en klikt u door op een torrent site (het liefst Mininova). Dan klikt u ergens op de site op: Download Torrent. Een pop-up opent en u moet hier op "openen" drukken waarna het geopend wordt in uTorrent. Als het goed is begint het spel (meestal ongeveer 4 gigabyte) te downloaden na een paar seconde. Hoelang het downloaden duurt ligt aan uw verbinding. Het zou ongeveer een dagje moeten duren.

Branden

Meestal is het bestand ingepakt in een .RAR bestand die u moet uitpakken. Daarin zit dan een ISO-Bestand. Als u allemaal losse .RAR bestanden heeft doet u hetzelfde, als het goed is ontstaat er dan ook een ISO-Bestand. Dan download u het gratis programma ImgBurn: Klik hier om te downloaden. In het programma opent u het iso-bestand en kunt u op "write" drukken om de game te laten branden. Nu kunt u uw kopie spelen!
© 2008 - 2020 Sanpaulo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Xbox 360 spellen downloaden en brandenXbox 360 spellen downloaden en brandenJe hebt een Xbox 360 of je wilt er een aanschaffen. Daarna wil je er spellen voor downloaden en branden, maar weet je ni…
Nederlandse wet Downloaden en UploadenNederlandse wet Downloaden en UploadenHet is vaak onduidelijk wat wel en niet mag met het uploaden en downloaden van muziek, films en games. We zochten er het…
Nintendo spellen downloaden en de wetNintendo spellen downloaden en de wetNintendo spel downloaden en de wet hierop: Nintendo is een populaire spelcomputer. We onderscheiden de DS, de DSI en de…
Gratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PCGratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PCHet kan allemaal. Gratis Playstation, waaronder PS3 games, op de PC downloaden en spelen. Met een Playstation emulator k…

Nintendo DS & DSi spellen downloaden en spelenHoe kun je Nintendo DS & DSi spellen downloaden, op uw DS zetten en vervolgens spelen? Lees verder voor meer informatie…
PSP spellen downloaden en spelenPlaystation portable is misschien wel de best verkochte handheld van 2008, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spellet…

Reageer op het artikel "Wii spellen downloaden en branden"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Denicea, 26-05-2015 10:09 #237
Ik heb alles gedaan wat hier staat, het enige verschil is: ik heb een hardeschijf. Zodra ik de spellen heb uitgepakt (gedownload via torrent, dus een.rar bestand) geeft hij aan dat ik deze niet kan opslaan op mijn externe hardeschijf. Help?

Maaike, 02-10-2012 23:30 #236
Beste,
Ik had een vraagje bij "hier klikken" voor downloaden bij: "Het beste gratis programma om (legale) bestanden te downloaden vind ik uTorrent. Het is een klein gebruiksvriendelijk programma die snelle snelheden haalt. Downloaden doet u door Hier te klikken, dan zegt mijn virusscaner van norman: Dit internetadres is geblokkeerd vanwege mogelijk schadelijke inhoud.

Wat moet ik daar mee doen?

MvG Maaike

Margriet, 24-03-2012 18:53 #235
Ik heb onze wii met een modchip laten ombouwen. Nu heb ik spellen via spotnet gedownload maar kan als ze klaar zijn geen iso bestand vinden. Ik heb al geprobeerd het bestand met winrar uit te pakken maar dit lukt niet. Iemand een idee waarom ik geen iso bestand krijg als ik een spel download? Heb ook al geprobeerd om gewoon het ingepakte spel te branden maar dan komt er een foutmelding als ik de dvd in de wii stop. Help please?

J. Bodde, 27-12-2011 14:41 #234
Hallo, ik ben eigenlijk op zoek naar iemand die al de wii spelletjes heeft gebrand op een dvd en die mij aan een aantal spellen kan helpen. Weet U misschien iemand?

Gr. J Bodde

Betty, 08-10-2011 21:48 #233
Hoe zet ik mijn gedownloade msx games op de wii?

Rico, 26-08-2011 16:39 #232
Hi ik heb mijn wii van iemand over genomen en hij brande spellen en die werken en ik ook proberen heb ik 7dvs, s verbatin verziekt omdat de brand sessie voortijdig afgebroken word raar en 3 spellen heb ik gedownload en kon ik spelen maar bij 1 spel vroeg hij om een systeem update gedaan ik heb een chip dus kan geen kwaad gedaan en ik kon hem spelen golden eye in dit geval alleen door de upgrade ben ik homebrew channel kwijt maar die heb ik niet nodig maar zet het er tog op.ik begrijp alleen niet waarom de meeste spellen niet lukken downloaden uitpakken met winrar de iso file branden met img burn en het werkt niet niet allemaal tenminste.

Spike, 22-05-2011 15:47 #231
Ik ken geen site waar je een image van een spel kunt downloaden. Een image van een dvd is zo groot dat er relatief veel kans op missende blokken zijn. Daarom werkt men in het algemeen met RAR bestanden + par bestanden die gebruikt worden om met quickpar stukjes van het bestand te repareren. Verder gaat het niet om met max 4x snelheid te downloaden maar met max 4x te branden anders kan de laser van de Wii de dvd niet lezen.

Rowi, 21-05-2011 09:27 #230
Ik snap het downloaden wel (ja ik ben een vrouw ;-) hoe is het mogelijk haha. Dat lukt ook wel maar dan… dan open ik het bestand met winrar dan wil ik hem gaan uitpakken maar dan krijg ik een melding van een fout dan kan om verschillende redenen gaan volgens mijn pc. Nu heb ik quikpar gedownload en heeft de bestanden hersteld maar nu staan er bij die bestanden een schroevendraaier hij heeft ze helemaal uit elkaar gesplitst, snappen jullie het nog? Wta moet ik nu doen weer inpakken en dan weer uitpakken? Zijn er ook spellen te downloaden die je niet hoeft uit te pakken maar gewoon via img burn kunt branden? en nog de laatste vraag waarom moet er op speedsnelheid 4 x gedownload worden?

Robert, 31-03-2011 15:53 #229
Wat moet je doen als je heel veel rar. bestanden hebt? moet je er dan eentje kiezen of hoe zit dat? Je moet op een van de rar. bestanden moet je extract files doen dan selecteer je al die rar. files die je in je mapje hebt staan, of wat dan ook. En dan heb je volgens mij het bestand dat je op je dvd moet zetten/branden.

Theodoor1953, 26-01-2011 12:44 #228
Als gebrande schijfjes (verbatim -r) op een wii het niet doen, kunnen deze spellen dan wel op een usb-stick. Of is beide ook mogelijk? Want ik hoor de raarste verhalen.

Mario, 16-10-2010 16:28 #227
Het is weer even geleden, een jaar of 2 dat ik gebrand heb. Dus mijn vraag is hoe zit dat met de beveiliging? Of kan je alles nog als vanouds branden? En moet ik mijn chip updaten (zou ook niet weten welke chip ik heb)?

Martijn, 10-09-2010 11:50 #226
Onderstaande wel alleen doen wanneer je de back-ups via homebrew o.i.d. speelt (softmod). Wanneer je een chip hebt ingebouwd, moet je de regio niet aanpassen of patchen. Je kan hiermee alleen PAL-versies afspelen. (veroorzaakt door een update van Nintendo vorig jaar, daarvoor kon je NTSC en PAL spelen).

Ronald, 05-09-2010 10:04 #225
Mij is verteld dat voordat je de ISO gaat branden je eerst het programmaatje WiU1.1 even de ISO moet laten controleren. Even op PAL zetten (als dat niet zo is) en even Patchen. Programma is heel simpel en ik moet zeggen dat sindsdien ik dat doe ik nog maar 1 spel heb gehad wat "het niet deed". Voor de rest inderdaad IMGBurn en 4x (tenzij je nog langzamer kan branden). Verbatim-R werd mij ook aanbevolen al heb ik er ook wel een paar met Sony+R gebrand.

Joyce, 30-08-2010 21:04 #224
Hoi
Wie kan mij helpen? Ik heb al een aantal wii spel gebrand via utorrent. Dit gaat naar mijn mening goed. Na het spel gebrandd te hebben, wil ik het uiteraard gaan proberen, maar het spel geeft dan een error aan. Mario party 8 is wel gelukt (dit was al een iso bestand). Mario galaxy RAR bestand en Tiger Woods Iso bestand niet. Van de Tiger woods had ik het dus ook verwacht dat deze het wel zou doen omdat dit ook een iso bestand is. Doe ik dan toch iets fout bij het downloaden? Ik brand met IMGburn op verbatim dvd - R en haal de dowload bij piratebay. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. ALvast bedankt

Hoi,,, 30-08-2010 16:23 #223
Hallo,
ik heb een wii spel gedownload en toen op DVD gebrand en toen ik hem in de wii deed kwam er error 02 en nog veel meer met een blauw scherm. wat heb ik fout gedaan? of wat kan ik er aan doen?

Trijntje, 25-08-2010 13:13 #222
Hallo,
Heel erg bedankt voor het posten van deze info. Heb er erg veel aan gehad. Heb al een aantal spellen kunnen downloaden en gebrand.
Alleen wanneer ik new super mario bros op een dvd-r zet dan zegt de wii naar +/- 10 minuten disc error. Dit is het enige spel wat een error geeft helaas. Heb ook al een andere new super mario bros gedownload maar die geeft het zelfde probleem. Heeft iemand de oplossing? Iemand die het wel gelukt is om new super mario bros goed te branden?

Groetjes

Fiona Ploeg, 18-08-2010 20:24 #221
Hoi Door, Gebruik je wel dvd's van het merk Verbatim? Op veel andere merken draaien spellen niet en heb je een grotere kans om je lens te beschadigen. Als dat in orde is heb je ook een Wii Iso Patcher waarmee je het spel kan updaten naar een speelbare versie.

Driessen, 13-08-2010 14:41 #220
Hallo,
ik ben aan het proberen wii spellen te downloaden via torrent.
het downloaden gaat prima het omzetten naar een iso bestand ook.
maar dan zet ik het op een dvd-r duw het in de wii, maar dan krijg ik de melding dat hij de disc niet kan lezen.
waarom niet

Patricia, 03-07-2010 16:36 #219
Het volgende is het "probleem" ik heb van de week Super Mario Galaxy 2 gebrand bij mijzelf werkt hij prima. Nu wou iemand hem een x lenen en bij diegene doet hij het niet krijgt error 1101 te zien terwijl we dezelfde software geinstalleerd hebben. Andere spellen speelt hij wel iemand enig idee?

Bas, 23-06-2010 17:09 #218
Ik heb mijn wii omgebouwd en is allemaal gelukt wodejukebox.
ik heb paar spelletje's gedownload en als ik hem opstart gaat allemaal goed, ik zie het voor schermpje van het spel
alleen als ik dan verder wil krijg ik zwart beeld,
en ik hoorde dat ik dan me wii zelf moet update

heb iemand hier ervaring mee? of weet iemand een tutorial hoe ik alleen mij wii zelf kan update?
gr bas

Kevin, 21-06-2010 10:47 #217
Hey,
de wii is nu al een paar maanden om gebouwd en ben nu bezig met dowloaden van games, zoeken op pirates bay en dan dowloaden in bittorrent dan openen met 7zip, en nu moet ik het alleen nog branden op een cd / dvd, maar daar gaat het mis.

op wat voor cd / dvd moet je branden (merk) ( GB ) en met welk brand systeem ik heb NERO maar kan die wel games dowloaden?

Samijzerman (infoteur), 19-06-2010 18:02 #216
Ik heb net mijn wii om gebouwd en een spel op een dvd'tje gebrand maar nu als ik het spel bij wii backup loader channel op star en dan op lanch game klik geeft die allemaal rare tekens aan en doet nix meer.


wie kan me helpen?

Bo, 18-06-2010 10:54 #215
Hoi,
Mijn Wii is omgebouwd in Nomod, hij kan vanaf een extrene harde schijf homebrew spellen spelen. Kan ik ook ISO-bestand afspelen vanaf de externe harde schijf? Alvast bedankt

Wendy, 17-06-2010 21:29 #214
Hoi
ik heb het zelfde probleem error 002 nu vraag ik me af wat neogamma is
en moet ik dat dan branden op een dvd?
sorry ik weet er niet veel van af ik heb hem gisteren zo gekocht
zou iemand mij willen uitleggen wat ik moet doen?

Matheus Akman, 17-06-2010 17:17 #213
Wat moet je doen als je heel veel rar. bestanden hebt? moet je er dan eentje kiezen of hoe zit dat?

Martijn, 10-05-2010 12:46 #212
@Albert Gebruik je Neogamma? Installeer in dat geval de nieuwste versie, daarin is dit opgelost. Wil je dit niet? Hou dan '1' ingedrukt bij het opstarten van de launcher. Je komt dan in het settingsmenu terecht. Zet daar ergens 'error 002 fix' aan. (R5 en hoger)

Martijn, 10-05-2010 12:40 #211
@ Jasper Download winrar of 7-zip (google). Installeer deze. Na installatie rechtermuisklik op RAR-bestand. Kies uitpakoptie. (bv extract to… en geef aan waar je hem wilt hebben of kies extract here en dan komt hij in diezelfde map te staan)

Jasper, 09-05-2010 15:53 #210
Ik had een vraagje: Hoe moet je zo'n RAR bestand uitpakken?

Albert, 08-05-2010 09:42 #209
Ik had de volgende log imgbrn en verbatim-r
spel geeft melding error 002 bij afspelen
I 07:19:43 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
I 07:19:43 Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (6.1, Build 7600)
I 07:19:43 Total Physical Memory: 2.087.352 KB - Available: 1.292.784 KB
I 07:19:43 Initialising SPTI…
I 07:19:43 Searching for SCSI / ATAPI devices…
I 07:19:43 -> Drive 1 - Info: Optiarc DVD RW AD-7530B NX09 (D:) (ATA)
I 07:19:43 Found 1 DVD±RW/RAM!
I 07:21:12 Operation Started!
I 07:21:12 Source File: C:\Downloads\wipe out\WipeOut NOE.iso
I 07:21:12 Source File Sectors: 2.294.912 (MODE1/2048)
I 07:21:12 Source File Size: 4.699.979.776 bytes
I 07:21:12 Source File Volume Identifier: WipeOut NOE
I 07:21:12 Source File File System(s): Special
I 07:21:12 Destination Device: [0:0:0] Optiarc DVD RW AD-7530B NX09 (D:) (ATA)
I 07:21:12 Destination Media Type: DVD-R (Disc ID: MCC 03RG20) (Speeds: 3,3x; 6x; 8x)
I 07:21:12 Destination Media Sectors: 2.297.888
I 07:21:12 Write Mode: DVD
I 07:21:12 Write Type: DAO
I 07:21:12 Write Speed: 2x
I 07:21:12 Link Size: Auto
I 07:21:12 Lock Volume: Yes
I 07:21:12 Test Mode: No
I 07:21:12 OPC: No
I 07:21:12 BURN-Proof: Enabled
W 07:21:14 Write Speed Miscompare! - Wanted: 2.770 KB/s (2x), Got: 4.155 KB/s (3x)
I 07:21:15 Filling Buffer… (40 MB)
I 07:21:16 Writing LeadIn…
I 07:21:55 Writing Session 1 of 1… (1 Track, LBA: 0 - 2294911)
I 07:21:55 Writing Track 1 of 1… (MODE1/2048, LBA: 0 - 2294911)
I 07:39:17 Synchronising Cache…
I 07:39:39 Exporting Graph Data…
I 07:39:39 Graph Data File: C:\Users\Albert\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\Optiarc_DVD_RW_AD-7530B_NX09_ZATERDAG-8-MEI-2010_7-21_MCC_03RG20_2x.ibg
I 07:39:39 Export Successfully Completed!
I 07:39:39 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:18:27
I 07:39:39 Average Write Rate: 4.404 KB/s (3.2x) - Maximum Write Rate: 4.579 KB/s (3.3x)
I 07:39:39 Cycling Tray before Verify…
W 07:39:59 Waiting for device to become ready…
I 07:40:11 Device Ready!
I 07:40:12 Operation Started!
I 07:40:12 Source Device: [0:0:0] Optiarc DVD RW AD-7530B NX09 (D:) (ATA)
I 07:40:12 Source Media Type: DVD-R (Book Type: DVD-R) (Disc ID: MCC 03RG20) (Speeds: 3,3x; 6x; 8x)
I 07:40:12 Image File: C:\Downloads\wipe out\WipeOut NOE.iso
I 07:40:12 Image File Sectors: 2.294.912 (MODE1/2048)
I 07:40:12 Image File Size: 4.699.979.776 bytes
I 07:40:12 Image File Volume Identifier: WipeOut NOE
I 07:40:12 Image File File System(s): Special
I 07:40:12 Read Speed (Data/Audio): MAX / MAX
I 07:40:12 Verifying Session 1 of 1… (1 Track, LBA: 0 - 2294911)
I 07:40:12 Verifying Track 1 of 1… (MODE1/2048, LBA: 0 - 2294911)
I 07:49:38 Exporting Graph Data…
I 07:49:38 Graph Data File: C:\Users\Albert\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\Optiarc_DVD_RW_AD-7530B_NX09_ZATERDAG-8-MEI-2010_7-21_MCC_03RG20_2x.ibg
I 07:49:38 Export Successfully Completed!
I 07:49:38 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:09:25
I 07:49:38 Average Verify Rate: 8.123 KB/s (5.9x)

Martijn, 06-05-2010 09:41 #208
@ Jeroen Ja, de lens slijt harder wanneer je recordables gebruikt. De mate van slijtage is afhankelijk van de kwaliteit van de media en de snelheid waarop deze gebrand is (lage snelheid = beter). Je gebruikt je Wii waarschijnlijk niet 24/7, maar gebruiksuren (lees: branduren van de lens) heeft ook invloed hierop. Gebruik daarom altijd kwaliteit-DVD's (Verbatim, Philips enz).

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de slijtage snel gaat. We hebben het hier over jaren, geen maanden. Hetzelfde geldt voor DVD-spelers (en blue-ray). Ik draai al jaren kopieen op mijn DVD-speler en die doet het na 10 jaar nog steeds perfect. :-)

Conclusie: kans is groot dat je lens pas versleten is tegen de tijd dat je Wii al jaren in de kast staat te verstoffen omdat je een nieuwere console hebt :-p

Jeroen, 26-04-2010 10:58 #207
Haha wel grappig, op die site staat dus ''Please do not use this software to make illegal copies of copyrighted discs.''
Wat 80% wel doet? (van die dit artikel heeft gelezen :P)

Maar goed, als je dvd'tjes hebt van een ander merk hoe snel gaat de lens dan kapot?

Fusion, 27-03-2010 11:46 #206
Zuvaloppa, volgens mij doe je niks verkeerd. Ik doe net hetzelfde en dit werkt uitstekend. Ik gebruik tegenwoordig ook DVD-R van SONY en die werken ook goed.

Ik zou zeker nog eens een ander spel proberen, want het kan zijn dat dat spel nu net niet goed aangepast is voor WII met chip.

Succes ermee

Zuvaluppa, 15-03-2010 19:08 #205
Owkee, hij doet het, ik kan downloaden, en kan branden en hij speelt… MAAR… Na 5min of soms pas na 45min geeft hij de foutmelding. Ik heb IMGburn, Verbatim dvd-r, en ik brand op de laagste snelheid… WAT DOE IK FOUT:-(

Jodie, 13-03-2010 17:15 #204
Hallo,
Ik heb nu voor de 4e keer een spel gedownload, en als ik dan het.rar bestand uitpak krijg ik een ISO-map met daarin een ander.rar bestand (nfsu_esp = need for speed undercover). Als ik dit wil uitpakken, krijg ik de melding dat het bestand onbekend of beschadigd is. Is het nou toeval dat ik dit telkens heb en download ik de verkeerde bestanden of moet ik dat laatste bestand niet uitpakken en branden ofzo? Help!

Suzann, 21-02-2010 16:21 #203
Hallo,
Ik heb het schijfje kunnen branden en zo, maar als ik hem dan wil openen met backup launcher gamma, krijg ik 'no disk (n)'. Weet iemand wat ik moet doen?

Els Richel, 21-02-2010 16:04 #202
Hallo,
ik heb een vraag. Ik heb alles gedaan wat ik moet doen. alleen hij herkent de dvd-r van verbatim niet. Hij zegt dat het geen rewritable of lege dvd is, en maar het is wel een lege.
Ik heb al gekeken of ik ergens dvd+r kan veranderen in dvd-r zoals Danny werd geadviseerd maar ik kan het niet vinden. Ik heb een iMac, maakt dit uit? Ik heb ook windows draaiende daarin heb ik Imageburner geinstalleerd…
wie kan mij helpen?

Adek, 12-02-2010 08:41 #201
@ jill heb je je wii ge soft mod? zo ja moet je het gedownloade schijfje openen met uloader op je wii op 2 drukken voor dvd mode load game en klaar. heb je je wii niet ge soft mod dan kun je hem niet spelen

Adek, 12-02-2010 08:32 #200
@jill je moet het gedownloade spel met uloader open op je wii niet via het disk menu

Jill Wouters, 07-02-2010 15:28 #199
Hallo

Ik heb alles perfect kunnen downloaden en branden, maar wanneer ik het DVD'tje in mijn Wii stop, herkent hij het niet. Ik krijg geen speciale foutmelding. Links bovenaan zie ik een cd'tje (dus niet de naam van het spelletje) en als ik er dan op klik zegt de Wii dat hij het schijfje niet kan lezen.
Iemand een idee?

Daniela, 05-02-2010 16:54 #198
Hallo,
Ook ik heb alles gedaan wat hier stonden gebrand met nero en ook met IMGBurn, en ook bij mij komt er te staan: Er is een fout opgetreden. Druk op eject om de disc uit de wii te halen en schakel de wii uit.
Op mijn oude computer heb ik het precies zo gedaan en die spellen doen het allemaal wel.
Hoe kan dit?

Britt, 31-01-2010 17:17 #197
Hallo,
ik heb alles gedaan wat hier staat, omgezt in.iso, branden met ImgBurn, maar als ik de kopie in de wii doet staat er; Er is een fout opgetreden. Druk op eject om de disc uit de wii te halen en schakel de Wii uit. Wat is er mis gegaan?

Marcel, 31-01-2010 15:19 #196
Ik heb wii new super mario bros gedownload en gebrand
bij het afspelen krijg ik op het scherm iets over codes en allemaal cijfers
wat moet ik hier mee

Misterlak (infoteur), 20-01-2010 16:11 #195
@ Jumkper, je kunt dan het beste het programma Magiciso gebruiken. Hiermee kun je de bestanden gewoon openen en inderdaad zien wat er in zit :-)

Jumkper, 19-01-2010 17:45 #194
Hoi, ik heb een aantal spellen gedownload. Ik download ongeveer al 5 jaar met torrents en het bevalt me goed. maar het zijn dan.iso bestanden die je niet kan openen! Niet met winrar en als je ze brand via img burn staat er niks op de dvd! Wie kan me helpen?

Anouk, 19-01-2010 16:58 #193
Hallo,

In het weekend heb ik The Homebrew Channel gedownload op mijn Wii. Ik kocht nu speciaal Verbatim DVD-r en brandde hier mijn gedownloade spel op.

Mijn Wii leest deze DVD niet. Hoe kan ik hem afspelen?

Martin79, 16-01-2010 22:58 #192
Je kan ook een externe harde schijf nemen van 500 gb of zoiets (daar kan je al zo'n 250 spellen op kwijt), en laat je WBFS Manager 3.0 er even op los, die converteerd hem dan naar wbfs formaat. Via dat programmatje kan je dan gedownloade spellen op de schijf zetten. Wbfs is nodig om de harde schijf op de wii te laten zien via usb (alleen de eerste poort gebruiken van de wii), moet je alleen wel zorgen dat er een goeie usbloader op je wii staat, sommige werken niet goed. usbloader kan installeren via de wad manager. Die je ook gebruikt als je je wii software matig ombouwd. Via usbloader kan je ook originele spellen backuppen via de wii, dan heb je niet zo'n "speciale" lg brander nodig. Mischien hebben jullie er iets aan :-p

Jacqueline, 10-01-2010 10:44 #191
Ik heb een omgebouwde wii met wiikey2. ik heb deze gisteren geupload om zo nieuwe spellen te kunnen spelen (NSMB enzo) maar hij doet nog niks. krijg een zwart scherm. moet ik nog andere dingen doen, zie ik dingen over het hoofd (nog meer software bijwerken/uploaden). Ik hoop dat iemand mijn verhaal snapt en me verder kan helpen:-)

Jacqueline, 10-01-2010 10:06 #190
Ik heb echter ook een vraag. Wie weet kan iemand mij helpen. Regelmatig zit er bij de spellen (in PAL format) een update in het spel verwerkt. Indien ik deze eruit haal dat werkt het spel niet meer. Als ik hem laat zitten vraagt mijn wii of ik de update wil uitvoeren. Hij geeft echter een waarschuwing dat als ik een omgebouwde wii heb ik mijn wii kan vernaggelen. Kan ik de update (op PAL spellen) gewoon uitvoeren.

Martijn, 04-01-2010 12:09 #189
@Danny

Ik bedacht me nog iets. Ze zijn tegenwoordig zeldzaam, maar er zijn DVD-branders die alleen maar DVD+R of DVD-R kunnen branden. Check voor de zekerheid de specificaties van je DVD-brander of deze geschikt is voor DVD-R.

Martijn, 04-01-2010 09:01 #188
@Danny. Wat je kan proberen is om in Imgburn het booktypete veranderen in dvd-r. Wat je doet is het volgende:
-Ga naar 'Schrijf image naar schijf'
-Selecteer 'Verander booktype' (rechtsonderin scherm)
-Selecteer apparaat; in jouw geval NEC
-Verander de DVD+R in DVD-R

Een andere optie heb ik niet voor je. Nero kan je sowieso beter niet gebruiken.

Groeten Martijn

Danny, 03-01-2010 12:19 #187
Beste mensen,

Ik zit al een paar dagen met een probleem. Ik wil heel graag een iso bestand op een dvd-r branden voor de Wii. Als ik dit wil doen loopt de brander vast en ook mijn pc doet niks meer. Alles lijkt te bevriezen, dus ik moet opnieuw opstarten als ik weer verder wil. Ik gebruik verbatim dvd-r. Ik weet niet waar het probleem ligt. Ik brand met imgburn en dat gaat met dvd+r heel goed.

Ook in nero crasht de brander en pc volledig als ik dvd-r wil branden. Vreemd, want ik heb juist verbatim gekocht omdat dit veel wordt aangeraden voor Wii spellen.

Even wat gegevens op een rijtje:

Mijn brander is een SONY - NEC - AD-5240S en ik heb de laatste firmware erop gezet.
Mijn dvd's zijn Verbatim DVD-R 16X
Brandprogramma: imgburn

Ik heb diverse dingen geprobeerd, door op verschillende speeds te proberen, maar niks wil helpen! Ik heb zelfs even een andere brander geprobeerd, ook dit geeft het zelfde probleem. Had nog een writemaster van samsung liggen maar dit gaf het zelfde probleem. Ik heb een nieuwe PC en alles werkt super, dus erg raar dat het niet lukt.

Maar goed, ik ben het spoor echt een beetje kwijt en inmiddels al 10 dvd's armer die toch niet echt goedkoop zijn.
Ook heb ik het met verschillende ISO bestanden geprobeerd, maar hier ligt het dus ook niet aan, want op dvd+ wederom geen probleem. Heb van imgburn ook de fabriekinstellingen teruggezet.

Nu zou je zeggen, wat is je probleem als je het ook op + kan branden, maar ik heb nog 40 dvd's die ik graag wil gebruiken en ik wil graag het probleem weten aangezien alles wel gewoon zou moeten werken. Ik weet van pc's best veel dingen, maar ik snap er nu niet veel meer van hehe.

Als ik in imgburn een ISO wil branden gaat alles in het begin goed tot dat hij Writing LeadIn gaat doen, dan kan ik niks meer.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft of kan zeggen wat ik over het hoofd zie? Graag verneem ik jullie reacties aangezien dvd+r wordt afgeraden op de Wii wil ik deze er niet voor gebruiken.

Groet,

Danny

Femke, 31-12-2009 16:03 #186
Hallo,
We hebben een spel gedownload zoals hier boven stond. Maar het lukt niet om hem af te spelen. De andere gedownloade spellen die we hebben gekregen werken wel via Gamma Launcher. maar deze niet. Kan iemand ons helpen?

Alvast bedankt!

gr femke

Tonny, 30-12-2009 14:20 #185
Ik heb mario super gebrand op Philips dvd-r maar de wii geeft aan dat de schijf niet geopend kan worden, is er misschien een tip wat de instelling moet zijn bij homebrew channel

Martijn, 29-12-2009 15:10 #184
@Pietje

-Inderdaad Verbatim is niet de beste, maar is wel de beste i.c.m. met een Wii. Zelf heb ik ook goede ervaringen met Philips, maar zeker ook met Verbatim. Iedereen die zich met modden bezighoudt zal dit beamen.

-15 euro voor 100 dvd's? Waar shop jij? Dat adres wil ik ook wel. 15 euro voor 25 dvd's is inderdaad veel teveel, 25-30euro voor 100 dvd's op spindel is meer gebruikelijker. (betaal ik ook incl. verzendkosten en ik heb eerst rondgekeken)

-Imgburn is een licht en doeltreffend programma voor het branden van de Wii spellen, andere programma's (waaronder nero) veroorzaken nog wel eens afspeelproblemen op de Wii.

V.w.b. het downloaden: ik heb ook maar een zwakke internetverbinding en download mijn spellen voornamelijk via megaupload. Daarnaast gebruik ik torrents om het simpele feit dat er in de nieuwsgroepen de oudere spellen (zeer) moeilijk te vinden zijn en torrents over het algemeen langer "leven".

Downloaden is in sommige gevallen illegaal en, zoals je aangeeft in andere gevallen, legaal. Wat maakt dat uit? Denk je soms dat de politie het interesseert hoe je je gebrandde Wii spelletjes (of films) hebt verkregen wanneer (of beter ALS) ze binnenvallen? Een beter vuistregel is dat je een kopie mag hebben wanneer je het origineel ook hebt, anders ben je illegaal bezig.

Als jij beter slaapt door te DENKEN dat je "legaal' bezig bent, welterusten dan.

Pietje, 25-12-2009 23:50 #183
Een paar opmerkingen :

- verbatim DVD's de beste? dacht ik niet, er zijn genoeg andere merken die beter zijn, maargoed de Wii zal daar vrijwel nooit onderscheid in maken

- 15 euro voor 25 stuks? beetje duur vinden jullie ook niet, ik ken 10tallen sites waar je voor 15 euro meer dan 100 DVD's hebt( ook van verbatim )

- downloaden via peer to peer systemen als torrentz, limewire, kazaa e.d. is ILLEGAAL omdat je niet enkel download maar ook gelijk je bestanden deelt dus deze ook verspreid, Downloaden via nieuwsgroepen is in nederland nog steeds LEGAAL, Uploaden is wel ILLEGAAL, zie het zo : een zendpiraat is illegaal bezig, maar als ik de radio aanzet en hier naar luister ben ik niet strafbaar!,

- Downloaden duurt een dagje? btw wie wil nu nog downloaden met peer to peer systemen? jullie zitten allemaal toch niet om spam, spyware, adware en virussen te wachten? neem een payserver accountje van 7.5 euro per maand en je kunt eindeloos downloaden, plus je kunt je daadwerkelijke downloadsnelheid benutten in tegenstelling tot peer to peer systemen waar je vervolgens enkel afhankelijk bent van de uploadsnelheid van een ander. Tjah nou heb ik zelf een 90 MB lijn bij UPC en als ik een DIVX film ga downloaden heb ik deze in 2 minuten binnen, een DVD5 in 11 minuten, een DVD 9 in 20 minuten, een beetje blu-ray heb ik ongeveer in een uurtje binnen, maar als je een adsl lijntje hebt van TOT 20mb, en je daadwerkelijk een downloadsnelheid hebt vcan zo.n 11 a 12, kun je zo.n WII spel al binnen een uurtje binnen hebben?

- ImgBurn? wie gebruikt er nou geen nero meer in deze tijd, waarom 10 Brandprogramma's op je systeem hebben staan terwijl 1 programma vaak volstaat.

tabee!

Patrick, 25-12-2009 11:37 #182
Hallo,
Ik heb het spel Avatar en F1 gedownload zoals hier boven is beschreven de Wii console is omgebouwd. en hij doet het omdat ik er ook drie spellen erbij heb gekregen. Ik heb de bestanden ook uitgepakt met winrar maar dan blijft hij als rar bestand staan en als ik hem wil open dan geeft hij C:\documentsand settings\gebruiker\mijn documenten\wii isobranden\avatar\avatar.iso Archief heeft onbekend formaat of is beschadigd. als ik dit bestand wil uitpakken in winrar geeft hij geen archieven gevonden. ik heb het bestand avatar.iso op een DVD -R gebrand en was 4.5 gb maar de Wii console geeft aan dat hij hem niet kan lezen. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen
Patrick:-(

Matthijs, 24-12-2009 13:44 #181
Ik heb mario kart gedownload. Alles ging goed. Daarna ging ik hem branden met IMGburn met 4x speed op een Verbatim DVD-R. Dit ging ook goed. Maar als ik het schijfje in de wii doe dan zegt hij dat er een fout is opgetreden.
Wat doe ik fout?
Ik heb een omgebouwde wii.

Herrie, 22-12-2009 10:12 #180
Hallo,

Ik lees op heel veel plaatsen dat je de spellen het best op 2 speed kan branden. Nu heb ik alleen maar de mogelijkheid om op 4 of 8 speed te branden. Is er een mogelijkheid om dat te veranderen? Maakt niet uit met welke dvd!

Groeten Herrie

Iem, 16-12-2009 16:55 #179
Ik heb super mario bros gedownload met Utorrent. Nu heb ik het geprobeerd uit te pakken met winrar. Alleen lukt het niet, hij geeft aan dat het archief een onbekend formaat heeft of dat het is beschadigd. Nu las ik wat je tegen Martine zei, maar vroeg ik me af… Moet ik het gewoon in de map van winrar laten zonder uit te pakken? Want uitpakken lukt namelijk niet. Als het goed is zijn het wel iso bestanden.

Petterflat, 11-12-2009 15:34 #178
Weet iemand hoe ik gc spellen kan spelen op mijn wii. Originele werken wel maar als ik er een backup gamecube spel in doe dan herkent de wii deze wel in het disc channel maar kan hem vervolgens niet spelen. Zwart scherm zonder beeld en geluid. Omgebouwd met wiikey2 (wii backups werken overigens prima) Heeft iemand anders deze ervaring ook?

Veronique, 06-12-2009 17:49 #177
Ik heb nu super mario bros gedownload met Utorrent. nu heb ik heel veel rar. bestandjes die ik moet uitpakken om een Iso bestand te krijgen, maar hoe pak ik het uit?
Normaal is het gewoon op de rechtermuisknop > uitpakken. maar dit staat er bij mij niet bij.
Wie kan me helpen?

Kees, 06-12-2009 14:52 #176
Weet iemand of de Wii black limited edition ook softwarematig omgebouwd kan worden en hoe dat dan moet? Alvast bedankt!

Job, 06-12-2009 00:52 #175
@ Miranda
Je moet NeoGamma download met cIOS Rev15 dat is het programma dat fixt het probleem

Job, 06-12-2009 00:50 #174
Kun je op een Wii ook gekopieerde spellen spelen met DVD-RW?
of gaat dat alleen met DVD-R?

Martine, 04-12-2009 10:11 #173
Martijn bedankt voor je reactie. Er staat nu de naam van het spel met tussen haakjes compress en dan.iso. Ik heb nu wel twee spellen kunnen branden maar bij overige spellen krijg ik een error 002 als ik ze wil spelen.

Miranda, 03-12-2009 15:52 #172
Mijn wii is een jaar geleden omgebouwd softwarematig maar weet niet met wat, spellen deden het allemaal goed nu een jaar later wil ik wat nieuwere spellen downloaden en geeft hij error 002 aan, hierdoor hebben we er een drivekey in laten zetten. maar de downloads moeten deze gepatchte worden of niet en kan als je wii om een update vraagt dit uitvoeren?
nu probeer ik spellen te branden en geeft hij soms al gelijk een fout aan dat er iets al gebruikt maakt van de drive en vaak bij zo n 50 procent stopt hij en geeft een error I/O interpretation, ik brand met img burn. wat doe ik fout?
alvast bedankt.
alvast bedankt

Martijn, 30-11-2009 14:26 #171
@William Heb je onlangs nog een update van je firmware uitgevoerd? Sommige (recentere) spellen werken alleen op een hogere firmware. Bijvoorbeeld Metroid Trilogie. Of je dit kan doen met je modchip ligt aan de chip zelf. Het kan zijn dat een firmwareversie problemen kan opleveren bij een bepaald type modchip. Daar kan je bij je leverancier naar vragen (of je moet hem zelf in gebouwd hebben) of ff googlen…

Martijn, 30-11-2009 13:36 #170
@Raymond Dit heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik zie het nut er ook niet van in. Met een van de 2 opties kan je al gebrandde spellen spelen, dus waarom zou je beide doen? Ik zou het risico niet nemen. Bij het inbouwen van de chip heb je risico om je Wii te slopen, maar dit kan ook bij het softwarematig ombouwen van de Wii gebeuren. De chip is gelukt, dus zou ik de ander niet uitproberen.

Raymond, 28-11-2009 10:15 #169
Dag Martijn, als ik een chip op mijn Wii heb geïnstalleerd kan ik hem dan ook nog als extra software matig ombouwen?

William, 28-11-2009 10:10 #168
Mijn wii is omgebouwd met een chip, ik heb daar spellen voor gedownload en dat werkt goed, maar laatste tijd probeer ik het weer, maar nu werken die spellen die ik download niet meer, de oude spellen wel, wie kan mij helpen. de originele spellen doen het ook nog. Alleen de spellen die ik dus sinds 2 maanden geleden download doen het niet meer. overigens staat linksboven in wel het logo met intromuziek maar na het drukken op "beginnen" is het beeld zwart. Help!

Martijn, 26-11-2009 07:50 #167
@Martine Het komt soms voor dat winrar, winzip, enz. een.ISO bestand als "archief" zien. Je hoeft een bestand over het algemeen maar 1x uit te pakken. Kijk even wat het type bestand is. Is het een.ISO, dan kan je hem meteen branden.

Martine, 25-11-2009 22:02 #166
Als ik een spel voor de WII gedownload heb, dan ga ik dit bestand uitpakken en op mijn bureaublad neerzetten. Dit blijft dan een bestand met het icoontje met boeken (winrar?). Bij het uitpakken krijg ik dan de melding dat er geen archieven zijn en dat het bestand mogelijk beschadigd is of een onbekend formaat heeft. Het is ook een bestandstype winrar archief. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik dit spel kan uitpakken en kan branden?

Martijn, 24-11-2009 15:33 #165
@Remon Wat is je probleem? ISO = Image. Met imgburn kan je een image naar file (DVD) branden…

Martijn, 24-11-2009 15:26 #164
@Stijn Wat is de foutmelding? Als je meerdere RAR-bestanden hebt (.r00,.r01, enz), dan moet je de rar met de laagste extensie uitpakken (in dit voorbeeld.r00). De rest volgt dan automatisch. Je kan voor het uitpakken het beste winRAR of 7-zip gebruiken, winzip geeft nog wel eens problemen.

Stijn, 22-11-2009 21:11 #163
Alleerst wil ik zeggen dat dit een mooie uitleg is, maar bij mij gaat het toch fout. Als ik de Rar Bestanden om wil zetten in Iso bestanden, dan gaat het verkeerd. ik heb verschillende manieren geprobeerd om de bestanden om te zetten. Kan u mij een manier aanraden?

Remon, 22-11-2009 12:35 #162
Als ik een spel gedownload heb, krijg ik een rar.bestand die ik moet uitpakken. Als ik dat gedaan hebt krijg ik een image.bestand van de grote van een wii-spel (er staat als ik hem bij imburn wil branden op cd DVD-R ook wel iso achter te staan, maar als ik hem opdracht geeft om hem te branden dan zegt hij dat het een image.bestand is). Vroeger kreeg ik iso.bestanden maar nu niet meer. Wat is het probleem of hoe kan het opgelost worden?

Pieter, 17-11-2009 19:18 #161
Gerke zelfge probleem gehad met de nieuwste spellen eff aan het internet gehangen en geupdate en bij mij werkte het weer, en is bij mij niet zo van geupp. en de mijne is omgebouwd dat hij het niet meer doet nu de nieuwste firmware e 4.2 succes

Alexandra, 16-11-2009 16:49 #160
Heb een aantal spellen gedownload en op schrijf (DVD-RW) gezet. Echter zodra de schijf in de WII gaat wordt in het WII menu gevraagd om systeemsoftware bijwerken. Heb nog geen akkoord gegeven en de WII uitgezet want ik weet niet wat er gebeurd als ik het wel doe. Heeft iemand hier van gehoord en hoe kan ik dit probleem oplossen?

Gerke, 15-11-2009 11:00 #159
Mijn wii is omgebouwd met een chip, ik heb daar spellen voor gedownload en dat werkt goed, maar laatste tijd probeer ik het weer, maar nu werken die spellen die ik download niet meer, de oude spellen wel, wie kan mij helpen

Martijn, 12-11-2009 11:29 #158
@Lucy: Als je een Wii-image (een spel dus) wilt spelen zal je ALTIJD je Wii moeten ombouwen. Een spel op DVD-r wordt niet geaccepteerd door een niet omgebouwde Wii. Om deze te spelen, moet je Wii ombouwen: Hardwarematig (dus met een chip, zoals beschreven in bovenstaand artikel) of softwarematig. In dit laatste geval installeer je op je Wii een programma waarmee je DVD-r's kan afspelen (simpel gezegd). Dit kan je zelf en kost géén geld. (trap dus niet in de diverse "aanbiedingen" op internet waarvoor je moet betalen). Mail me maar als je een handleiding wilt hoe dit moet.

Anja, 11-11-2009 21:48 #157
Ik heb vandaag onze WII laten ombouwen. Spellen gedownload en met IMGburn gebrandt. Spel in de console gedaan en hij startte op Spore helden. Maar dat was het enigste wat we zagen toe plots een zwart scherm en het bleef zwart. De instellingen geswitcht van 60 hertz naar 50 hertz en wederom hetzelfde weer een zwart scherm. Kan iemand me uitleggen waar dit aan kan liggen.

Lucy, 11-11-2009 20:40 #156
Als ik een wii bestand heb, en op een DVD-R zet, en hem in mijn NIET omgebouwde wii stop, kan mijn wii dan schade op lopen?
en zijn er ook progamma's zodat ik mijn wii niet om hoef te laten bouwen om een gedownload/gebrand spel aftespelen?

alsvast bedankt:-)

Martijn, 02-11-2009 07:59 #155
@ Annette: Dat ligt eraan is het 1 rar-bestand of meerdere? Wanneer het meerdere zijn, pak je het rar-bestand met het laagste volgnr (bv.R00 of.R01) en dan pak je die uit. De rest gaat dan automatisch mee. Het kan ook zijn dat je computer het ISO-bestand als rar-bestand ziet, dat betekend dus dat je deze niet hoeft uit te pakken. De meeste Wii-spellen zijn ongeveer 4 tot 4.5 GB groot. Wanneer je bestand dus zo groot is, hoef je hem waarschijnlijk niet meer uit te pakken en kan je hem meteen branden. Gebruik bij het uitpakken winrar of 7-zip, winzip werkt naar mijn ervaring niet altijd goed met deze bestanden.

Annette, 27-10-2009 09:19 #154
Het downpoaden van de spellen is gelukt via torrentz.com maar ik kan het rar bestand niet uitpakken, wat doe ik fout.Wie kan mij helpen?

Martijn, 16-10-2009 13:25 #153
Je moet wat softwarematige aanpassingen doen aan je Wii (garantie blijft geldig). In principe installeer je gewoon een extra kanaal op je Wii waarmee je kopiëen kan afspelen.
Ik heb een handleiding via je e-mail gestuurd.

Paula, 10-10-2009 14:30 #152
Hallo
Ik had ook een vraagje: Hoe kan je nou je wii ombouwen zonder dat ene chip?
Heb je er een code voor nodig ofz.?
En ja? Wat voor een?
Ik hoop dat iemand me kan helpen:-)

Martijn, 21-09-2009 13:05 #151
@ Michel
MULTI5 is het belangrijkste waar je naar moet kijken. NTSC spellen zijn ook te spelen wanneer je deze eerst "patched" (bestaan programmaatjes voor), daar mee kan je de regiocode aanpassen naar PAL.

Stevendee, 08-09-2009 21:31 #150
@ Michel
Als je een Europese versie van een spel zoekt, kijk dan of er in de torrentnaam/beschrijving de termen 'PAL' en 'MULTI5' staan. Pal wil zeggen dat het de Europese versie is en MULTI5 wil zeggen dat het spel in 5 talen is. Dit is echter nog geen garantie dat Nederlands er ook tussen zit. Er zijn maar weinig torrents die er expliciet bij vermelden dat het om een NL versie gaat.

Michel, 05-09-2009 11:42 #149
Hoe weet je dat het een Nederlandse versie is als je zoekt op torrentz.com. Bijvoorbeeld Disney Think Fast is voor de kids in het Engels te moeilijk. Alvast bedankt.

Eddy, 02-09-2009 12:02 #148
Ik heb volgens bovenstaande procedure een wii spel gedownload, maar als ik deze in mijn wii stop dan zie ik wel in het wii menu links boven het logo van het spel en hoor ook de tune, maar als ik op start druk dan krijg ik een zwart scherm en verder gebeurd er niets meer, hoe kan dit en hoe kan ik dit oplossen?

Groetjes, ed

Yannickvanloon, 01-09-2009 16:49 #147
He beste mensen die bij jullie werken,

als je wii bestandjes download, kan je die dan ook op een Emtec SD CARD zetten, want die kan ook in de wii, kunnen jullie spellen daar op?

vriendelijke groeten yannick van loon

Martijn, 20-08-2009 13:27 #146
@Petra: Ja, dat kan. Gebruik wel voor het branden een patchprogrammatje zoals WiU1.1 om de updater uit te zetten (hoeft niet altijd, geeft dat programma aan) en om eventueel de regiocode te veranderen naar regio 2 (PAL/Europa). Niet alle spellen zijn te spelen, maar 90% wel. Er staat ergens op internet een wiki-pagina met compatibilities welke spellen wel of niet werken.

Petra, 19-08-2009 08:18 #145
Kan men ook gebrande spelletjes afspelen als men geen chip, maar softwarematig omgebouwd heeft? alvast bedankt voor de antwoord
groetjes

Jim, 10-08-2009 20:40 #144
Is het mogelijk gedownloade spelletjes te spelen die gebrand zijn op disc zonder een modchip te hebben? Met alleen software dat verandert is ofzo?

Marielle, 04-08-2009 17:46 #143
Vandaag druk bezig geweest om homebrew te installeren op de wii. Dat ging allemaal prima, maar nu we gebrande spellen willen draaien geeft hij een foutmelding. De spellen staan op verbatim dvd's dus daar kan het niet aan liggen en bij een vriend draaien ze wel gewoon. Wat is de fout?

Robbie, 03-08-2009 20:12 #142
Ik heb echter ook een vraag. Wie weet kan iemand mij helpen. Regelmatig zit er bij de spellen (in PAL format) een update in het spel verwerkt. Indien ik deze eruit haal dat werkt het spel niet meer. Als ik hem laat zitten vraagt mijn wii of ik de update wil uitvoeren. Hij geeft echter een waarschuwing dat als ik een omgebouwde wii heb ik mijn wii kan vernaggelen. Kan ik de update (op PAL spellen) gewoon uitvoeren?

Arjan, 29-07-2009 11:09 #141
Voor onderstaande opmerkingen:
- 4x brandspeed is een goede snelheid om de spellen te branden. Daarboven kunnen er foutmeldingen ontstaan
- IMGBurn is een goede (en gratis) branden. Geeft nooit problemen met ISO files maar een andere programma kan ook gebruikt worden.
- Je wii moet omgebouwd zijn om de spellen te kunnen spelen

Ik heb echter ook een vraag. Wie weet kan iemand mij helpen. Regelmatig zit er bij de spellen (in PAL format) een update in het spel verwerkt. Indien ik deze eruit haal dat werkt het spel niet meer. Als ik hem laat zitten vraagt mijn wii of ik de update wil uitvoeren. Hij geeft echter een waarschuwing dat als ik een omgebouwde wii heb ik mijn wii kan vernaggelen. Kan ik de update (op PAL spellen) gewoon uitvoeren?

Tim, 29-07-2009 08:02 #140
Hallo

ik heb een acer laptop en dus heb ik het met een acer brander gebrand is dat goed?
zoja dan heb ik gekeken bij de disc drive en dan klikte ik op de cd en daar stond niks in maar er stond ook niet meer bij
van 4.7 gb van de 4.7 gb nadat ik het spel gebrand had. Dus staat de game erop of niet?

Job, 27-07-2009 19:02 #139
Ik heb mijn Wii laten ombouwen en heb nu het Homebrew Kanaal en Backup Loader, maar nu kan ik niet in het Wii Winkel Kanaal, want Systeem Software moet ik updaten.
Kan dit kwaad voor het Homebrew kanaal ofzo? Of gebeurt er niks met het Homebrew Kanaal als ik Systeem Software bijwerk?

Robin Deprez, 25-07-2009 13:14 #138
Beste infoteur,
ik loop al een eindje rond met het idee om mijn wii te laten ombouwen en spelletjes te downloaden. Net zoals ik dit deed met mijn DS lite (firelink card=zeer handig).
Maar er zijn zoveel sites die je wii willen ombouwen, en nog veel meer sites om games te downloaden. Welke sites zijn veilig om games te downloaden en kan dit eventueel gratis (zonder lidmaatschap).
Bij DS games gaat dit zeer vlot, want deze zijn meestal slechts 60MB groot.
De wii games daarentegen heb een bestandsgrootte van meer dan 3000MB. Deze dienen dan te worden gedownload in veel verschillende delen (40 tot 50).
Vormt dit dan een probleem bij het branden van de bestanden op de disk, en hoe ga ik best te werk?

Dominique, 23-07-2009 20:46 #137
Ten eerste moet ik even kwijt dat hier supergoed hulp wordt gegeven! :-)
Ik heb laatst 3 spelletjes gedownload, en stopte er eentje in (die na een uurtje al gebrand was.) Toen kreeg ik de fout dat hij het bestand niet kon lezen. Ik heb de andere niet geprobeerd omdat die nog gebrand moeten worden, hoewel ik denk dat die het ook niet zullen doen. Waar ligt dit aan? Moet ik perse de Wii ombouwen om de spelletjes te kunnen spelen, of kan het ook zonder? Of komt het omdat het spelletje misschien te snel gebrand is? Ik snap echt helemaal niks van de technologie hoor :-), maar er is vast wel een antwoord!:-)

Parisette, 20-07-2009 18:52 #136
Wat is een goede snelheid om Wii spellen te branden? Overal lees ik dat je niet op een "te hoge" snelheid moet branden ivm problemen die je dan kan krijgen. Maar nergens vind ik hoe laag de snelheid dan moet zijn… Kan iemand duidelijkheid geven?

Job, 15-07-2009 23:16 #135
Kan het te maken dat ik brand met Nero Burning Rom i.p.v. ImageBurn?

Job, 15-07-2009 14:19 #134
Ik heb laatst een spel gebrand voor de Wii : Donkey Kong Jungle Beat.
Toen ik het wilde spelen stond er:
Error #002 An erroe has occurred Press the Eject Button, remove the Game Gisc, and turn off to the console.
Later heb ik een een andere Donkey Kong Jungle Beat gebrand en weer het zelfde.
Wat is er aan de hand dan?
En weten jullie waar ik Donkey Kong Jungle Beat kan downloaden die werkt?
Kan iemand helpen want ik wil het spel zo graag spelen.

Gr's Job

Ikke, 06-07-2009 16:45 #133
Ik heb net een spel gedownload op het programma torent. Er staat bij dat spel 100% en er staat een groen pijltje bij. Ik neem dus aan dat hij klaar is. Maar wat moet je nu doen? Ik kan dat spel niet slepen of kopiëren naar miin bestanden zodat ik het kan uitpakken… Doe ik iets verkeerd?
Zo te zien is het jullie wel allemaal gelukt om het bestand uit te pakken. Kan iemand helpen? Dankjeeee :-)

Anna, 12-06-2009 13:39 #132
Help.

Ik krijg bij het branden van DVD read error(359). Wat doe ik fout vraag ik me af.

Maxim, 07-06-2009 15:37 #131
In de uitleg staat: Het zou ongeveer een dagje moeten duren. Maar bij mij duur het downloaden van een spel ongeveer een maand of langer, en mijn internet verbinding is niet slecht. Wat doe ik fout? Reactie infoteur, 07-06-2009
Dat is inderdaad niet goed, het kan liggen aan het aantal mensen die het spel verspreidden. Kijk eens hoeveel Seeders en Leachers er zijn. Hoe meer, hoe beter. Ook geldt meestal: hoe ouder het spel, hoe minder verspreiders, hoe langzamer de download.

Heleen, 18-05-2009 20:45 #130
Wingie, je moet het programma "w.i.u. 1.1" downloaden. In dit programma kun je zien of je spel pal is. Evt. kun je het in dit programma ook veranderen. Een goede handleiding staat wel op internet. Succes.

Wingie, 16-05-2009 01:06 #129
Ik heb de hele uitleg gelezen en er staat: Vervolgens tikt u in: 'Wii PAL "naam spel". Er komt een lijstje met spellen en het beste kunt u er eentje zoeken met "Espalwii" in de naam: deze leveren altijd goede speldownloads' betekent dat ik geen NTSC kan spelen of moet ik daarvoor iets speciaals hebben?

John, 13-05-2009 08:32 #128
Een maand geleden de recentste drive-key laten inbouwen. Alle PAL-games gebrand op Verbatim dvd's op 2-speed. Sommige starten op (filmpje) maar allemaal lopen ze vervolgens vast zodat ik de Wii hard mioet uitzetten!
Heb ergens iets gelezen dat dit gebeurt bij de laatste versie drive-keys en dat het je laser kan beschadigen…

Meer mensen met dergelijke ervaringen?

Litmar, 12-05-2009 20:55 #127
Ik heb mario galaxy gedownload en gebrandt alles ging perfect. Ik start me wii op open Gamma en start het spel op dan krijg ik een dvd read error(359) ken iemand me helpen?

Vinny, 02-05-2009 21:09 #126
Bij mij downloaden de spellen in Limewire. Is dit ook mogelijk of niet?

Coesje, 01-04-2009 09:31 #125
Oke, bovenstaande heb ik allemaal gedaan. Maar als ik et spel brand op een DVD kan de Wii er niets mee. Het spel heeft wel compressed achter zijn naam staan is dat wat? Bij mijn vriendin kon ik zo branden, maar haar bestanden heten NTI, de mijne staan in een map ISO en heten image bestanden. Enig idee?

Monk, 27-03-2009 13:09 #124
Als ik de.rar uit wil pakken krijg ik steevast een foutrapport. En wel dat er onvoldoende geheugen is en dat hij niet kan uitpakken vanwege een maximum grootte van bestanden op de harde schijf.
Kan me niet voorstellen van dat onvoldoende geheugen, hij is net terug van reparatie! Heb de swap-file al kleiner gemaakt maar dat hielp niet.

Joedi, 23-03-2009 13:39 #123
Ik heb zowel limewire als utorrent, en als ik op openen klik bij het downloaden opent en download hij het spel in limewire, maakt dit uit? Heb het zelf nog niet kunnen zien omdat ik nog niks binnen heb. Ik heb overigens Plus Platinum DVD-R's van 4.7GB. Kunnen deze kwaad? Reactie infoteur, 27-04-2009
Dit kan allebei ja.

Roy, 15-03-2009 19:01 #122
Theadoremi, als je je wii met een chip heb omgebouwt dan kan je het gewoon doen. Als je tenminste bij een goed bedrijf bent geweest en niet bij een klusbedrijf.

En voor Gertjan, open je eerste rar bestand en dan klik je op extract in winrar en dan pak hij het automatisch uit tot een iso bestand.

Theadoremi, 15-03-2009 10:46 #121
Ook ik heb een vraagje en hoop dat iemand mij kan helpen.
Het downloaden en branden van de spelletjes gaat prima. Maar nu wil ik Mario Power Tennis gaan spelen en nu geeft mijn WII aan dat mijn software systeem voor dit spel aangepast moet worden. Bovendien (en dat is het enge ervan) krijg ik de waarschuwing dat als er iets aan mijn WII veranderd is dat de WII spelcomputer dan niet meer te gebruiken is. :-( Klopt dit? Heeft iemand hier ervaring mee?
Hoop dat iemand hier een reactie of heeft. Alvast bedankt.

Gertjan, 14-03-2009 19:25 #120
Hallo
Ik heb een torrent gedownload met een paar rar bestanden r.1 2 3 t/m 80 ofzo maar nu weet iemand hoe ik het verder moet doen ik weet het wel met espalwii te doen maar die download had geen seeders.
Zou iemand dit duidelijk willen uitleggen. Ps. ik moet weten hoe je het tot 1 iso krijgt.
Bedankt Gertjan

Koopa, 14-03-2009 19:16 #119
En werken Wii Games ook op een Phillips DVD-R? Reactie infoteur, 14-03-2009
Jup

Koopa, 14-03-2009 19:13 #118
Ik heb een probleempje.
Ik kan Sonic and the black Knight(NTSC ofzoiets)) niet spelen op mijn Wii.
Het is een error. Ik moet de Disk eruit halen en dan de stekker eruit halen.
Ik heb meerdere keren geprobeerd, maar werkt een Amerikaanse Versie niet op de Wii met het Homebrew Kanaal?

Roy, 14-03-2009 17:37 #117
Ja mar9999 dit is een goeie download zodra je een rar file opent dan kan je ze in een keer allemaal exporteren naar een file en dat wordt dan een iso bestand

Mar9999 (infoteur), 14-03-2009 10:26 #116
Hallo, ik ben nu iets aan het downloaden met torrent, maar ik zie nu dat die download bestaat uit verschillende(RAR) bestanden. Is dit dan wel een goede download? Want normaal heb ik dit nooit…

Theadoremi, 13-03-2009 17:58 #115
Geweldigde uitleg. Ik kon gelijk aan de slag en heb zo juist mijn eerste spelletje (die ik al een tijdje op me'n harde schijf had staan als iso bestand) gebrand via img.burn. Daarna gelijk in de WII en spelen maar.
Ben nu mijn volgende spelletje aan het uitpakken. Dat zijn heel veel rar bestandjes en dat gaat dus even duren, wist niet dat het zo lang zou duren maar ik heb de tijd. Ik ben voor nu al blij dat dat ene spelletje gelukt is.

Werner, 12-03-2009 14:07 #114
Hoi,

Kan je ook rechtstreeks iso bestanden die op een harde schijf staan spelen. Dus zonder deze iso bestanden op een DVD te branden? Reactie infoteur, 12-03-2009
Hallo, dat kan helaas niet!

Roy, 04-03-2009 08:20 #113
Hallo nico,

Pal games zijn Europees ntsc Amerikaans maar je wii zal heus niet vastlopen het spel draait misschien niet af alleen bij modchips is dat zo bij softmod kan je het wel afspelen.

Nico, 03-03-2009 18:04 #112
Hoe weet ik dat ik ook een Europese versie aan het downloaden ben? Krijg te horen dat als ik de usa-versie pak mijn Wii zal vastlopen.

Jochem, 02-03-2009 17:07 #111
Ik heb een gamecubespel gedownload (Spartan total warrior) en als ik hem opstart doet ie het gewoon maar ik kom niet verder dan aan klikken hoe moeilijk ik het spel wil hebben ect. want dat komt er dit te staan: An error had occurred. Turn the power off and refer to the Nintendo Gamecube instruction booklet for further instructions.

Roy, 28-02-2009 13:58 #110
Hallo Melody. Wat je waarschijnlijk heb gedaan is je wii via softmod omgebouwd en daar kan je niet alle spellen zomaar op af spellen je moet wel weten welke spellen je hoe moet branden het is niet zo gemakkelijk als je denkt. Om welk spel gaat het? En hoe is je wii omgebouwd?

En koopa Gamecube spellen kan je niet zomaar spellen dan heb je weer een ander bestand voor nodig die je op de homebrew moet installeren, waarschijnlijk heb je dit niet zelf gedaan anders had je het wel geweten als je het bestand wilt hebben dan kan je mij mailen want ik neem aan dat het hier niet aangeboden mag worden dus. blend19@msn.com Daar kan je mij op mailen en dan stuur ik je de bestanden door.

Melody31585 (infoteur), 27-02-2009 15:07 #109
Ik heb alles gedaan wat hier boven staat ik download met grabit en krijg meerdere rar bestanden tot zover geen problemen. Dan ga ik heb uitpakken zodat ik z'n iso bestand krijg tot zover ook nog geen probleem. Wil het iso bestand branden met imgburn doet het ook gewoon brand dvd succesfully zegt ie dan ook nog geen probleem dus. Maar dan komt het doe de dvd in de wii en zwart beeld een fout opgetreden verwijder disk en schakel systeem uit. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Koopa, 26-02-2009 22:27 #108
Ik heb een spel gedownload voor de gamecube maar de Wii kan het niet lezen als ik dan Wii Backup Loader Channel pak en dean op beginnen klikt laadt hij even en dan star de Wii zich opnieuw op. Spellen van de Wii doen het gewoon wel, maar die van de gamecube niet. Ik gebruik DVD-R van het merk Verbatim. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik wel Gamecube spellen kan spelen?

Roy, 26-02-2009 17:14 #107
Hoi Marcel, Waarschijnlijk heb je niet genoeg schijfruimte meer om te branden gebruik nero burning 8 of 9 die branden de iso 's het beste.

Roy, 26-02-2009 17:12 #106
Hoi Eric, hoe is jouw wii omgebouwd met een softmod of en modchip? Het kan ook zijn dat je wii spel dat je download geen 1:1 spel is, bij nieuwsgroepen komt dit vaak voor dat het geen 1:1 spel is. Probeer de beeld revolutie even op 60 hertz te zetten bij je wii instellingen.

Marcel, 25-02-2009 16:32 #105
Kan iemand mij vertellen wat er fout gaat als ik bij het branden na ongeveer 40 % de melding krijg : I/0 eroor met een heleboel getallen en dan de mededeling :interpretation : invalid address for write

Eric, 24-02-2009 22:11 #104
Hallo Roy,
op mijn bericht van "Eric op 18-02-2009 " was ik vergeten te zeggen dat het een PAL versie is en ik gebruik een verbatim dvd-r. Maar heb geprobeerd met een andere iso en met die spel krijg ik ook en zwart beeld en heb ook gecontroleerd dat het een PAL versie en heeft de juiste groote en heb met imgburn op 2x, 3x en 4x gebrandt maar niets helpt.

mvg, eric

Roy, 22-02-2009 16:52 #103
Hey joost je kan je wii het beste via de softmod ombouwen die kan je weer verwijderen zodat niemand weet dat jij ooit gebrande spellen heb gespeeld.

Joost, 22-02-2009 14:36 #102
Ik lees veel over het ombouwen van een Wii, maar kan iemand mij vertellen wat de beste maniers is om de wii om te bouwen. Dit ook om te kijken waar ik mijn garantie kan behouden op mijn wii. Gaarne reactie hierop.

Crillion, 22-02-2009 13:38 #101
Ik hoorde van een collega van mij, dat de gedownloade wiispellen ook via je netwerk kon streamen, weten jullie daar iets over?

Koopa, 20-02-2009 01:47 #100
Wie weet een site waar je alle Box Arts van Games kunt vinden? Reactie infoteur, 22-02-2009
Http://www.freecovers.net/browse/wii/17.a.html

Roy, 18-02-2009 22:29 #99
Hallo Eric, De oplossing is simpel waarschijnlijk is het een ntsc spel en die draait alleen op 60 hertz. Dus controleer de instelling van je wii onder de link beeld daar kan je het veranderen naar 60 hertz. Staat deze al op standaard op 60 hertz zet hem dan terug op 50 hertz. Dan gaat het zeker werken. Groet roy

Eric, 18-02-2009 00:38 #98
Hoi,

Ik heb een wii iso gebrand op een verbatim dvd-r met imgburn op 2x speed en ik gebruik geen modchips maar een homebrew channel met backup launcher. wanneer ik die gebrande wii iso in stop en dan start ik het backup launcher
dan lees hij het cd en daarna krijg ik een zwart scherm en verder doet die niets waar ligt het eraan en is er een oplossing voor? alvast bedankt.

PS: heb een Wii versie 3.4
mvg eric

Roy, 16-02-2009 23:42 #97
Hallo mensen,

Ik zie dat jullie allemaal druk zijn met spellen te downloaden, ik ga binnenkort ook een wii spellen site op zetten incl. kvk nummer natuurlijk zodat er geen problemen ontstaan zoals bij unlimited wii downloads.
Deze jongens krijgen 25 dollar per lid betaald dus je kan ze gewoon aangeven want hun website staat geregistreerd.
Om optimaal gebruik te maken van wii games moeten jullie verbatim dvd-r schijven gebruiken nooit geen problemen meer.
Ik heb maandenlang wii's omgebouwd en weet precies hoe het werkt al je vragen heb post ze hier, dan kom ik af en toe wel even kijken.
Goeie site trouwens succes.

Timke, 12-02-2009 15:44 #96
Prima uitleg over het dowloaden van een wii-spel! Ik heb net getest en hij doet het. Ik heb alleen 1 vraagje: ik vertelde aan iemand dat het downloaden zeker 27 uur heeft geduurd terwijl ik een hele snelle Adsl-verbinding heb. Toen zei hij dat ik meer 'threads' moet openzetten. wat is dat en hoe doe ik dat?

Jochem, 11-02-2009 23:31 #95
Kan je inplaats van Espallwii ook 1x eentje van WiiERD nemen? want the godfather kan ik nergens vinden in Espallwii.

mvg Jochem Reactie infoteur, 12-02-2009
Ja, WiiERD is ook goed dacht ik.

Sjoerd, 10-02-2009 00:08 #94
Hallo, ik heb zo juist alles gevolgd volgens de goed uitgelegde stappen. Maar zodra ik bij het progamma imgburn te werk ga kom ik volgende probleem tegen. Zodra ik de DVD + RW in de computer stopt staat er links onder in logicol unit is in procces of becoming ready) vervolgens staat er dan (medium not present) wat word er bedoeld en is er een oplossing voor?

alvast bedankt,
mvg
sjoerd Reactie infoteur, 10-02-2009
Waarschijnlijk moet de dvd eerst gewist worden, zoek even naar het knopje 'erase disk'. Daarna kunt u gewoon branden.

Koopa, 08-02-2009 23:43 #93
Als ik een spel van de Gamecube zoals Mario Superstar Baseball Download en op DVD zet kan ik die dan ook op de Wii spelen? Reactie infoteur, 09-02-2009
Ja dat kan.

Jelle, 08-02-2009 10:51 #92
Ik wil stoppen met unlimited wii downloads.
waar moet ik daar voor zijn? en hoe pak ik dat aan?
kunt u mij daar mee helpen?
op hun site staat namelijk geen adres.

mvg jelle Reactie infoteur, 08-02-2009
Beste Jelle,
Geen idee, ik heb werkelijk waar geen idee hoe het systeem werkt, maar wel gehoord dat iedereen slechte ervaring ermee heeft.

U zou hulp kunnen zoeken op internet oplichting sites?

Koopa, 08-02-2009 01:21 #91
Ik heb een vraagje.
De meeste gekpieerde spellen kun je niet online spelen, maar kan dat als ik bijvoorbeeld Mario Strikers Charged Football Download en op DVD zet voor de Wii kan ik er dan wel online me?
Want normaal gaat dat niet.

Ik hoop dat ik snel een reactie terug krijg

Koopa Reactie infoteur, 08-02-2009
Beste Koopa,
Op de wii kunt u gewoon online spelen met gekopieerde games, zo ook MSCF ;)

Te, 06-02-2009 19:57 #90
Allereerst super deze uitleg!… zelfs ik kan nu zelf spellen downloaden en branden. Ik heb alleen nog een klein vraagje, is er iemand die weet waar ik dan eventueel de cover en boekje van het spel kan vinden. Vaak weet ik niet hoe je het spel moet spelen en de kids spreken nog geen engels. Reactie infoteur, 06-02-2009
Hallo, danku voor uw reactie!
Over het algemeen kunt u de boekjes vinden door op google te toetsen: Wii handleiding 'spelnaam'. Vaak vindt u het dan in PDF formaat.

Voor de covers kunt u terecht op http://www.freecovers.net/browse/wii/17.a.html.

Mvg

Nancy, 03-02-2009 21:07 #89
Ik zag het berichtje van ronney op 6-1-2009 over wiiunlimiteddownloads, ik heb het ook gedaan en ook ik kan er niets mee beginnen met die spellen. Helaas las ik het bericht van ronney pas te laat.:-( Helaas is het zo dat je al betaald hebt en er dan pas achter komt dat het helemaal niet werkt zonder een omgebouwde wii, terwijl ze op de site vermelden dat dit niet nodig is!?

Joerta, 02-02-2009 21:09 #88
Ik heb shaun white gedownload en ik heb heel veel win rar bestandjes ik open ereen in ik doe uitpakken maar dan komt er een bestand te staan met de naam shaun white blablabla en daar staat ook een winrar icoon voor maar die kan ik niet meer uitpakken wat moet ik doen? En ik heb dvd+r kan dat er ook in? Reactie infoteur, 03-02-2009
Dit is het te branden iso-bestand. Brand deze gewoon op een schijfje (dvd+r kan u doen, maar deze is minder goed voor de lens)

Gert-Jan, 01-02-2009 19:22 #87
Hallo, ik zou een wii aanschaffen en daarbij de "Nintendo Wii Premod DVD drive D2pro" om hem om te bouwen, ikzelf weet niet hoe je dit moet installeren, kan iemand een duidelijk filmpje posten of een goeie tutorial?

Fyps, 01-02-2009 18:58 #86
Update Fyps 18-01-2009: Opgelost! Mijn speurtocht naar waarom het niet lukte om te branden leverde een wel heel voor de hand liggende antwoord op als je een beetje technisch bent: mijn brander kón helemaal geen dvd's branden, alleen cd's.
Nieuwe dvd-brander gekocht en nu loopt het op rolletjes! :-)

Bauke, 30-01-2009 23:14 #85
Hallo ik heb mijn wii laten ombouwen, nu moet ik elke keer als ik een ander spel wil spelen de wii uit doen en opnieuw op starten anders wil de dvd er niet in, is dit bij elke ombouw zo? Reactie infoteur, 01-02-2009
Nee dat hoort niet, post uw probleem met uw wiiversie eens op www.consolehardware.com en dan het forum.

Hans, 26-01-2009 09:46 #84
Hallo, Ik heb diverse spelen voor de Wii gedownload via newsgroepen. Na het uitpakken heb ik dan een.iso bestand welke ik zowel Nero als Imgburn heb gebrand op 1x, 2x en 4x speed op Verbatim -R DVD's met zowel de brander in mijn Acer PC als de brander in mijn vrouw's Laptop. Dit alles zonder foutmeldingen. Echter telkens als ik de DVD na het branden in de Wii stop, slaat de Wii vast. Heeft iemand enig idee waar dat aan kan liggen?
De Wii is omgebouwd! Reactie infoteur, 27-01-2009
Vraag eens na bij de ombouwer wat er mis is: Misschien zit er een draadje los.

Gertjan, 19-01-2009 14:12 #83
Hallo ik brand altijd op dvd-r verbatim maar nu kocht ik eens verbatim dvd-rw. Vraag: werkt dit ook op de wii of heeft het andere effecten en moet ik de instellingen aanpassen? Reactie infoteur, 19-01-2009
Hoi, ja dit kan gewoon, hoewel ze zeggen dat het iets minder goed is voor de lens.

Fyps, 18-01-2009 20:47 #82
Aan de hand van de heldere uitleg vandaag voor het eerst een spel gedownload voor mijn gister omgebouwde wii. Helaas lukt het niet helemaal: het branden met imgburn wil niet lukken. Ik heb DVD-R van Verbatim van mijn ombouwer gekregen, en heb een dvd/cdrw matshita ujda740 in mijn laptop maar als ik er een dvd in stop dan geeft imgburn aan : Device not ready Medium not present Tray closed. Hoe kan ik dit oplossen?

Mieke, 17-01-2009 13:44 #81
Ik heb een wii spel gedownload en geprobeerd om hem met winrar over te zetten in iso. Dit lukt echter niet, heb meerder keer geprobeerd maar krijg iedere keer de melding : archive is either onknown of damaged. Wie kan mij helpen?:-(

Frans, 16-01-2009 14:11 #80
Ik heb een vraag. Mijn wii is omgebouwd nu heb ik originele spellen geleend hoe kan ik deze spellen kopiëren naar mijn pc (welk progamma). Zo dat ik de spellen ook zelf heb en deze dan later kan branden en spelen. Reactie infoteur, 17-01-2009
Beste Frans, U kunt een wii spel of kopie, alleen kopieren met een speciale LG-brander/lezer.

John E., 14-01-2009 13:01 #79
Ik heb een spel gedownload en als ik de map open krijg ik 30 win rar archive files (00t/m0029),57 r bestanden(r30 t/m r87), 1 winrararchive bestand zonder nummer, 1 sfv bestand en 1 nfo bestand. Als ik de genumerde bestanden probeer uit te pakken krijg ik de melding: no archives found, wil ik de ongenummerde winrar archive openen krijg ik de melding: this file is an unknown format or damaged… wat doe ik fout of wat kan ik doen?

Ons, 13-01-2009 13:43 #78
Ook wij hebben geprobeerd spellen te downloaden. Het is ons niet duidelijk of we moeten wachten totdat ze ook geupload zijn. Ook is het niet duidelijk hoe we vervolgens de spellen op de dvd kunnen branden, gezien ImgBurn zes keuzes heeft. Wie kan ons helpen hoe we dit doen en hoe we het spel tevoorschijn kunnen halen in inmburn? Reactie infoteur, 13-01-2009
Hallo, u hoeft niet te wachten tot het bestand klaar is met uploaden. Zie www.download-info.nl en dan het tabblad Wii, voor meer informatie over hoe u moet branden.

Noël, 13-01-2009 11:22 #77
Ik heb al heel wat spellen gedownload. Dit zijn RAR-bestanden. Ik pak ze uit met WINRAR. Dan heb ik IMAGE-bestanden. Deze brand ik op DVD-R van Verbatim met het brandprogramma ImgBurn. Als ik de dvd in mijn (softwarematig) omgebouwde wii stop hoor ik alleen de laser bewegen maar verder blijft mijn beeldscherm zwart. Ik heb dit al met verschillende spellen geprobeerd, maar helaas is het resultaat steeds hetzelfde. Wat doe ik verkeerd? Reactie infoteur, 13-01-2009
Ik weet niet hoe softwarematig ombouwen werkt… Post uw vraag een op consolehardware.com/forum

Jacq, 12-01-2009 18:51 #76
Beste infoteur,
Dankzij uw heldere uitleg is het mij gelukt om een Wii spel te downloaden via uTorrent, bedankt! Ik wil 'm eerdaags gaan branden op een Verbatim schijfje. Ik weet dat je met een schrijfsnelheid van 4x moet branden. Moet je dan ook DVD-R schijfjes 4x kopen of kun je ook die van 16x bestellen en deze dan branden met een snelheid van 4x, deze info ben ik nl nog nergens tegengekomen. Er zijn zoveel soorten maar niet allemaal voorradig. Kunt u mij verder helpen? Reactie infoteur, 12-01-2009
U kunt inderdaad ook 16x proberen, en dan op 4x branden.

Jildou, 11-01-2009 15:23 #75
Jammer dat er niet meer gereageerd is op de reactie van ronny (6-01) betreft unlimmited download. http://www.unlimitedwiidownloads.com/index.php Ik kan nergens bevestiging vinden waaruit blijkt dat het oplichterij is.

Betreft de vraag of het wii fit board ook los te koop is… Op marktplaatst stond een advertentie. Daar koste het 50 euro en was direct leverbaar.

Patrick, 11-01-2009 01:07 #74
Hej, vraagje als ik wil branden met imgburn zegt hij: cannot write medium incompatible format.
Wat moet ik doen zodat ik gewoon normaal kan branden.

Alvast bedankt Reactie infoteur, 11-01-2009
Beste Patrick,

Kopieer uw foutcode eens op google, en kijk of er op het internet een antwoord voor is (ik weet het namelijk niet).

Monique, 08-01-2009 19:54 #73
Ik heb een Pioneer brander DVRKD08A, ik heb verbatum -dvd's en ik heb de Iso bestanden. Nu geeft imgburn aan dat het branden mislukt is. Ik heb op speed 2 en 1 geprobeerd. Weet jij waar dit aan ligt. Ik krijg toch een foutmelding dat het branden mislukt is? Groetjes, Monique Reactie infoteur, 08-01-2009
Probeer eens uw foutcode in te voeren in Google met imgburn bij de zoekwoorden.

Claudia, 06-01-2009 23:34 #72
Ik heb mijn wii om laten bouwen. Nou heb ik al bij een aantal spellen gehad dat ze het of niet deden of als ze het wel soms deden iedere keer wordt gezegd na een tijdje dat de disk niet gevonden kan worden. Is dan het bestand niet goed wat ik heb gedownload?
Heb het bestand geopend volgens beschrijving, dvd's zijn van Verbatim en brandt ze via imgburn. Ik heb de wii wel getest met gebrande dvd's van iemand anders en dan doet tie het wel. Reactie infoteur, 08-01-2009
Probeer eens hetzelfde merk en type cd's als de gebrande dvd's die u testte.

Xenner (infoteur), 06-01-2009 21:02 #71
Ik heb weinig ervaring met downloaden. Op aanwijzing van deze site heb ik getracht e.e.a te doen middels www.torrentz.com. Echter ik krijg geen verbinding met bijbehorende IP adres, eerst dacht ik dat door mijn firewall werd geblokkeerd. Ik heb getracht dit IP Adres vrij tegeven maar zonder resultaat. Weet iemand hoe ik dit kan omzeilen?

Rian, 06-01-2009 12:01 #70
Weet iemand of het balance board voor de Wii ook los te koop is en waar?

Ronney, 06-01-2009 00:02 #69
Toch een waarschuwing. MELD JE NIET AAN BIJ Unlimited Wii Downloads! Dit is scam (internetoplichting) Je kan de spellen totaal niet spelen op een normale niet omgebouwde Wii. Ze proberen alleen maar geld af te troggelen. Als je WHOIS lookup doet dan zie je ook niet de ware indentiteit. Zo doen alleen bedrijven die wat verbergen hebben. Reactie infoteur, 06-01-2009
Beste Ronney, ik had inderdaad al hetzelfde vermoeden, maar ik kan nergens bevestiging vinden.

Noël, 04-01-2009 11:41 #68
Je kunt je wii laten ombouwen met een modchip, of door software. Kan ik een gedownloade en gebrandde dvd (spel) op beide spelen, of is er verschil? Reactie infoteur, 04-01-2009
Ik heb vaag gehoord over ombouwen door software, maar ik weet niet precies hoe dit werkt, ik weet alleen dat het bij het ombouwen gebrandde spellen worden gelezen als echte.

Kim, 03-01-2009 23:39 #67
Eindelijk snap ik na een tijdje dat het bestand wat je uitpakt met winrar, een iso bestand is. Deze heb ik gewoon met ImgBurn gebrand, alleen geeft mijn Wii apparaat een error als ik het wil loaden. Wii kan mij helpen? Reactie infoteur, 04-01-2009
Doen andere gebrande spellen het wel? ja- Dan ligt het aan het bestand, probeer het nogmaals te downloaden.
nee - misschien is uw chip kapot, vraag uw ombouwer er naar te kijken.

Tim, 02-01-2009 18:50 #66
Moet je wii spelen op compatible wii dvd-r zetten of kan het ook op gewone dvd-r? Reactie infoteur, 02-01-2009
Gewoon kan ook.

Daan, 02-01-2009 15:05 #65
Kun je me vertellen hoe ik het archief kan herstellen? Reactie infoteur, 02-01-2009
Als het goed is kun je dat selecteren als je er dubbel opklikt.

Noël, 02-01-2009 11:31 #64
Ik heb verschillende spellen gedownload. Ga ik ze met winRAR uitpakken dan krijg ik steeds de melding dat ik niet genoeg ruimte heb.
Ergens heb ik gelezen dat ik mijn harde schijf moet converteren naar NTSF.
Het volgende heb ik toen gedaan : START->UITVOEREN->cmd-> daarna convert stationsletter:/fs:ntfs
Hierna convert c:/fs:ntfs
Als ik dit gedaan heb krijg ik steeds de melding: ongedeldige stationsspecificatie
Wat doe ik verkeerd?
Nog een vraag is de volgende.
Via mininova kan ik spellen downloaden, van grote tot kleine bestanden.
Zelfs tot 4,31 gb.
Deze zijn rar bestanden.
Als deze uitgepakt worden zijn ze dan niet groter dan 4,7 gb wat maximaal op een dvd gebrand kan worden? Reactie infoteur, 02-01-2009
Hoi,
Vraag 1:Probeer eens een spatie te doen bij 'c:/fs:ntfs' Dus: c :/fs:ntfs

Vraag 2: Ze worden waarschijnlijk precies groot genoeg om op een schijfje te branden.

Yvonne, 02-01-2009 10:17 #63
Hi Herma,
De verbatim schijfjes zijn echt de beste. Je kunt ze kopen bij Cindy en E-systems in Hoofddorp. Een hele berg voor 30 euro!
groetjes,
Yvonne

Daan, 02-01-2009 09:18 #62
Hallo, ik heb geprobeerd de naam korter te maken, b.v. Mario Kart Wii.iso. Maar ook zonder resultaat… Reactie infoteur, 02-01-2009
Probeer dan eens het archief te herstellen met winrar ;)

Herma, 01-01-2009 23:25 #61
Echt super jullie uitleg! Bedankt. Ik had alleen nog 1 vraag: Mijn pc kan alleen maar op dvd+r schijfjes branden. Nu lees ik dat dat niet goed is voor de lens. Bedoelen jullie dat daarmee de levensduur van de wii aanzienlijk korter wordt als je + schijfjes gebruikt? Reactie infoteur, 02-01-2009
Beste herma,
Zoals Yvonne hierboven al zegt zijn inderdaad verbatim goedkoop en goed.

Ze zeggen dat de lens minder lang mee gaat, maar ik heb er zelf nog geen last van gehad (na 1,5 jaar +r gebruik)

Daan, 01-01-2009 10:11 #60
Ik heb een spel gedownload. Nu zijn het allemaal (45) winrar archiefbestanden. Als ik deze wil uitpakken met winrar, krijg ik de volgende melding archief heeft onbekend formaat of is beschadigd. Enig idee wat er is gebeurd? Reactie infoteur, 01-01-2009
Probeer eens de naam korter te maken, (bijvoorbeeld Wii - 'spelnaam'). Bij mij helpt dit altijd, omdat de naam waarsch. te naam is.

Peet, 31-12-2008 08:17 #59
Ik heb hier alles gelezen en gedaan maar als ik in imgburn wil gaan schrijven op een dvd-r zegt img cannot write medium
incombatible format een + dvd gaat perfect maar ik wil de lens niet beschadigen ik hoop dat iemand een oplossing heeft groetjes peet Reactie infoteur, 31-12-2008
U kunt altijd +R gebruiken, hoewel dit inderdaad minder goed is. Zelf heb ik meer dan een jaar +R gebruikt en nooit problemen gehad, maar ik weet niet precies hoe dit op te lossen.

Kweetnietwii, 30-12-2008 17:42 #58
Bedankt voor de heldere uitleg, van de week mijn eerste wii game wii muziek gedownload en gebrand.Deze werkt prima ik had hem eerst op een +R gebrand maar deze werkte soms niet, nu op -R en nu werkt deze perfect.

Frank, 30-12-2008 08:21 #57
Goede dag moet wii spellen op + of - r branden of maakt dat niet uit mvgr frank Reactie infoteur, 31-12-2008
Hallo,
Het beste kunt u ze branden op -R

Jason, 30-12-2008 08:11 #56
Hallo,
kunt u mischien vertelle waar ik dvd's kan kopen? ik had sony dvd+r gekocht in bartsmit maar las net dat ik dvd-r moet gebruiken

grtjs. Reactie infoteur, 31-12-2008
Hallo,
U kunt op internet zoeken naar DVD-R, Vooral bij Bigdennis (internetwinkel) zijn ze goedkoop ;)

Richard, 29-12-2008 23:37 #55
Ik heb me bij unlimited wii downloads aangemeld om wii spelletjes te downloaden zonder de wii om te bouwen wat ik fout doe weet ik niet maar kan iemand mij vertellen hoe ik het wel moet doen en is het ev verstandig om via een andere gratis site te downloaden ik heb weinig verstan van computers misschien kan iemand het mij stap voor stap uitleggen
alvast bedankt Reactie infoteur, 31-12-2008
Hallo,
Ik weet niet hoe Unlimited Wii Downloads werkt dus daar kan ik u niet mee helpen. Wel kunt u mijn hele artikel doorlezen, waar u dus kunt lezen hoe een wii game te downloaden.

Kirsten, 29-12-2008 19:38 #54
Hallo,
Ik heb een spel gedownload. Harvest Moon Magical Melody.
maar ik krijg 4 dingen, net als het meisje hieronder.
1. ISO
2. het spel voor PSP
3. het spel voor Wii
4. het spel voor DS

maar als ik in het Iso mapje kom, staat daar nog een rar bestand, van meer dan 4gb. maar als ik op: 'hier uitpakken' druk dan geeft hij een foutmelding.
dan zegt hij: Waarschuwing, Geen archieven gevonden.
en er komt een klein schermpje in beeld waar staat: WinRAR: Diagnostische berichten, en daar staat in: Archief heeft onbekend formaat of is beschadigd.

Help a.u.b. want ik snap er nu dus niks meer van. ;)
Groetjes. Reactie infoteur, 29-12-2008
Hallo,
Nadat u de eerste.RAR-file hebt uitgepakt vindt u inderdaad nog een.rar-bestand die niet uit te pakken is, dit komt omdat het een ISO-bestand is (maar toch geeft het.rar aan) deze kunt u gewoon branden!

Meisjediehetnietweet, 27-12-2008 23:27 #53
Halloo
ik heb het spel wii music gedownload zoals het er stond en nu wil ik het via imgburn op een dvd zetten maar dat zegt hij dat het niet kan:-(maar hoezo kan dat dan niet want ik heb ze uit laten pakken en dan krijg ik een map met 4 bestanden1 iso
2 het spel voor psp
3 het spel voor wii
4 het spel voor d s (er staat natuurlijk wat heel anders maar dit is makkelijker)
dus nu lukt het telkens niet maar nu heb ik al 2 cdtjes verknalt omdat ze het niet doen dus kunt u mijn aljeblieft helpen want ik wil gewoon het spel spelen ik heb ook op de site gekeken www.download-info.nl maar daar staat het hoe ik het moet doen en dat heb ik helemaal gevolgd maar wat moet ik nou downloaden dat ik het op een dvd kan zetten


help mijn a.u.b. heel snel
xxxx Reactie infoteur, 28-12-2008
Hoi,
Waar loop je precies vast; krijg je een foutmelding?

Gertjan, 25-12-2008 08:30 #52
Hallo ik heb pas call of duty gekregen in 1 map met heel veel bestanden rar enz. die heb ik uitgepakt naar 1 mapje daarin zit dus nu een iso van dit spel maar nu het is niet de juiste groote want er zitten allemaal bestanden in van 95 kb en 1 bestandje is 22 kb? dus kom er niet uit. wat moet ik doen> kan ik het gewoon branden, of
niet (?met welke snelheid raden juilie aan?) Reactie infoteur, 25-12-2008
Een Iso-bestand van een spel hoort meer dan 4gb te zijn. Een iso-bestand hoef je ook niet uit te pakken. JE kunt het proberen te branden, hoe lager je brandsnelheid, hoe beter, maar ik doe zelf altijd 4x.

Dirk, 24-12-2008 20:12 #51
Ik wil wii games downloaden en branden op een dvd-r schijfje.
Ik heb een wii game gedownload en op mijn pc staat het dan in een mapje.
In het mapje staan er verschillende bestanden in:
Bv:. winrar bestanden (SuperMarioGalaxyWii.part002.rar)
(SuperMarioGalaxyWii.vol000+01.PAR2)
Nu heb ik deze bestanden uitgepakt met?WINRAR?.
Nu krijg ik een nieuw mapje met dit bestandje in: ( Super mario galaxy.iso) met extensie WINRAR-ARCHIEF
(heeft hetzelfde logo, uitzicht als een winrar bestandje.
Is het dit bestandje dat ik nu moet branden of niet.
Als ik dit bestandje nog eens uitpak met winrar dan doet hij het niet.
Weet iemand hoe dit komt en wat ik moet doen.
Wat moet ik nu doen om dit bestandje te kunnen branden op een dvd
Alvast bedankt Reactie infoteur, 24-12-2008
'Dit bestand moet u inderdaad branden, en het klopt dat een.ISo-bestand vaak wordt aangezien voor een.rarbestand door de computer.

Brandt nu dit bestand op dvd, voor meer info daarover kunt u kijken op www.download-info.nl, dan in het menu Nintendo Wii, en de laatste stap: branden.

Jill, 24-12-2008 16:28 #50
Op welke site kan je het beste wii spellen zoeken? en als je ze hebt gedownload kan je ze dan metteen brande? Reactie infoteur, 24-12-2008
Torrent.org of mininova.com, daar kun je het spel intypen met daarnaast 'espalwii'. Je kunt ze vrijwel direct erna branden, in het artikel leest u er meer over.

Laura, 23-12-2008 14:16 #49
Hallo weet iemand hoe het komt dat mijn omgebouwde wij de nieuwe gebrande spellen niet meer pakt er staat steeds dat hij ze niet kan lezen de wat oudere spellen altijd pal gebrand en die werken prima wie red mij? Reactie infoteur, 24-12-2008
Hallo,
Vraag het eens op het forum van www.consolehardware.com, ik weet hier helaas geen antwoord op.

Thomas, 22-12-2008 22:30 #48
Hallo,
hier ben ik weer, het is me nu allemaal wel duidelijk, maar ik zit met een probleempje.
is het mogelijk om de spellen op een DVD+R schijf te zetten, en dan ook spelen?
als ik hem erin stop, staat er bij ImgBurn dat er geen schijf gevonden is.
help? Reactie infoteur, 24-12-2008
Ik raadt u aan het toch te proberen met een DVD-R schijfje, want +R is ook niet goed voor lens van de wii.

Thomas, 22-12-2008 18:06 #47
Hallo, kan iemand mij een (uitgebreide) uitleg geven over wat je precies moet doen bij ImgBurn?

Stephan, 21-12-2008 22:16 #46
Weet iemand hoe het komt dat ik opeens geen kopieen kan spelen op mijn omgebouwde WII, bij mijn vrienden doen de gekopieerde spellen het wel namelijk! Reactie infoteur, 22-12-2008
Deden ze het eerst wel? Probeer er eens een paar, als ze het dan niet doen is uw chip misschien kapot. Ga eens terug naar uw ombouwer en vraag daar wat er mis is.

Yvette, 21-12-2008 20:09 #45
Hallo, kan iemand mij vertellen waarom ik geen -r kan braden en wel +r?en kan ik deze ook gewoon afspellen in mijn omgebouwde wii? Reactie infoteur, 22-12-2008
Ik weet niet waarom u ze niet kan branden.

De wii zal het wel lezen, maar het beste is -R

Suzanne, 21-12-2008 19:34 #44
Ik heb dezelfde melding gekregen over een update en gevaar om dit uit tevoeren.

Hoe zie ik of een spel een PAL spel is en of ik een europese WII heb?

Groeten Suzanne Reactie infoteur, 21-12-2008
Als de Wii in europa gekocht is is het een europese wii, en een PAL-Spel staat in de naam van de download ;)

Martijn, 21-12-2008 15:46 #43
@Lien, je moet je wii wel laten chippen, anders leest hij alleen originele spellen.

Lien, 21-12-2008 14:51 #42
Wie heeft er ervaring met Unlimited wii downloads? Ik heb al verschillende spellen gedownload maar ze spelen niet af. DVD-R gebruikt van Sony. Er wordt beweerd dat je de wii niet hoeft om te bouwen. Wie weet wel wat ik fout doe. Reactie infoteur, 21-12-2008
Heeft u al geld betaald aan Unlimited Wii Downloads? Ik ken namelijk niemand die het eerder gebruikt heeft, en tot nu toe heb ik ook niet gehoord van een kopie afspelen op niet omgebouwde wii's…

Floris, 21-12-2008 10:36 #41
Hallo. Ik heb gisteren mijn wii om laten bouwen. en hij doet het gewoon. Maar nu heb ik een probleem met het downloaden, hij gaat maar 32kb/s en update 58kb/s. Ik heb hem al 18 uur aan laten staan en het gaat abnormaal langzaam, want als ik geen torrent download gaat die meestal 150 to 200kb/s. Is er dan geen andere manier om spellen te downloaden? (niet via torrent) Reactie infoteur, 21-12-2008
Heeft u meerdere torrents aan staan? Anders kan het ook nog liggen aan dat weinig mensen het spel uploaden of deze al oud is. Normaal zou 180 kb/s mogelijk moeten zijn.

U zou kunnen downloaden met nieuwgroepen, maar ik weet zelf niet hoe dat moet.

Rian, 20-12-2008 19:57 #40
Ik gebruik nu Philips DVD-R dvd's.

Deze werken meestal goed.Geeft soms een foutmelding aan.

Heeft iemand ervaring met deze dvd's en is het echt schadelijk als een dvd af en toe moeilijk opstart.
Komt dit ook soms voor met de Verbatim dvd's?

Als dit nl. een groot verschil blijkt te zijn, ga ik ze opnieuw op Verbatim branden… Reactie infoteur, 21-12-2008
Hey,
Ik gebruikte vroeger Philips DVD-RW, deze werkte ook wel goed, alleen toen ik een nieuwe software moest installeren moest ik DVD-R kopen, omdat -RW het niet deed.

Lien, 20-12-2008 19:10 #39
Hoi,

Op unlimited wii downloads staat dat je de wii niet hoeft om te bouwen. Klopt dit of heb ik het helemaal mis.
:-( Reactie infoteur, 21-12-2008
Hoi,
Ik heb daar geen ervaring mee, en ik heb ook geen idee of dat ook wel betrouwbaar is. Sorry! Misschien heeft iemand hier er ervaring mee?

Geert, 15-12-2008 19:27 #38
Dag infoteur,

Ik heb mijn wii omgebouwd gekocht en weet niet wie de ombouwer is. Heeft u enig idee hoe ik erachter kan komen welke chip ik heb? Reactie infoteur, 15-12-2008
Beste Geert,
Ik denk dat je het dan toch het beste kan navragen waar je het gekocht hebt of u zou de wii handmatig moeten openen.

Anouck Hügel, 15-12-2008 19:02 #37
Hallo, ik krijg na downloaden een zgn. [PAL][multi5] guitar - bestand. Iemand enig idee hoe ik dit kan downloaden? Hij geeft het 'uitpakken' ook niet aan, dus dat lukt ook niet. Reactie infoteur, 15-12-2008
Verander de naam eens in Guitar.rar en probeer het dan alsnog uit te pakken.

Heleen, 15-12-2008 18:29 #36
Helaas is ImgBurn niet meer gratis, na een proefperiode wordt je doorverwezen.
is er misschien een alternatief?
groet Heleen Reactie infoteur, 15-12-2008
Niet gratis? Dat is vreemd, probeer het eens te downloaden van http://www.imgburn.com.

Manon, 15-12-2008 17:53 #35
Hoelang duurt het voordat de spellen zijn gedownload? Reactie infoteur, 15-12-2008
Gemiddeld toch wel een dag, ligt aan uw verbindingssnelheid.

Rian, 15-12-2008 10:36 #34
Station c is al NTFS geeft hij aan. (Wel hele goede tip trouwens, was ik zelf nooit en te nimmer uitgekomen). Kan het dan aan de schijfruimte op c liggen? Reactie infoteur, 15-12-2008
Ok, dat kan ook ja, probeer eens ruimte te maken en te kijken of het dan wel uitgepakt kan worden.

Geert, 14-12-2008 20:50 #33
Misschien een hele domme vraag? Waar kan ik de nieuwste update voor de Wii vinden? En ik weet niet welke chip er in mijn Wii zit. Kan ik dat ergens zien? En als ik dat dan weet, waar kan ik hiervan de nieuwste versie dan vinden? Alvast weer bedankt voor de moeite. Reactie infoteur, 14-12-2008
U kunt de nieuwste versie van uw wii gewoon updaten door de Wii te verbinden met internet, of een laatst uitgebrachte (origineel) spel erin te doen.

U kunt bij uw ombouwer navragen welke chip u heeft en waar u de update kunt vinden.

Rian, 14-12-2008 18:27 #32
Ik heb zojuist mijn eerste spel gedownload.
Tijdens het uitpakken wordt het volgende aangegeven:
Schrijfffout:Alleen het NTFS-bestandssysteem ondersteunt bestanden groter dan 4GB.
Onvoldoende schijfruimte beschikbaar.

Ik heb alle winrar-bestanden aangeklikt(is goed, neem ik aan) en die uitgepakt.Niet het sfv-bestand.

Heeft iemand een idee wat ik fout doe? Reactie infoteur, 14-12-2008
Converteer je harde schijf naar NTFS, waarschijnlijk is de indeling nu nog FAT32, en die indeling ondersteund dus, zoals in de melding te zien is, geen bestanden groter dan 4GB, bijvoorbeeld DVD iso's.
Dit kan met de volgende opdracht die je intyped in de command prompt (Start -> Uitvoeren -> cmd (gewoon cmd intypen dus).
Vervolgens type je:

convert stationsletter: /fs:ntfs

waarbij stationsletter staat voor het te converteren station, bijvoorbeeld c, dus:

convert c: /fs:ntfs

Hoewel het meestal goed gaat, is het aan te raden van tevoren het systeem te backuppen, omdat bij een fout de data op de schijf niet meer terug te halen is. Maar de kans op fouten is heel klein.

Geert, 14-12-2008 14:46 #31
Ik heb een aantal spellen gedownload en gebrand. Als ik het spel wil spelen kom ik wel een gedeelte in een spel maar als ik wil spelen zegt hij steeds op hetzelfde punt dat hij de disk niet kan lezen. Dit heb ik bij Mario Kart en bij Fifa 2009 bij beide spellen hetzelfde. Doe ik iets verkeerd of heeft iemand een goede tip?
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 14-12-2008
Hey,
Probeer eens de nieuwste Wii-update te installeren of de nieuwste versie van uw chip!

Kweetnietwii, 14-12-2008 14:43 #30
Ik ben nu wii muziek aan het downloaden maar ik zie dat het heel langszaam gaat, ik heb eweka om films te downloaden kan ik die ook hier voor inzetten, en dan hoe? Reactie infoteur, 14-12-2008
Hallo,
Deze kun je inderdaad gebruiken, maar omdat ik er zelf geen gebruik van maak weet ik ook niet precies hoe je dit programma zou moeten gebruiken.

Michel, 08-12-2008 23:02 #29
Ik heb een spel gedownload en gebrand zoals boven beschreven. Als ik nu de DVD in de Wii doe, krijg ik een bericht dat de Wii software wordt geupdated en dat als de Wii een modificatie heeft ondergaan, de Wii dan schade kan oplopen. Is dit werkelijk zo? Reactie infoteur, 09-12-2008
Hallo,
Zorg ervoor dat uw download PAL is en u een europese wii heeft. Dan kunt u gewoon de update laten doen.

Ikke, 07-12-2008 19:32 #28
Bij mij gaan de spellen niet downloaden, hoe kan dat? Reactie infoteur, 07-12-2008
Het kan liggen aan uw firewall, probeer de instellingen te veranderen en utorrent toe te staan.

Peter, 07-12-2008 13:31 #27
Hoe kan ik controleren of ik de goede chip in me wii heb? Mijn serienummer is LEH13448XXX. De man die hem ombouwde zei dat het een chip was met iets van light ofzo. Reactie infoteur, 07-12-2008
Hallo,
Dat kunt u inderdaad bij de ombouwer controleren, ik weet niet precies welke chip u bedoelt, kunt u het de volledige naam geven?

Glenn, 06-12-2008 21:17 #26
Ik heb de download binnen gehaald en dan pak ik hem uit, dan is het inderdaad een ISO. Ik heb hem al in Nero gebrand maar ook in ImgBurn dat gaat allemaal goed en ik doe alles wat hier op deze pagina beschreven word. Maar… Dan heb ik de disc en doe hem in de WII en dan geeft de WII een ERROR hoe kan dat…? Ik heb het al op 2 verschillende merken discs geprobeerd namelijk: Verbatim en Platinum maar niets helpt wie kan me helpen? Ik heb een omgebouwde WII. Reactie infoteur, 07-12-2008
Hallo,
Doen andere gekopieerde spellen het wel? Het kan namelijk aan de chip liggen. Vraag het even na bij uw ombouwer.

Thereddevil (infoteur), 06-12-2008 12:53 #25
Ik heb gisteren een software mod laten doen op mijn wii. Hierdoor zou ik zelf gebrandde spelletjes kunnen afspelen. Degene die het voor mij heeft gedaan heeft dit ook laten zien. Echter heb ik twee spelletjes gebrand met nero burning rom op een DVD-R van Corporate Express. Maar mijn wii doet helemaal niets als ik het dvdtje er in stop. In eerste instantie hoor je hem draaien maar daarna stop hij. Een orgineel spelletje speelt hij wel gewoon af. Zou dit aan de DVD kunnen liggen? Mijn dvdspeler heeft ook moeite met het vinden van de dvd. Ik moet hem verschillende malen er in stoppen voor dat hij de dvd herkent! Wie o wie weet hier iets over en kan me helpen?

Petra, 03-12-2008 08:10 #24
Het spel wat ik heb gedownload en gebrand geeft in de wii aan dat ie klaar is om geupdate te worden. ik heb begrepen dat wanneer je een spel updat je het risoco loopt dat je de wii opnieuw moet ombouwen. en is dat ook zo als de wii niet eens op internet is aangesloten? kan ik gewoon op yes drukken of beter het spel niet gebruiken. weet iemand hier iets van, ik hoor het graag. Reactie infoteur, 03-12-2008
Hallo,
U moet even nagaan of het een PAL-Spel betreft en u een Europese (nederlandse) Wii hebt. is dit het geval kunt u gewoon de updates doen!

Netes, 02-12-2008 22:38 #23
Moet je persee je Wii laten ombouwen? En hoezo dan?

Dikke kus Reactie infoteur, 03-12-2008
Hallo,
Als je gedownloade spellen wilt spelen moet je inderdaad je Wii laten ombouwen, omdat de Wii anders de kopie-spellen niet kan lezen.

Tiemco, 30-11-2008 16:07 #22
Ik heb een probleem met de verbatim dvd's. Wanneer ik op de verbatim DVD-R een game brand kan deze niet gelezen worden door de wii, brand ik hetzelfde spel op een Philips DVD-RW dan is er geen probleem. De games worden door nero 6.0 gebrand. Heeft iemand een idee wat er mis gaat? Reactie infoteur, 30-11-2008
Beste Tiemco,
Hier heb ik nog nooit van gehoord. Wil je je vraag even posten op www.consolehardware.com? :)
Succes!

Michel, 29-11-2008 20:06 #21
Hallo,
Heb spel gedownload staat nu 100% in qtorrent wat moet ik nu precies doen?
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 30-11-2008
Hallo,
U kunt nu uTorrent afsluiten en de map openen waar het.RAR bestand instaat. Pak deze uit met het programma winrar of winzip (gratis te downloaden, zie link in het artikel). Daarin zit een ISO-bestand die u moet branden :)

Mike, 29-11-2008 16:25 #20
Tijdens het downloaden van een spel krijg ik de melding: Error de syntaxis van de bestandsnaam, mapnaam of volumenaam is onjuist. Wat betekent dit en wat moet ik doen? Reactie infoteur, 29-11-2008
Hallo,
Ik heb geen ervaring met deze melding en ik zou even bij het commentaar van het bestand waar u het gedownload heeft de error-code geven en kijken of meer downloaders er problemen mee hebben gehad.
Succes!

Petra, 29-11-2008 16:21 #19
Hallo, hen een spel gedownload voor op de wii, precies zoals boven beschreven. Nu heb ik en RAR bestand maar het lukt niet om deze te openen om het iso bestand te branden. heb wel het programma imgburn gedownload, maar dat geeft ie niet aan in de lijst om RAR bestand te openen. Kan iemand mij helpen? Reactie infoteur, 29-11-2008
Hallo,
In het artikel staat een link naar het programma Winzip(of winrar) waarmee u het.RAR bestand kunt uitpakken. Als deze is uitgepakt kunt u het branden met imgburn.

Ncik, 29-11-2008 11:08 #18
Halo,
Ik heb ook een omgebouwde WII maar als ik een spelltje download staat er ' bezig met updaten ' ofzo, als ik op oké druk staat er dat de wii kapot kan gaan. Weet iemand wat ik verkeerd doe?
Als vast bedankt Reactie infoteur, 29-11-2008
Hallo,
Ga het volgende na: heb je een Europese Wii en heb je een PAL-Spel gedownload? Doe dan gewoon de update.

Martin, 29-11-2008 01:05 #17
Ik heb mijn wii laten ombouwen en zit spellen te downloaden via emule. Iedere keer als een spel binnen is en ik het via winrar probeer uit te pakken (eerste rar-bestand lukt wel, maar vervolgens het ISO bestand uitpakken niet) krijg ik de foutmelding dat het spel een onbekend formaat heeft of is beschadigd. Is dit domme pech of kan deze melding voorkomen worden? de naam verkorten helpt helaas niet. Alvast bedankt voor de reactie! Reactie infoteur, 29-11-2008
Hallo,
Het ISO-bestand moet u niet uitpakken. Die moet u op de dvd-r branden!

Succes ;)

Michel, 27-11-2008 13:26 #16
Heb sinds gister een wii en wil hem laten ombouwen. Toch nog wat vragen:
Moet ik een LG DVD driver hebben om de games die ik download via torrent te kunnen branden en vervolgens af te spelen op de wii? Moet ik uitsluitend DVD's gebruiken met een zogenaamde Dubbel Layer? Alvast bedankt voor de feedback. Reactie infoteur, 27-11-2008
Beste Michel,
U hoeft geen LG DVD Driver te hebben om ze te kunnen branden. Alleen om ze in de computer te lezen of kopieren.
U kunt met bijna alle standaard DVD Drivers een Wii-spel branden.

Ook heeft u geen Dual Layer dvd's nodig (er is maar 1 spel die dit ondersteund).
Ik raad u DVD-R aan.

Succes!

Robin, 26-11-2008 18:37 #15
Goedeavond,

ik heb een spel gedownload alleen moet ik het nu nog uitpakken maar er staan 3 dingen Bestand uitpakken, Hier uitpakken, uitpakken in welke van de 3 moet ik doen Reactie infoteur, 26-11-2008
Hallo Robin,

U moet gewoon drukken op 'bestand uitpakken'.
succes!

Daan, 25-11-2008 14:31 #14
Goede middag, ik heb problemen met het uitpakken van mijn rar bestand, zodra ik die wil gaan uitpakken geeft hij een fout melding. Dat heeft hij bij alle spelletjes heeft iemand een idee hoe dat zou kunnen? Reactie infoteur, 25-11-2008
Hallo,
Wat is de foutmelding precies?

Vaak moet je de naam van het rarbestand eerst verkorten (bijvoorbeeld wii-'spel'). Ook kun je proberen om het winrarprogramma opnieuw te installeren.

Veenstra, 24-11-2008 19:52 #13
Hallo, we hebben spellen gebrand, ziet er goed uit, maar toch ergens in ieder spel gaat het toch mis en geeft de wii aan dat hij de cd niet kan lezen. Soms als vrij snel soms ook pas na een half uur spelen. Als je de dvd eruit haalt en er weer in doet gaat hij vaak wel wer verder waar het spel gebleven was maar soms moet je het eerst 10x proberen voordat de wii het spel weer oppakt. Enig idee waar dit aan kan liggen? Reactie infoteur, 24-11-2008
Hallo,
Is het alleen met deze dvd?

Zo ja- Dan ligt het waarschijnlijk aan de dvd en kunt u proberen het opnieuw te branden (liefst een DVD-R) en als dat ook niet werkt een nieuw ISO-bestand te downloaden. Mocht zelfs dat niet werken kijk dan nog naar de tips hieronder

Zo nee- Als het meerdere dvd's betreft ligt het waarschijnlijk aan uw laser of uw chip. U zou na moeten gaan bij uw ombouwer wat er mis is of naar een reperateur gaan.

Luke Masseling, 22-11-2008 13:48 #12
Hallo k heb het spel gedownload maar nou is hij nog bezig met seeds en peers. Ik heb allleen nog maar 1 rar-bestand maar hoe kan k deze uitpakken Reactie infoteur, 22-11-2008
Beste Luke,
Nadat je klaar bent met downloaden zal het bestand nog geupload worden naar andere downloaders. Dit stop je gemakkelijk door in uTorrent op de download te klikken en dan op delete te drukken.

Vervolgens ga je naar je rar-bestand. Om deze uit te kunnen pakken heb je Winrar nodig. Deze kunt u gratis downloaden van http://winrar.nl.malavida.com/mvdwn/nl/3403. Als het programma geinstalleerd is drukt u met de rechtermuisknop op het Rar-bestand en druk dan op Bestand Uitpakken. Een nieuwe map ontstaat met hierin het ISO-bestand die u moet branden.

Jup, 20-11-2008 19:48 #11
Ha hallo
heb je speciaal dvd-r nodig of kan dvd+r ook? Reactie infoteur, 20-11-2008
Hallo,
DVD-R kan ook, maar deze zijn minder goed voor je lens. Ik heb zelf een tijd DVD-RW gebruikt en de lens deed het wat slechter daardoor. Nu gebruik ik alleen DVD-R en leest hij alles probleemloos.

Sandy, 18-11-2008 22:35 #10
Onze wii is omgebouwd. een geleend spel gekopieerd heb ik geleend en die deed het. Nu wil ik het zelf doen. Ik heb het omgezet naar iso. Heb dvd-verbatim dvd en brand met ImgBurn. Alles loopt hij goed af maar als hij gebrand is kan de wii hem niet lezen. Rara wie kan me helpen. Ik heb gelezen dat het aan je brander kan liggen. Ik brand op een Acer laptop. Reactie infoteur, 20-11-2008
U heeft een speciale brander nodig. Om je eigen Wii spellen te backuppen heb je een LG DVD-drive nodig en wel een van deze typen:

* LG-8164b
* LG-8163b
* LG-8162b
* LG-8161b

Erik, 17-11-2008 11:29 #9
Voordat ik het spel download zou ik graag zien in welke taal het spel is. Is dit mogelijk? Reactie infoteur, 17-11-2008
Dat kunt u als het goed is bekijken op de site waar u de torrent vandaan download. Hier staat meestal in de bschrijving, of in het commentaar, in welke taal het spel is.

Roland, 15-11-2008 17:10 #8
Nadat ik een wii PAL spel heb gedownload en gebrand met ImgBurn en het spel wil gaan spelen op de wii, wil mijn wii, bij sommige spellen, dat ik toestemming geef om een update uit te voren. Ik heb reeds gelezen dat ik dit niet moet doen en dat ik de wii console uit moet zetten. Maar kunt u mij uitleggen wat ik fout doe en heeft u een oplossing hiervoor. Reactie infoteur, 16-11-2008
Beste Roland,
Als u een PAL(europese) wii heeft kunt u gewoon de update doen van een PAL-bestand en kan er niet veel gebeuren. Alleen updates van NTSC en JAP-bestanden op uw PAL-wii kunnen kwaad.

Sean, 13-11-2008 15:22 #7
Dank voor uw reactie. Ja ik heb het rar bestand uitgepakt en daar kwam het iso bestand uit. Ik kreeg wel tijdens de download een berichtje van mijn scanner over inkomend UDP cq een fragmentatie-aanval oid waardoor er iets werd tegengehouden. De download kon echter gewoon doorgaan. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben? Moet ik mijn scanner uitzetten tijdens de download of ergens anders een firewall aanpassen? Reactie infoteur, 13-11-2008
Ok, ik heb hier nog nooit over gehoord, maar misschien is hierdoor het bestand beschadigt geraakt.

Kunt u misschien uw probleem posten op www.consolehardware.com en dan het forum. Deze mensen hebben er meer verstand van dan ik en hebben mij ook wel eens uit de brand geholpen.

Sean, 11-11-2008 15:47 #6
Hallo, ik heb een ISO bestand gedownload om op een Veratim DVD-R te branden maar zowel ImgBburn als ook Nero krijgen hem niet gebrand. Nu lees ik dat je ISO zou kunnen controleren middels cijferreeksen oid maar die heb ik niet kunnen vinden bij de downloads (wel een prgramma hiervoor maar niet de juiste cijfercombinaties). Zijn er andere manieren om een ISO te testen voordat je hem gaat branden of zijn er andere oorzaken waarom ik het bestand niet gebrand krijg? Bestand komt via Utorrent vanaf Mininova (Wii pal Espalwii). Alvast dank voor een reactie. Reactie infoteur, 12-11-2008
Hallo Sean,
Ik heb nooit vaker een probleem hiermee gehad. Heeft u het.rar bestand uitgepakt totdat het een iso-bestand werd? Ik weet niet hoe je de cijferreeksen of het is-bestand kunt testen omdat ik hier nooit problemen mee heb eigenlijk.

Werkt dit ook niet kunt u de vraag posten bij het commentaar van de torrent (op mininova).

Succes!

Trudy, 11-11-2008 09:47 #5
Ik heb een spel gedownload en geprobeerd te branden volgens aanwijzingen hierboven maar het spel doet het dan niet in de WII. Waar kan dit aan liggen. Ik heb een DVD-R gebruikt en het ISO-bestand gebruikt. Reactie infoteur, 11-11-2008
Heeft u uw wii laten ombouwen?
Zo nee - Dit is vereist
Zo ja -
1.Heeft u andere gebrande spellen die het wel doen?
2. Misschien heeft uw ombouwer iets fout gedaan, waardoor de chip niet werkt. Vraag hem het dan te testen.

Succes!

Bram, 28-10-2008 16:20 #4
Doorgaans gebruikt ik dezelfde stappen als in dit artikel beschreven zijn, alleen het branden van de image file doe ik met nero burning rom of alchohol 120%. Ik hoor vaker dat mensen (net zoals in dit artikel staat) Imgburn gebruiken, kan iemand mij misschien vertellen wat de eventuele voordelen en nadelen hiervan zijn. Reactie infoteur, 28-10-2008
ImgBurn is een klein programmatje dat gespecialiseerd is op dit gebied. Als je geen problemen hebt met branden met Nero, kun je dit gewoon lekker blijven doen. Lukt het niet altijd of te veel stappen nodig? Stap dan over op Imgburn ;)

M_vermaat (infoteur), 27-10-2008 09:04 #3
Sanpaulo, leuk artikel, staan veel goede dingen in en duidelijk beschreven. Ombouw kost echter wel duurder dan 50-80 euro. Reken maar op 60 (wiikey) tot 110 euro voor een D2Pro chip (zoals ook in Sammy zn signature ;).

Voor Peter die een reactie heeft gegeven hieronder:
Vertrouw deze site niet. Het is altijd nodig om je wii om te bouwen als je backups wilt spelen. De wii herkent namelijk uit zichzelf geen niet-originele dvd's, daar is een chip voor nodig. Ook het downloaden zelf via deze site is nogal dubieus. Als er al zoveel ophef is over het downloaden van spellen, verboden etc. dan lijkt het me heel sterk dat je tegen betaling van zo'n 50 dollar je gang kunt gaan met vrij downloaden. Ze maken volgens mij gewoon gebruik van het P2P netwerk wat je zelf ook kan doen op bijvoorbeeld de manier die in het artikel beschreven staat. Maar dan gratis uiteraard. Succes! Reactie infoteur, 28-10-2008
Je hebt gelijk over de chips (ik heb het meteen erin verwerkt ;) ). En bedankt voor je reactie.

Peter, 24-10-2008 12:50 #2
Op http://www.unlimitedwiidownloads.com/index.php wordt een service aangeboden waar geen inbouw nodig is van een chip maar waar je dus wel spellen kan downloaden (en spelen) als je je voor een kleine 50 dollar registreerd.

Do I need to install a hardware Mod Chip?
No. Downloads are compatible with all Wii versions. You don't have to modify your device in any way. Worden we hier in de maling genomen of zit er op de download ook direct een stuk software waardoor de gebrandde DVD in alle orginele Wii's werkt? Reactie infoteur, 28-10-2008
Beste Peter, Zoals M_vermaat zegt ziet de site er inderdaad niet betrouwbaar uit. Zelf heb ik ooknooit gehoord van zo'n methode dus je kan veel beter je wii ombouwen ;)

Stefan, 22-10-2008 00:05 #1
Kun je me zeggen welke knoppen ik moet gebruiken in imgburn, waar moet ik bv het isobestand mee openen?
bedankt stefan Reactie infoteur, 22-10-2008
Beste Stefan,
In het begin zie je zes grote knoppen. Je moet drukken op "Write image file to disc". Vervolgens kijk je linksonder of er staat "Device Ready" of "Device not ready". Als er Not Ready staat moet je op het kleine knopje links drukken met een cd en een rode gum.

Staat er Device ready moet je boven in het midden op het mapje drukken met een vergrootglas. Dan selecteer je je ISO-bestand. En dan druk je op de grote knop onderaan.

Succes!

Infoteur: Sanpaulo
Laatste update: 03-03-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 237
Schrijf mee!