Gratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PC

Gratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PC Het kan allemaal. Gratis Playstation, waaronder PS3 games, op de PC downloaden en spelen. Met een Playstation emulator kan je een aantal spellen of games redelijk goed spelen. Hier een overzicht van het spelen van spellen op de computer voor de Playstation 1 (ps1, psx), Playstation 2 (ps2) en Playstation 3 (ps3). Een handleiding die je helpt uitzoeken hoe het spelen van oude en nieuwe games op de computer in elkaar steekt. Waar kan je de Playstation spellen en emulators downloaden en hoe werkt het? Ook kun je natuurlijk gratis PS3 spellen downloaden via torrents en branden om vervolgens weer op de PS3 te spelen.

Van Sony Playstation 1 naar de aankomende PS4

Wil je weer even terug in de tijd en Playstation spellen spelen? Daar heb je nu zelfs geen Playstation console meer voor nodig. Met een Playstation emulator kun je de spellen gewoon op de computer spelen. Je kunt de knoppen configureren zoals je zelf wilt en voor je het weet speel je weer klassiekers zoals Tekken, Crash Bandicoot en Final Fantasy. Laat het voorop duidelijk zijn dat het niet mogelijk is om alle spelen, of om ze te vinden. Moge het ook duidelijk zijn dat hoe moderner de playstation hoe lastiger het wordt. Zo is het voor de playstation 1 erg goed mogelijk om spellen te spelen, maar voor de Playstation 3 heel moeilijk. Laten we nu eens kijken per platform waar je de Playstation games (roms) kunt downloaden en hoe de emulatie werkt.

Waar kan ik de Playstation roms (spellen) en emulators downloaden?

Dit is absoluut niet het lastigste gedeelte. Simpel weg door het in google invoeren van een titel als: Playstation 3 emulator' brengt je al een heel eind op weg. Het is echter de truc om te weten welke emulators de beste resultaten leveren. Dat kun je hier onder lezen.
Het is ook vrij makkelijk om spellen te vinden. Een zoekopdracht als 'ps 2 roms downloaden' levert al heel wat op. Het is ook een idee psx, psp, ps1, ps2 of ps3 roms in te voeren op torrents sites. Dan heb je het echt voor het uitkiezen. Bij het downloaden van de emulator wordt doorgaans een handleiding geleverd die aangeeft hoe je de spellen moet installeren. Vaak houdt dit in dat je een gedownload spel in een bepaald mapje moet plakken en dat is alles. Ook kun je gebruik maken van nieuwsgroepen.

Gratis Playstation 1 (PS1) games downloaden en spelen op de PC

Welke playstation emulator werkt het best?

ePSXe 1.7.0 - Deze emulator wordt algemeen als beste optie gezien om playstation 1 spellen te spelen. Het was de eerste emulator die in staat was om ps1 spellen op een redelijk stabiel te spelen. Inmiddels heeft het zich alleen maar verder ontwikkeld en kan het bijna alle playstation spellen goed draaien. Het is gebruiksvriendelijk en bij de download wordt altijd een handleiding bijgegeven.

Hoe goed werken de spellen?

De psx spellen draaien echt wonderwel. De toets configuratie is makkelijk en te bedienen en als je wilt kun je zelfs een eigen gamepad aansluiten. Eigenlijk is feitelijk geen verschil te bemerken met het spelen op een echte playstation 1. Echte aanraders zijn alle spellen uit de Tekken series, de Crashbandicoot series, veel veschillende sportspellen zoals FIFA en NHL, maar ook alle Need for Speed games. Ze zijn allemaal erg makkelijk te vinden en te downloaden.

Gratis PS2 games op de PC spelen en downloaden

Welke playstation 2 emulater werkt het best?

PCSX2 0.9.8 - Deze emulator is de beste optie om playstation 2 spellen op de computer te spelen. Ook deze was de eerst emulator die in staat was om PS2 spellen op een redelijk niveau te spelen. Met elke nieuwe versie zijn er weer meer spellen mogelijk. De PCSC2 kan ook veel psp 1 spellen afspelen. De gratis PS2 spellen zijn ook veelvuldig te downloaden via torrents.

Hoe goed werken de spellen?

Hier wordt het al iets lastiger en niet alle spellen zullen gespeeld kunnen worden. Voor dat je een PS2 spel download is het daarom de moeite waard om even de compatibility lijst te bekijken die wordt geleverd bij het downloaden van de emulator.

Gratis PS3 games downloaden en spelen op de PC

Welke PS3 emulator werkt het best?

Helaas is het op dit platform praktisch nog niet mogelijk om spellen te spelen. De spelcomputer is eenvoudigweg nog te complex om over te laten nemen door een computer systeem. Ontwikkelaars zijn wel druk in de weer, maar het zal nog een behoorlijke periode wachten worden voordat PS3 games gratis te spelen en downloaden zijn. Als er eenmaal een gemaakt is, zal hij waarschijnlijk ook niet optimaal kunnen presteren. Daarnaast zullen de spellen ook bijzonder groot zijn. Als je zelf over een PS3 console beschikt kun je de games wel downloaden via websites als www.torrentz.com en via de nieuwsgroepen. Vervolgens kun je de gratis games branden en spelen op je eigen console.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Playstation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProPlaystation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProOp 7 september 2016 werd door Sony het Playstation Event georganiseerd in New York. Tijdens dit evenement werden diverse…
Playstation 3 resetten (FAT model)Playstation 3 resetten (FAT model)De playstation 3 is een duur apparaat en het is erg vervelend als het apparaat het niet meer naar behoren functioneert.…
Retropie, oude games spelen op je televisieRetropie, oude games spelen op je televisieEen droom voor de spelers van videogames in de jaren 80 en 90. Het was al eerder mogelijk om deze oude spellen op de com…
PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?De PlayStation 5 is in aantocht, maar wanneer de opvolger van de PlayStation 4 op de markt komt is op dit moment (mei 20…

Nintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenNintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenDe Nintendo 3DS is de nieuwste handheld spelcomputer van Nintendo. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met b…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 18-11-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.