PSP spellen downloaden en spelen

Playstation portable is misschien wel de best verkochte handheld van 2008, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes niet hoefde te kopen? Deze kunt u namelijk ook gemakkelijk en gratis downloaden. Wilt u meer weten, lees verder over hoe je spelletjes voor je PSP kunt downloaden, en op welke manier u deze kunt afspelen op uw PSP.

Als eerst

Sony heeft drie verschillende PSP's op de markt gezet.
 • PSP Fat, de originele PSP. Word geleverd met een batterij van 3,6V en 1200mAh
 • PSP Slim & lite, de tweede versie die lichter van gewicht is en dunner is. De leverbare batterij (3,6V en 1800mAh) heeft ook een langere levensduur. Daarnaast beschikt hij over tv-output
 • PSP 3000, sinds oktober op de markt. Lijkt veel op de PSP slim & lite maar er zitten wat nieuwe dingen in, zoals een ingebouwde microfoon + een verbeterd scherm die minder spiegelt in de zon. Deze is verkrijgbaar in 'Piano Black', 'Pearl White' en 'Mystic Silver'
 • PSP Go!, de nieuwste die binnenkort op de markt komt. Heeft een hele andere look dan alle voorgangers. Het heeft een schuifpad en is veel kleiner dat de andere PSP´s. Het bevat onder andere een microfoon die bijvoorbeeld voor het internet telefoon programma skype gebruikt kan worden en het heeft een 3.8 inch lcd beeldscherm
 • Playstation Phone, de telefoon draait op Andriod 3.0
 • De PS Vita, de nieuwste psp.

UMD

UMD is het medium waarmee de PSP werkt. Op deze "schijfjes" kunnen spelletjes staat maar ook films en muziek. UMD's kun je zelf niet maken via de computer. Je kunt dus ook geen lege UMD's kopen om spelletjes te kopiëren. Alle drie de PSP's werken via UMD's.

ISO & CSO

ISO is een computer bestand die bestaat uit bestanden van de originele UMD game. Op deze manier kun je UMD's opslaan, en via de geheugen kaart op de computer zetten. ISO's worden dus ook vaak op internet gegooid, zodat jij ze kunt downloaden en via de computer op jou geheugenkaart kunt zetten, waardoor je je gedownloade spelletjes kunt spelen.
CSO is precies het zelfde als ISO. CSO is alleen een geconverteerde ISO bestand, hierdoor word het bestand kleiner en neemt het minder ruimte in beslag.

Ombouwen

De PSP fat en PSP slim & lite zijn beide om te bouwen. De bedoeling is dat de PSP 3000 niet om te bouwen is, toch blijven de hackers het proberen, en naar mijn mening, zal het niet lang duren voordat de PSP 3000 ook om te bouwen is.

Ombouwen zelf is niet illegaal, wel is het illegaal om dan gedownloade spelletjes op te spelen. Het downloaden van spelletjes is daar in tegen dan weer niet illegaal. Spelletjes op internet zetten zodat de wereld ze kunt downloaden is dan weer wel illegaal. Voordelen van ombouwen zijn dat u gedownloade spelletjes kunt spelen, een nadeel is dat u geen garantie meer heeft op uw PSP.

Ombouwen gaat via het downgraden of Pandora Batterij. Via deze manier hoeft de PSP niet opgeschroefd worden, zoals bij de meeste handhelds of consoles wanneer ze omgebouwd worden. Ik ga niet precies uitleggen hoe dit moet, alleen wat deze twee manieren inhouden.
 • Downgraden, hierbij zorg je ervoor dat je de aller eerste versie op je PSP krijgt. Want alleen vanaf de eerste versie kun je ombouwen. Niet alle versies zijn terug te downgraden naar de eerste versie. Momenteel kunnen alleen firmware 2.0; 2.6; 2.71; 2.80; 3.03; 3.50 gedowngrade worden. Wanneer je PSP gedowngrade is naar firmware 1.5 kun je gedownloade spelletjes spelen.
 • Pandora batterij, kunt u gebruiken op de PSP fat en op de PSP slim & lite. De pandora batterij is dezelfde batterij als die u meegeleverd krijgt, maar dan opgebouwd. Doordat de pandora batterij omgebouwd kun je je PSP in Service Mode zetten. In deze Service Mode kun je heel gemakkelijk de sony firmware vervangen door een gehackte firmware. Hierdoor kunt u door de gehackte firmware gedownloade spelen spellen.

Benodigdheden

 • Ten eerste heeft u een Sony Memorystick nodig. Deze is vaak meegeleverd wanneer u uw PSP koopt. Het handigste is om een 2Gig geheugenkaart te kopen. De spelen zijn namelijk meestal tussen de 300 en 800MB zwaar.
 • Ten tweede heeft u een PC nodig met een internet connectie. Daarnaast moet deze computer een USB aansluiting hebben, zodat u uw PSP kunt aansluiten op de computer.

Downloaden

Er bestaan vele sites waar u gehele PSP spelen van kunt downloaden. Een bekende site waar gehele PSP games op staan is PSP share. U krijgt meestal twee manieren waarop u kunt downloaden.
 • Torrent: U download van de site een klein pakketje die je moet uitpakken met torrent programma. Een voorbeeld van zo'n programma is BitTorent. U kunt dit programma downloaden op http://www.bittorrent.com/
 • Megaupload/Rapidshare: U download het spel meestal in stappen, omdat megaupload/rapidshare een site is waar bestanden van <100Mb op internet gezet kunnen worden. Het probleem dat hierdoor speelt is dat u niet alle delen tegelijk kunt downloaden wanneer u niet over een account beschikt. Wanneer u echt niet langer kunt wachten kunt u ervoor kiezen om een account te kopen, waardoor u sneller en makkelijk bestanden van megaupload/rapidshare kunt downloaden.

Wanneer u het spel heeft gedownload staat het vaak in een raar bestandje dat .rar heet. Wanneer dit zo is moet u het bestand eerst uitpakken via WinRar. Dit is een gratis programma die u http://www.winrar.nl kunt downloaden. Als u dit programma heeft gedownload en geïnstalleerd, hoeft u alleen nog maar op het .rar bestandje te klikken met je rechtermuisknop en op "hier uitpakken" klikken. De rest doet het programma zelf. U ziet vanzelf een ISO of CSO bestand in dezelfde map terecht komen.
Wanneer het gedownloade bestand al een ISO of CSO is hoeft u niks meer te doen.

PSP naar Computer

Voordat u ISO en CSO bestanden kunt spelen op je PSP moet je eerst een klein programma downloaden en op uw psp zetten zodat u daadwerkelijk ISO en CSO kunt afspelen. Zo'n programmaatje heet een "ISO loader" of "UMD Emulator". Let op, er verschijnen steeds nieuwere en betere versies op internet. Wees dus alert en up-to-date. U kunt "ISO loader" of "UMD Emulator" gemakkelijk vinden via Google.

"ISO loader" of "UMD Emulator" zit waarschijnlijk ook in een .rar bestand wanneer u het heeft gedownload. Pak dit uit op de manier zoals boven beschreven. En zet het programmaatje op uw memorystick.

Het enige wat u nu nog hoeft te doen is, het gedownloade spel op uw PSP te zetten via de computer. Let wel op dat u het .ISO of .CSO bestand in de map ISO zet op uw psp.

Nadat u dit heeft gedaan hoeft u alleen nog uw PSP te starten, en vindt u onder game helemaal onder aan bij memorystick uw gedownloade game.

Let op! Indien u niet in bezit bent van het originele playstation portable spel, is het illegaal om spellen die u gedownload heeft te spelen. Het downloaden van het spel is dan nog wel legaal, maar wanneer u dus niet het originele spel in bezit heeft, is het illegaal om het spel te spelen op uw omgebouwde PSP.
© 2008 - 2024 Maxwell, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PCGratis Playstation (PS3) games downloaden en spelen op de PCHet kan allemaal. Gratis Playstation, waaronder PS3 games, op de PC downloaden en spelen. Met een Playstation emulator k…
Spelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteSpelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteAls je spelconsoles gaat vergelijken is het belangrijkste dat je kijkt naar het soort spellen dat je wilt gaan spelen. D…
7-Zip Portable is voor de zip onderweg7-Zip Portable is voor de zip onderwegGrote bestanden kleiner maken? Zip dan je bestanden met 7-Zip Portable. Compressie van bestanden scheelt opslagcapacitei…
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…

Wii spellen downloaden en brandenWii spellen downloaden en brandenJe hebt een Nintendo Wii of je wilt er een kopen. Vervolgens wil je er graag spellen voor downloaden en branden, maar je…
Xbox 360 spellen downloaden en brandenXbox 360 spellen downloaden en brandenJe hebt een Xbox 360 of je wilt er een aanschaffen. Daarna wil je er spellen voor downloaden en branden, maar weet je ni…
Maxwell (43 artikelen)
Laatste update: 19-09-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.