Skype: tips en trucs en informatie

Skype is uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste VolP-programma's. Het is een makkelijke en goedkope manier om te bellen via internet. In dit artikel passeren diverse handige hulmiddelen voor skype.

Informatie over Skype

Skype is ontwikkeld door Janus Friiss en Niklas Zennstrom, de beheerders van het omstreden muziek programma Kazaa. De applicatie begon in 2003 en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Miljoenen gebruikers bellen tegenwoordig via Skype, vooral omdat deze gesprekken gratis zijn. De telefoonverbindingen verlopen niet via het reguliere telefoonnet, maar via een internetaansluiting. Hiermee kunt u ook gratis urenlang kletsen met mensen uit het buitenland.
Wat hebt u nodig? Om te beginnen dient u de gratis Skype-software te downloaden en te installeren. Verder heeft u speakers en een hoofdtelefoon nodig, of een hoofdtelefoon met ingebouwde microfoon. Skype verdient geld door u te laten betalen voor aanvullende diensten zoals voicemail.

Gesprek doorsturen

U zult niet altijd online bereikbaar zijn. Dit kan een probleem zijn als iemand u dringend probeert te bereiken of als u een belangrijk telefoontje verwacht. Met Skype kunt u instellen dat uw telefoongesprekken worden doorgestuurd naar uw vaste telefoonlijn of mobiele nummer. Op deze manier mist u nooit meer een gesprek. Om deze functie te gebruiken klikt u op de knop Acties, waarna u vervolgens kiest voor Gesprekken doorschakelen. In het scherm dat volgt voert u uw huistelefoon of mobiele gegevens in. U dient overigens wel genoeg 'Skype-tegoed' te hebben voordat u deze functie kunt inschakelen.

Bluetooth

Skype biedt u de mogelijkheid een Bluetoothheadset te gebruiken. Handig, want u bent dan niet gebonden aan de pc en kunt u vrij door huis lopen.

Skype op de TV

U kent het vast wel: u zit midden in een spannende film of voetbalwedstrijd als de telefoon gaat. De onderbreking blijft tot het minimum beperkt dankzij mcePhone: u krijgt een melding op uw tv-scherm voorgeschoteld als er iemand belt en kunt u via uw afstandsbediening vervolgens bepalen wat u met uw gesprek wilt doen. mcePhone stelt u tevens in staat via uw tv sms-berichten te versturen of zelf een gesprek te beginnen. Helaas is mcePhone alleen beschikbaar voor Windows XP Media Center 2005- of Windows Vista Home Premium- gebruikers. Het programma is dertig dagen gratis te gebruiken, waarna u vervolgens een licentie dient aan te schaffen voor 19,90 dollar. Zie voor meer informatie www.scendix.com.

Gebruikers blokkeren en filteren

Cybercriminelen proberen uit alle macht wachtwoorden en creditcardgegevens te bemachtigen- ook via skype. Het is dan ook geen overbodige luxe om de beveiligingsinstellingen wat op te krikken. Dit doet u via Acties/ Instellingen en vervolgens Privacy. Skype is onder meer zo in te stellen dat alleen uw contactpersonen met u kunnen communiceren. Zo houdt u uw account eenvoudig prive. Vindt u dit te ver gaan, dan kunt u bellers altijd nog blokkeren.

Skype vertaler

Dankzij Skype komt u makkelijk in contact met mensen uit andere landen. Engels is meestal de voertaal, maar als u of uw gesprekspartner deze taal niet zo machtig is, kunt u de hulp inroepen van Universal Chat Translator. Deze applicatie vertaalt realtime gesproken teksten en chatlogs. Zie voor meer informatie http://testing.onlytherightanswers.com.

Wie belt er?

Als u niet altijd achter de pc zit, kan het aardig zijn als u te horen krijgt wie u op dat moment probeert te bellen. AudioID stelt u in staat per contactpersoon een tekst in te spreken, die vervolgens wordt gebruikt als hij of zij u belt. U vindt de plug-in op https://extras.skype.com/44/view.

Vermom uw stem

Houdt uw contactpersonen voor de gek en verander uw stem in dat van een robot, elf of vervaarlijke spierbundel. DoNaut biedt diverse opties om uw stem te vervormen, waarbij u de keuze heeft uit talloze voorbeelden. Een gratis versie is te downloaden op www.xponaut.com/showpage?pid=1. Als u meer dan 300 extra stemmen wilt toevoegen, kunt u ervoor kiezen de volledige versie aan te schaffen. Een licentie van 3 maanden kost 14,95 dollar, voor een jaar bent u 69,95 dollar kwijt.
© 2007 - 2022 Luckyjob, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Skype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatSkype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatVoor het grote publiek is Skype de eerste en bekendste softwareaanbieder voor gratis en goedkoop bellen en telefoneren v…
Hoe kun je een inlognaam in Skype voor Windows verwijderen?Hoe kun je een inlognaam in Skype voor Windows verwijderen?Skype is tegenwoordig wel het meest gebruikte online communicatiemiddel, waarbij beide partijen elkaar helder kunnen zie…
Gratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeGratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeSkype is de populairste software waarmee je gratis kan chatten en telefoneren. Het programma werkt op alle Windows, Mac…
Psychologische hulp via SkypePsychologische hulp via SkypePsychologische hulp op afstand, bijvoorbeeld via mail. De reacties op deze nieuwe werkvorm waren soms nog weleens kritis…

Informatie en communicatieInformatie en communicatieWanneer is iets informatie of een gegeven? Of zit daar geen verschil tussen? En hoe zit het met die eindeloze getallen?…
Smart Dust, de slimme chip van de toekomstSmart Dust, de slimme chip van de toekomstSmart Dust biedt ongekende technologische mogelijkheden. Van slimme oorlogsvoering en tracking tot slim containerbeheer…
Luckyjob (12 artikelen)
Laatste update: 20-10-2019
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.