Skype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChat

Skype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChat Voor het grote publiek is Skype de eerste en bekendste softwareaanbieder voor gratis en goedkoop bellen en telefoneren via internet. Dat is niet voor niets zo: ruim 350 miljoen internetters gebruiken anno 2020 dit software-programma maandelijks. Microsoft heeft niet voor niets Skype gekocht, het is een interessante doelgroep van internet gebruikers voor Microsoft. Skype is multifunctioneel en meestal gratis. Dat is bij bijvoorbeeld een programma als Voipbuster niet altijd zo. Een belangrijke concurrent is mogelijk WeChat, groot in China, maar nog niet in Europa.

Skype, de bekendste VOIP-aanbieder

Skype is niet alleen de eerste en bekendste wat betreft internetbellen van pc naar pc. De kracht van voice over ip, voip: de software biedt vele additionele mogelijkheden en is eenvoudig te installeren. Met Skype kunt u niet alleen bellen maar ook chatten, sms-en, video-conferencing met webcam, en gebruik maken van voice-mail. Afhankelijk van wat u wilt is dit gebruik gratis, of betaald tegen gereduceerde prijzen. Via Skype-out kunt u ook naar vaste nummers bellen.

Stuur een uitnodiging

Als u met iemand wilt skypen, stuurt u die persoon een uitnodiging. Gaat de ander daarmee akkoord dan kunnen jullie samen aan de slag. Skype-naar-Skype-gesprekken zijn altijd gratis.

Vele gratis functies en bellen naar vaste en mobiele nummers

Dus gratis zijn de Skype-handelingen met andere Skype-gebruikers. Gratis is daarmee:
 1. Anderen bellen op Skype;
 2. Videogesprekken voeren op Skype;
 3. Eén-op-één en groepchats en groepsgesprekken houden;
 4. Vergadergesprekken met maximaal 9 mensen voeren;
 5. Gesprekken doorschakelen naar andere Skype-namen.

Betaalde functies van Skype

Niet alles is gratis. U moet een Skype tegoed kopen voor:
 1. Telefoneren naar vaste via Skype-out of naar mobiele nummers.
 2. Het ontvangen van Skype-telefoongesprekken via Skype-in.
 3. Het versturen en ontvangen van voice-mails.
 4. Het doorschakelen naar andere telefoons.
 5. Sms'en.
 6. Het kopen van ringtones.

Wat kost Skype, bellen naar vaste en mobiele nummers?

Skype is gratis (van Skype naar Skype), maar bellen naar een vast telefoonnummer of een mobiel nummer kost wel geld, afhankelijk van het land waar u belt en waarheen u belt. U belt dan met een Skype-tegoed of via een abonnement. Betalen kan op vele manieren vanuit Nederland:
 • Visa;
 • Alipay;
 • Apple In-App Aankoop;
 • Diners;
 • iDeal;
 • JCB;
 • MasterCard;
 • Eenmalige bankoverschrijving;
 • PayPal;
 • Paysafecard;
 • Skrill;
 • SOFORT Banking;
 • American Express;
 • Discover;
 • Maestro.

Skype To Go

Met Skype To Go kunt u eenvoudig en betaalbaar internationaal bellen, van een vast nummer of een mobiel nummer. Uiterst handig onderweg, maar gratis is dit niet. De tarieven verschillen per land. Bellen naar Noord-Amerika kan in 2020 met een abonnement van 7,80 per maand, bellen met de Verenigde Staten van Amerika kan voor 3,60 per maand, naar India voor 9,10 per maand en wereldwijd internationaal bellen kost 15,60 per maand. Bekijk altijd wel of er in de bestemmingsplaats verbinding mogelijk is. Soms kan alleen mobiel naar mobiel worden gebeld, soms naar mobiele en vaste nummers.

Systeemeisen pc

Skype is voor meerdere besturingssystemen beschikbaar: Skype is beschikbaar voor Windows, OSX, iPhone, iPad, Android, Xbox of in de browser. De nieuwste mobiele telefoons zijn uitermate geschikt voor een snelle skype-verbinding.

WeChat

In China wordt Skype nauwelijks gebruikt, maar WeChat. WeChat is er heel groot en kan ook in Europa worden gebruikt. Met WeChat kunt u in 2020 veel meer dan skypen alleen, alleen daarom kan WeChat een goed alternatief zijn. U kunt met WeChat ook betalen via WeChat pay. Enkele functies van WeChat zijn:
 • Chatten;
 • Berichten opnemen;
 • Bellen en Videobellen ('skypen');
 • Tijdlijn bijhouden;
 • Van alles bestellen (taxi, eten, boodschappen, hotels boeken);
 • Treinkaartjes en vliegtickets kopen;
 • Mensen ontmoeten met de Shake-functie (door een mobiel te schudden kunt u met een ander contact leggen);
 • Beltegoed kopen

Het is de vraag of WeChat de wereld gaat veroveren en misschien wel Skype gaat verslaan. Tot die tijd kunt u ook in Europa beide gebruiken.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster staat voor software van een telecom-provider waarmee u kunt bellen en gebeld worden over een bestaande intern…
De kracht van Voice over IP, VOIPDe kracht van Voice over IP, VOIPBijna niemand zal de kracht van Voice over IP hebben kunnen missen. Het wordt immers steeds gebruikelijker om via het in…
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
Gratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeGratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeSkype is de populairste software waarmee je gratis kan chatten en telefoneren. Het programma werkt op alle Windows, Mac…

Google Nieuws Nederland: volg het nieuwsGoogle Nieuws Nederland: volg het nieuwsHet gevecht om het nieuws is verder verhevigd. Nu is er Google Nieuws Nederland. Deze site is verfrissend, zeer overzich…
Reactie

Jos Ceelen, 02-07-2008
De huidige Skype-gidsen kun je op Internet massaal bekijken en downloaden, maar deze zijn allemaal voor oudere versies, en die zijn niet bruikbaar voor de nieuwste versie van Skype. Waar kan ik een gids voor de laatste versie bekomen? Reactie infoteur, 17-02-2018
De meest recente info vindt u op (Engels):
http://www.skype.com/intl/en/help/guides/

Of in het Frans:
http://www.skype.com/intl/fr/help/

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 10-02-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.