E-mailadres zoeken: mogelijk?

E-mailadres zoeken: mogelijk? Hoe kan je een e-mailadres zoeken van een persoon of bedrijf? Hier kun je lezen hoe je e-mailadressen kunt vinden en in hoeverre dat mogelijk is. Er is nog geen centraal e-mailregister om e-mailadressen in op te zoeken, maar er zijn wel mogelijkheden. Hier hulp bij het vinden of achterhalen van een e-mailadres in Nederland, België of in het buitenland. Alle hulp bij een emailadres zoeken. Het gaat ook in op het zoeken van e-mail addressen op naam via Facebook, Linkedin en Twitter.

Een e-mailadres zoeken van een persoon of bedrijf

Het overkomt iedereen wel eens. Je moet contact opnemen met iemand, maar op de een of andere manier kan jij zijn of haar e-mailadres nergens meer vinden. Wegens privacy redenen heb je het e-mailadres online ook niet zomaar gevonden. Ook speelt mee dat veel mensen natuurlijk dezelfde naam hebben en daarmee erg vergelijkbare e-mailadressen gebruiken. Vooral als jouw informatie gevoelig of persoonlijk is, kun je het niet maken om verschillende mensen aan te schrjiven. Maar hoe kun je het adres dan achterhalen? Lees hier de mogelijkheden van het naar een e-mailadres zoeken.

Zelf op zoek gaan naar het e-mailadres: hoe kun je e-mailadressen vinden?

1. Vaak valt met een beetje creativiteit een e-mail wel te vinden. De persoon die je zoekt is waarschijnlijk bij een bedrijf of organisatie aangesloten en die hebben meestal een e-mailbestand met alle werknemers. Dus door simpelweg de naam van de persoon + naam van het bedrijf te googlen kom je vaak al een heel eind. Vaak is het wel zo dat er geen e-mailweergave is, maar dat je alleen een directe mail kunt studeren via bijvoobeeld outlook. Dit moet je wel gewoon doen omdat je vervolgens, ook al wil je geen outlook gebruiken, je uiteindelijk wel in het programma het emailadres zult aantreffen. Dan kun je het knippen en plakken naar je eigen bijvoorbeeld Hotmail of Gmail account.

2. Social Network. Met Facebook, Twitter, zijn er extra mogelijkheden bij gekomen om iemand op te sporen. Veel mensen vermelden ook het e-mail adres op hun profiel. Zo niet, stuur ze dan een berichtje! Je zult echter wel vaak vrienden moeten worden, dus dat kan in het geval van een onbekende een beetje lastig zjin. Toch is er ook dan de mogelijkheid om een bericht te sturen.

3. Veel scholen, hoge scholen en universiteiten hebben een eigen e-mailadresbestand. Ze zijn niet altijd even makkelijk in de omgang en toegang is niet altijd openbaar, maar mocht je wel toegang hebben dan is dit de beste manier om een e-mailadres te zoeken.

4. Heeft de persoon in kwestie een zeldzame naam? Vind je wel een e-mail met deze naam, dan kan het geen kwaad om een bericht te versturen en te vragen of deze persoon (waarschijnlijk familie) je door kan verwijzen.

5. Is het een bekende van andere vrienden en familie? Stuur even een mailtje of facebook bericht naar je gehele lijst. Dit kun je natuurlijk alleen in het geval van nood doen aangezien het erg storend kan zijn.

Op zoek naar een e-mailadres op het internet: waar kun je de e-mailadressen vinden?

Over het algemeen zul je merken dat wanneer je zelf niet in staat bent om op de bovenstaande manieren de persoon te achterhalen de websites op internet je niet veel verder kunnen helpen. Bedrijven zullen wel te vinden zijn, maar persoonlijke e-mailadressen worden erg lastig. Toch zijn er een aantal websites die wellicht de moeite waard zijn. Helaas kom je met de meeste websites bedrogen uit. De volgende sites kunnen soms een bijdrage leveren.

www.wieowie.nl - Deze website zoekt naar e-mailadressen in alle sociale netwerken en is daarmee het meest resultaat gericht. Ook kun je bepaalde extra sleutelwoorden toevoegen. Helaas vind je ook hier niet alles en iedereen, maar een poging doen kan geen kwaad.

www.emailgids.com - Deze website pretendeert binnen Nederland een groot aantal mensen op te kunnen sporen. Heel erg veel zul je er niet vinden omdat mensen zich er zelf bij aan moeten melden. Maar wellicht heb je geluk bij het emailadres zoeken.

www.internetadressbook.com/nl - Hier hetzelfde verhaal. Een heel klein aantal mensen is hier vertegenwoordigd. Wel enkele bedrijven.

Mocht het naar een e-mailadres zoeken met de bovenstaande manier niet baten dan kun je natuurlijk altijd nog terugvallen op de goede oude brief schrijven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf een e-mailadres aanmaken met GmailZelf een e-mailadres aanmaken met GmailIn deze tijd heeft bijna ieder huishouden minstens een computer of laptop in huis. Deze is niet meer weg te denken uit d…
Voorkom spam met een tijdelijk e-mailadres van SpamgourmetVoorkom spam met een tijdelijk e-mailadres van SpamgourmetSpam, oftewel ongewenste e-mail, behoort tegenwoordig bij het gebruik van internet. De oorzaak van spam die je ontvangt…

De titel van je artikel of blog: wat trekt lezers aan?De titel van je artikel of blog: wat trekt lezers aan?Stel, je hebt veel energie geïnvesteerd in het schrijven van een boeiend artikel of blog voor het internet. Toch blijken…
Teksten schrijven voor websitesTeksten schrijven voor websitesUit onderzoek blijkt dat slechts 16 procent van de website bezoekers de gehele tekst op een site/pagina leest. 84 procen…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 04-06-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.