E-mail/Hotmail account geblokkeerd/gehackt: wat te doen?

E-mail/Hotmail account geblokkeerd/gehackt: wat te doen? Wat te doen wanneer je e-mail of Hotmail- of Gmail-account is geblokkeerd of gehackt? Wanneer er via jouw e-mailaccount spam wordt verstuurd naar de mensen in je adressenlijst is de kans groot dat jouw e-mail of Hotmail geblokkeerd wordt. Wat kun je er aan doen en hoe kun je deze problemen met spam en hacken in de toekomst voorkomen? Informatie over contact, telefoonnummers, sms, mobiel nummer, spam en wachtwoord om het 'hotmail geblokkeerd'-probleem op te lossen.

Hotmail geblokkeerd! Waarom is mijn Hotmail account geblokkeerd?

Een groot aantal mensen is het slachtoffer van hackers. Op steeds meer fora staat de vraag: Hotmail geblokkeerd, wat nu? Hier kun je vinden hoe het zit. Het betekent vaak niet meteen dat al je gegevens op straat liggen of dat de hackers daadwerkelijk toegang hebben tot jouw account. Wat het wel betekent is dat ze op een bepaalde manier jouw e-mailverkeer onder controle hebben. In de meeste gevallen zal dit er toe leiden dat er via jouw account allemaal spam naar jouw contactpersonen wordt gestuurd. Dit kan zijn in de vorm van plaatjes, links of andere onzin. Vervolgens merkt jouw e-mail provider dat er van jouw account spam afkomstig is. Hierop besluit bijvoorbeeld het Windows live team jouw account te blokkeren.

Jij of iemand anders heeft te vaak onsuccesvol op de e-mailaccount proberen in te loggen. Dit kan puur door een foutje komen of doordat iemand anders met kwaad in zin herhaalde pogingen heeft gedaan.

Wat gebeurt er dan met mijn account?

Om het zekere voor het onzekere te nemen gaat de e-mail provider onmiddellijk over tot het opschonen van jouw e-mail account. Het haalt als het ware de kwade bestandjes weg waardoor jouw e-mail niet meer automatisch spam mailtjes verzend. Vervolgens wordt iedereen de toegang tot het account ontzegd. Hierop moet jij bewijzen dat het account van jou is om hem daarna weer te kunnen gebruiken.

E-mail geblokkeerdE-mail geblokkeerd

Hoe weet ik dat mijn e-mailaccount geblokkeerd of gehackt is?

Heel simpel. Je zult niet meer in kunnen inloggen. Waarschijnlijk geeft Hotmail de volgende melding die hiernaast staat. Dit bericht zou moeten volgen waarna je probeert in te loggen. Als je dit bericht niet krijgt, is er iets anders aan de hand. Sommige mensen krijgen ook dit bericht als het een MSN-account zelf betreft:

Dit account is momenteel geblokkeerd en je kunt geen berichten verzenden. Als je van mening bent dat je de gebruiksrechtovereenkomst, niet hebt geschonden, neem dan contact op met de klantondersteuning.

De blokkering opheffen: Wat moet ik nu doen om het e-mailaccount te deblokkeren?

Hotmail geeft je een aantal opties. In de praktijk werken deze niet alle even goed. Daarnaast is het in contact komen met de Microsoft Service ook niet bepaald gemakkelijk. Het kan wel, maar dit gebruiken we eerst als laatste redmiddel voor als niets anders werkt.

1. Nieuw wachtwoord

Dit zou in de meeste gevallen moeten werken. Zeker als je voordat je Hotmail geblokkeerd werd al je gegevens hebt doorgegeven. Je kunt dit helaas later niet meer toevoegen. Als je al een tweede e-mailadres hebt, kun je bij Hotmail aangeven dat je het wachtwoord wilt veranderen. Vervolgens stuurt het Windows Live team een link naar het tweede e-mailadres. Ook kun je er voor kiezen om een code naar je mobiele nummer te sturen per sms. Je verandert het wachtwoord en voilà, het is geregeld. Hier bij is het wel cruciaal dat je van te voren hebt aangegeven wat je mobiel nummer en tweede e-mailadres zijn. Als zelfs bij het Windows Live team je vertrouwde computer bekend is, wordt het nog een stuk makkelijker. Beschikken ze niet over jouw gegevens dan moet je voor de volgende optie kiezen kiezen voor de optie: klantondersteuning (lees verder bij stap 2)

De link voor wachtwoordherstel vind je op de 'Wachtwoord herstellen'-pagina.

2. Gegevens invullen

Je moet hier verschillende gegevens invullen om aan te tonen dat het account van jou is. Zoals recente contactpersonen aan wie je een e-mail gestuurd hebt, geheime vragen, 06-nummers etc. Het probleem is vaak dat mensen al jaren dezelfde account hebben en veel gegevens zijn vergeten of hebben veranderd. Binnen 24 uur zul je een mailtje krijgen met een bevestigingcode. In de praktijk krijgen maar bar weinig mensen dit terug en het zal mij niet verbazen als er helemaal niet naar gekeken wordt. Toch kun je dit altijd proberen. Onthoud wel dat je maar drie keer je gegevens opnieuw mag invullen.

3. Contact opnemen met Hotmail

Er is een telefoonnummer dat je kunt bellen via algemene vragen. Hotmail telefoonnummer: 020 - 500 1500. Omdat je account is geblokkeerd, kan het ook zo zijn dat je niet in kunt loggen op het forum. Dit is gemakkelijk op te lossen door een nieuwe Hotmail-account aan te maken waarmee je vervolgens inlogt op het forum van Microsoft om je vraag te stellen.

Het is en blijft lastig en soms zijn er door ondoorgrondelijke redenen blijvende problemen.

Wat kun je doen om het te voorkomen?

Eigenlijk maar heel weinig. Uiteindelijke kan het iedere actieve internet gebruiker overkomen. Toch kun je wel enkele maatregelen nemen. Ten eerste kan een sterk wachtwoord geen kwaad. (Minimum van 6 tekens met een combinatie van kleine letters, hoofdletters en cijfers. Ten tweede kan het ook geen kwaad om een goede firewall, anti-virus programma en anti-spyware/malware software aan te schaffen. Ten derde moet je voorzichtig zijn met het klikken op verdachte links, ook links die je toegestuurd krijgt door vrienden. Daarnaast moet je ook oppassen bij het klikken op verdachte links of applicaties op websites. Dit zijn allemaal maatregelen die wellicht kunnen voorkomen dat je Hotmail geblokkeerd wordt. Helaas kun je zelfs dan nog pech hebben. Het risico wordt echter wel aanzienlijk verkleind.

Tip!

Geef je gegevens goed door bij je e-mailaccount. Als de geassocieerde e-mailacounts en mobiele nummers kloppen, maak je het jezelf al een stuk makkelijker. Het is dus ook een goed idee om voor de zekerheid alvast een tweede e-mail aan te maken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf een e-mailadres aanmaken met GmailZelf een e-mailadres aanmaken met GmailIn deze tijd heeft bijna ieder huishouden minstens een computer of laptop in huis. Deze is niet meer weg te denken uit d…
Zimbra desktop, complete e-mail suite!Zimbra desktop, complete e-mail suite!Zimbra desktop suite is een emailprogramma waarmee meer kan dan enkel emailen. Een kalender, een takenlijst en een adres…
Snapchat account gehackt? Zo kom je erachternieuws uitgelichtSnapchat account gehackt? Zo kom je erachterEind december 2013 maakte Snapchat bekend dat circa 4.6 miljoen Snapchat accounts gehackt zijn. Op Nieuwjaarsdag werd de…
Sociale Media, overheid en de gevarenSociale Media, overheid en de gevarenOnder social media of wel sociale media wordt een online platform verstaan, waarop je met elkaar kunt communiceren. Het…
Reactie

Dennis, 01-07-2012
Een vraagje…
mijn adres stuurt steeds emails naar mijn contact personen en ik wil dat het nu eindelijk stopt… de emails komen niet van mij af maar worden wel vanaf mijn emailadres verstuurt
kan me iemand helpen hieermee?
gr Dennis Reactie infoteur, 01-07-2012
Hoe lang is dat al gaande Dennis? Als het sinds kort is dan is de kans groot dat je hotmail account door het Windows Live team geblokkeerd zal worden.

Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 29-06-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.