Voorkom spam met een tijdelijk e-mailadres van Spamgourmet

Voorkom spam met een tijdelijk e-mailadres van Spamgourmet Spam, oftewel ongewenste e-mail, behoort tegenwoordig bij het gebruik van internet. De oorzaak van spam die je ontvangt kan divers zijn. Het begint eigenlijk altijd met het achterlaten van je e-mailadres op een website, registratie voor een internetdienst of inschrijven op een nieuwsbrief, maar er zijn meer redenen te verzinnen. Om spam zoveel mogelijk te voorkomen is een tijdelijk e-mailadres een goede optie. Spamgourmet is geheel gratis en doet wat het doen moet, het opeten van spamberichten. Spam is de naam die gebruikt wordt voor ongewenste mailberichten. Het betreft hier eigenlijk altijd reclame. De hoeveelheid van deze ongewenste e-mailberichten die je dagelijks ontvangt kan enorm zijn. Om spam te voorkomen is het belangrijk om verstandig met je e-mailadres om te gaan. Op veel websites wordt gevraagd naar je mailadres. Wanneer je je registreert op een website dan is vrijwel altijd je mailadres nodig om je te kunnen registreren. Eigenlijk is het zo dat iedere keer dat je op internet je e-mailadres invult, je de kans loopt op het ontvangen van spam. Helaas is het daarbij zo dat je, eenmaal in een mailinglijst opgenomen, bij een aantal diensten grote moeite hebt om weer uitgeschreven te worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals gezegd is het in een aantal gevallen lastig om uitgeschreven te worden bij nieuwsbrieven die je ontvangt. Dit komt onder andere omdat je gegevens niet altijd bij dezelfde eigenaar blijven. De truc is om in eerste instantie al geen spam te ontvangen of het zo te doen dat je na het ontvangen van een aantal ongewenste berichten dit simpelweg kan stoppen. Nog mooier is het als dit laatste geheel automatisch gaat, en die mogelijkheid bestaat.

Spamgourmet

Er zijn tientallen websites die diensten aanbieden als tijdelijke e-mailadressen of spam op een andere manier bestrijden. Een van de betere diensten, welke ook geheel gratis is, is Spamgourmet. Bij deze dienst maak je op een simpele manier e-mailadressen aan die alle berichten, welke ontvangen worden op dit tijdelijke adres, doorsturen naar je eigen e-mailadres. Als alle e-mails doorgestuurd worden, hoe voorkom je dan de spam? De uitleg volgt hieronder.

E-mailadres aanmaken

Om te starten met Spamgourmet moet je je eerst aanmelden door een gratis account aan te maken. Hierbij registreer je je met een door jezelf verzonnen accountnaam. Wanneer je bent aangemeld kan je je eigen e-mailadres opgeven. Dit is het e-mailadres waar Spamgourmet alle e-mails naartoe doorstuurt, dus je hoofd e-mail.

Een mailadres aanmaken van Spamgourmet gaat eenvoudig door een mailadres te 'verzinnen' en je hiermee te registreren op de website waar je je e-mailadres in moet vullen. Bij het aanmaken van een account heb je een gebruikersnaam verzonnen. In dit voorbeeld gebruiken we als accountnaam 'account'. Het standaard e-mailadres wat je in dit voorbeeld bij Spamgourmet krijgt eindigt op account@spamgourmet.com. Dit adres zal nog niet werken omdat je nog twee extra gegevens toe moet voegen aan dit adres. De standaard opbouw van een Spamgourmet mailadres is "<variabel>.<aantal>.<accountnaam>@spamgourmet.com". Hierbij is <variabel> een zelf te verzinnen naam. Verstandig is om hier een naam in te vullen waaraan je de website herkent waar je je inschrijft. Het stukje <aantal> staat voor het maximale aantal berichten welke je wilt ontvangen via dit mailadres.

Het Spamgourmet e-mailadres kan er dan bijvoorbeeld als volgt uitzien: 'nieuwsbrief.20.account@spamgourmet.com'.
Het woord nieuwsbrief is hierbij het zelfverzonnen woord voor dit specifieke e-mailadres. Het cijfer 20 is het maximale aantal e-mails wat je wilt dat via dit mailadres doorgestuurd wordt naar je eigen e-mailadres. Dit aantal kan niet hoger zijn dan 20.

Gebruik van het mailadres

Het in gebruik nemen van het voorbeeld mailadres 'nieuwsbrief.20.account@spamgourmet.com' gaat automatisch wanneer er op dit mailadres een e-mail ontvangen wordt. Spamgourmet registreert het mailadres en stuurt de ontvangen e-mail door naar je eigen e-mailadres. In totaal kunnen er 20 mails doorgestuurd worden. Wanneer dit aantal is bereikt, dan worden alle mails welke naar dit mailadres gestuurd worden direct vernietigd. Je ontvangt dan geen berichten meer vanaf dit e-mailadres. Het mailadres blijft wel beschikbaar. Indien je het mailadres weer wilt gaan gebruiken kan je het mailadres weer activeren door in je account het maximaal te ontvangen mails opnieuw in te stellen.
Andersom is het ook mogelijk om de teller van een mailadres op nul te zetten wanneer je per direct geen mails meer wilt ontvangen via dat mailadres.


Hoe herken je mails die zijn doorgestuurd via Spamgourmet?

Iedere e-mail die naar een Spamgourmet mailadres wordt gestuurd en welke wordt doorgestuurd naar je eigen mailadres krijgt een aanpassing in het onderwerp van de e-mail. In het onderwerp wordt aangegeven hoeveel e-mails je nog kunt ontvangen via dat betreffende adres. Blijkt dat er bijna geen mails meer doorgestuurd worden omdat het maximaal aantal door te sturen e-mails bijna is bereikt, dan kan je in je Spamgourmet account de teller weer omhoog zetten naar het gewenste aantal (maximaal 20).

In je Spamgourmet account kan je e-mailadressen en zelfs hele domeinnamen invoeren welke niet van invloed zijn op het te ontvangen aantal mails op je spamgourmet adressen. Zo kan je een onbeperkt aantal berichten ontvangen van afzenders die op de lijst met vertrouwde afzenders staan.

Spamgourmet is te vinden op Spamgourmet tijdelijk e-mailadres.
© 2014 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spam in je mailbox: Zo kom je er vanaf!Spam is irritant. Er bestaat niemand, die zich niet stoort aan de dagelijkse hoeveelheid spam, die in je mailbox terecht…
Klachten over spam via internetKlachten over spam via internetSpam betekent het versturen en ontvangen van ongevraagde berichten via media als telefoon en internet i.c. mail. Spamber…
Voorkomen van spam via de mailVoorkomen van spam via de mailSpam, wie heeft er nog nooit mee te maken gehad? Wanneer je spam binnenkrijgt op je pc, dan wordt dit door de meeste men…

Hoe vind je inspiratie voor nieuwe blogposts?De meeste blogs hebben een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld mode, hardlopen, knutselen, of koken. En als je dan 2 keer pe…
Bronnen en referenties
Panic (59 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.