Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je?

Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je? Twitteren is in 140 tekens aan de mensheid bekend maken wat je wilt laten weten. Maar nog niet heel Nederland twittert. Er zijn zelfs mensen die niet weten wat twitteren is. Daarom een introductie Twitteren.

Twitteren is een microblog

Twitteren, het versturen van Tweets wordt wel vergelijken met een microblog. Op een gewoon blog schrijven mensen hele verhalen. Op Twitter moet dat in principe in 140 tekens, hoewel het ook in meer tekens kan. Die meerdere tekens dan 140 zijn echter dan niet direct leesbaar, iemand moet dan eerst op een link klikken.

Wat kun je met Twitteren allemaal versturen en wie leest je Tweets?

Met Twitteren kun je allerlei persoonlijke, maar ook zakelijke berichten de ether insturen. Het punt is alleen dat je wel publiek moet zien te vinden voor die zaken die je kwijt wilt. Dat kan door volgers te krijgen. Zij moeten dat zelf bepalen, maar wie volgers wil moet daar vaak wel wat voor doen. Veel Twitteren helpt. Maar dan heeft nog niet tot gevolg dat iemand veel volgers krijgt. Het plaatsen van hashtags (dat is dit teken#) zorgt ervoor dat mensen die iets zoeken op een bepaald onderwerp uitkomen. Op basis daarvan kan iemand gaan zoeken en iemand gaan volgen die vaak iets schrijft over een bepaald onderwerp. Iemand die graag gevolgd wil worden, kan ook anderen gaan volgen. Veel mensen die zien dat ze gevolgd worden (ze krijgen daarvan een berichtje) gaan even kijken bij het profiel van iemand en staat dat aan dan gaan mensen ook vaak wel terugvolgen.

Duizenden tweets per seconden

Een bericht dat via Twitter wordt verstuurd heet een tweet. In een tweet kun je iets kwijt dat je aan de wereld wilt laten weten. Dat kan gewoon iets over jezelf zijn, maar ook iets over een tv-programma of iets over een onderwerp dat je aanspreekt. Bovendien kan er in een tweet ook een verwijzing worden gegeven naar bijvoorbeeld een website, een blog of een artikel dat iemand heeft geschreven. Zo’n verwijzing wordt afgekort en is iemand geïnteresseerd dan wordt hij doorgestuurd als hij op die link klikt. Dat kan zakelijk veel effect sorteren. Dat komt ook omdat er per seconde duizenden tweets verschijnen.

Wanneer is Twitter ontstaan?

Twitteren ontstond al in 2006. Het lijkt erop dat heel Nederland inmiddels twittert, maar begin 2011 werd bekend dat maar zo’n half miljoen mensen echt twittert in Nederland. En dit terwijl er wel ruim 4,8 miljoen Nederlanders in 2011 op Facebook en Hyves zaten.

Wie is de bekendste Twitteraar van Nederland?

De bekendste Twitteraar van Nederland is geen politicus maar een dj. Armin van Buuren is de meest populaire twitteraar van Nederland. Arjen El Fassed van Groen Links is overigens wel de meest gevolgde Nederlandse politicus. Journalist Frits Wester heeft de meeste volgers in dat vakgebied.

Wat gebeurt er als je iemand volgt op Twitter?

Wie iemand volgt op Twitter krijgt de hele dag door berichtjes van diegene, tenminste als hij of zij berichtjes schrijft. Je kunt ook reageren op die berichten. Door een direct message krijg je een berichtje bij de persoon in kwestie en kunnen anderen dat niet lezen. Door gewoon te replyen kan iedereen het lezen. Bovendien is een direct message alleen maar mogelijk als de andere partij jou ook volgt. Retweeten is ook nog mogelijk. Dat betekent dat je een bericht dat iemand anders heeft geschreven en dat jij leuk, belangrijk of interessant vindt doorstuurt naar jouw volgers. Wordt een bericht dus een aantal keren geretweet dan kunnen heel veel mensen dat lezen.

Wat is een tijdlijn op Twitter?

De tijdlijn of Timeline die wordt genoemd op Twitter is de pagina die je ziet op Twitter als je bent ingelogd en die de berichten bevat van mensen, bedrijven, organisaties en media die je zelf volgt. Dit heet je persoonlijke tijdlijn.

Reply

Zijn er mensen die reageren op jouw berichten dat wordt dat reply genoemd.

Mentions op Twitter

Wie jou noemt in een bericht heeft je staan als mention. Iemand kan je dan overigens alleen maar vinden als je Twitternaam wordt voorafgegaan door @. Die Twitternaam kun je trouwens zelf bedenken. Als je heel herkenbaar wilt zijn kun je je eigen naam gebruiken, maar er zijn ook mensen die hele bijzondere namen bedenken of een bedrijfsnaam gebruiken als de Twitteraccount vooral voor zakelijke doeleinden is bedoeld.

Beschermd Twitteren

Hoewel de meeste mensen Twitteren omdat ze bekendheid willen geven aan hun mening, hun bedrijf of hun doel zijn er ook mensen die dat maar voor een beperkte groep doen. Zij voorzien hun account dan van een slotje. Wie degene dan wil volgen moet dat eerst aanvragen. Komt er toestemming dan komen de Tweets binnen.

Trending topic

Hashtags worden gebruikt om te kunnen zoeken naar een bepaald onderwerp. Soms gaan bepaalde onderwerpen een soort eigen leven leiden en worden ze afgekort. Dat gebeurt bijvoorbeeld met tv-programma’s als The Voice of Holland. Dit programma is inmiddels afgekort tot #tvoh en heeft dan zoveel mensen die daar iets over twitteren dat het een trending toppic wordt genoemd.

Waarom heet het Tweet?

Het woord Tweet komt van het geluidje dat een vogel maakt. Wie op Twitter zit krijgt bij elke bericht dan ook een soort geluidje te horen dat van een vogel zou kunnen komen.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Twitter – de belangrijkste begrippenTwitter – de belangrijkste begrippenBen je net begonnen met Twitter of vraag je je soms af wat bepaalde afkortingen en uitdrukkingen betekenen? Sla deze pag…
Tips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenTips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenWie eenmaal het Twitteren heeft ontdekt, kan dit optimaliseren. Bijvoorbeeld om met Twitter meer klanten te trekken. Hie…
Twitter taal voor dummiesTwitter taal voor dummiesMet de toename van communicatie via chat, sms en de social media, is er ook een nieuwe communicatietaal ontstaan. De bed…
Wat is en hoe vervoegen van Twitteren, Tweeten en Retweeten?Wat is en hoe vervoegen van Twitteren, Tweeten en Retweeten?Twitteren, Tweeten en Retweeten... wat zijn ze en kunnen deze woorden vervoegd worden? Deze woorden stammen af van de so…

Klantervaringen, beoordelingen, reviews: wat kun je er mee?Klantervaringen, beoordelingen, reviews: wat kun je er mee?Kopen via internet: wie doet dat niet tegenwoordig? Wie de moeite neemt de ervaringen van eerdere klanten te lezen kan d…
Glasvezel voor telecommunicatie en isolatieDe naam glasvezel staat voor een haardunne vezel van glas. Glasvezel wordt veel gebruikt in de telecommunicatie om signa…
Bronnen en referenties
  • Leeuwarder Courant
  • Cursus Social Media
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 06-10-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.