Microblog met Twitter en stop met mailen

Microblog met Twitter en stop met mailen Twitter, tweeten is hotter dan hot en vele miljarden dollars waard. Micro bloggen over van alles en nog wat. Het is booming. Ook het aantal Nederlandse tweeten neemt sterk toe. Twitter is vaak de manier om snel aan informatie te komen Je ziet direct wat trending is. Sommigen zijn er aan verslaafd. Wat is speak2tweet?

Twitter

Kort gezegd is Twitter een messenger binnen een sociaal netwerk. Het tjilpen, Engels voor Twitter, mag niet in lange stukken, maar wel lang achter elkaar. Je boodschap mag maximaal 280 karakters bedragen (was 140), meer niet. Dit is nauwelijks een alinea over van alles en nog wat. Centraal staat de vraag: "What are you doing". Het maakt niet uit wat je aan het doen bent: artikeltje schrijven, koffie zetten of bergen beklimmen. De stroom aan berichten is enorm, wordt steeds ververst en veel bekeken. Het is allemaal te ontvangen via SMS, een instant messenger, Facebook of via Twitter. Met een Mac client kun je zelfs direct vanuit Second Life naar Twitter posten, en met Firefox ga je ook zo naar Twitter via de search bar. Aanmelden bij Twitter is een fluitje van een cent. Je maakt een profiel aan en kunt online.

Googlebar voor Twitter

Twitter timmert steeds meer aan de weg. Velen willen niet zonder. Ook des presidentskandidaten in de VS zijn op Twitter terug te vinden, Trump tweet zeer regelmatig. Het nieuws wordt snel verspreid. Twitter is dan ook zeer populair bij de Google zoekmachine. In een mum van tijd zijn de Twitters met Google terug te vinden. Dit komt door de vele links en back-links, maar ook de vele postings.

Account aanmaken op Twitter

Een account aanmaken op Twitter is zeer eenvoudig. Klik registreren en begin. Stap 1 is het geven van een username. Dat moet een naam zijn die nog niet op Twitter voorkomt, maar dat moet wel lukken als je iets weet wat voor jou heel herkenbaar is. Bedenk nu een password en geef een werkend email adres op. En klaar. Beter nog: begint met tweeten.

TinyUrl

Bij al dit micro geweld en snelheid is het ook wel handig om een tool te hebben die je urls inkort. Het scheelt namelijk veel ruimte en tijd. TinyUrl is zon tool. Een gratis service die urls van vele regels inkort tot een korte en overzichtelijke link.

Twitter alcoholic

Sommigen zijn aan Twitter verslaafd. Enkele kenmerken van een Twitteralcoholic, waarbij 280 voor je essentieel is:
 • Je maakt iets mee en zet dat in gedachten al op Twitter post.
 • Je denkt vaak na of een zin in maximaal 280 karakters.
 • Je hebt een iPhone en internet, om te kunnen Tweeten, want je kunt niet zonder.
 • Je je collega's niet meer mailt, maar Tweet.
 • Je kerstkaarten stuurt naar je Twitter vrienden in 280 karakters.
 • Je meer dan 20 tweets per dag post.
 • Je ochtend ritueel is: Twitter, koffie, Twitter, douche of Twitter, douche, en koffie.
 • Je meer dan 280 Twitter desktop clients kent.
 • Je ongerust wordt als mensen langer dan 10 minuten niks tweeten.
 • Je voor het beantwoorden van een vraag niet langer Google maar je mede-Twitteraars gebruikt.
 • Als je geen RSS meer leest maar al je nieuws via Twitter krijgt.
 • Je kind via Twitter doorgeeft wat hij op zijn boterham wil, omdat je anders niet te bereiken bent.
 • Wanneer je 1 dagje niet Tweeten ziet als verwaarlozing en dus gewoon niet zonder kunt.

Twitter is de oplossing

Twitter is het antwoord op de stortvloed aan emails. Je wordt er door overspoeld en soms moet je dagen op antwoord wachten. Bij Twitter zit je letterlijk zelf aan de knoppen. Jij bepaalt zelf wanneer je wat ontvangt. Twitter is een connector: je bouwt een leuk netwerk op en kunt je abonneren op bepaalde informatie. Het is open en snel en nodigt echt uit om bepaalde ideeën met anderen te bespreken. Ook als ze nog niet af zijn. Je kunt er ook klanten mee werven. Je verwijst ze door naar een blog of website. Ook multinationals gebruiken Twitter. Tweeten kun je ongestraft, maar vele emails verzenden zal als spam worden gezien. En toch, ondanks alle enthousiasme, moet je ook Twitter niet misbruiken voor allerlei activiteiten. Het moet ook vooral leuk blijven.

Zorg voor volgers

Hoe meer volgers je hebt hoe meer personen je tweets lezen en hoe meer succes je hebt. Maak dus je eigen reclame laat van je horen op Twitter en Facebook.

De hashtag

De hashtag is het hekje op je toetsenbord. Hiermee kun je bepaalde zoekwoorden of onderwerpen eenvoudig terugvinden en zijn ook jouw onderwerpen snel te vinden voor anderen. Durf ook vragen te stellen met hashtag dtv. De #dtv is daarvoor genoeg.

Tweetdeck

Volg alles wat leuk vindt via Tweetdeck. Via Tweetdeck krijg je een venstertje en/of geluidje zodra de door jouw gevolgde personen of bedrijven een berichtje plaatsen. Via Tweetdeck kun je reageren op het nieuws en ook je eigen berichtjes plaatsen.

Speak2tweet

Sspeak2tweet is voor mensen in landen waar internet niet aanwezig is of tijdelijk wordt verhinderd door de overheid. Bij speak2tweet spreek je een boodschap in die niet als afluisterbare tweet op Twitter is te volgen. Deze techniek werd veel gebruikt in Egypte.

Slot

Kortom, Twitter is bij een juist gebruik, leuk, snel, open en vooral ook booming. Twitter werkt real time en is razendsnel.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Automatisch tweets plaatsen op TwitterAutomatisch tweets plaatsen op TwitterIn sommige gevallen kan het handig zijn om berichten automatisch op Twitter te plaatsen. Zeker bij zakelijk twitteren zo…
Twitter de belangrijkste begrippenTwitter de belangrijkste begrippenBen je net begonnen met Twitter of vraag je je soms af wat bepaalde afkortingen en uitdrukkingen betekenen? Sla deze pag…
Veel volgers krijgen op TwitterVeel volgers krijgen op TwitterTwitter is tegenwoordig één van de populairste sites ter wereld en ook in Nederland is het helemaal aangeslagen. Beroemd…
Tips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenTips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenWie eenmaal het Twitteren heeft ontdekt, kan dit optimaliseren. Bijvoorbeeld om met Twitter meer klanten te trekken. Hie…

Email gratis met i.Scribe via je USB stickEmail gratis met i.Scribe via je USB stickMet de email cliënt i.Scribe ben je niet afhankelijk van een provider die je webmail aanbiedt maar ben je mobiel en voll…
SPAMfighter voor pc optimalisatieSPAMfighter voor pc optimalisatieSPAMfighter is een handig programma tegen ongewenste e-mails. Voor particulieren is de SPAMfighter Standaard-versie grat…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 04-08-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.