Hoe krijg ik een groot Twitteraccount?

Hoe krijg ik een groot Twitteraccount? Dus jij wilt een succesvol en groot Twitteraccount maken? Het is niet eenvoudig om je te onderscheiden van andere Twitteraccounts, zeker omdat er al zo veel accounts bestaan die veelal over dezelfde dingen tweeten. Hoe onderscheid je jezelf dan? En wat kan je allemaal doen om meer volgers te krijgen? Dit en meer wordt uitgelegd in enkele tips.

Bepaal je onderwerp en schrijf interessant

Bepaal altijd ten eerste je onderwerp, waarover wil je gaan tweeten? Zoek bijvoorbeeld een subgroep uit zoals: humor, quotes, tieneraccount, tips en tricks, bedrijfsaccount etc. Vervolgens is het belangrijk dat je een goede Twitternaam uitkiest, tegenwoordig zijn er al een heleboel Twitternamen in gebruik, maar probeer iets unieks te bedenken dat goed past bij je onderwerp. Wanneer je eenmaal je account gemaakt hebt is het de kunst om unieke en leuke tweets te versturen, ga dus geen tweets van andere populaire Twitteraccounts kopiëren maar probeer zelf leuke tweets te bedenken. Probeer altijd binnen je subgroep te blijven, mensen gaan je namelijk volgen omdat je leuke tweets verstuurt over een bepaald onderwerp en niet over verschillende onderwerpen.

Spammen maar!

Als je dit op de juiste manier toepast is er helemaal geen probleem. Twitter biedt namelijk zelf aan om al je e-mail accounts te importeren en deze vervolgens een berichtje te sturen of te volgen. Door al je e-mail accounts te importeren en te volgen is de kans groot dat een deel van deze personen jouw gaat volgen. Hiermee creëer je dus je eerste volgers. Degene die jouw uiteindelijk niet terug volgen kan je gewoon weer ontvolgen. Andere mogelijkheden om te spammen worden afgeraden aangezien de meeste manieren om te spammen verboden zijn. Wil je toch op een andere manier spammen? Doe dan eerst altijd even research via internet of het wel toegestaan is.

Gebruik de juiste hashtags

Probeer zoveel mogelijk hashtags te gebruiken in je tweets, zorg er wel voor dat de hashtags die je gebruikt ook gevonden worden en met jouw subgroep te maken hebben. Bij een account met grappen/moppen kan je bijvoorbeeld achter elke tweet hashtag: Humortweet gebruiken. Zo kan je bij elk soort account wel wat hashtags bedenken die je goed zou kunnen gebruiken. Ook is het aan te raden om te kijken naar de zogenaamde 'trending topics', probeer tweets te bedenken die goed aansluiten bij deze trending topics zodat je tweet veel bekeken en 'geretweet' wordt.

Meer volgers krijgen

Natuurlijk wil je meer volgers krijgen, daar draait het namelijk allemaal om. Maar hoe doe je dit precies? De belangrijkste tip is om andere mensen te gaan volgen die gelijksoortige accounts volgen. Wanneer je bijvoorbeeld een account hebt met grapjes/moppen kan je een populair account opzoeken in deze subgroep en enkele volgers van dat account gaan volgen. Aangezien zij een account volgen met grapjes/moppen vinden ze dat waarschijnlijk interessant en is de kans dus groot dat ze jouw terug gaan volgen. Houd er wel rekening mee dat je maximaal 1000 mensen per dag mag volgen (ongeveer 50 per uur). Gelukkig zijn er ook een aantal programma's waarmee je het volgen allemaal een stuk makkelijk kan maken. Zo kan je gebruik maken van het gratis programma Tweepi. Enkele mogelijkheden van Tweepi zijn:
 • Degenen die jouw niet volgen automatisch ontvolgen
 • Degenen die jouw volgen terug volgen
 • Iedereen ontvolgen
 • Gebruikers volgen die een bepaald account volgen (Account kiezen die te maken heeft met je subgroep)
 • Vrienden van je volgers volgen
 • Extra premiumopties

Volgers kopen

Een andere manier om aan extra volgers te komen is door volgers te kopen. Vaak worden er op bepaalde websites duizenden volgers aangeboden voor enkele euro's. Houd er rekening mee dat wanneer je hiermee instemt dit vrijwel altijd nepvolgers zijn, deze zullen dus vaak niet retweeten en zorgen voor geen enkele interactie. Het enige echte voordeel van nepvolgers kopen is dat het lijkt alsof je een heel populair account hebt. Er zijn ook websites waarbij je wel echte volgers kan kopen, deze zijn echter altijd veel duurder. Doe altijd goede research wanneer je nieuwe volgers wilt kopen, want er zitten veel oplichters tussen.

Zorg voor interactie

Interactie met je volgers is erg belangrijk, zeker wanneer je net een nieuw account hebt. Wanneer je communiceert met je volgers dan wordt je account actiever en is de kans groot dat andere mensen dit ook opmerken en jouw gaan volgen. Reageer dus op mensen die (positief) reageren op jouw tweets, verstuur af en toe een privé-berichtje via Twitter naar actieve volgers. Of stel een automatische DM in, dit is een automatisch bericht dat verstuurd wordt naar nieuwe volgers.

Voorbeelden van grote Nederlandse Twitteraccounts

Hieronder volgt een lijst met enkele bekende Nederlandse Twitteraccounts in verschillende subgroepen.
 • @Ohmegazinnen: Meer dan 150.000 volgers, dit account tweet vooral over herkenbare zinnetjes voor tieners/jongeren.
 • @Liefdesprins: Meer dan 55.000 volgers, dit account tweet vooral over liefdevolle tweets voor tieners/jongeren.
 • @Slechte_grappen: Meer dan 500.000 volgers, dit account tweet vooral grapjes en moppen voor tieners/jongeren.
 • @QuoteHumanity: Meer dan 30.000 volgers, dit account tweet vooral Engelstalige quotes voor alle leeftijden.
 • @Seksfeiten: Meer dan 190.000 volgers, dit account tweet grappen en feitjes over seks vooral voor de oudere jeugd en volwassenen.
© 2014 - 2024 Writerkas, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feitjes en weetjes over TwitterFeitjes en weetjes over TwitterSteeds meer mensen hebben een Twitter-account, maar niet iedereen gebruikt dit account ook. Wat moet je eigenlijk met ee…
Veel volgers krijgen op TwitterVeel volgers krijgen op TwitterTwitter is tegenwoordig één van de populairste sites ter wereld en ook in Nederland is het helemaal aangeslagen. Beroemd…
Krijg meer volgers op TwitterKrijg meer volgers op TwitterEr zijn bekende mensen die vele miljoenen volgers hebben op Twitter. Toch hoef je niet per se bekend te zijn om een veel…
Social Media en de Nederlandse gemeentenSocial Media en de Nederlandse gemeentenSocial media krijgen een steeds grotere rol bij de communicatie van gemeente naar haar inwoners. Toch laten veel gemeent…

Hoe werkt Twitter? Stappenplan voor je TwitteraccountHoe werkt Twitter? Stappenplan voor je TwitteraccountTwitter is een microblogging website waarop wereldwijd 241.000.000 leden actief zijn (data februari 2014). Twitter staat…
Hoe werkt Google Translate?Hoe werkt Google Translate?Ook al zijn vertalingen van Google Translate verre van perfect, ze geven de gebruiker wel een idee van de inhoud van bro…
Bronnen en referenties
 • www.twittermania.nl
Writerkas (43 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.