Feitjes en weetjes over Twitter

Feitjes en weetjes over Twitter Steeds meer mensen hebben een Twitter-account, maar niet iedereen gebruikt dit account ook. Wat moet je eigenlijk met een Twitter-account? Welke accounts worden het meest gevolgd? Wat is de invloed van Twitter op depressies? Heb jij een twitteraccount en wil je er graag meer mee doen? Lees dan over grappige accounts, nieuwsaccounts, en accounts in het buitenland.

Activiteit Twitteraccounts

Er zijn 1 miljoen actieve Nederlandse Twitter-accounts. Wereldwijd zijn er meer dan 500 miljoen geregistreerde accounts maar daarvan heeft 45 % nog nooit een tweet verzonden. Deze mensen gebruiken hun account dus blijkbaar alleen om anderen te volgen. Geen wonder dus dat meer dan de helft van de Twitter-accounts nul volgers heeft. Tachtig procent van de Twitter-accounts heeft minder dan tien volgers. Smartphones zijn goed vertegenwoordigd onder de twitteraars, 82% van de twitteraars heeft een smartphone.

Grappigste accounts

Het grappigste Nederlandse account is dat van cabaretier Jochem Myjer, op de voet gevolgd door het account van Nico Dijkshoorn. Deze poll, waarin de grappigste twitteraar werd verkozen, werd gehouden door The Comedy Awards in 2012. De best gevolgde humor accounts in Nederland zijn SeksFeiten, LachJeRot en LinkDeDownie.

Welke accounts worden nog meer goed gevolgd?

Naast de humoraccounts die hier boven staan worden ook nieuwsaccount goed gevolgd zoals Nu.nl en het account van Frits Wester. Astrologische twitteraccounts vinden we ook terug in de top tien van meest gevolgde twitteraccounts.

Waarvoor wordt Twitter gebruikt?

De meeste twitters sturen tweets over zichzelf de lucht in. Ze vermelden hun eigen gedachten en activiteiten. Ze gebruiken Twitter dus als een microdagboek. Deze verbale diarree heeft Twitter een slechte naam gegeven. Deze onzin is al amper interessant te noemen voor vrienden, anderen hebben hier totaal geen interesse in. Nederland heeft de twijfelachtige eer het land te zijn waar de meeste onzin-tweets wordt verstuurd.

Slechts twintig procent van de Nederlanders gebruikt Twitter om vrienden en kennissen te informeren over interessante links en artikelen. Deze laatste groep heeft over het algemeen meer vrienden en volgers.

Vooral tieners gebruiken twitter om hun vrienden van hun wel en wee op de hoogte te stellen. Ze zien dit als een soort sms'jes aan hun vrienden. De meeste tieners zijn inmiddels ook zo verstandig om dit te doen via een afgeschermd account. Deze groep is in opmars. In Nederland is inmiddels 75% van de twitteraars onder de 30 jaar. Er twitteren iets meer mannen dan vrouwen in Nederland.

In alle andere landen ter wereld ligt dit anders. Daar zijn iets meer vrouwen dan mannen actief op Twitter en is de grootste groep boven de 35 jaar. In Amerika wordt eenzame en depressieve ouderen zelf geadviseerd om een Twitter of Facebook account te nemen. Dit omdat onderzoek van de Universiteit van Alabama heeft aangetoond dat een sociaal media account ouderen emotionele en sociale ondersteuning biedt waardoor ze zich minder eenzaam voelen en ze minder last hebben van depressies.

Steeds meer jongeren maken via Twitter hun relatie uit. Tegenwoordig heeft nog maar 38 procent van de jongeren het fatsoen om een relatie via een persoonlijke gesprek uit te maken. Alle andere jongeren gebruiken hiervoor de telefoon of sociale media. Zij zien dat blijkbaar niet als onbeschoft en gevoelloos.

Bedrijven gebruiken Twitter voor het maken van reclame en voor het screenen van kandidaten bij het werven van personeel. Via Twitter worden volgers op de hoogte gebracht van aanbiedingen en kortingsacties.

Sommige mensen gebruiken twitter om gebeurtenissen te volgen waar zij zelf niet bij kunnen zijn. Gebeurt er iets in jouw woonplaats, waar veel mensen op af komen? Via twitter en Facebook kan je vaak toch een beetje volgen wat er gebeurd, zonder dat je zelf aanwezig bent.

Gevaren van sociale media

Sommige mensen zijn in zekere mate verslaafd aan sociale media. Ze durven hun smartphone niet uit te zetten omdat ze dan misschien iets missen. Ze voelen een sociale druk om te reageren, ze besteden veel te veel tijd aan sociale media en ze krijgen problemen met ontspannen en slapen. Sociale media is een aanvulling. Het moet wel leuk blijven. Zodra het gaat voelen als een verplichting, wordt het tijd om sociale media op een laag pitje te zetten en meer tijd te gaan besteden aan andere activiteiten.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel volgers krijgen op TwitterVeel volgers krijgen op TwitterTwitter is tegenwoordig één van de populairste sites ter wereld en ook in Nederland is het helemaal aangeslagen. Beroemd…
Automatisch tweets plaatsen op TwitterAutomatisch tweets plaatsen op TwitterIn sommige gevallen kan het handig zijn om berichten automatisch op Twitter te plaatsen. Zeker bij zakelijk twitteren zo…
Twitter voor beginnersTwitter voor beginnersTwitter is een medium dat bedoeld is om korte berichten uit te wisselen van maximaal 140 tekens. Je kunt er links in zet…
Twitter taal voor dummiesTwitter taal voor dummiesMet de toename van communicatie via chat, sms en de social media, is er ook een nieuwe communicatietaal ontstaan. De bed…

Gravatar en hoe je er eentje maaktGravatar en hoe je er eentje maaktEen Gravatar heet vol uit een Globally Recognized Avatar. Een Gravatar is foto van jezelf die gekoppeld is aan je e-mail…
Internetbegrippen uitgelegdInternetbegrippen uitgelegdTijdens het surfen op het internet kom je veel woorden en begrippen tegen (vaak engelstalig) die je niet kent. Ze worden…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.