Vind je weg in het Google-bos

Als je via internet iets op wilt zoeken is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel informatie dat het lang kan duren voordat je de gewenste site vindt. Hier staan enkele tips om sneller te vinden wat je zoekt. Een belangrijke tip is alvast om meerdere tabbladen te gebruiken. Je kunt een link altijd openen in een ander tabblad. Als je op de rechtermuisknop klikt zie je die optie verschijnen. Zo verlies je de site waar je vandaan komt niet, bijvoorbeeld je pagina met zoekresultaten. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Type juist

Als eerste moet je natuurlijk het woord goed spellen. Daarbij zal Google je helpen doordat Google bij een typefout vraagt welk woord precies bedoeld wordt. Het is van belang de juiste zoektermen in te typen. Bij beschouwing van de zoekresultaten valt op dat de bovenste resultaten vaak commercieel zijn. Deze resultaten zijn niet altijd wat je zoekt. Sites met google AdSense advertenties zullen relatief hoog staan bij de zoekresultaten maar hoeven niet altijd weer te geven wat er gezocht wordt. Overigens checkt Google elke site voordat ze er advertenties op publiceren.

100 hits per pagina

Standaard geeft google 10 resultaten. Stel Google zo in dat je 100 hits op één pagina krijgt. Dat is veel handiger dan 10 hits. Als je langs de 100 hits scrolt kun je sneller zien of het gezochte erbij staat. Met slechts 10 hits per pagina blijf je klikken tot je de resultaten hebt gevonden.

Zoek binnen resultaten

Een heel sterk zoek-instrument is om via Google binnen resultaten te zoeken. Elke nieuwe term die je intyp, zoekt alleen binnen de zoekresultaten van de vorige zoekopdracht. Dat werkt beter dan steeds andere zoektermen gebruiken waarmee de zoekmachine tekens opnieuw het internet afspeurt. Als je een paar zoektermen binnen de resultaten zoekt kun je specifiek gerichte informatie vinden. De zoekresultaten worden van tientallen miljoenen hits snel verminderd naar honderden hits.

Zoek binnen afgelopen 24 uur

Als je over een actueel onderwerp meer informatie zoekt dan kun je binnen de afgelopen 24 uur zoeken. Met dit middel spoor je sneller een actuele foto op die bij een onderwerp hoort. In het algemeen kan je met deze functie sneller meer actuele achtergrondinfo te weten komen.

Zoek in Engelse of Duitse taal

Nederlands is maar een kleine taal. In het Duits en vooral het Engels worden meer sites gepubliceerd. Als je iets wilt weten wat niet direct een Nederlandse connotatie heeft, iets wat niet uniek is voor Nederland, dan zul je veel meer en uitgebreidere wetenswaardigheden ontdekken als je in het Duits of Engels gaat zoeken. Kijk maar is op Wikipedia. Dan zul je zien dat veel wetenschappelijke onderwerpen in het Nederlands relatief summier behandeld worden terwijl in het Duits en Engels er erg veel over geschreven staat. Door het gebruik van meerdere talen is kun je verschillen in beschrijvingen en wetenswaardigheden ontdekken en is Wikipedia een meer informatieve bron.

Google-cache

Soms is een actuele site overbelast en daarom een interessant artikel niet leesbaar. Klik dan op google-cache. Dan kun je het altijd lezen hoe druk het ook is. Daar is de Google-cache functie voor bedoeld. Je kunt deze functie ook gebruiken als je wilt controleren of een artikel van inhoud is gewijzigd. Het Google-cache geheugen blijft over het algemeen een week hetzelfde. Daarna wordt het geüpdate door Google.
© 2010 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Google AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense en Google AdWords, twee termen die veel internetters wel kennen. Zeker mensen met een eigen website kenne…
De duurste woorden in Google AdSenseDe duurste woorden in Google AdSenseGoogle is een machtige partij op het internet. Bijna honderd procent maakt voor het zoeken op het web gebruik van Google…
Wikipedia heeft enkele sneltoetsen: snel zoekenWikipedia heeft enkele sneltoetsen: snel zoekenWikipedia is de online encyclopedie die veel wordt bekeken. De tijd van dikke encyclopedieën thuis, waar lang voor werd…
Privacyvriendelijke zoekmachine: DuckduckgoPrivacyvriendelijke zoekmachine: DuckduckgoDuckduckgo is in 2013 in populariteit gestegen op het gebied van zoekmachines. Wat is Duckduckgo en waarom is Duckduckgo…

Zoekmachine marketing, alles wat u dient te wetenZoekmachine marketing, alles wat u dient te wetenZoekmachine marketing is belangrijk voor de plaatsing van uw website binnen de zoekresultaten. Door aandacht te besteden…
Bronnen en referenties
  • www.google.com
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 18-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.