De duurste woorden in Google AdSense

De duurste woorden in Google AdSense Google is een machtige partij op het internet. Bijna honderd procent maakt voor het zoeken op het web gebruik van Google. Ook op het gebied van adverteren op het internet ligt de macht vrijwel volledig bij Google met haar AdSense programma. Google weet haar diensten steeds verder uit te bouwen, en met succes. Op steeds meer vlakken bieden ze diensten aan. Toepassingen als Google Earth en Streetview komen allemaal uit de koker van Google. Ze bieden ook mogelijkheden die minder bekend zijn bij de gemiddelde internetter. Zoals vertaalprogramma’s, een zoekmachine voor boeken en Adsense.

AdSense

Adsense is een advertentieprogramma die zeer succesvol is op het internet. Er zijn meerdere partijen die advertentieprogramma’s bieden, maar het unieke aan deze vorm is dat de advertentie’s afhankelijk zijn van de inhoud van de tekst waar de advertentie staat. Op een website over vakanties in Spanje met een Adsense advertentie, treft u hoogst waarschijnlijk advertenties aan gerelateerd aan vakanties in Spanje. Niet in alle gevallen zijn er relevante advertenties aan te koppelen. In dat geval selecteert het systeem van Google zelf andere advertenties.

Wanneer gaat het geld opleveren?

Veel advertentieprogramma’s genereren inkomsten zodra er vanaf de advertentie doorgeclickt is, en er volgt een verkoop uit. De inkomsten kunnen in dat geval flink oplopen, maar de meeste clicks zullen niet resulteren in een verkoop. Het Adsense programma geeft inkomsten per click. De hoogte van de inkomsten zijn afhankelijk van factoren als het product waar het over gaat (kredieten levert meer op dan bloemzaadjes) en wat de adverteerder over heeft per click.

Ingewikkeld?

Het klinkt en lijkt ingewikkeld, maar het is kinderlijk eenvoudig om advertenties te plaatsen op een eigen website. Dit gebeurt door een code te plaatsen in de html van de website. Het is wel noodzakelijk om u aan te melden bij Google. Het aanmeldproces kan wel een paar weken in beslag nemen.

Adwords

De bedrijven die advertenties laten plaatsen door Google, doen mee aan de Google Adwords programma. Aan de hand van zoekwoorden bepalen de adverteerders op welke woorden ze gevonden willen worden. Adwords is eigenlijk een veiling van advertentieruimte. Voor bepaalde populaire zoekwoorden krijgt de hoogste bieder per click de meeste vertoningen. Op bepaalde woorden zal hoger geboden moeten worden dan op andere woorden. Over het algemeen zullen woorden als: hypotheek, lenen en sparen duurder zijn dan woorden die gerelateerd zijn aan producten waar de adverteerder minder op verdient.

Duurste zoekwoorden

De duurste woorden van vandaag, hoeven niet de duurste woorden te zijn van morgen. Door bepaalde gebeurtenissen kunnen woorden duurder worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbreken van bijvoorbeeld de mexicaanse griep. Zodra deze levens ging eisen in de wereld, worden woorden als: griep en griepvaccin duurder. Dure zoekwoorden als hypotheken en lenen kunnen meer dan €10 op gaan leveren per click. Het zal echter altijd een momentopname zijn want morgen zijn het weer andere woorden. In 2006 was “Mesothelioma layers” het duurste zoekwoord. Deze heeft op een bepaald moment maar liefst 54,33 dollar opgebracht. En woorden die hieraan gerelateerd waren brachten ook nog meer dan 47 dollar op.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Google AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense vs Google AdWords, wat is het verschilGoogle AdSense en Google AdWords, twee termen die veel internetters wel kennen. Zeker mensen met een eigen website kenne…
Meer AdSense-inkomstenMeer AdSense-inkomstenDe meeste webmasters hebben als belangrijk doel geld verdienen met internet. De meest gebruikte methode hierbij is het p…
Werking en opbrengsten van Google AdsenseWerking en opbrengsten van Google AdsenseZoals iedereen waarschijnlijk weet haalt zoekmachine-gigant Google het grootste deel van haar inkomsten uit reclame. Wat…
Geld verdienen met Google AdSenseGeld verdienen met Google AdSenseMet Google AdSense kun je veel geld verdienen. Door middel van dit advertentienetwerk is het mogelijk om met het maken v…

Sociale media: Twitter en Facebook, gevaarlijk of niet?Sociale media: Twitter en Facebook, gevaarlijk of niet?Veel mensen brengen op het internet tijd door met het onderhouden of bezoeken van sociale media websites. Dan kun je den…
Waarom compatible cartridges goed zijn voor het milieuIedereen weet dat hergebruiken oftewel recyclen goed is voor het milieu. Er is veel gerecycled materiaal. Zo heb je bijv…
Reactie

Rakker126 (infoteur), 29-06-2009 #1
Ik ben benieuwd: Mesothelioma layers Wat was het? Reactie infoteur, 29-06-2009
Mesothelioma is een vorm van kanker, die vaak blijkt voor te komen bij mensen die in aanraking met asbest zijn geweest. De samenvoegen met Laywers is waarschijnlijk gericht om juristen die kunnen helpen bij schadeclaims.

Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.