Twitter voor gevorderden haal meer uit Twitter!

Twitter voor gevorderden  haal meer uit Twitter! Social media zijn ideaal om contact te houden met anderen. Via Twitter kun je bovendien veel nieuwe contacten opdoen. Lees de tips & trics om meer uit Twitter te halen.

Do's en don't op Twitter

Ook op social media zijn er gedragsregels. Lees daarom wat je wel en niet kunt doen op Twitter.

Wel doen

Praat mee, deel!

Retweet interessante artikelen, reageer op anderen, neem deel aan gesprekken over trending topics, beantwoord vragen... houd het interactief!

Blijf jezelf - ook als bedrijf

Bedrijven denken vooral: hoe kan ik wat verkopen? Denk vanuit jezelf: zou jij het fijn vinden om met een bedrijf te praten dat alleen wil verkopen? Nee! Doe daarom ook als bedrijf als persoon mee aan Twitter. Praat met volgers, plaats interessante artikelen die gerelateerd zijn aan

Doe nieuwe contacten op

Je weet nooit wat je aan elkaar kunt hebben in de toekomst.

Maak reclame

Niet op je account, maar vóór je account. Vermeld op je website, visitekaartjes en waar dan ook dat je op Twitter te vinden bent. Zo kan iedereen je makkelijker vinden.

Niet doen

Aan één stuk door reclame maken

Als je als bedrijf wil vertellen hoe goed je product is, dan is dat begrijpelijk. Twitter is hier alleen niet het kanaal voor. Deel alleen wat echt interessant is voor je volgers, bijvoorbeeld een speciale aanbieding. Doe dit niet te vaak, want mensen zien dit snel als spam. Maximaal één op de tien berichten zou een goede verhouding zijn voor reclame.

Massal volgen en ontvolgen

Mensen volgen en ontvolgen zodra ze jou volgen... een truc die vaak wordt toegepast maar die jou als persoon of bedrijf niet zo betrouwbaar maakt. Twitter gaat uiteindelijk om interactie. Overigens kan Twitter je account sluiten als je teveel achter elkaar volgt en ontvolgt.

Alles van één persoon retweeten

Af en toe een bericht van een ander retweeten is prima. Als je echter vrijwel alles retweet, dan kan iemand uit jouw lijst net zo goed die ander volgen. Pik de dingen eruit die voor jouw volgers interessant zijn.

Alleen op bepaalde tijden tweeten

Twitter is er dag en nacht. Speel hier dus op in. Het kan heel vervelend zijn als je vijf tweets achter elkaar post die je hebt 'opgespaard' tot je tijd hebt vrijgemaakt voor Twitter. Iemand kan je om die reden alleen al ontvolgen, zelfs als alle vijf tweets interessant zijn.

Twitter automatiseren

Sommige bedrijven zweren erbij, maar het hele idee van Twitter is hiermee weg. Neem zelf deel aan Twitter. Inspelen op anderen is trouwens iets wat sowieso niet geautomatiseerd kan worden!

Tweetdeck

Een handig programma voor iedereen die veel gebruikmaakt van Twitter is Tweetdeck. Er zijn meer programma's in omloop, maar Tweetdeck is veel gebruikt én staat hoog aangeschreven. Met Tweetdeck kun je meer overzicht creëren. Maak bijvoorbeeld columns aan per profiel: je mentions, privéberichten, etcetera.

Durftevragen en DTV

Wil je antwoord op bepaalde vragen en denk je dat je lijst met volgers die antwoorden niet heeft? Gebruik dan de hashtag #dtv of #durftevragen in je twitterbericht.

Wil je zelf reageren op vragen die gesteld worden? Stel dan in Tweetdeck een aparte kolom in met de zoekopdracht #dtv of #durftevragen. Hier komen vervolgens alle vragen voorbij die de hashtag #durftevragen of #dtv bevatten. Beantwoord vragen over onderwerpen waar je verstand van hebt en leer zo gelijk nieuwe mensen kennen.

DTV of durftevragen voor je bedrijf

Ben je een aanbieder van hotels? Zet dan in Tweetdeck een kolom met bijvoorbeeld 'hotel #dtv'. Iedereen die een vraag stelt over een hotel komt in deze kolom te staan. Je kunt gelijk reageren op hun vraag door één van jouw hotels aan te bieden. Op dezelfde manier kun je DTV of durftevragen inzetten voor je eigen product.

Meer volgers krijgen

Zorg dat je op je website, blog en op je Facebook of Hyves verwijst naar je twitteraccount. Zo weten mensen dat ze je kunnen vinden op Twitter. Verstuur je een nieuwsbrief vanuit je bedrijf? Ook hier hoor je je account te vermelden. Voor visitekaartjes en brochures geldt hetzelfde.

Volg je de tips onder DTV of durftevragen op, dan merk je dat je ook snel nieuwe volgers krijgt. Reageer op anderen, houd je tweets interessant (en het liefst consequent over één onderwerp) en je merkt dat ook dit effect heeft. Volg verder alleen mensen die voor jou relevante tweets plaatsen.
© 2011 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is en hoe vervoegen van Twitteren, Tweeten en Retweeten?Wat is en hoe vervoegen van Twitteren, Tweeten en Retweeten?Twitteren, Tweeten en Retweeten... wat zijn ze en kunnen deze woorden vervoegd worden? Deze woorden stammen af van de so…
Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je?Twitteren, wat is twitteren en hoe twitter je?Twitteren is in 140 tekens aan de mensheid bekend maken wat je wilt laten weten. Maar nog niet heel Nederland twittert.…
Tips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenTips om goed te Twitteren: hoe het beste TwitterenWie eenmaal het Twitteren heeft ontdekt, kan dit optimaliseren. Bijvoorbeeld om met Twitter meer klanten te trekken. Hie…
Marianne Vaatstra  Verslag van rechtszaak via TwitterMarianne Vaatstra Verslag van rechtszaak via TwitterDe rechtszaak tegen de verkrachter van en moordenaar op Marianne Vaatstra dient op 28 en 29 maart 2013 in de rechtbank v…

Twitter  de belangrijkste begrippenTwitter de belangrijkste begrippenBen je net begonnen met Twitter of vraag je je soms af wat bepaalde afkortingen en uitdrukkingen betekenen? Sla deze pag…
Twitter voor beginnersTwitter voor beginnersTwitter is een medium dat bedoeld is om korte berichten uit te wisselen van maximaal 140 tekens. Je kunt er links in zet…
Bronnen en referenties
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 10-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.