Wat kunt u doen als de tekens op uw toetsenbord veranderen?

Wat kunt u doen als de tekens op uw toetsenbord veranderen? Het komt bij iedereen wel eens voor dat de toetsen op het toetsenbord van uw computer of laptop ineens andere tekens weergeven van ze moeten doen. Dit is erg vervelend en veel mensen weten niet wat ze in zo'n geval moeten doen. In dit artikel staan mogelijkheden om dit vervelende probleem op te kunnen lossen beschreven.

Het toetsenbord doet raar, hoe komt dit?

Uw toetsenbord gaat meestal niet vanzelf raar doen, hiervoor moet een oorzaak zijn. Meestal bent u zelf de oorzaak, als u per ongeluk met uw hand op de verkeerde toetsencombinatie drukt kan het zo zijn dat het toetsenbord vreemd gaat doen. Ook huisdieren zijn vaak het probleem, een vogel, hondje of een poes die over uw toetsenbord loopt. Natuurlijk kunt u iedereen de schuld geven van dit probleem met uw toetsenbord, maar belangrijker is de vraag hoe lost u dit probleem nu op?

Laptop en computer

Problemen met het toetsenbord komen vaker voor bij laptops dan bij gewone vaste computers. Dit komt omdat er bij laptops meer gebruik wordt gemaakt van verschillende tekens op één toets. Ook komt het doordat toetsenborden van computers vaak aan de rechter kant nog een numeriek toetsenbord hebben met verschillende tekens, laptops hebben dit vaak niet.

Hoe kunt u de tekens op uw toetsenbord weer goed zetten?

De hoofdvraag van dit artikel is natuurlijk hoe u het probleem met uw toetsenbord oplost. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, afhankelijk van de oorzaak. Aangezien men vaak niet meer weet wat de oorzaak is van het probleem met het toetsenbord kunt u alle manieren proberen om te kijken wat er helpt.

Staat uw toetsenbord ingesteld op Verenigde Staten of Nederland?

Op het balkje onderin het beeldscherm ziet u een klein toetsenbordje staan, deze zit rechts op het scherm. Als u hierop klikt kunt u kijken of uw toetsenbord ingesteld staat op de Verenigde Staten of op Nederland. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat het toetsenbord op Nederland is ingesteld, we wonen immers in Nederland. Hier zit vaak het probleem, het toetsenbord staat standaard namelijk ingesteld op Verenigde Staten, stel uw toetsenbord dus in op Verenigde Staten en kijk of het probleem is verholpen.

Staat de fn-toets aan?

Het kan zijn dat u per ongeluk de fn toets heeft aangedrukt, deze toets zit vaak links onderin het toetsenbord naast de CTRL-toets. De letters van de fn-toets zijn vaak een andere kleur dan de normale toetsen op het toetsenbord. Bij sommige gevallen gaan er lampjes op de laptop branden als u de fn-toets heeft gebruikt, dit is niet altijd het geval. U kunt de fn-toets uitschakelen door de fn-toets in combinatie met de numlock-toets in te drukken. De numlock-toets zit bij veel toetsenborden onder de toets F12.

CTRL+Shift

Als laatste mogelijkheid kunt u proberen de combinatie van CTRL en Shift in te drukken, hierdoor veranderen vaak de tekens weer goed. Deze mogelijkheid is vaak de grootste oplossing voor het toetsenbord probleem.

Ik hoop van harte voor u dat één van de drie mogelijkheden die hier beschreven staan u helpen met het oplossen van uw probleem met het toetsenbord van uw computer of laptop. Soms kan het nog wel eens helpen als u de computer opnieuw opstart.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leren blindtypenLeren blindtypenBlindtypen is het typen van woorden en zinnen zonder gebruik te maken van zicht om deze toetsen terug te vinden. Blindty…
Toetsenbord geeft verkeerde tekens weer, wat te doen?Toetsenbord geeft verkeerde tekens weer, wat te doen?Op je toetsenbord zitten verschillende leestekens en symbolen die je kunt maken door gebruik van de Shift of Alt toets i…
Voorkom RSI bij Laptop-gebruikVoorkom RSI bij Laptop-gebruikEen laptop computer is handig in gebruik. Neemt weinig ruimte in en kan makkelijk meegenomen worden. Wel is het uitkijke…
De belangrijkste Alt-tekens van het toetsenbord op een rijDe belangrijkste Alt-tekens van het toetsenbord op een rijAlt-tekens zijn veel gebruikte codes om extra symbolen aan tekst toe te voegen. Zoals de trema op de ë of het euro symbo…

Oververhitte laptop afkoelenOververhitte laptop afkoelenEr is niks frustrerender dan het uitvallen van je laptop terwijl je met allerlei belangrijke dingen bezig bent. Je zult…
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.