YouTube, filmpjes scherper maken en de kwaliteit verbeteren

YouTube, filmpjes scherper maken en de kwaliteit verbeteren Hoe verbeter je de kwaliteit van je filmpjes op YouTube of op je Windows computer of Apple? Er zijn heel wat filmpjes die onscherp zijn, of te donker, of die te weinig pixels hebben waardoor het beeld uit blokjes bestaat. Zulke filmpjes kon je vroeger laten verbeteren door FixMyMovie.com, een gratis online service waar je filmpjes een stuk mooier van werden. Deze service is echter afgeschaft. Er bestaat software programma's waarmee je de kwaliteit van filmpjes kunt verbeteren. Een filmpje maken voor YouTube is erg leuk. Het kan op verschillende manieren. Met een videocamera, een webcam op je laptop of computer, of met de camera van een mobiele telefoon. Met Windows MovieMaker kan je je filmpje op je computer bewerken en ook monteren. Om te zien hoe je met MovieMaker werkt kun je filmpjes met uitleg bekijken op YouTube. Op een Mac (Apple) zit iMovie, een speciaal programma waarmee je (ook met de gratis versie) filmpjes een stuk mooier en leuker kunt maken. De kwaliteit van videofilmpjes is tegenwoordig erg goed, omdat apparatuur steeds beter wordt. Zelfs een filmpje wat je met een smartphone neemt is vaak al goed van kwaliteit. Maar wil je echt een mooi filmpje maken heb je meer nodig dan een eenvoudige filmopname. Films kan je aanzienlijk verbeteren met Adobe Première Elements. Dit heb je echter alleen nodig als je heel erg mooie filmpjes wilt kunnen maken. Mooie filmpjes maak je uiteraard het beste met een goede camera. Hoe beter de kwaliteit van je camera hoe beter de beeldkwaliteit.

Hoe verbeter je de beeldkwaliteit van een filmpje op YouTube?

Onscherpe of 'geblokte' filmpjes, die je bijvoorbeeld met je mobieltje of met je digitale camera gemaakt hebt, kan je scherper maken met software om films te bewerken. Ook te donkere filmpjes kunnen lichter gemaakt worden. Tegenwoordig zijn de camera's van smartphones en van digitale camera's in het algemeen echter wel zo goed dat je meestal toch wel goede beeldkwaliteit hebt. Maar oude filmpjes die al jaren bewaard zijn gebleven kunnen veel ruis bevatten. Voor dergelijke opnames is verbetering aan te raden.

Filmpjes kwaliteit verbeteren

Filmpjes die je hebt gemaakt met je smartphone of webcam zijn dus niet altijd even mooi. Soms is de beeldkwaliteit van oude opnames ronduit slecht. Bijvoorbeeld:
  • onscherp.
  • lelijk van kleur.
  • flets.
  • onderbelicht.
  • het beeld lijkt uit blokjes (ruis) te bestaan.
  • beeld instabiele weergave.

Afhankelijk van de kwaliteit van een filmpje kan je heel veel knutselen aan een opname. Er is goede software Adobe Premiere Elements om filmbeelden mooier en leuker te maken, of om ze een zeer professionele look te geven.

Filmpjes gemaakt met mobieltje of digitale camera

Als je een filmpje hebt aangemaakt en je wilt het verbeteren, voeg je het filmpje dat je wilt laten verbeteren in het softwareprogramma om het te bewerken. Je mag er vanuit gaan dat vrijwel alle filmpjes die je opneemt met een mobieltje of een digitale camera, bewerkt kunnen worden. Je kunt het filmpje scherper maken, maar ook beter belichten, en van special effect voorzien, enzovoorts. Met gratis programma's zoals iMovie en Windows MovieMaker, kan je simpele effecten aan filmpjes toevoegen.

Zelf films maken

Zelf films maken wordt steeds leuker met software om film te bewerken. Als je films maken erg leuk vindt, en van je hobby je werk wilt maken, is software om films te bewerken zeker een aanrader. Ook een goede filmcamera is dan iets waar je op den duur niet zonder kunt. Maar je kunt klein beginnen. Je kunt zelf al filmpjes maken met een eenvoudige camera en je filmpjes bewerken, en vervolgens uploaden naar YouTube.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een goed filmpje voor YouTube?Hoe maak je een goed filmpje voor YouTube?Hoe maak je een goed filmpje voor YouTube? Hoe zet je een filmpje op YouTube? Een filmpje op YouTube zetten is niet zo m…
Advertenties blokkeren in Google ChromeAdvertenties blokkeren in Google ChromeWord je ook altijd zo gek van de pop-ups bij spelletjes, advertenties op je nieuwspagina of reclame tijdens je favoriete…
Hoe word ik een goede YouTuber?Hoe word ik een goede YouTuber?Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun geld verdienen met YouTube, ook worden er steeds meer mensen bekend door…
Geld verdienen met filmpjesGeld verdienen met filmpjesHet is mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van filmpjes. Het is een leuke manier om snel een extra inkomen…

Internet Explorer: veel voorkomende problemenInternet Explorer: veel voorkomende problemenInternet Explorer is wereldwijd de meest gebruikte webbrowser om over het Internet te surfen. Hoewel Internet Explorer e…
Bronnen en referenties
  • www.FixMyMovie.Com
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 02-06-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.