Hoe word ik een goede YouTuber?

Hoe word ik een goede YouTuber? Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun geld verdienen met YouTube, ook worden er steeds meer mensen bekend door YouTube, deze mensen worden YouTubers genoemd. Wil jij ook bekend worden door YouTube dan zal je eerst goed moeten weten hoe je een goede YouTuber wordt. Vandaar deze tips om goede filmpjes te maken en eventueel door te breken.

Kies je onderwerp

Wees uniek

Bedenk dat er duizenden mensen zijn die graag bekend zouden willen worden via YouTube, het is daarom van groot belang dat je een onderwerp uitzoekt dat uniek is of waarmee jij denkt dat je veel views en abonnees kan gaan halen. Wanneer je bijvoorbeeld vaak van vrienden hoort dat je grappig bent is het een idee om daar iets mee te gaan doen, als je daarentegen vaak hoort dat je erg goed bent in uitleggen is misschien een kanaal met tips beter. Bekijk goed waar je talenten liggen en bepaal waarmee jij de wereld gaat veroveren!

Aanmaken van je kanaal

Wanneer je na lang wikken en wegen een goed onderwerp gekozen hebt voor je kanaal is het tijd om het kanaal daadwerkelijk aan te gaan maken. Zorg voor een goede titel en zorg ervoor dat de titel goed beschrijft wat voor filmpjes je op je kanaal plaatst. Het is echter wel van belang om een unieke titel te bedenken, dus wanneer je een kanaal begint met tips is het niet aan te raden om het kanaal: Tips123 te noemen. Het is beter om iets unieks te bedenken wat blijft hangen bij de kijkers. Vervolgens kan je de instellingen van je kanaal aanpassen naar je eigen wensen.

Ideeën voor onderwerpen

Hieronder volgt een lijstje waarmee veel YouTubers bekend zijn geworden. Het hoeft niet zo te zijn dat je een van onderstaande ideeën moet nemen om succes te hebben, het kan juist erg goed zijn om met een uniek idee te komen.
  • Gamefilmpjes over Minecraft
  • Gamefilmpjes algemeen
  • Tips voor jongeren
  • Flirt tips
  • Grappige video's (Fail compilaties etc.)
  • Vlog (Je eigen video log)

Het maken van de filmpjes

Filmpje maken met een camera

Je kan ervoor kiezen om een filmpje te maken met je eigen camera. Belangrijke punten zijn dan dat je erop let dat de geluidskwaliteit goed is en dat je niet teveel beweegt met je camera. Je kan er ook voor kiezen om met je eigen webcam jezelf op te nemen, zorg ook hier voor een goede kwaliteitscamera.

Filmpje maken met videobewerkingsprogramma

De meeste YouTubers gebruiken een camera om hun filmpjes te maken en vervolgens gaan ze aan de slag met een videobewerkingsprogramma. Met zo'n programma kan je onder andere stukjes die minder goed zijn eruit halen, en kan je je video helemaal optimaliseren voordat je hem upload naar YouTube. Veelgebruikte videobewerkingsprogramma's zijn:
  • Windows Live Movie Maker (Gratis)
  • GoPro Studio - Hero (Gratis)
  • Adobe Premiere
  • Magix Video Deluxe
  • Sony Vegas
  • Autodesk Smoke (Mac)

Extra tips

Blijf regelmatig video's uploaden

Het is erg belangrijk dat je regelmatig filmpjes blijft maken. Kies er bijvoorbeeld voor om elke drie dagen of elke week een filmpje te plaatsen. Ook is aan te raden om niet meerdere filmpjes op een dag te plaatsen en dan een lange tijd niks. Beter is het om je filmpjes op vaste dagen en/of tijdstippen te plaatsen.

Houd interactie met je kijkers

Het is goed om je kijkers tevreden te houden en te laten blijken dat je klaar staat voor ze. Probeer daarom af en toe op een reactie van een kijker te reageren of spreek je kijkers aan in je filmpjes. Een beetje slijmen naar je kijkers mag, dus iets zeggen als: 'Echt leuk dat jullie weer kijken, jullie zijn geweldig!' is helemaal niet verkeerd.

Vraag om reacties, abonnees en duimpjes omhoog

Het is fijn als je veel reacties hebt op je filmpjes, dit is vaak een indicator dat je filmpje veel bekeken wordt en dat hij goed (of juist niet zo goed) is. Dus kan je vragen in je filmpjes om reacties. Als je bijvoorbeeld een filmpje hebt met tips voor gezond eten zou je kunnen vragen: 'Laat in een reactie eens weten wat jij doet om gezond te eten?'. Op deze manier kan je ook vragen om te abonneren op je kanaal of om een duimpje omhoog te doen.

Maak goede titels en beschrijvingen

Een goede titel is het halve werk, wanneer jouw titel aanspreekt dan zullen er veel meer mensen willen kijken. Dus bedenk een unieke, grappige of pakkende titel voor je filmpje en laat die bezoekers maar komen! Ook de beschrijving van een filmpje kan erg nuttig zijn, hierin kan je bijvoorbeeld nog even je kijkers bedanken, wat informatie geven over je volgende filmpje of een linkje plaatsen naar je andere sociale media platformen.

Maak gebruik van sociale media

Natuurlijk kan je je filmpje verspreiden via zoveel mogelijk andere sociale media platformen zoals Facebook en Twitter. Zorg ervoor dat al je volgers op al je sociale media platformen zien dat jij een nieuw filmpje hebt gemaakt en je hebt weer een heleboel views erbij.

Geld verdienen met YouTube

Advertenties aanzetten

Natuurlijk wil je uiteindelijk ook geld verdienen met YouTube. Zeker wanneer je wat meer views krijgt op je filmpjes is het aan te raden om de advertenties aan te zetten. Wel is aan te raden om eerst wat abonnees te verzamelen en daarna pas advertenties in te gaan schakelen.

Hoeveel te verdienen?

Hoeveel je nou daadwerkelijk gaat verdienen hangt af van het aantal views dat je krijgt, het onderwerp waar je filmpje over gaat en hoe populair je video is. Over het algemeen kan je zeggen dat je per 1,000 views tussen de 0,50 eurocent en 3 euro verdient. Je hebt dus een heleboel views nodig voordat je echt een leuk zakcentje bij kan verdienen. De uitbetaling kan alleen plaatsvinden als je 70 euro binnen hebt gehaald via Google Adsense en je moet 18 jaar of ouder zijn. Er zijn een heleboel bekende Nederlandse en Internationale YouTubers die het voor elkaar hebben gekregen om hun geld te verdienen met YouTube. Enzo Knol is er daar een van. Je zou uit kunnen rekenen wat hij ongeveer verdient door te kijken naar het aantal views dat hij haalt per dag.

Copyright

Er is nog een laatste puntje waar de aandacht naar uit moet gaan en dat is dat je op moet passen dat je niks kopieert van anderen. Je mag geen eerder gepubliceerd beeldmateriaal gebruiken en ook mag je bijvoorbeeld geen top 40 muziek gebruiken voor je YouTube filmpjes. Officieel mag je alleen geld verdienen met je YouTubefilmpje als het beeldmateriaal + geluid 100% van jou is.
© 2014 - 2024 Writerkas, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
4 manieren waarop YouTubers geld verdienen4 manieren waarop YouTubers geld verdienenYouTubers, vaak ook vloggers genoemd, zijn tegenwoordig de nieuwe beroemdheden. Ze zijn bekend geworden door het plaatse…
Hoe word je een bekende YouTuber?Hoe word je een bekende YouTuber?De bekendste YouTuber van Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol en door zijn grote succes kan hij leven van de filmp…
YouTuber Tanya BurrZe begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar l…
YouTube-ster ZoellaZoella, het populaire Britse blogfenomeen die het hart van menig tienermeisje heeft veroverd. Met haar uitgesproken Brit…

Optimaliseren H-tags in BloggerOptimaliseren H-tags in BloggerStel, je wil een eigen blog starten op internet en op die manier iets bijverdienen of aandacht vragen voor een bepaalde…
7 tips voor je kind op facebook7 tips voor je kind op facebookFacebook is het meest gebruikte social media platform van de wereld. Ook steeds meer kinderen maken gebruik van Facebook…
Bronnen en referenties
  • http://www.marketingfacts.nl/berichten/20100414_10_tips_om_beter_gevonden_te_worden_op_youtube
  • http://plazilla.com/page/4295066641/top-10-tips-voor-je-youtube-kanaal-en-video-s
Writerkas (43 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.