Internet Explorer: veel voorkomende problemen

Internet Explorer: veel voorkomende problemen Internet Explorer is wereldwijd de meest gebruikte webbrowser om over het Internet te surfen. Hoewel Internet Explorer een heel fijne en gebruiksvriendelijke webbrowser is, ontstaan er soms toch problemen. Een aantal veel voorkomende problemen met Internet Explorer worden in dit artikel behandeld.

Offline pagina bekijken

Het is mogelijk om een internetpagina op te slaan op de computer om deze op een later moment nog eens rustig na te kunnen lezen. Wanneer u deze pagina gedownload hebt en de verbinding verbroken is, zult u er achter computer dat bij het heropenen van de gedownloade pagina u slechts tekst ziet en geen afbeeldingen. Dit komt omdat Internet Explorer standaard alleen de tekst html-versie opslaat. Door een internetpagina in het vervolg op te slaan via "bestand - opslaan als" en vervolgens de optie "html, volledig" te kiezen kunt u een pagina offline inclusief de bijbehorende afbeeldingen bekijken.

Tijdelijke internetbestanden

Internet Explorer slaat standaard elke internetpagina op in "temporary internet files" map. U kunt dit helaas niet volledig uitschakelen, maar wel tot een minimum beperken. Dit doet u door te klikken op "extra - internetopties" en kies daar vervolgens het tabblad "algemeen". Bij het kopje "tijdelijke internetbestanden" kunt u vervolgens de opties wijzigen naar uw eigen wensen.

Verwijderen ongewenste websites in de adresbalk

Standaard zijn de instellingen van Internet Explorer zó dat ingevoerde gegevens (meestal de url van een website) automatisch aangevuld worden. Zo kan het voor komen dat uw adresbalk automatisch naar "website aa" springt, terwijl u "website ab" wilt bezoeken. Gelukkig kunt u deze optie uitschakelen. Toets de toetsencombinatie "CTRL H" in. Er verschijnt een scherm met een lijst van de websites die u de laatste tijd bezocht hebt. Hoe groot deze lijst is, is afhankelijk van uw instellingen. Meestal gaat deze lijst tot 1 week terug. Doorzoek in deze lijst de website die u in het vervolg niet meer automatisch in de adresbalk aangevuld wilt zien worden en klik op "verwijderen".

Internet Explorer zonder muis

Het kan wel eens voor komen dat u het wereldwijde web wilt bezoeken maar dat u geen muis tot uw beschikking heeft. Dit lijkt een onmogelijke taak... Geen nood, Internet Explorer kent een aantal handige toetsencombinaties waarmee u zonder muis een heel eind kunt komen.

Toetsen(combinatie)Functie
EscapeGeeft de adresbalk vrij om een nieuwe url in te voeren
F5Ververst de huidige pagina
F11Wisselen tussen het volledige scherm en het normale scherm
Alt + homeGa direct naar de ingestelde startpagina
Pijl omhoog/omlaagLangzaam scrollen door de geopenede website
Page up/downSnel omhoog of omlaag scrollen
BackspaceGa terug naar de vorige pagina
Ctrl + BBewerk de lijst met favorieten
Ctrl FZoeken op de pagina
Ctrl NOpen een nieuwe Internet Explorer pagina
Ctrl PDruk de internetpagina af met de printer
Ctrl WSluit de huidige internetpagina
Ctrl PDruk de internetpagina af met de printer
TabBlader door alle hyperlinks op de pagina, druk op 'enter' om een hyperlink te openen

Automatische woordaanvulling: auto aanvullen

Het kan mogelijk zijn dat uw gegevens automatisch aangevuld worden wanneer u ergens de beginletters van uw gegevens invoert. Dit kan een erg handige functie zijn, maar ook een gevaarlijke. Bijvoorbeeld wanneer automatisch uw wachtwoord aangevuld wordt wanneer iemand per toeval de juiste eerste letter invoert in het wachtwoordscherm. U kunt deze optie uitschakelen door naar "extra - internetopties" te gaan en het tabblad "inhoud" aan te klikken. Hier kunt u vervolgens bij het vak "autoaanvullen" de instellingen wijzigen.

Anoniem surfen

Het kan voor komen dat u liever niet wilt dat andere mensen weten welke websites u bezocht hebt. U kunt de geschiedenis van uw internetbezoekjes wissen door Internet Explorer te openen en naar "extra - internet opties" te gaan en daar op het tabblad "algemeen" te klikken. Vervolgens kunt u daar met één klik op de knop "geschiedenis wissen" uw sporen verwijderen.
© 2008 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Om te kunnen internetten heb je een internet browser nodig. Tegenwoordig zijn er vele gratis internet browsers beschikba…
Websites blokkeren in Internet ExplorerWebsites blokkeren in Internet ExplorerTijdens het surfen op internet kun je websites tegenkomen die je niet wilt bezoeken, je kunt deze websites in een aantal…

Fishing herkennen. URL-spoofing en spear fishingFishing herkennen. URL-spoofing en spear fishingStel dat u een e-mail ontvangt van uw bank, waarin de bank u verzoekt om op de link in de e-mail te klikken en in te log…
FixMyMovie, maak een account aanFixMyMovie, maak een account aanHoe maak je een FixMyMovi account aan? Als een filmpje dat je van Youtube hebt gedownload, of wat je zelf gemaakt hebt m…
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 13-07-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.