Niet kunnen inloggen hotmail/outlook: herstel error request

Niet kunnen inloggen hotmail/outlook: herstel error request Een bij veel computers of personen voorkomend probleem is dat je niet meer via hotmail of outlook bij je mail kunt komen, terwijl je nog wel op de chat kunt inloggen. Dit zijn strikt genomen twee verschillende inlogsystemen, waarbij voor het mail-gedeelte een virus in omloop is. Wordt je computer daarmee getroffen, dan kun je niet meer als vanouds inloggen. Je krijgt een wit scherm te zien met een "request error" omschrijving. Wat houdt dit in, hoe kun je ervoor zorgen dat je wel weer kunt inloggen en waarom is snel handelen nodig?

Niet kunnen inloggen hotmail/outlook


Wat houdt de omstandigheid in?

Als de volgende boodschap op een wit scherm tevoorschijn komt:

an error occured while processing your request

onder vermelding van een vreemde codering (bestaande uit een reeks van getallen en letters), dan is de kans groot dat je computer een ingrijpend virus heeft. De gewone virusscanner op je computer is onvoldoende om effectief op te treden. Daardoor kun je geen toegang meer krijgen tot het mail-gedeelte van je hotmail of outlook account. Meest eigenaardige is dat je nog wel gewoon via Skype of de oude MSN kunt chatten met anderen. Wat is de oorzaak van deze omstandigheid en wat kun je eraan doen?

Waarom kun je niet inloggen?

In je systeem is een virus binnengeslopen en heeft het twee schadelijke eigenschappen. Enerzijds legt het een blokkade op, voordat je de mail account binnen kunt gaan. Het zorgt ervoor dat je niet meer je mail kunt lezen, maar ook dat je niet meer op de juiste manier kunt uitloggen. De enige manier zou dan nog het compleet verwijderen van je internet cookies kunnen zijn, echter dat is niet de weg welke we moeten bewandelen. Anderzijds kan het voorkomen dat je inlog-code of wachtwoord wordt geregistreerd, waardoor anderen jouw mail kunnen lezen. Omdat de combinatie een aanzienlijke aantasting van jouw privacy is, dien je snel te handen door onderstaande stappen te doorlopen.

De te nemen stappen

Meest belangrijke is dat je een virusscanner downloadt, waarmee de allerlaatste virussen worden herkend en handige methoden voor verwijdering worden aangedragen. Meest betrouwbaar is daarbij wel de Anti-malware van Malwarebytes. Dit programma kun je op de site van Malwarebytes downloaden en is direct beschikbaar via de groene downloadknop.

Daarbij kun je op run klikken, waarmee het downloaden en installeren vanzelf verloopt. Na de installatie verschijnt een klein venstertje, waarin ook een update kan worden gedownload en een automatische scan wordt gedaan. Laat dat dus doen. Eerst wordt de software met de laatste virusgegevens opgewaardeerd, waarna de trial versie automatisch wordt geopend. Nu moet je kiezen voor perform full scan, omdat dit specifieke virus diepgeworteld zit en met een gewone snelle scan niet wordt gevonden. Laat daarbij de verschillende harde schijven controleren. Die scan kan zeker even duren en is afhankelijk van de snelheid van je computer. Houd rekening met twintig tot veertig minuten. Is het voltooid dan krijg je een lijst met alle aangetroffen virussen. Standaard staan de meest kritische aangevinkt, maar zorg ervoor dat je alle problemen aanvinkt en verwijdert.

Vervolg

Het programmaatje geeft daarna aan dat een herstart nodig is. Voordat je op yes klikt, de-installeer je eerst je internet-browsers. Denk aan Cometbird, Google-Chroome, Opera, Mozilla Firefox, zodat je alleen Explorer overhoudt. Druk daarna op yes, zodat de virussen bij de herstart definitief worden verwijderd. Ben je daarna weer opgestart download en installeer je via Explorer jouw internet-browsers weer. Je zult merken dat je gewoon weer kunt inloggen. Let wel dat het de-installeren van de browsers niet altijd nodig zal zijn, echter je doet er altijd beter aan om voor zekerheid te gaan.

Belangrijk: nieuw wachtwoord/ paswoord

Je kunt nu wel inloggen in je hotmail of outlook account, echter daar is de kous er nog niet mee af. Omdat er kans bestaat dat je "password" ergens staat geregistreerd door toedoen van het virus, dien je een nieuw paswoord aan te maken. Dat is ook de reden dat je hierbij snel moet handelen. Zorg voor een wachtwoord van minimaal tien tot twaalf karakters, waarbij je een woord afwisselt met een getallenreeks. Dit mag tot op zestien karakters lang zijn. Wees ervan bewust dat je nooit een paswoord op twee plaatsen moet gebruiken, omdat de kans op schending van je privacy toeneemt.

Zorg ervoor dat je de antimalwaresoftware achteraf dezelfde dag de-installeert. De trial mag je slechts vijftien dagen gebruiken, echter bij een volgende keer wordt de gebruikte tijdseenheid ervan afgetrokken. Ga hier dus handig mee om, zodat je het vaker kunt toepassen mochten er problemen voordoen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Microsoft Outlook  meer dan alleen email!Microsoft Outlook meer dan alleen email!Veel particulieren en bedrijven werken met Windows en gebruiken Microsoft Office. Dit onder andere voor email beheer dat…
10 Eenvoudige Tips voor een veilig Hotmail-account10 Eenvoudige Tips voor een veilig Hotmail-accountUw e-mailaccount is het eerste en belangrijkste onderdeel van uw online identiteit en toch is het datgene wat vaak onvol…

Oorzaken van hikken, vastlopers en crashes van je computerOorzaken van hikken, vastlopers en crashes van je computerUitgerekend als je druk aan het werk bent, krijg je te maken met een computer die hikt, vastloopt of geheel crasht. Om d…
Hoe kun je de taalinstelling toetsenbord veranderen?Hoe kun je de taalinstelling toetsenbord veranderen?Qwerty! Het is de normale toetsenbord indeling, zoals we dat in ons land gewend zijn. Er zijn echter veel landen alwaar…
Bronnen en referenties
  • http://www.justanswer.com/computer/48kh7-error-occurred-processing-request-reference.html
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 07-01-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.