Persoonlijke pagina met Symbaloo in 2020

Persoonlijke pagina met Symbaloo in 2020 Symbaloo is Grieks voor verzamelen. Ook in 2020 dit een website, waar je op een leuke manier je persoonlijke startpagina kunt maken. Symbaloo is fantastisch en verovert de wereld. Symbaloo, voor wie visueel is ingesteld. Symbaloo kreeg een Gouden SpinAward voor de beste website en de publieksprijs Website van het jaar. Velen kunnen er van genieten. Maak er ook je startpagina van.

Persoonlijke website, twintig miljoen gebruikers

Allemaal willen we een persoonlijke website. Daarmee bedoel ik een site die er uitziet en doet wat jij wil. Maar Symbaloo is anders. Misschien een kwestie van smaak, maar Symbaloo is zo praktisch en mooi visueel ingesteld, dat je al snel niet meer zonder Symbaloo wilt en kunt. In 2020 zijn er al meer dan twintig miljoen gebruikers.

Symbaloo

De dienst is bedacht door Tim Has die het surfen over het web verder wil verbeteren en een site wilde maken, waar iedereen eenvoudig mee uit de voeten moet kunnen. Je hoeft geen programmeur of nerd te zijn om handig van Symbaloo gebruik te maken. Symbaloo is erg visueel ingesteld en daarmee erg toegankelijk. Als je naar de Symbaloo gaat zie je een grote matrix met gekleurde blokjes. Het doet in eerste instantie denken aan sites met een soort van testbeeld zoals Netflix. Een aantal blokjes is al ingevuld, maar je kunt zelf blokjes weghalen en toevoegen. De blokjes functioneren als slimme icoontjes. Klik je bijvoorbeeld op Vertaling, dan verschijnen er drie informatie balkjes die je invult: het woord, van, en naar een taal. Eenmaal ingevuld, komt Symbaloo snel met de juiste vertaling.

Functies van Symbaloo

Standaard biedt het persoonlijke bureaublad de gebruikers ingangen naar diverse veelgebruikte websites en -diensten, zoals Google, Wikipedia, Marktplaats, Buienradar, Tvgids.nl en diverse RSS-feeds van nieuwssites. Je kunt het verder uitbreiden met widgets. Je kunt het verder personaliseren door je desktop als contacten lijst in stellen. Je kunt je een persoonlijke tv-gids. Noem maar op. Je persoonlijke startpagina is zo gemaakt. Heb je niet genoeg aan één pagina, dan maak je er gewoon een paar. Klik rechtsboven op Instellingen, en vele opties verschijnen.

Registratie op website

Het aardige is nu dat je je helemaal niet hoeft te registreren. Er is ook geen reclame. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je aan de slag. Je kunt je persoonlijke blokjes dan vanuit overal in de wereld bekijken.

Sponsoring

Opvallend is tot slot dat als je het blokje Hotels of Route aanklikt, niet alle relevante sites verschijnen. Symbaloo selecteert voor jou. Dat kan handig zijn, omdat je niet meer talloze sites hoeft af te struinen, maar het betekent ook dat Symbaloo voor jou kiest. Waarschijnlijk met sites die Symbaloo sponsoren. Zeg maar een betaalde Google binnen Google. Of dat werkt en prettig is, moet nog blijken.

Slot

Tim Has is zeker in zijn opzet geslaagd. Nu kijken of het ook in 2020 echt aanslaat bij de internetters. Vind je het niet fijn om alleen naar de door Symbaloo geselecteerde sites te kijken, dan maak je toch je eigen blokjes aan. Een account maak je gratis aan en vervolgens heb je daarmee een overzichtelijke startpagina gemaakt. Dat scheelt weer zoeken.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chromebook van GoogleChromebook van GoogleChromebook is een concept dat bedacht is door Google. Het is een laptop die enkel en alleen verbonden is met internet en…
Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Om te kunnen internetten heb je een internet browser nodig. Tegenwoordig zijn er vele gratis internet browsers beschikba…
Alternatieven iGoogle: eigen persoonlijke informatiepaginaAlternatieven iGoogle: eigen persoonlijke informatiepaginaJe eigen informatie bijeengebracht op één pagina? iGoogle deed het voor je, maar wel op jouw manier. Kortom, iGoogle is…
Succesvol solliciteren met behulp van GoogleSuccesvol solliciteren met behulp van GoogleBij het vinden van een baan en bij de voorbereidingen op het sollicitatiegesprek kunt u niet meer zonder internet. Via z…

10 manieren om blogartikels te schrijven die gelezen wordenMiljoenen blogs vechten elke dag om gelezen te worden en elke dag worden er meer gecreëerd. Er voor zorgen dat de jouwe…
Persoonsgegevens en internet, privacybescherming op het webPersoonsgegevens en internet, privacybescherming op het webPersoonlijke gegevens en persoonsgegevens op het internet kunnen mensen jarenlang achtervolgen. Sterker nog, die gegeven…
Bronnen en referenties
  • Symbaloo
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 22-03-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.