Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)

Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome) Om te kunnen internetten heb je een internet browser nodig. Tegenwoordig zijn er vele gratis internet browsers beschikbaar zoals Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera. Deze browsers bieden veelal hetzelfde aan, maar verschillen toch van elkaar. De browser van Firefox staat erom bekend dat je er vele plugins in kan voegen in de browser zelf. Doordat er veel keus is tussen de verschillende internet browsers vraagt u zich af ''wat is nu de beste internet browser?''

Internet browsers die besproken worden in het artikel


Firefox

Firefox word steeds populairder. Naast de browser van Microsoft ''Internet Explorer'', is Firefox erg bekend. Zoals vele browsers is ook deze browser gratis verkrijgbaar. De verschillen in Firefox en Internet Explorer zitten onder andere in de mogelijkheden. Bij Firefox kan je vele spullen downloaden die je in firefox browser kan zetten, een voorbeeld van een plugin is ''FlashGot''. Met deze plugin kan je gemakkelijk filmpjes of audio fragmenten van een website downloaden.

Firefox bied ook vele mogelijkheden, een aantal mogelijkheden zijn:

 • Pop-Up blokkering: Hier heb je de mogelijkheid websites in te vullen die je liever niet geopend wilt hebben.
 • Extensies: Een voorbeeld is de Gmail Checker. Hiermee houdt hij de account in de gaten van de gebruiker die ingelogd is.
 • Bladwijzers aanmaken: Hiermee heb je de mogelijkheid om een website toe te voegen met maar één klik. Je kan dan de website een naam geven, en hem zo later gemakkelijker terug vinden als je nog een keer de website wilt bezoeken
 • Tabbladen: Met deze mogelijkheid kan je meerdere websites openen in één firefox venster
 • Zoeken: Je kan doormiddel van deze optie een stuk tekst snel zoeken in een pagina.
 • Thema's: Firefox kan je helemaal naar je eigen smaak maken. Er zijn diverse thema's die het uiterlijk van Firefox iets veranderen.
 • Zoom In: Deze mogelijkheid bied de optie om binnen enkele seconden een bepaald deel van de website helemaal ingezoomd te hebben.

Internet Explorer 8

Internet Explorer zit op de meeste computers al standaard bijgeleverd. Begin dit jaar is Internet Explorer met een nieuwe versie gekomen, Internet Explorer 8. Sinds kort krijg je deze versie automatisch bij een Microsoft Update. In de nieuwe versie van Internet Explorer zitten allerlei extra opties en verbeteringen.

Een aantal verbeteringen en nieuwe opties in Internet Explorer 8 zijn:

 • SmartScreen: De internetbrowser is veiliger gemaakt doormiddel van een nieuwe functie in de beveiliging, deze optie heet ''SmartScreen'', voor de internetter is dit een goede functie. De functie is bedoeld voor mensen die downloaden van een site die onveilig is. Vele onveilige sites zijn opgeslagen in de database van Microsoft waardoor ze deze waarschuwingen kunnen geven aan mensen die vanaf een onveilige site downloaden. Op onveilige websites zijn er downloads te vinden waarin malware / virussen verstopt zitten.
 • WebSlice: De nieuwe functie in Internet Explorer 8 zorgt ervoor dat je updates live kan blijven volgen op diverse websites, zoals op Ebay). De updates zijn te volgen terwijl je andere websites bezoekt.
 • Sneller internetten: Microsoft heeft veranderingen aangebracht waardoor pagina's zich tot twee keer sneller openen in vergeleken met de vorige versies van Internet Explorer.
 • Accelerator: Met deze nieuwe functie kan je tijdens het internetten weblinks direct naar een weblog of een andere webpagina kopiëren.
 • Anoniem Internetten: Internet Explorer 8 bied de mogelijkheid om anoniem te blijven tijdens het surfen op het internet.
 • InPrivate: Als je deze nieuwe optie activeert slaat Internet Explorer geen persoonlijke gegevens op. Deze persoonlijke gegevens zijn bijvoorbeeld ''Cookies'' of je surfgeschiedenis.

Google Chrome

Google Chrome is een internetbrowser van de populaire zoekmachine Google. De internetbrowser van Google is in het jaar 2008 gelanceerd. Een groot voordeel voor de mensen die niet houden van vele extraatjes is dat deze browser geen overbodige functies heeft, ook ziet het design van Google Chrome er strak uit.

De mogelijkheden en functies van Google Chrome:

 • Suggesties: Tijdens het intypen van websites of zoekwoorden in het internetbalk verschijnen er suggesties voor websites die je eerder bezocht hebt of websites die erg populair zijn.
 • Snel: Google Chrome blijkt één van de snelste te zijn tijdens het internetten.
 • Waarschuwing: Google Chrome geeft een waarschuwing als je een websites bezoekt die onveilig is.
 • Tabs: Bij het openen van een nieuwe tab in Google Chrome krijg je een pagina te zien die leeg is. Het verschil tussen het openen van een nieuwe tab vergeleken met andere internetbrowsers is dat Google Chrome 9 pagina's laat zien met websites die je het vaakst bezoek hebt.
 • Incognito window: Met het openen van een Incognito Window worden er tijdens het surfen op het internet geen cookies en overige informatie opgeslagen zoals bijvoorbeeld de webgeschiedenis.
© 2009 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste internetbrowsersTegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden bij het kiezen van een goede browser. Zo heb je in Internet Explorer de meest…
Google's browser ChromeGoogle maakte in 2008 zijn eigen browser namelijk Google Chrome, maar waarom deden ze dat en hoe komt het dat Chrome zo…
Het verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHet verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHelaas hebben we er allemaal wel eens mee te maken. Malware/virussen op de computer. En dat is een van de dingen die erg…

10 tips om voordelig en veilig te kopen op MarktplaatsKoop- en verkoopsites als Marktplaats zijn een gouden vondst voor veel mensen. Zeker voor degenen die niet zo goed bij k…
Hoe te zoeken in een matrix in Excel?Hoe te zoeken in een matrix in Excel?Excel kent veel mogelijkheden om te zoeken in tabellen, echter het zoeken in een matrix is (voor zover ik kan nagaan) ni…
Simplylife (22 artikelen)
Laatste update: 03-07-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.