Gratis luisterboeken downloaden met torrents - Nederlands

Gratis luisterboeken downloaden met torrents - Nederlands Lees hier hoe je gratis luisterboeken of audioboeken kunt downloaden. Met behulp van legale luisterboeken torrents, maar ook op andere legale manieren. We zullen het hebben over zowel buitenlandse luisterboeken als Nederlandse luisterboeken (of Nederlandstalige). Deze boeken kun je luisteren op je iPhone, iPad, PC of mp3 speler als mp3 of mp4 bestand. Ook bieden sommige websites het luisteren van luisterboeken online aan. Alleen de volledig legale opties worden besproken.

Wat is een luisterboek of audioboek?

De naam zegt het al. Het is een gesproken boek waarnaar je kunt luisteren. Dit is voor mensen die niet erg van lezen houden of het prettig vinden om verhalen te horen terwijl ze ergens mee bezig zijn. Het is net zoals e-books online te downloaden, maar je kunt ze ook gewoon online kopen of in de winkel. Niet alle uitgegeven boeken verschijnen ook als luisterboek, maar alle populaire titels vrijwel altijd wel. Dan gaat het niet alleen over fictie boeken zoals Harry Potter, maar ook over non-fictie boeken zoals self-help boeken. Luisterboeken lenen zich dan ook erg goed als inspirerende boeken. Na het downloaden of kopen kun je deze boeken beluisteren op je iPad, Iphone en PC/laptop. Meestal komen ze als mp3 of mp4 bestand.

Is het downloaden van luisterboeken legaal?

Net zoals bij e-books is de copyright van luisterboeken goed beschermd in Nederland. Het downloaden is echter nog niet strafbaar te noemen, maar het is niet legaal. Het uploaden van audioboeken en luisterboeken is wel volledig illegaal en strafbaar. In dit artikel worden alleen de volstrekt legale opties besproken.

Luisterboeken kopen online - legaal

Ook dit wordt steeds populairder. Net zoals bij muziek en cd's zijn er steeds meer mensen die overgaan op het kopen van luisterboeken online. Op deze manier kun je tegen betaling legaal boeken downloaden. Een groot voordeel is de gegarandeerde kwaliteit. Daarnaast is het aanbod van Nederlandse luisterboeken of luisterboeken in het Nederlands veel groter. Zo kun je daar bijna alle genres kopen: van kinderboeken tot thrillers.
Goede websites waar je bij terecht kunt:
  • Bol.com
  • Luisterrijk.nl
  • 123luisterboek.nl

Gratis Nederlandse luisterboeken legaal downloaden

Een aantal commerciële websites bieden ook legaal gratis luisterboeken aan. Ze hebben keurig netjes voor de rechten betaald, maar gebruiken deze boeken als promotiemateriaal. Zo kun je op de website gratisluisterboeken.nl 24 luisterboeken van luisterrijk.nl online downloaden. Ook heeft 123luisterboek.nl een zelfde soort actie. Onder deze boeken vind je ook lezingen en hoorcolleges.

Gratis luisterboek torrents - Iegaal downloaden via torrents

Slechts een aantal luisterboeken torrents zijn volledig legaal. Dit zijn de torrents die uitsluitend inhoud bevatten waarvan de copyright al verlopen is of waarvan de inhoud vrijgegeven is voor duplicatie. Deze legale audioboeken via torrents zijn alleen te vinden in wat ze noemen het public domein. Dan kom je al snel uit bij een klein aantal websites. Dit zijn bijvoorbeeld Archive.org die sinds kort een torrent sectie heeft geopend en Publicdomaintorrents.info.nu. Ben je op zoek naar Nederlandse boeken, of Nederlands ingesproken luisterboeken dan moet je 'audiobook' vervangen met luisterboek'. Vervolgens download je deze torrents en voer je ze uit met programma's zoals uTorrent. Dit programma download vervolgens het hele boek. Je zult versteld staan van het grote aantal luisterboek torrents.

Veel luisterplezier!

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Het downloaden van een TorrentHet downloaden van een TorrentMeer en meer hoor je op het Internet over het gebruik en het downloaden van een Torrent via het Bittorrent netwerk. Wie…
Gratis e-books downloaden door middel van torrentsGratis e-books downloaden door middel van torrentsNee, dit is geen opsomming van bekende sites met precies dezelfde selectie aan gratis boeken zoals je ze overal op het i…
Torrents downloaden (films,dvd,games downloaden) in UtorrentHedendaags staan er vele dingen op het web. Van films tot muziek, van muziek tot games, ook download de gemiddelde Neder…
Maak inkomsten met een website, blog + 13 andere online tipsMaak inkomsten met een website, blog + 13 andere online tipsTegenwoordig zijn er veel manieren om goed en snel geld te verdienen op internet. Of je nou gaat verdienen met een websi…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 17-01-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.