Vijf gratis apps voor videobewerking op je tablet of mobiel

Vijf gratis apps voor videobewerking op je tablet of mobiel Stel je hebt een hoop films op je mobiel of tablet staan en je wilt deze wel achter elkaar zetten en er een film mee maken. Alleen je hebt geen zin om je laptop of desktop aan te zetten. In 2019 zijn er verschillende apps waarmee je films kunt maken van je vakantie, verjaardag of dagje uit vanaf je telefoon of tablet zonder desktop of pc. Hiermee kun je snel en waar je ook bent een video monteren vanaf je mobiele apparaat. Deze apps zijn prima geschikt voor videobewerking op je mobiel of tablet. Camera's op onze mobiele telefoons worden anno 2020 beter en beter. Naast het maken van foto's leggen we ook steeds meer gebeurtenissen vast op video met onze mobiel. Steeds vaker willen we snel en simpel deze losse filmclips monteren van een prachtige reis of bijzondere gebeurtenis. De laatste jaren zijn er steeds betere mobiele apps ontwikkeld waarmee je snel video’s kunt bewerken.

Beste gratis apps voor videobewerking

De website van Tomsguide.com test ieder jaar verschillende producten en schrijft hier uitgebreide reviews over. In 2019 heeft Tomsguide verschillende gratis apps getest voor videobewerking. De programma's zijn getest op gebruiksgemak, effecten en de bewerkingsopties. Dit zijn volgens Tomsguide de beste gratis apps om films mee te bewerken:
  1. Imovie
  2. Vizmato (Android/iOS)
  3. Cyberlink Powerdirector
  4. Adobe Premiere Rush CC (iOS/Android)
  5. VidLab
  6. Quick

IMovie

IMovie een van de bekendste apps voor videobewerking. IMovie is al vanaf 2010 gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad. Het programma biedt voldoende mogelijkheden om van foto's en films op je mobiele apparaat één geheel te maken. Met iMovie kun je geluiden en muziek toevoegen evenals een thema meegeven aan je film. Met deze opties kun je snel meer sfeer geven aan je filmproject.

Met iMovie is het mogelijk standaard basisbewerkingen te doen zoals knippen in filmfragmenten en het variëren met de afspeelsnelheid. Daarnaast kun je titels en een extra filter toevoegen aan je film. De iMovie-app is prima geschikt om video's te bewerken. Nadeel aan iMovie is wel dat het minder mogelijkheden heeft dan de versie op de Mac.

Vizmato

Vizmato is een mobiele video-editor waarmee je effecten en geluid kunt toevoegen aan je zelf gefilmde momenten. De app is gratis en is beschikbaar op iOS en Android. Vizmato heeft ingebouwde filmthema's die je makkelijk kunt toevoegen om zo meer sfeer te maken. Bij deze thema's kun je ook kiezen uit verschillende muziekgenres. De app maakt het mogelijk om snel een film te monteren en te publiceren op Instagram, Facebook en YouTube. Vizmato is gratis, maar wil je meer opties voor videobewerking dan moet je bijbetalen.

Cyberlink Powerdirector

Cyberlink Powerdirector is een volwaardige optie om een videofilm te monteren. De app is beschikbaar voor Android, iOS en er is zelfs een desktop-versie beschikbaar.

Cyberlink Powerdirector biedt je een overzichtelijke timeline waarin je makkelijk filmclips monteren en bewerken. In de app heb je de keuze uit verschillende effecten en overgangen. Daarnaast is het ook mogelijk om muziek onder je video te monteren.
Powerdirector ondersteunt videoformaten in 720p en 1080p. Het renderen en exporteren van je videofilm gaat ook relatief snel. Ander voordeel is dat de app het mogelijk maakt om filmclips te importeren vanaf bijvoorbeeld Google Drive.

Cyberlink Powerdirector maakt het mogelijk om op je tablet en telefoon snel een video te monteren zonder dat je daarvoor een pc nodig hebt.

Adobe Premiere Rush CC

Premiere Rush is een app waarmee je snel een video kunt monteren en op YouTube of Instagram kunt plaatsen. Het videobewerken vindt plaats in de cloud en je hebt dus wel een Adobe-account nodig. Doordat het bewerken in de cloud plaatsvindt, kun je vanaf verschillende apparaten werken aan je film.

Met Premiere Rush kun je makkelijk titels, overgangen en andere effecten toevoegen aan je film. Dit kun je doen door gebruik te maken van de kant-en-klare effecten die het programma biedt. Ook kun je snel muziek toevoegen aan je films. Daarnaast kun je filmclips inkorten en de kleuren aanpassen. Premiere Rush is een handige app waarmee je snel een video kunt produceren en publiceren voor op het internet. De app is verkrijgbaar voor Android en iOS.

Vidlab

Met Vidlab kun je makkelijk verschillende video's aan elkaar koppelen en deze voorzien van geluidseffecten. Daarnaast is het mogelijk om ook muziek uit je iTunes-bibliotheek onder je film te monteren. Vidlab heeft een aantal basisfilters om te gebruiken in je video. Wil je een uitgebreidere keuze dan moet je hiervoor betalen. De app is alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Verder beschikt Vidlab over voldoende mogelijkheden om je filmclips in te korten, maar ook om de kleuren te bewerken. Met deze opties is Vidlab een prima keuze om je video's te bewerken.

Quick

Quick is een gratis app waarmee je snel foto's en video's kunt bewerken in enkele bewegingen. De app is gemaakt door de makers van GoPro. In Quick zijn een aantal videobewerkingsopties geautomatiseerd, zodat de app flink wat werk uit handen neemt. Ook herkent het belangrijke momenten in je videoclips, zodat gelijk het overtollige videomateriaal eruit geknipt wordt.

Een leuke feature is dat het mogelijk is om je muziek synchroon te laten lopen met de bewegingen van je video. Hierdoor komt je video nog vloeiender over. De app heeft ook alle basisfuncties in huis om video's en foto's te bewerken zoals trimmen en het toevoegen van tekst en titels. Daarnaast heeft Quick ook twintig kant-en-klare thema's. Hiermee kun je binnen enkele minuten je film afgemonteerd hebben.

Nadeel aan Quick is dat gevorderde editors het programma te beperkt vinden. Desondanks kun je met Quick prima uit de voeten om een flitsende film te maken.

Geef je video gratis een professionele uitstraling

Met deze gratis apps kun je makkelijk een video monteren van losse filmclips op je mobiel of tablet. Hiervoor heb je geen desktop of laptop meer nodig en ben je nog flexibeler waar je ook bent. Videobewerking is hiermee voor iedereen een stuk gemakkelijker geworden.
© 2020 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IPad-cursus biedt voordelen voor seniorenIPad-cursus biedt voordelen voor seniorenVeel senioren vinden het een grote stap om een iPad of andere tablet aan te schaffen. De iPad biedt echter een groot geb…
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…
IPad aansluiten op je tv: draadloos of met draadIPad aansluiten op je tv: draadloos of met draadEr zijn in 2020 verschillende manieren om je iPad te verbinden met je tv. Deze methodes kunnen een prima uitkomst bieden…

Software voor Linux: de screenrecorder SimpleScreenRecorderSoftware voor Linux: de screenrecorder SimpleScreenRecorderEen screenrecorder is software waarmee alle activiteiten op een beeldscherm kunnen worden opgenomen plus het eventuele g…
Wat is WooCommerce en hoe werkt het?Wat is WooCommerce en hoe werkt het?De plugin WooCommerce wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van webshops in WordPress. Deze populaire tool begon als…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Recklessstudios, Pixabay
  • https://www.tomsguide.com/us/pictures-story/511-best-video-editing-apps.html
Marinos (59 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.